ciasto - 164325 przepisów (strona:5837/10955)

Sałatka z buraków z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi 167

Buraki to jedne z moich ulubionych warzyw. Lubię je w formie sałatek, przetworów, zup. Jedyne co mi jakoś wybitnie nie weszło, to ciasto czekoladowe. Czułam w nim za bardzo smak buraka. Jest szansa, że przepis miałam felerny. Zrobiłam je, zjadłam i nie opublikowałam. Zdarza się. Zniechęciłam się jednak na tyle, że nie mam ochoty eksperymentować z kolejnymi przepisami. Póki(...)upiekłam ich o 6 za dużo. Tak, o całe 6 sztuk. Z jednej połowy postanowiłam zrobić sałatkę do obiadu. Z drugiej nie wiem co zrobię, na pewno nie upiekę ciasta. Od dobrych paru lat mam zapisany pomysł na połączenie gotowanych buraków i ogórków kiszonych. Postanowiłam to w końcu zrealizować. W szafie mam jeszcze ostatnie słoiki moich ogórków kiszonych, poświęciłam więc

Kardamonovy
Sernik na zimno z truskawkami 102

możną ją przykryć folią spożywczą). Kiedy galaretka lekko stężeje, wylewamy ją na ser z owocami. Ja ją wylewam zawsze na dużą łyżkę. Z łyżki galaretka powoli spływa sobie na ciasto. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na 12 godzin). Artykuł Sernik na zimno z truskawkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kompot ze śliwek i gruszek 99

grzebania przy deskach, które mam przygotowane do zdjęć. Zawsze coś musi przestawić, wysypać, wyżreć. Dobra, ja nie o tym przecież. Parę dni temu kupiłam śliwki z myślą o cieście. Ciasto ostatecznie zrobiłam z borówkami amerykańskimi, więc śliwki odstawiłam na później. „Później” spowodowało zmniejszanie objętości owoców, więc postanowiłam z nich zrobić kompot. Dorzuciłam do niego jeszcze dwie sztuki lekko

Kardamonovy
Dutch Baby pieczony ze śliwkami 91

piekarnika, nastawiamy go na 200 stopni, podgrzewamy w nim patelnię. W misce mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy do nich mąkę, cukier i sól, mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto powinno być dość lejące. Odstawiamy je na 15 minut. Śliwki myjemy, kroimy na pół, pozbywamy się pestek. Podgrzaną patelnię wyciągamy z piekarnika (nie poparzcie się), wrzucamy na nią masło, rozpuszczamy(...)Następnie wylewamy na to ciasto i układamy owoce. Pieczemy 20-25 minut, aż się podniesie i zarumieni. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, podajemy z jogurtem. Podobne przepisy: Pieczony naleśnik – Dutch Baby Dutch Baby z fetą i szpinakiem Artykuł Dutch Baby pieczony ze śliwkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Biały ser ze szczypiorkiem 106

napiszę go tak od serca, bo bardzo kojarzy mi się z moją ukochaną babcią. Zawsze gdy do niej przyjeżdżałam, serwowała mi biały ser ze szczypiorkiem, zupę fasolową i ciasto drożdżowe z kruszonką. I ten ser zawsze smakował tak samo. Zawsze. Bo kupowała ten konkretny i żaden inny, bo dodawała do niego śmietanę, a nie jogurt, bo nigdy nie dodawała(...)przyjemność, wciągając na śniadanie miskę mojego ulubionego sera. W ogóle przede mną weekend bez My, więc sporo kulinarnych przyjemności. Będziemy wciągać z Tolą gluten, drożdże, cukry i sery pleśniowe. Ciasta francuskie i majonez. A tak naprawdę muszę znowu pokończyć różne produkty, których chcę się pozbyć, terminy ważności gonią. Odbiorę więc dziś Tolę z przedszkola i zaczynam działać. Trzymajcie się

Kardamonovy
Mus jabłkowy 100

dostałam od mamy mojego kumpla, która telefonicznie powiedziała mi mniej więcej co i jak (przepis trochę zmieniłam, ale nieznacznie). Od tej samej mamy mam także przepis na moje ulubione ciasto z jabłkami, do którego przymierzam się już od paru dobrych lat. Jest więc szansa, że jak już mam gotowy mus to i ciasto w końcu powstanie. Bo ten mus zrobiłam

Kardamonovy
Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami 83

cukier, wszystko dokładnie łączymy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę, wrzucamy do ciasta, mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Przed podaniem racuchy można posypać cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy drożdżowe

Kardamonovy
Dutch Baby z fetą i szpinakiem 99

piekarnika, nastawiamy go na 200 stopni, podgrzewamy w nim patelnię. W misce mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy do nich mąkę, sól, pieprz mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto powinno być dość lejące. Odstawiamy je na 15 minut. Fetę kroimy w małą kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem, smażymy do lekkiego zrumienienia, następnie(...)można zostawić do dekoracji), chwilę go smażymy – jedynie do zwiędnięcia. Podgrzaną patelnię wyciągamy z piekarnika (nie poparzcie się), wrzucamy na nią masło, rozpuszczamy je. Następnie wylewamy na to ciasto i rozkładamy usmażony szpinak i małe kostki fety (parę można zostawić do dekoracji). Pieczemy 20-25 minut, aż się podniesie i zarumieni. Przed podaniem posypujemy go pozostawionym szpinakiem i fetą

Kardamonovy
Racuchy z twarogiem na sodzie 110

dość puszyste nawet parę dobrych godzin po zrobieniu. Tutaj chyba największą robotę robi jednak soda oczyszczona. I teraz tak, możecie je sobie zjeść na słodko i na wytrawnie. Do ciasta nie dodałam grama cukru, bo w zamyśle chciałam je podać z tzatzikami. Jedna porcja jednak wylądowała na talerzu w towarzystwie miodu i też była bardzo smaczna. To porcja córkowa, wiadomo(...)około 12 sztuk) Ser rozdrabniamy widelcem w misce. Dodajemy do niego mleko i jajka, wszystko dokładnie łączymy, następnie dodajemy mąkę i sodę oczyszczoną, znowu mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Podobne przepisy: Racuchy z jabłkami Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy dyniowe

Kardamonovy
Morszczuk w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bobem 121

Share Pinterest Print Dzisiaj delikatna ryba zatopiona w kremowym sosie, czyli morszczuk w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bobem. To pomysł na idealny obiad dla

Oryginalny smak
Ogórki w miodzie 127

Ogórki w miodzie to bardzo smaczna przekąska, którą polecam Wam wypróbować, szykując przetwory na zimę . W smaku są słodko-kwaśne, chrupiące i delikatne, bardzo szybko znikają

Przepiski.pl
Pasta z cukinii na kanapki 114

Pasta z cukinii to świetne smarowidło, które warto przygotować, w pełni sezonu na cukinię. Kiedy cukinia jest ogólnodostępna i można ją dostać na straganach, warzywniakach czy

Alle Dobre!
Dżem z wiśni 100

Jeżeli lubicie wiśnie w różnej postaci i jest Wam przykro, że sezon na nie jest taki krótki, koniecznie przygotujcie domowy dżem z wiśni. {"@context":"http:\/\/schema.org

Bardzo Gruby Smok
Bób z masłem i pietruszką 79

Pyszny bób z masłem i pietruszką to pomysł na szybką przekąskę w ciągu dnia albo dodatek do dania głównego. Składniki pół kg bobu 100 g masła

Wasze Przepisy
Sałatka z serem pleśniowym 97

Połączenie sera pleśniowego z awokado i pomidorkami koktajlowymi to prawdziwa eksplozja smaków i kolorów. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na domowe imprezy i spotkania z przyjaciółmi

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania