Biszkopt Genueński 94piany dodajemy przesianą mąkę. Po łyżce, dokładnie mieszając za każdym razem. Nie dodajemy zbyt dużo jednocześnie, ponieważ piana może osiąść pod wpływem ciężaru mąki. Ostudzone masło dodajemy strumieniem do ciasta. Mieszamy wszystkie składniki, tylko do ich połączenia. Wylewamy ciasto do przygotowanej blaszki. Pieczemy do suchego patyczka, czyli ok. 40 min w temp 170*C. Notes Do biszkoptu genueńskiego dla bardziej
SmartBake.pl
Babeczki dyniowe 100kilka przetrwało do sesji fotograficznej. Dzięki czemu dzisiaj mogę podzielić się z wami przepisem na te cudowne smakołyki. Babeczki , po angielsku cupcakes (proszę nie mylić z muffinkami) to małe ciasta wielkości filiżanki. Idealne do zaserwowania jako jedna porcja dla jednej osoby. Wierzch idealnej babeczki powinien być płaski lub lekko, równomiernie zaokrąglony . Dzięki temu babeczki znakomicie nadają się do dekorowania kremem(...)dodaj połowę mleka. Mieszaj tylko przez chwilę, aż do połączenia się składników. Dodaj drugą połowę suchych składników i resztę mleka. Mieszaj krótko tylko do połączenia składników. Aby dobrze wymieszać ciasto ściągaj jego nadmiar ze ścianek i dna naczynia. Napełnij foremki w ⅔ ich wysokości. Piecz babeczki w temperaturze 180*C, w piekarniku z termoobiegiem przez 14-16 minut. Pod koniec pieczenia
SmartBake.pl
Jak wykonać czekoladowe gniazdo? 111Czekoladowe gniazdo to urocza ozdoba wielu ciast, tortów i babeczek. Jest prosta w wykonaniu i praktycznie każdy może ją zrobić w domu. Inspirację na ten koszyczek znalazłam w internecie, od razu się w nim zakochałam i wiedziałam, że kiedyś muszę taki zrobić. Jest całkowicie wykonany z czekolady co sprawia, że można go zjeść do ostatniego ździebełka. Przez co jest szczególnie(...)gałązki są gładsze i bardziej przypominają te prawdziwe. Gniazdko wygląda najładniej jako miks takich i takich gałązek. Wykorzystując tą technikę możesz wykonać również inne ozdoby lub ciekawe struktury na cieście. Jeśli macie jakiś pomysł proszę, podzielcie się nim w komentarzu. Poniżej znajdziesz filmik z instruktażem jak zrobić czekoladowe gniazdo. Jestem amatorem w kręceniu filmików, więc proszę bądźcie wyrozumiali. Pozdrawiam
SmartBake.pl
Sugar sheet, czyli ozdoba cukrowa do dekoracji. 96Sugar sheet, czyli papier cukrowy to uroczy element dekoracyjny. Wykorzystywany w dekoracji tortów i ciast. Jest bardzo łatwy do zrobienia i pewnie dlatego w ostatnim czasie cieszy się ogromną popularnością . Torty zdobione przy jego użyciu wyglądają bardzo elegancko i wytwornie . Najbardziej ceniony jest za piękną połyskliwą strukturę . W dalszej części artykułu dowiesz się więcej na temat właściwości sugar sheet. Technikę(...)obserwujemy konsystencję . Powinien być dość gęsty , nie rozpływać się, a w palcach łatwo zmieniać kształt . O krystalizacji cukru możesz poczytać tutaj . Taki syrop nadaje się bardziej do słodzenia ciast, napojów i niektórych polew niż do sugar sheet. Jeśli chcecie znać dokładny przepis i proporcję , proszę napiszcie w komentarzu . Ja próbowałam parę razy zrobić sugar sheet z domowym syropem jednak
SmartBake.pl
Krem mandarynkowy. 120pewna. Może wy macie jakieś doświadczenia lub przemyślenia z tym związane? Jeśli tak to proszę podzielcie się nimi w komentarzu. Krem możemy stosować również jako wypełnienie różnego rodzaju tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję i nie psuje się tak szybko jak kremy śmietanowe. Stanowi idealne dopełnienie deserów na cieście parzonym . Zobacz przepis tutaj . Print Krem Mandarynkowy. #wprm-recipe
SmartBake.pl
Krem z likierem Baileys 108Krem Baileys idealnie pasuje do tortów i ciast . Docenią go szczególnie Ci, którzy lubią nutkę (nie za mocną) goryczy w cieście. Dzięki temu, że jego podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkohol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe
SmartBake.pl
Krem jabłkowy, czyli przepyszny apple curd 86stałe wiążą cząsteczki wody, dzięki temu potrawa gęstnieje. To tak w wielkim skrócie. Zastosowanie kremu jabłkowego. Krem jabłkowy można wykorzystać na wiele sposobów. Jest doskonałym wypełnieniem do tart , tortów, ciast. W postaci ubitej świetnie się sprawdza jako nadzienie drożdżówek, pączków itp. W okresie świątecznym, po dodaniu do niego cynamonu , goździków lub imbiru , pasuje idealnie do wigilijnych ciast. Print Apple curd
SmartBake.pl
Mus z mango. 118mango to świetna opcja dla tych, którzy uwielbiają mocno owocowe desery. Uniwersalny smak tego musu sprawia, że smakuje on doskonale zarówno jako samodzielny deser jak i dodatek do ciast i tortów. Dlaczego mus z mango jest taki wyjątkowy? Mus z mango świetnie się komponuje z innymi smakami, jest bardzo uniwersalny , choć po pierwszym kęsie może wydawać się ciut za słodki(...)lodówki i poczekaj, aż stężeje. Dobrze stężałą żelkę mango zmiksuj blenderem. Dzięki temu mus będzie miękki, gładki i puszysty. Mus mango smakuje doskonale samodzielnie oraz jako dodatek do ciast i tortów. Nakładaj go za pomocą ciepłej łyżki lub worka cukierniczego. Notes Miąższ ze świeżego mango waży ok 200g. Świeże mango może nie być tak słodkie jak mango z puszku
SmartBake.pl
Sałatka dla gości 93Sałatka dla gości to bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu propozycja na sałatkę imprezową. To tylko kilka prostych składników, połączonych ze sobą lekkim i
Przepiski.pl
Sałatka z kurczakiem, marchewką i brokułem 91Bardzo smaczna i dość łatwa w przygotowaniu sałatka z kurczakiem, marchewką i brokułem. Doskonale sprawdzi się na domowe imprezy, grilla w ogrodzie, lub po prostu na
Alle Dobre!
Brzoskwinie w lekkim syropie na zimę 350suchym i chłodnym miejscu. Dla optymalnego smaku oraz świeżości idealnym czasem będzie to od 18 do 20 miesięcy. Jak wspomnieliśmy we wstępie, brzoskwinie w syropie możesz wykorzystać do wypieków, ciast bez pieczenia, deserów, naleśników oraz jako dodatek lub nawet baza do owocowego sosu do mięs. Z kolei z syropu z brzoskwiń, po rozcieńczeniu może powstać pyszny napój, a po dodaniu(...)odbiją się od twardej ściany kulinarnej praktyki. Dzięki prostej interpretacji nawet osoby bez doświadczenia poradzą sobie pierwszorzędnie. A jeśli szukasz przepisu z brzoskwiń na już, zobacz brzoskwinie w cieście francuskim . Smacznego! Dziękujemy, że przeczytałeś ten artykuł do końca. Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Brzoskwinie w lekkim syropie na zimę pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasie
Wyśmienity sernik bez sera 89Sernik bez sera na kruchym ciasteczkowym spodzie. Bardzo miękki, puszysty i delikatny w smaku. Składniki 5 jajek 2x 500 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2×
Wasze Przepisy
Zapiekanka gyros z kurczakiem 284Zapiekanka gyros to bardzo smaczne i sycące danie z piekarnika. Przepis na zapiekankę gyros z kurczakiem jest bardzo prosty a sama zapiekanka niezwykle smaczna i sycąca
Przepiski.pl
Serek proteinowy twarogowy – Pilos (Lidl) 117W końcu udało nam się dorwać w naszym najbliższym Lidlu nowe serki proteinowe od Pilos 😍 Kupiłyśmy praktycznie trzy ostatnie i co ciekawe pojawiły się tylko
Candy Pandas