Tort milky way 195Następnie partiami dodawać cukier i po 1 żółtku. 3. Obie mąki oraz kakao przesiać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajecznej i miksować na najmniejszych obrotach. 4. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piec w 180 st.C przez 35-40 minut. Po upieczeniu od razu wyjąć z piekarnika. Po 10 minutach odwrócić do góry nogami i pozostawić(...)należy się tym przejmować. Na koniec dodać mleko w proszku i zmiksować wszystko na gładko. 8. Każdy blat przed smarowaniem kremem nasączyć zimnym naparem z herbaty. Przekładamy ciasto: biszkopt - masa - biszkopt - masa - biszkopt - na boki zostawić trochę masy. 9. Udekorować według uznania - u mnie była to polewa czekoladowa, posypka cukrowa i krem, którym przekładałam tort. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Błyskawiczny ananasek na zimno -a efekt wspaniały 206przestudzoną żelatynę oraz serki i wymieszać .Masę wyłożyć na biszkopty . Masło roztopić dodać kokos i odrobinę cukru pudru i podgrzewać na patelni aż uzyska złoty kolor ,ostudzić i posypać ciasto .Gotowe ciasto dajemy do lodówki
Moje Wyroby
Tort bezowy Dacquoise – Dakłas 338Witam Was wszystkich moi kochani, a w szczególności kobietki – bo dziś jest nasze święto. W związku z tym, mam dla Was wyjątkowy przepis na jedno z najlepszych ciast – tortów, najlepszy jaki możemy sobie wyobrazić. 8 marca moja mama świętuje podwójnie, gdyż dzisiaj są jej imieniny, więc nie mogłam przygotować nic innego! Czy jest coś lepszego od połączenia bezy(...)kajmakową. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy. Gdy będzie gładka, dodajemy resztę daktyli i orzechów. Przygotowany krem nakładamy na ostudzoną bezę, tak by górna warstwa lekko się zapadła. Górę ciasta dekorujemy ciemnym kakao. Smacznego! Artykuł Tort bezowy Dacquoise – Dakłas pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strong
Bezglutenowe ciastka migałowe bez cukru 163łyżka czarnego sezamu 1 łyżka suszonej żurawiny białko do posmarowania Ciastka: Migdały zmieliłam w młynku do kawy, przesypałam do miski, dodałam mąkę migdałową, żółtka, sól, zimne masło pokrojone. Ciasto wyrobiłam rękoma. Wstawiłam na 30 minut do lodówki. Zrobiłam wałek z ciasta, a potem podzieliłam go na 14 porcji. Formowałam kulki które spłaszczyłam nożem. Ciastka przełożyłam na papier do pieczenia
wesoła kuchnia
Brownie daktylowe 195miksujemy jeszcze chwilkę. Potem do powstałego kogla mogla dodajemy mąkę graham, proszek do pieczenia, sodę, kakao, aromat. Następnie dodajemy olej i mleko. W kolejnym kroku mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Pieczemy ok 60 min w 180st (do suchego patyczka). Lukrem dekorujemy wystudzone ciasto. Artykuł Brownie daktylowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje
Bezowe koszyczki 140Miało być kobieco, smacznie i ładnie, dlatego powstały bezowe koszyczki z delikatnie kwaśnym kremem, dla zrównoważenia słodyczy bezy, i owocami. Składniki na 10-12 koszyczków: 5
Słodki sentyment
Dziś zapraszam na ciasto do kawki doskonałe na każdą okazje -Stracciatella 210Jakoś nie zawsze jest ochota na pieczenie wiec dziś ciasto bez pieczenia . składniki Masa kawowa 5oo ml śmietany 36 procentowej . 4 łyżki żelatyny 1 puszka masy o smaku tiramisu 3 łyżki kawy rozpuszczalnej takie nie pełne łyżki biszkopty podłużne lub okrągłe, Masa śmietankowa z czekoladą 5ooml śmietany 36 % 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 gorzka czekolada przygotowanie tortownica(...)ubić z cukrem pudrem , dodać żelatynę rozpuszczoną oraz startą czekoladę .wszystko razem wymieszać łyżką delikatnie .Gdy masa kawowa jest już gotowa nakładamy masę śmietankowo – czekoladową .i do lodówki . Ciasto za pewne będzie jeszcze ładniej się będzie prezentować gdy zamiast biszkoptów upieczemy biszkopt
Moje Wyroby
Czekoladowy sernik z kawową galaretką 149momentu, aż masa wyraźnie podwoi swoją objętość i stanie się jaśniejsza. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Za pomocą szpatułki łączymy suche składniki z masą jajeczną. Ciasto przelewamy do tortownicy (24-26cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko(...)dodajemy też roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Masę wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy ją do brzegów tortownicy (dzięki temu galaretka kawowa nie spłynie nam na spód ciasta), wyrównujemy. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Kawę, cukier i żelatynę zalewamy wrzątkiem. Mieszamy aż żelatyna się rozpuści. Pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną kawę ostrożnie wylewamy na stężały sernik. Odstawiamy
Smaki Na Talerzu
Chlebek bananowy w wersji fit – prosty przepis 159cynamonu – 1 łyżeczka kakao Przepis na chlebek bananowy Płatki zmielić, a następnie wszystkie składniki zmieszać ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Banany rozgnieść widelcem i dodać do masy. Ciasto wylać na blaszkę, piec przez 40 minut w 180 stopniach. Podsumowując, taki chlebek bananowy to idealne dopełnienie do pożywnego śniadania! Po pierwsze smakuje idealnie i wierzcie mi, że nie poprzestaniecie(...)seriali. Od kilku dni na tapecie – DESIGNSTED SURVIVOR, więc polecam każdemu, kto nie widział. Sezamki z miodem, bez cukru – szybka przekąska Brownie z czerwonej fasoli – fit ciasto czekoladowe Muffiny z amarantusa – prosty i szybki przepis na muffinki Tradycyjnie zapraszamy Was też do naszej grupy, w której dzielimy się zdrowymi przepisami! Jest nas już 50 000! Artykuł
Czynniki pierwsze
Słonecznikowiec na kakaowym biszkopcie 159Słodkie i mocno chrupiące ciasto ze słonecznikiem będzie idealnym deserem do popołudniowej kawy. Połączenie kajmaku i chrupiącego słonecznika jest idealne. Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 4 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki maki pszennej 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia Masa: kostka miękkiego masła puszka kajmaku szklanka słonecznika łuskanego 1/3 szkl cukru ok 100 g herbatników kakaowych tabliczka gorzkiej(...)słonecznika. Biszkopt nasączyć np. mocną kawą lub herbatą. Wyłożyć 1/2 masy, przykryć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć resztę masy, wyrównać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z olejem, polać ciasto tworząc fantazyjne esy-floresy. Posypać pozostałym słonecznikiem i odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia
Smakołyki Asi
Rolada szpinakowa z jagodami 189Wiecie już doskonale, że ciasta szpinakowe są jednymi z moich ulubionych. W lodówce (tudzież zamrażarce) zawsze mam jego zapas, bo nigdy nie wiem, kiedy najdzie mnie na pieczenie. Wbrew pozorom nie robię tego zbyt często, ale jeśli już, to staram się wymyślać i nie powtarzać dwóch takich samych ciast. Nie dlatego, że coś z nimi nie tak, po prostu chęć
Kuchnia w czekoladzie
KOLOROWA PIANKA Z OWOCAMI, GALARETKĄ I SŁOMKĄ PTYSIOWĄ 153Pyszna, kolorowa, puszysta pianka, owoce, galaretka i słomka ptysiowa. Proste ciasto, które nie wymaga pieczenia, nie licząc czasu tężenia galaretek to jest szybkie w przygotowaniu. Takiemu przysmakowi nie oprze się żaden łasuch, ani duży, ani mały ;) Składniki: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 1 galaretka brzoskwiniowa * 2 galaretki jagodowe * 4,5 szklanki wrzącej wody * 1 puszka brzoskwiń w syropie * garść(...)drugi kolor. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby masa stwardniała. Na wierzchu poukładać pokrojone w mniejsze kawałki brzoskwinie i jagody. Całość zalać drugą tężejącą jagodową galaretką. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki, aby wszystko dobrze stwardniało
Zrób to smacznie
Delikatne Ciasto Wiśniowo - Ananasowe 144Zdecydowanie z ciast wybieram zawsze ciasta śmietanowe, jogurtowe, coś z owocami... Więc na długie wieczory - pojawił się on !! :) Pyszny bez pieczenia, robi się go bardzo szybko... i tak też szybko znika :) Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250ml śmietany 30% 1,5 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki gorącej wody 2 łyżki cukru pudru SKŁADNIKI NA MASĘ WIŚNIOWĄ
Dziś Ja gotuje
Keks bananowo- czekoladowy 181słodzidło- wymieszać dokładnie. Następnie dodać olej i sól i ponownie wymieszać. Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do płynnej masy i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać, posypać siekanymi orzechami. Ja piekę w keksówce silikonowej, nie wyścielam papierem,m ani nie smaruję masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Smaki Armine
Ciasteczka listy miłosne 208proszku Do tego: biały papier do pieczenia / pergamin cukrowe serduszka Sposób przyrządzenia: Ciastka: 1. W misce połącz ze sobą wszystkie składniki na jednolitą, zwartą masę. 2. Uformuj z ciasta kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 20-30min. 3. Rozwałkuj chłodne ciasto na grubość 3-4mm i wycinaj prostokąty. 4. W 1/3 wykrojonych prostokątów wytnij mniejsze
Kuchnia w Słońcu Skąpana