ciasto - 164325 przepisów (strona:5485/10955)

Crumble z truskawkami i rabarbarem 148

Crumble z truskawkami i rabarbarem to pomysł na smaczny deser z owocami sezonowymi, który można szybko przygotować. Osoby, które z niecierpliwością czekają na wystudzenie ciast, będą zadowolone, gdyż crumble można nakładać na talerz niemalże po upieczeniu. O tej porze roku sprawdza się połączenie ciepłego deseru podanego z gałką orzeźwiających lodów. Udostępnij Składniki na crumble z truskawkami i rabarbarem(...)naczyniu. Do miseczki wsypać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, rozdrobnić między palcami, aby powstały grudki. Wsypać płatki migdałowe, delikatnie wmieszać je w ciasto. Kruszonką z migdałami przykryć owoce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 o C ( z termoobiegiem ), piec do zrumienienia się kruszonki – ok. 30-35 minut . Crumble z truskawkami i rabarbarem

niecodziennikpary
Szybki piernik z powidłami 161

jedynie rozpuszczenia kilku składników, a po ich przestygnięciu domieszania sypkich składników, co można zrobić nawet łyżką. Korzenny zapach, charakterystyczny dla pierników, będzie unosił się w całym domu, a wilgotne ciasto piernikowe zachwyci każdego z gości. Polecamy. Udostępnij Składniki na szybki piernik z powidłami Piernik: 125 g margaryny 30 g smalcu 4 łyżki miodu 3 łyżki powideł 220 ml mleka(...)wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę do piernika. Wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników lub krótko zmiksować mikserem. Keksówkę (15/20cm) natłuścić margaryną, posypać bułką tartą, wlać ciasto i wyrównać jego powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C (z termoobiegiem), piec 50-55 minut – do suchego patyczka . Szybki piernik z powidłami zostawić w piekarniku

niecodziennikpary
Wielkanocna babka drożdżowa z rodzynkami 177

Ciasto które najbardziej kojarzy mi sie z Wielkanocą, to babka przygotowana na drożdżach. Żółta babka z wiosennymi i świątecznymi akcentami z całą pewnością ozdobi świąteczny stół

Przepisy Kulinarne
CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE 160

cukru waniliowego 12 dag cukru pudru WYKONANIE: Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka i olej mieszamy. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy, dodajemy do miski z bananami, siekamy czekoladę i wsypujemy do ciasta. Mieszamy za pomocą łyżki i wlewamy do keksówki (wykładamy papierem do pieczenia). Wyrównujemy i pieczemy ok 70 minut (najlepiej po godzinie sprawdzić patyczkiem) Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem

Pani na deser
Mazurek królewski z makiem i jabłkami 170

Pyszne ciasto z makiem,jabłkami ,orzechami i polewą czekoladową....Wilgotne i mięciutkie. Prawdziwa rozkosz dla wielbicieli makowców. Sprawdzi się idealnie na Wielkanoc i Wigilię,ale również do niedzielnej kawy. Ciasto jest trochę pracochłonne ale efekt zdecydowanie jest tego warty,polecam i zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Babeczki na oleju 175

przepis osobom, które na co dzień nie urzędują w kuchni, za to od święta chcą upiec coś pysznego, jako niespodziankę dla bliskich osób. Muffinki maja tą przewagę nad czekoladowym ciastem, że są wspaniale podzielne, idealne by zapakować do pudełka na drogę, choćby do szkoły czy do pracy . PRZEPIS BABECZKI NA OLEJU Składniki babeczki na oleju: 1 szkl maki pszennej(...)pieczenia, sodę, posiekaną czekoladę. Potem do drugiej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie mokre składniki: mleko, olej, jajka, aromat migdałowy. W kolejnym kroku do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy. Finalnie ciasto przekładamy w foremki i od razu wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25 min. Artykuł Babeczki na oleju pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Bułeczki drożdżowe 186

nadziewać) Wodę połączyć z mlekiem (płyny powinny mieć temperaturę około 40stopni), rozpuścić drożdże. Następnie dodać resztę składników, oprócz nadzienia i wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść lekko klejące się ciasto. Ciasto włożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie, uformować bułeczki. Na tym etapie można nadziać bułeczki ulubionym nadzieniem

Smaki Armine
Klasyczne francuskie croissanty 195

dostałam zaproszenie od Amber do Marcowej Piekarni to od razu się nie zgodziłam. Myślę nie dam rady, czasochłonne to jest, bo to nie mój pierwszy raz z ciastem francuskim. Jednak wspólne wypiekanie mnie nęciło na tyle, że postanowiłam upiec. I tu zaczęły się schody. Spytacie czemu? koronawirus pokrzyżował mi wiele planów. Jednym z nich było wypiekanie croissantów. Nie używam(...)ważne w croissantach aby miała dużo białka i suche drożdże całe 3 paczuszki. Hurra, będą croissanty. Czasu miałam jak na lekarstwo, jednak trochę po swojemu, naciągając czasy wałkowałam ciasto i croissanty mam na stole, no dobra, miałam, zniknęły szybko ale dowiecie się o tym jakie były pyszne dopiero jak je sami upieczecie. Przepis wg receptury J. Hamelmana. Croissanty z domowym

Moje Małe Czarowanie
Chleb na kefirze, bez drożdży 1112

łyżeczki soli łyżka masła do nasmarowania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy sól oraz sodę oczyszczoną, dokładnie mieszamy, do mąki stopniowo dodajemy kefir, zaczynamy wyrabiać ciasto, wyrobione gładkie ciasto przekładamy do formy keksowej o wymiarach 30×11 cm wysmarowanej masłem, gotowy chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy

Blog kulinarny S9.PL
Babka piaskowa Rudnicka – kuchnia podkarpacka 180

waniliowym. Stopniowo dodajemy do niego żółtka. Do masy przesiewamy mąkę, dodajemy amoniak i olej. Mieszamy. Na koniec w osobnym naczyniu ubijamy białka z pozostałym cukrem i dodajemy je do ciasta, mieszając delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 45 minut. Charakterystyczny

Trzeci talerz
LAMBADA 155

Lambada to bardzo orzeźwiające i uzależniające ciasto. Sprawdzi się na imprezę rodzinną, święta ale też jako weekendowe ciasto. Z czystym sumieniem go polecam bo znika w tempie ekspresowym. Biszkopt : ( blacha 20 x 30) 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodając cukier i żółtka. Następnie dodawać przesianą mąkę z proszkiem

Niespełnione zdolności kulinarne
Jagielnik owocowy bez pieczenia +FILM 140

Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet nie jest świadomych o istnieniu kaszy jaglanej! Większość moich degustatorów jest przekonana, że zajadają sernik owocowy. Po uświadomieniu im, że głównym składnikiem nie jest ser, byli bardzo pozytywnie zaskoczeni. Także jeśli chcecie przemycić zdrowe(...)ciasto, to ten przepis będzie do tej misji idealnie pasował. :)  Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej  200 g pokruszonych ciastek 120 g rozpuszczonego masła 400 ml śmietanki 36% 300 g owoców (ja użyłam mieszanki mrożonych czerwonych owoców) 2 galaretki wiśniowe+500 ml wody słodzik wedle uznania Przygotowanie: Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki

zdrowo i aktywnie
Jagielnik owocowy bez pieczenia +FILM 175

Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet nie jest świadomych o istnieniu kaszy jaglanej! Większość moich degustatorów jest przekonana, że zajadają sernik owocowy. Po uświadomieniu im, że głównym składnikiem nie jest ser, byli bardzo pozytywnie zaskoczeni. Także jeśli chcecie przemycić zdrowe(...)ciasto, to ten przepis będzie do tej misji idealnie pasował. :)  Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej  200 g pokruszonych ciastek 120 g rozpuszczonego masła 400 ml śmietanki 36% 300 g owoców (ja użyłam mieszanki mrożonych czerwonych owoców) 2 galaretki wiśniowe+500 ml wody słodzik wedle uznania Przygotowanie: Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort ajerkoniakowy 172

Znakomity tort ajerkoniakowy , ale tylko dla dorosłych. Masa to śmietana kremówka ze sporą ilością ajerkoniaku (tak jak lubię ) z dodatkiem żelatyny, a wierzch i boki to

Oryginalny smak
Chałka z jogurtem greckim (Treccia dolce allo yogurt greco) 220

dadini. Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo.  Coprite con un canovaccio e lasciate lievitare per circa 2 ore in un luogo tiepido. Ciasto ponownie wyrabiamy, następnie dzielimy na 3 równe części. Z ciasta formujemy 3 podłużne wałki o długości ok. 40 cm.  **** Quando l'impasto avrà raddoppiato di volume, impastate di nuovo

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania