ciasto - 164325 przepisów (strona:4879/10955)

Herbaty SOTI Natural 181

ostatnie połączenie do wypróbowania i również całkiem trafione. Goryczka bardzo intensywna ale dodatek wanilii przyjemnie się z nią komponuje. Schłodzona smakuje najlepiej i chętnie wypijemy ją w towarzystwie słodkiego ciasta. Podsumowanie: My nie pijemy na co dzień żadnych słodkich napojów. Właściwie codziennie nawadniamy się litrami wody mineralnej i zielonej oraz czerwonej herbaty, dlatego te herbaty trafiły w nasze gusta. Ktoś

Candy Pandas
Torcik na Dzień Matki 204

ubić na sztywną pianę,po czym dodać po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać do okrągłej formy( 25 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić(...)biszkoptowy krążek,odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 350 ml wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Na stężałej masie ułożyć truskawki i borówki,zalać tężejącą galaretką krystaliczną. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik malinowy z musem 173

Maliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Sezon na ciasta owocowe u mnie w pełni! Teraz goście nie przychodzą tylko na kawkę, tylko zawsze dodają-no to jakie dziś masz ciasto do skosztowania? Cieszę się, że moje wypieki jak na szczęście do tej pory każdemu smakują(...)zimno z dodatkiem malin. Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest to ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza

Zdrowie i pysznie na talerzu
Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia) 247

Prawdziwie letnie ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach z budyniową warstwą oraz czekoladową z serkiem mascarpone , całość dopełnia warstwa galaretki z malinami. Błyskawiczny, słodziutki ,   wyborny i orzeźwiający deser na ciepłe dni.  Nie jest trudny do wykonania. Zaskakująco pyszny. Zapoznajcie się z tym przepisem, będzie służył całe lato, można tylko zmieniać owoce. Polecam. Blaszka(...)dodać serek mascarpone oraz cukier puder, zmiksować na gęsty krem, wyłożyć na herbatniki. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, do lekko tężejącej dodać maliny wymieszać i wylać na ciasto. Chłodzić całą noc w lodówce.   Smacznego

Wanilia i Kardamon
Tort bez pieczenia-herbatnikowy z masą czekoladową i kawową, rozpływa się w ustach 217

Witam kochani w tym roku z okazji Dnia Matki przygotowałam bardzo pyszny i pięknie wyglądający torcik. Co najważniejsze, jest bez pieczenia :) Robi się go bardzo łatwo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serowiec 185

Przepis na to cudo znalazłam w starej gazecie, gdzieś z czasów PRL -u. Zdjęcie zachęciło mnie do upieczenia i to był znakomity pomysł. Ciasto jest delikatne, serowe, idealne na przyjęcia lub jako kanapka do pracy czy szkoły. Polecam gorąco. Kruche ciasto z gotowanym budyniem serowym. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Otrębowe placki z kefirem i truskawkami - pomysł na letnie śniadanie 189

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia (można pominąć) świeże truskawki Wszystkie składniki miksujemy ze sobą przez około 5 minut, masa musi się dobrze połączyć. ciasto będzie dość gęste. Olej kokosowy rozpuszczamy na patelni lub rozgrzewamy patelnię teflonową bez użycia tłuszczu. Kilka dużych truskawek kroimy w plasterki. Nakładamy ciasto małymi porcjami na patelnię, dociskamy zwilżoną szpatułką. Układamy(...)kilka plasterków truskawek na wierzchu ciasta. Patelnię przykrywamy i wstawiamy na najmniejszy palnik. Na wolnym ogniu pozwalamy plackom swobodnie urosnąć, gdy mają zwartą konsystencję przewracamy je. Przewrócone placki smażymy krótko, by nie przypalić truskawek. #WYZWANIE5PORCJI

Gotowanie i blogowanie
Drożdżówka marzenie 183

Dzisiejszy przepis jest uniwersalny. Dlaczego? Bo to drożdżówka. Dobre ciasto drożdżowe jest pyszne, chętnie po nie sięgamy i zjadamy z powidłami, miodem, z mlekiem, herbatą i do kawusi. Dodajemy do niego owoce każdej maści lub pieczemy bez nich. I zawsze jest to ciasto ekstra. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Ciasto pychotka 281

Kochane Mamusie obecne i przyszłe chciałam Nam życzyć dużo uśmiechu i jeszcze więcej cierpliwości każdego dnia :) Składniki: ciasto - 200 g margaryny - 400 g mąki pszennej - 100 g cukru pudru - 4 jajka - 2 łyżki śmietany 18 % - 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia - słoik powideł śliwkowych masa - 250 g masła - 1/2 litra mleka - 5 żółtek - 200 g cukru pudru - 3 łyżki mąki(...)mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Margarynę łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami oraz śmietaną. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 części. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier puder. Ciasta wałkujemy, przekładamy do foremki o wymiarach 25 cm x 35 cm, smarujemy powidłami śliwkowymi a na wierzch wykładamy ubitą pianę. Pieczemy je w 180 C przez

Zainspirowana w kuchni
Placuszki z ricottą i truskawkami 255

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogaliki z twarogiem 191

rogaliki pochodzi stąd .U mnie rogaliki bez czarnuszki, bo wg mnie jakoś ona nie pasowała do takich rogalików, ale to oczywiście moja opinia i każdy robi tak jak lubi.Do ciasta drożdżowego dałam ciut więcej cukru i do twarogu dodałam także zwykły cukier bo sam cukier waniliowy to wg mnie za mało, no i u mnie wyszło rogali.Polecam, bo są pyszne(...)mąki i odstawić na kilka minut.Resztę mąki  przesiać wraz z solą.Do mąki dodać jajko, żółtko , olej  oraz pozostałe ciepłe mleko i wyrośnięte drożdże.Wyrobić ciasto, nakryć i odstawić do wyrośnięcia.Następnie  ciasto   ponownie przez chwilę wyrobić i podzielić na 9-12 części. Z każdej części rozwałkować placek, połowę naciąć nożem

Moje domowe kucharzenie
ciasto na zimno z galaretką i ptasim mleczkiem 222

Kolorowe lekkie ciasta zawsze są chętnie zjadane podczas letnich przyjęć w ogrodzie. U nas cieszą się szczególnym powodzeniem u dzieci, które za galaretkami wręcz przepadają.  Do tego ciasta można użyć dowolnych kolorów galaretek i dowolnych owoców  jakie tylko lubicie.  Ja galaretką zalałam banany, ananasy i ptasie mleczko ( zobaczcie nowe smaki -klik).  Ciasto to nie wymaga pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KURCZAK W CIEŚCIE SEZAMOWYM + FILMIK 180

Kurczak w cieście sezamowym sprawdza się na każdym przyjęciu oraz polecam go przygotować na obiad. Smaczny na ciepło i zimno oraz soczysty. Można go przygotować bez sosu sojowego wtedy mięso będzie jaśniejsze. Polecam przepis.  SKŁADNIKI : 1 pierś z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanka wody w razie(...)solą i paprykami, wlewamy sos sojowy, mieszamy. Do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, dodajemy jajko, mleko, sok z cytryny, sól, papryki w proszku, sezam i ewentualnie wodę gdyby ciasto było zbyt gęste. Dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Kawałki kurczaka podajemy z ryżem i ulubioną surówką

Kulinarne Fantazje Marioli
GOFRY KOKOSOWE 173

posypać je tylko cukrem pudrem lub podać z domową marmoladą wieloowocową, dżemem malinowym i  świeżymi malinami. Opcjonalnie - aby było jeszcze bardziej kokosowo - udekorować płatkami kokosa. Pamiętajcie, aby wykładać ciasto na mocno rozgrzaną gofrownicę  (10 minut) im większa jej moc, tym gofry będą lepsze - bardziej chrupiące. SKŁADNIKI / 8 SZTUK 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 250 ml płynnego mleka(...)kokosowe z wodę. Mieszamy rózgą lub miksujemy do połączenia składników.  Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, mieszamy.  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przekładamy do miski z ciastem i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta nakładamy na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażymy przez około 5 minut (w zależności od mocy gofrownicy), aż zrumienią się i będą lekkie oraz chrupiące. Studzimy

cool and minty
Ciasto z rabarbarem i budyniem 468

Super pyszne i niezwykle proste do zrobienia ciasto z rabarbarem i budyniem . Przepis krok po kroku wraz ze zdjęciami pomoże Ci w upieczeniu jednego z lepszych ciast z dodatkiem rabarbaru! Zapraszam serdecznie.  - uniwersalne ciasto półkruche - długo zachowuje świeżość - sprawdzony i niezawodny przepis

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania