Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego(...)wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami
Magiczne Życie MartyChodziło za mną coś słodkiego z makiem. I przypomniałam sobie, że dostałam kiedyś przepis na tort makowo-truskawkowy. Składniki: na ciasto 3/4 szkl. cukru pudru 5 jajek 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 gramów maku 50 gramów margaryny Kasi na masę 250 gramów serka mascarpone 1 szkl. śmietanki kremówki(...)gramów cukru pudru słoiczek dżemu truskawkowego (mogą być dwa, wówczas ciasto będzie bardziej mokre) Ciasto: Margarynę rozpuścić i ostudzić Żółtka utrzeć z cukrem pudrem Białka ubić na sztywną pianę pamiętając, że naczynie, w którym będą ubijane musi być suche. W przeciwnym razie białka się nie ubiją Białka wymieszać bardzo delikatnie z żółtkami Proszek do pieczenia, obie mąki i mak wymieszać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comświeżych truskawek olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Podane składniki oprucz oleju przekładamy do miski i mieszamy aż powstanie gęste, lojące ciasto. Dodajemy truskawki i smażymy placki na oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Podajemy je posypane cukrem pudrem po wierzchu. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne ciasto z truskawkami na oleju. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Składniki 1 szkl. oleju 1 i 3/4 szkl mąki 4 jajka 2 łyżki proszku do pieczenia 1szkl. cukru truskawki Przygotowanie Cukier i jaja miksujemy, dodajemy olej. Mąkę wymieszaną z proszkiem wsypujemy do mokrych składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy (u mnie tortownica) i wsypujemy owoce. Wkładamy
Wasze Przepisychwilę uderzy nas bogactwo warzyw i owoców i będziemy korzystać w tych dobrodziejstw, piekąc ciasta z truskawkami, rabarbarem, wiśniami i śliwkami. Zanim jednak to się rozkręci podaję Wam przepis na proste i przepyszne kruche ciasto z suszonymi morelami pod kruszonką. Morele do tego ciasto się gotuje w miodzie i wodzie, dzięki temu stają się miękkie, słodkie lepiące. Potem mieli się
Cooking for EmilySezon na truskawki powoli się kończy. To najlepsza pora, aby przygotować drobne zapasy na zimę. Na początek postanowiłem przygotować konfiturę z truskawek. Wyszła boska. Nie za
kulinarnyJaCiasto drożdżowe, zawsze jest u mnie mile widziane. Tym bardziej, teraz kiedy jest dostęp do świeżych owoców. Zrobiłam z truskawkami, bo chcę je wykorzystać póki są, a niestety są za krótko. Chyba się ze mną zgodzicie. Bardzo lubię ten przepis. Ciasto wyrabiam mikserem z hakami i od razu przekładam na blaszkę, do wyrośnięcia. Szybko, a pysznie :) Składniki na ciasto(...)wyrośnięcia. W tym czasie przygotować kruszonkę. Do miseczki włożyć masło, dodać mąkę i cukier. Zagnieść palcami, tak żeby powstała kruszonka. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Kiedy ciasto wyrośnie, ułożyć na nim truskawki. Następnie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 45 minut
Agusiowe smakołykiCześć! Wykorzystuję sezon na truskawki i przygotowuję je pod każdą chyba postacią Tym razem zrobiłam śmietanowe ciasto z musem z truskawek. Truskawki rozdrobiłam za pomocą blendera i połączyłam ze śmietaną. W towarzystwie czekoladowego spodu to już rozkosz dla podniebienia! To jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 – 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan(...)masy śmietanowo- truskawkowej. Wymieszałam dokładnie. Wylałam całość na schłodzony spód czekoladowy i wstawiłam do lodówki. Kiedy masa tężała wyłożyłam truskawki i borówki. Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia i stężenia. Wylałam na wierzch ciasta i odstawiłam do lodówki. Ciasto jest pyszne i lekkie. Notatki: * można użyć dowolnych owoców i galaretek o różnych smakach. *tortownica
Pieprzyć z FantazjąCześć! Wykorzystuję sezon na truskawki i przygotowuję je pod każdą chyba postacią :) Tym razem zrobiłam śmietanowe ciasto z musem z truskawek. Truskawki rozdrobiłam za pomocą blendera i połączyłam ze śmietaną. W towarzystwie czekoladowego spodu to już rozkosz dla podniebienia! To jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 - 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan(...)masy śmietanowo- truskawkowej. Wymieszałam dokładnie. Wylałam całość na schłodzony spód czekoladowy i wstawiłam do lodówki. Kiedy masa tężała wyłożyłam truskawki i borówki. Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia i stężenia. Wylałam na wierzch ciasta i odstawiłam do lodówki. Ciasto jest pyszne i lekkie. Notatki: * można użyć dowolnych owoców i galaretek o różnych smakach. *tortownica
Pieprzyć z Fantazjąchudego twarogu 250 g serka mascarpone 120 g serka waniliowego 2 jajka 5 łyżek budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 300 g truskawek Wykonanie: Truskawki opłukać, dokładnie osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto kruche : Do miski wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, ksylitol oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka(...)ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać jajko ciągle miksując. Na koniec dodać budyń i wymieszać. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię, na wierzch wyłożyć truskawki oraz zetrzeć odłożone ciasto z lodówki (na tarce o dużych oczkach). Piec w 170 stopniach przez około 40-45 minut (aż kruszonka się zarumieni). Wyjąć i całkowicie ostudzić
Healthy food explorerminut, wystarczy wymieszać serek mascarpone ze śmietaną na to świeże sezonowe owoce i gotowe! Ciasto z dzisiejszego przepisu jest bardzo kruche szczególnie zaraz po upieczeniu, ale po kilku godzinach delikatnie mięknie i staje się jeszcze lepsze. Do tarty użyłam mieszanki czereśni i truskawek, które świetnie razem pasują, oczywiście możecie użyć dowolnych świeżych owoców, tarta będzie wspaniale smakowała z brzoskwiniami(...)ubitą śmietanę i wymieszać do połączenia się składników. Spód tarty posmarować ulubionym dżemem, ale nie jest to konieczne, a następnie wyłożyć krem rozsmarowując po całej powierzchni ciasta na wierzch rozsypać czereśnie i truskawki, można udekorować listkami mięty lub melisy, do dekoracji fantastyczne sprawdzają się również maleńkie beziki. Tartę schłodzić przed podaniem (jeśli wytrzymacie 😉 Smacznego! Notes Powyższa porcja ciasta wystarcza
SprawdzonaKuchnia.plkremem budyniowym i dżemem z truskawek. Chrupiące z przepysznym, aksamitnym kremem i mocno owocowym dżemem. Wszystkim smakują, a szczególnie tym najmłodszym. A wszystko to z miłości do truskawek… 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 50 g masła 1 słoiczek dżemu truskawkowego Łowicz Dobrze schłodzone ciasto francuskie(...)budyniu. Wyrównać, a na wierzch rozsmarować dżem truskawkowy. Odstawić, aż krem zastygnie. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji „Z miłości do truskawek” #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Desery , Dla dzieci , Na specjalne okazje Tagged: budyń , ciasto francuskie , dżem
https:KKuchniaMniamczasie zrobiłam bezę. Białka ubiłam na sztywną pianę ze szklanką cukru. Dodałam 1 budyń waniliowy i wymieszałam mikserem na wolnych obrotach. Wyciągnęłam ciasto po 20 minutach pieczenia i wyłożyłam bezę. Powbijałam połówki truskawek w ubitą pianę i piekłam jeszcze 35 minut. Przed końcem(...)pieczenia ciasto przykryłam folią aluminiową, żeby beza nie przypaliła się. Łączny czas pieczenia 55 minut / 180 stopni. Blaszka 21×24 cm. Smacznego! Lidka Artykuł Ciasto z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąNajwyższa pora na ten przepis, bo sezon na truskawki się kończy, a ciasto jaki widać na załączonym obrazku, właśnie jest z truskawkami :) Na szczęście, jak każde drożdżowe, choć na mące orkiszowej, doskonale się nadaje do każdych innych polskich owoców sezonowych jagód, wiśni, agrestu, porzeczek, śliwek. Eksperyment z mąką się udał, dzieci chętnie zjadły. Z mąki owsianej zrobiłam kruszonkę i muszę
bistro mamatruskawki, czekaliśmy na ten czas cały rok. Nadmiar truskawek można zamrażać w woreczkach. W upalne dni świetnie sprawdzają się koktajle i wody smakowe, a także sorbety, polecam! Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami
Moja smaczna kuchniaJeszcze jedno kremowe ciasto z truskawkami. Podobne do Lambady, Shreka i Kubusia. Biszkopt z 6 jajek upieczony wg dowolnego przepisu Masa owocowa: 3 szklanki soku przecierowego (u mnie Pycholandia z Biedronki o smaku banan-kiwi) 1 duży budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru Masa śmietankowa: 3 opkowania serka Bieluch 200 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)truskawki 1 opakowanie (400g) kremu czekoladowego np. Nutella 150 g rodzynek Na soku owocowym ugotować budyń. Gorący wylać na ciasto, posypać obficie rodzynkami. Połowę przygotowanego kremu czekoladowego lekko podgrzać, następnie oblać strużkami rodzynki. Śnieżkę ubić z 200 ml mleka dodając cukier puder. Połączyć z serkami. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Ułożyć owoce, po czym oblać je pozostałym kremem czekoladowym
Praktyczna pl