ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:144/896)

Letni tort 173

ciasto przekroić na dwie części. Jedną włożyć na dno tortownicy, drugą pokroić w kostkę. Na biszkopt wyłożyć krem truskawkowy, a na nim ułożyć (nieregularnie) mniej więcej połowę pokrojonego ciasta i pozostałe truskawki. Zalać tężejącą galaretką truskawkową. Galaretka musi być tężejąca aby ciasto nie rozmokło.Schłodzić. Gdy galaretka zastygnie ułożyć pozostałe ciasto i wysypać jagody. Zalać galaretką agrestową. W razie potrzeby

Praktyczna pl
TRUSKAWKOWY PUCH 270

śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser. Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na górę ciasta wykładamy połówki truskawek. Pozostałe 2 galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy, zalewamy truskawki

Z Majeczką w kuchni
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 170

Dzień dobry :-) Sezon na truskawki trwa, szkoda że jeszcze chwilkę i będzie się kończył. Póki co trzeba korzystać :-) Ja dziś mam dla Was propozycję ciasta z masą i truskawkami właśnie. Jest pyszne, proste w przygotowaniu. Polecam i życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki biszkopt: 6 jajek L 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 1,5 łyżeczki(...)wrzątku jak na jedną. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki lub jak kto woli :-) Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 masy budyniowej - biszkopt - pozostała część masy budyniowej - truskawki - galaretka

kruche babeczki
ciasto drożdżowe z owocami... 215

ciasto z 10 minut, przykryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na 1-2 godziny blacha z otwieranym rantem, wyłożyć papierem do pieczenia - w blaszce rozsmarować ciasto wyrośnięte, na cieście poukładać truskawki, kawałkl moreli, brzoskwiń piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 60 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z blachy jak wystygnie i posypać

W Mojej Kuchni Lubię
Placki z truskawkami 99

nietrudny przepis na pyszne placki z truskawkami. Bardzo lubię je przygotowywać latem, kiedy truskawek mamy pod dostatkiem. Wówczas takie placuszki z truskawkami smakują najlepiej. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, obiad, kolację czy składką przekąskę. Uwielbiają je szczególnie najmłodsi. Posypane cukrem pudrem smakują naprawdę świetnie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kiedy sezon na truskawki się skończy, można wykorzystać inne ulubione owoce, Ja przygotowałam(...)borówkami czy malinami. Zapraszam wszystkich miłośników domowych placuszków do zapoznania się z przepisem. Placki z truskawkami z pewnością Wam posmakują! PRZEPIS NA PLACKI Z TRUSKAWKAMI ROZCZYN 20 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mąki pszennej CIASTO 1 jajko 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 125 ml mleka szczypta soli kilka truskawek DODATKOWO cukier

Przepiski.pl
Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym 180

Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym jest nie tylko smaczne, ale również świetnie się prezentuje. Mi udało się je przygotować z mrożonych truskawek, ale najlepsze będą bez wątpienia świeże. Każdą z warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę(...)zostawić do ostudzenia. Ostudzoną włożyć do lodówki, aby prędzej stężała. Świeże truskawki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Mrożonych nie odmrażać, tylko przekroić na pół (ja mrożę już połówki truskawek). Na biszkopt nałożyć wysoką obręcz. Ułożyć najpierw truskawki przekrojem do obręczy, a pozostałe równomiernie na cieście. Owoce zalać tężejącą galaretką, po czym włożyć do lodówki. Mus czekoladowy: Do małej miseczki

Passions hobbies life
ROLADA TRUSKAWKOWA 162

oraz cukier waniliowy i ubić na puszystą masę, następnie dodać mąkę oraz proszek dopieczenia i dokładnie zmiksować na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na truskawki, wyrównać tak aby owoce były przykryte ciastem, piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut. Gorące ciasto przełożyć na ściereczkę ostrożnie zdjąć papier uważający aby truskawki nie przykleiły się

RAROSSA
Tarta z truskawkami 265

tarta z truskawkami się tak prezentuje, że szkoda mi jest jej kroić:) Jest jeszcze cała w lodówce i chłodzi się, a ja czekam na mojego pierwszego testera. Truskawki górą! Składniki na kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko krem mascarpone 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru 1 szklanka śmietanki kremowej(...)Dodatkowo 0,5 kg truskawek Sposób przygotowania Mąkę przemieszać z cukrem pudrem, dodać masło i jajko, zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Formę na ciasto wysmarować margaryną, posypać mąką i wyłożyć na nią ciasto. Spód tary dokładnie podziurkować widelcem, dać do lodówki na ok 30 min. Nagrzać piekarnik do 180 stopni piec ciasto ok 20 min. aż się zarumieni. Dać

pink envelope
Jaglane drożdżówki z truskawkami i kruszonką 169

Dawno nie piekłam ciasta drożdżowego, postarałam się to nadrobić i zrobiłam nacinane bułeczki  jaglane z dodatkiem twarogu i truskawek, posypałam obficie kruszonką, wyszły wspaniałe w smaku, takie jak lubię słodkie i puchate.  Zawsze robię na drożdżach  Dr.Oetker  nigdy nie zawodzą ! Składniki: Ciasto na około 15-18 sztuk 80 dag mąki pszennej luksusowej ½ szklanki jaglanej kaszy(...)rąk, ale takie ma być, przykrywam ściereczką, odstawiam w ciepłe miejsce na co najmniej 1 godzinę. Przygotowuję nadzienie: Do serka wsypuję cukier i wlewam śmietankę, dodaję pokrojone truskawki, mieszam. Wyrośnięte ciasto, wykładam na oprószoną mąką stolnicę, wałkuję na niezbyt cienko, wycinam prostokąty,  jeden koniec z dłuższego boku nacinam na cienkie paski a na drugim końcu kładę po łyżeczce nadzienia

Wanilia i Kardamon
Truskawkowy maczek 64

ostudzonego budyniu cały czas miksując.   Mus truskawkowy: ok 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Zaczynamy od przygotowania truskawek. Myjemy je, pozbawiamy szypułek, a następnie blendujemy, przekładamy do garnka i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Do gorących truskawek wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia   Złożenie ciasta:  Na 1/3 biszkoptu makowego rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego. Na krem(...)biszkoptu. Ja zostawiałam sobie 2 łyżki kremu i rozsmarowałam na wierzchu ciasta, a następnie posypałam go płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.  Wierzch ciasta można także posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.  Złożone ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.  smacznego Więcej ciast z truskawkami znajdziecie tutaj

Cynamonowe szczęście
Szachownica z truskawkami i galaretką 153

Zwyczajnie i banalnie: biszkopt, krem, truskawki, galaretka. O tej porze roku to raczej pospolite zestawienie. Dzisiaj dla urozmaicenia ciasto przełożone w szachownicę.     Potrzebujemy: 1. ok. 1 - 1,5  kg truskawek 2. Biszkopt ( 1 lub dwa placki) wg dowolnego przepisu. Ma być duży aby można go było pokroić wzdłuż na 12 pasków. Ja trochę przesadziłam. Upiekłam dwa biszkopty(...)mleko wymieszać z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Ugotować budyń, wystudzić. Masło z margaryną utrzeć, dodawać porcjami wystudzony budyń. Na dnie blaszki ułożyć cztery paski ciasta, przerwy między ciastem wypełniać na przemian truskawkami zalanymi tężejącą galaretką i kremem. Ułożyć następne warstwy tak, aby na przekroju powstała szachownica. Na wierzch wylać cienką warstwę galaretki. Schłodzić

Praktyczna pl
Grysikowy przekładaniec z truskawkami 184

pyszne ciasto z orzeźwiającym musem truskawkowym i słodkim kremem na bazie kaszy manny. Wbrew pozorom to ciasto wcale nie jest takie skomplikowane na jakie wygląda i robi je się dość szybko, a jest genialne w smaku, także zróbcie koniecznie póki są ostatnie truskawki.  Biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)zagotowujemy dosładzając do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do gotujących się truskawek, cały czas mieszając zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy napęczniałą żelatynę. Mieszamy całość, by żelatyna się rozpuściła. Dodatek żelatyny nie jest niezbędny, ale dzięki niej ciasto zdecydowanie ładniej się kroi. Dodatkowo: ok 50 sztuk herbatników Złożenie ciasta: na rozsmarowanym na biszkopcie kremie układamy

Cynamonowe szczęście
Ciasto szpinakowe z truskawkami 131

Ciasto szpinakowe z truskawkami, puszyste oraz lekko wilgotne i naprawdę bardzo łatwe do zrobienia. Pamiętajcie, szpinak nadaje tylko piękny, zielony kolor, nie smak! A smak ciasta jest lekko orzeźwiający, z cytrynową nutą + truskawki oprószone cukrem waniliowym... Tak, razem tworzą smaczną kombinację! Forma 24 x 24 cm: 2 szklanki mąki tortowej 250 g świeżych truskawek 150 g świeżego szpinaku(...)mieszając wlać do masy jajecznej. Następnie przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i delikatnie wymieszać, tylko do połączenia się składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posypać kaszą manną i ułożyć truskawki (wcześniej posypać je cukrem z wanilią) pokrojone w mniejsze kawałki. Piec w 180 stopniach przez około 35 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto Charlotte z malinami i ryżem 195

ryżem? Moja rodzinka była bardzo zaskoczona tym nietypowym połączeniem i smakowali ciasto z małą obawą, ale okazało się, że nie było najmniejszej potrzeby:) Delikatny biszkopt z domową konfiturą, do tego mój ulubiony ryż na mleku z dodatkiem malin i śmietanki. A na wierzchu mała porcja śmietanki i truskawek... Biszkopt: 4 jajka, 50g cukru, 3 krople aromatu cytrynowego, 70g mąki pszennej(...)cukru pudru, kilka truskawek do dekoracji.     Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając śmietan-fix. Zdjąć obręcz z patery i rozsmarować śmietanę na wierzchu ciasta. Udekorować truskawkami i miętą. Przechowywać w lodówce.                      Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z rabarbarem, jabłkami i śmietankową pianką 191

białek 1/2 szkl. cukru 3 budynie o smaku śmietankowym Dodatkowo: 3 łodygi rabarbaru 2 duże jabłka 2 łyżeczki cukru 4 łyżeczki galaretki truskawkowej 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Z podanych składników szybko wyrabiamy elastyczne ciasto, formujemy w zgrabną kulę, którą dzielimy na 2 części: 40% i 60%. Każdą część zawijamy w folię i większą wkładamy do lodówki(...)zasypujemy 2 łyżeczkami cukru i 2 łyżeczkami galaretki truskawkowej. Jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki, skrapiamy sokiem z cytryny i zasypujemy 2 łyżeczkami galaretki truskawkowej. Schłodzone ciasto z lodówki rozwałkowujemy na wielkość blaszki (25x36). Blaszkę wykładamy papierem i wykładamy dno ciastem, nakłuwamy widelcem i zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach. W czasie pieczenia spodu ubijamy pozostałe 8 białek

Kolorowy Przepisownik