ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:142/344)

śmietankowy puszek z konfiturą 183

truskawkowej Stovit, która nie jest zbyt słodka i nie zawiera dużo cukru. Dzięki temu ciasto nie było zapychające.   *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania śmietan-fixu słoiczek konfitury truskawkowej Stovit Białka oddzielić(...)wymieszać. Piec w 175*C około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Kremówkę ubić na sztywno z fixami. Następnie połączyć ją z mascarpone. Połową kremu przełożyć ciasto. Do drugiej połowy kremu dodać dwie łyżki konfitury i zmiksować. Wyłożyć na ciasto. Schłodzić. Przed podaniem na każdy kawałek ciasta nałożyć jeszcze łyżeczkę konfitury

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Delicja z wiśniami (bez pieczenia) 616

szkl wiśni bez pestek z kompotu szkl mleka  słodkie kakao do oprószenia ciasta Krem: 700 ml śmietanki 30% 250 ml mascarpone 150 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru Krem: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na puch, dodać serek mascarpone, cukier puder i rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować tylko do połączenia składników. Należy uważać

Smakołyki Asi
Eklerki 173

kremy, poniżej link do budyniowego. Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna Składniki na krem: 300 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze kremy) + tabliczka gorzkiej czekolady na polewę Krem budyniowy Jak zrobić eklerki? Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy skórkę z jednej(...)się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia. Do chłodnego ciasta wbijamy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem (warto zrobić to w większej misce niż moja ;) ). Do wyciskania eklerków dobrze jest użyć tylki z dużym otworem – okrągłej lub w kształcie gwiazdki. Potrzebny będzie także porządny worek cukierniczy z grubego materiału. Do wyciskania tego ciasta nie nadają się woreczki

Ciastkozercy
Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym 172

jajek 6 łyżek cukru 6 łyżki mąki opakowanie cukru wanilinowego (16 g) pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem z adwokatem: 300 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 250 ml adwokatu 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mix-u (fix-u) do śmietany Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej(...)pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy mix (fix) do śmietany. W drugiej misce ucieramy mascarpone z adwokatem (krótko tylko do połączenia składników). Serek z adwokatem dodajemy do ubitej śmietany i dokładnie, ale delikatnie mieszamy do połączenia. Połowę kremu wykładamy równo na dolny blat biszkoptu, kładziemy kolejny blat ciasta, pokrywamy resztą kremu, wyrównujemy i przykrywamy górnym, ostatnim blatem biszkoptu. Całość wkładamy

PatiGotuje
Ciasto Leśny mech 12254

całą wykładamy papierem do pieczenia (łącznie z bokami). Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 165 stopni z termoobiegiem (175 stopni przy grzałce góra-dół). Pieczemy około godziny, do suchego patyczka. Ciasto wyrasta z górką, może też lekko pęknąć. Powinno mieć brązowo-zielony kolor. Upieczone ciasto studzimy i rozcinamy na 3 blaty. Górny blat może być(...)górnego blatu wydłubujemy palcami ciasto w taki sposób, by nie było w nim ciemniejszej skórki. Lekko rozdrabniamy placami. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i studzimy. Na czas przygotowywania kremu galaretkę wstawiamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem na sztywno dodając najpierw 2 łyżki cukru pudru, a potem serek mascarpone i sok z cytryny. Na koniec wlewamy

Trzeci talerz
8. Słodko, słodko, bardzo słodko, czyli mocno czekoladowy tort z bananami 291

wodnej, studzimy i mieszamy łyżką z wyjętym wcześniej z lodówki serkiem mascarpone i kakao.  Śmietanę ubijamy na sztywną masę (pod koniec ubijania dodajemy cukier puder).  Po ubiciu przekładamy ją do czekoladowej masy i delikatnie mieszamy łopatką do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy do lodówki.   Do nasączenia ciasta spirytus woda sok z połowy limonki i skórka otarta z limonki

Symfonia Smaków
Babeczki herbaciane z kremem miodowym 231

zwykły cukier ) 2 jajka 2 torebki herbaty Irish Cream Teekanne 50 ml wrzątku 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem miodowy: ( porcja na połowę babeczek ) 250 g serka mascarpone 2 pełne łyżki miodu Karmelowy sos miodowy: 1 łyżka miodu  1 łyżeczka masła Wykonanie: Herbatę zalać 50 ml wrzątku i  zaparzyć pod przykryciem. Mąkę połączyć z proszkiem(...)wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać porcję ciasta, do wysokości około 3/4. Babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C, przez 20-25 minut. Upieczone babeczki wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. W rondelku rozpuścić miód na krem miodowy. Rozpuszczony miód chwilkę podgrzewać, aż uzyska bursztynowy kolor. Serek mascarpone szybko zmiksować. Do serka wlewać cienki strumieniem ciepły

kolorowotorcikowo
Tartaletki z kremem i konfiturą rabarbarową. 161

minut. Po tym czasie wałkujemy je na placek o grubości 2 mm i wykładamy nim foremki. Ciasto gęsto nakłuwamy i pieczemy (najlepiej z obciążeniem) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do chwili aż się apetycznie zarumienią. Studzimy. KREM: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru      Śmietanę ubijamy na puch(...)koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder. W drugiej misce miksujemy serek mascarpone, dodajemy 2-3 łyżki ubitej śmietany, znów miksujemy, następnie odkładamy mikser, dodajemy resztę śmietany i mieszamy trzepaczką lub szpatułką.  KONFITURA RABARBAROWA: 250 g rabarbaru 4 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej (skrobi)       Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w 2-3 cm kawałki, zasypujemy

Rozpustne gotowanie
Tarta z dynią i jesienna dekoracja stołu! 115

pszennej - 2 żółtka - 1 białko WYKONANIE: W/w składniki zagnieć na jednolite ciasto. Schłodź przez kwadrans w lodówce, wylep formę do tarty i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Temperatura pieczenia 170 stopni C. Grzanie: dół. masa dyniowa: - 750 g pieczonej dyni Hokkaido - 3 jaja - 250 g serka mascarpone - 4 łyżki cukru brązowego - 50 ml esencji pomarańczowej lub otartej skórki

SMYKWKUCHNI
Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 380

soli Krem czekoladowo - orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny 2 łyżki spirytusu * Krem waniliowy 250 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascaropne przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone. Następnie dodajemy powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec

Wędrówki po kuchni
Ciasto Cassis 430

Szukałam na święta jakiegoś innego ciasta, którego jeszcze nie robiłam, żeby co roku nie jeść tych samych do znudzenia ;) na blogu www.zjemto.blox.pl znalazłam smakowicie wyglądające ciasto

upichcic
Wielkanocny placek ryżowy z rumowymi rodzynkami 195

samą , bez spodu. Jeżeli ugotujemy ryż dzień wcześniej, przygotowanie ciasta nie zajmie dużo czasu. A jest naprawdę warte zrobienia - nie za słodkie, delikatne. Warto je upiec nawet bez specjalnej okazji. Bardzo polecam! składniki 1 szklanka ryżu arborio 1 l mleka farsz 500 g sera ricotta 90 g  serka mascarpone 1/2 szklanki ksylitolu lub 3/4 szklanki cukru pudru plus dodatkowo

Stare Gary
Buchty 189

swojego kremowy twarożek śmietankowy; z tym dodatkiem ciasto drożdżowe pozostaje wilgotne i mięciutkie jeszcze przez 2 dni. Składniki: 400 g mąki typ 550 (luksusowa) lub krupczatki + do podsypywania 1 jajko 1 żółtko 30 g świeżych drożdży 150 ml ciepłego mleka duża szczypta soli 2 duże łyżki serka śmietankowego, homogenizowanego lub mascarpone 40 g cukru 40 g masła + 2 duże łyżki(...)miski, posypać łyżką cukru, zalać mlekiem, mieszać do rozpuszczenia drożdży i cukru. Dosypać tyle mąki, aby ciasto uzsykało konsystencję śmietany i przykryć ściereczką miskę - odstawić w ciepłe miejsce na 40 min. do wyrośnięcia. 2. Do zaczynu przesiać ostrożnie mąkę, dodać jajko i żółtko, serek, cukier i sól. Wyrobić ciasto, aż zacznie odstawać od ścianek naczynia i rąk, następnie dodać rozpuszczone

Kuchnia Prezydentowej
Sernik z jabłkami i kruszonką 176

dużo silnej woli aby przestać to ciasto ciągle podjadać:) Zachęcam do skorzystania z przepisu, ciasto wyjątkowo smaczne:) Składniki Ciasto 120 g masła 2 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka Masa serowa 850 g białego sera z wiaderka, lub zmielonego we własnym zakresie 250 g serka mascarpone 200 g cukru 6 jajek 1 budyń

gotuj ze mną
Tort bezowy z serkiem mascarpone – idealny tort na urodziny 471

Tort urodzinowy powinien nie tylko wspaniale smakować solenizantowi i jego gościom, ale też nieprzeciętnie się prezentować. Poznaj niejednokrotnie przetestowany przepis na tort bezowy z serkiem mascarpone

Pieprzyć z Fantazją