ogrodzie i będę cierpliwie czekać na lśniące perełki owoców. Ta cierpliwość jest ważna, by spełniło się marzenie, nawet jeśli trzeba na nie poczekać. Nawet jeśli zaskoczy nas w najmniej spodziewanym miejscu. Pięćset gram. Tyle ważyło moje marzenie. Co zrobić by zachować je na dłużej? Dodane do ciasta lub deseru nie przetrwa więcej niż dwa dni. Zbyt długo szukałam
KUCHARNIAkwas foliowy. Składniki mineralne to: wapń, selen, mangan, cynk, sód, potas, fosfor, żelazo, magnez. Banan jest bardzo lubianym i zdrowym owocem, w jego składzie możemy znaleźć wiele składników mineralnych i witamin. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie obniżające ciśnienie krwi. Magnez jest ważny dla działania układu nerwowego, wspomaga koncentrację Pomagają w chorobie wrzodowej. Zapobiegają powstawaniu zmarszczek. Wspomaga pracę wątroby. Witaminy(...)ricottą i miksujemy do momentu połączenia się składników. Ciasto na gofry odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Gofrownice lekko smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Za pomocą chochelki nalewamy ciasto na rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy gofry do momentu aż uzyskają złotawo brązowy odcień. Postępujemy tak do momentu aż skończy się ciasto. Ricotta dodaje gofrom kremowego smaku i sprawia, że te gofry
Zdrowy Styl Joannyprzygodę z kolejną Zieloną ucztą zaczęłam od końca, czyli od deseru, który bardzo polecam – “ czekolada, suszone owoce, pistacje”. Autor przepisy podzielił na tematyczne rozdziały: zima za pasem, z patelni, na toście, z piekarnika, z talerza, w cieście, chochlą, na kuchence, na deser. Tak, jak w poprzedniej części każde danie opatrzone jest apetycznym zdjęciem, a przepisy wyszukujemy
Tajemnice SmakuLubicie proste desery? Bo ja bardzo. Takie właśnie są dzisiejsze babeczki – zamiast ciasta używamy placków do tortilli (zamiast sklepowych można przygotować własne na zapas i zamrozić). Do tego nadzienie z budyniu, świeże owoce i polewa z gorzkiej czekolady. Nic trudnego, a wychodzi pyszne W kwestii budyniu panuje dowolność – wybierzcie swój ulubiony smak, najlepiej bez cukru, dosłodzicie ksylitolem
Powiedz dietom nieSmoothie z batatów , soku pomarańczowego, świeżego imbiru i soku z limonki. Pyszne, pożywne i ma piękny pomarańczowy kolor. Jeśli nie próbowaliście takiego połączenia, to… DO
Oryginalny smakświęta. Jak przygotować kompot wigilijny z suszu? Owoce suszone i wędzone zalej chłodną wodą i pozostaw na około 5 godzin, można na całą noc, następnie zagotuj, dodaj daktyle, żurawinę i gotuj do pół godziny. Odstaw do przestygnięcia i do przegryzienia się wszystkich składników. Fajnie jakby kompot poleżał w owocach jeszcze dobę od gotowania. Następnie przecedź go przez(...)najlepiej smakuje dwa dni po świętach. Jak zwykle. Pijmy go ile się da. Kiedy się da. Suszone owoce można kupić przez cały rok w sklepie ze zdrową żywnością https://www.bee.pl/ , w którym oprócz potrzebnych produktów na kompot czy ciasta, znajdziemy wiele innych dobrych i potrzebnych nam rzeczy bez wychodzenia z domu. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniŚwiąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj jęczmienianka z figami i orzechami włoskimi , czyli alternatywa dla owsianek, jaglanek itp. Kasza jęczmienna jest nie tylko pożywna i na długo syci, ale też bardzo
Oryginalny smak(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie jestem w stanie opisać Wam smaku tego ciasta, ale mogę zagwarantować, że jest ono PRZEPYSZNE! Przepis jest mojej mamy, z zaznaczeniem w
zdrowo i aktywnieIdealny na święta, wilgotny i nie za słodki. Puszysty biszkopt i domowa masa makowa z bakaliami. Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Dzisiaj wpadam na stronie
zdrowo i aktywnieCzekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem. Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Witajcie. Dziś mam dla Was przygotowany super przepis
zdrowo i aktywnieCzy owsianka może się znudzić? Absolutnie nie, jeśli za każdym razem użyjemy różnych składników. Wystarczy pokombinować, dodać inne owoce, orzechy, przyprawy czy też zamienić mleko
Oryginalny smaksię do dań rybnych, w zwłaszcza rybnych zup. Można go dodawać do dań składających się z warzyw i owoców morza oraz dań orientalnych. Słyszałam, że również szafran można dodać do słodkich wypieków - jednak nie odważyłam się jeszcze zrobić ciasta drożdżowego z szafranem. A Wy używaliście już tej ciekawej i wyjątkowej przyprawy? Z jakim daniem komponowała się najlepiej? Czekam
MintTasteNie wiem czy beza to dobry deser na lipiec, ale jak się ma ochotę na Pavlovą to jak mawia moja koleżanka: "kto bogatemu zabroni"
Moje Małe Czarowanie