Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki
Oryginalny smakroli dnia głównego. Naleśniki są pyszne a przepisów na nie jest mnóstwo ale według mnie najsmaczniejsze są te sezonowymi owocami. Dziś przygotujemy sobie pyszne naleśniki w borówkami , borówki są smaczne, mają wiele zdrowotnych właściwości ale przedrzymskim są pyszną przekąską. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka
NaleśnikiCzekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem. Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Witajcie. Dziś mam dla Was przygotowany super przepis
Zdrowie i pysznie na talerzuIdealny na święta, wilgotny i nie za słodki. Puszysty biszkopt i domowa masa makowa z bakaliami. Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Dzisiaj wpadam na stronie
Zdrowie i pysznie na talerzupyszne. Wszystkie składniki razem zmiksować na gładką masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto za pomocą dużej łyżki. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Mój syn nie lubi jak owoce są w środku więc jak on jest robię bez. Tylko dodatkowo miksuję owoce i polewam tym sosem placuszki
Kuchnia PokoleńDomowy budyń waniliowy z dodatkiem sosu malinowego z czerwonym winem. Pycha! Budyń to deser, który każdy zna, ale nie każdy wie jak prosto można go przygotować
Oryginalny smakWypiekanie na śniadanie - Monia w tym tygodniu zaproponowała te pyszne rogaliki. Są leciutkie jak chmurka, puszyste i delikatne a to za sprawą pure z banana które
Moje Małe CzarowanieDzisiaj włoski deser lodowy z dodatkiem musu z dyni i pomarańczy. Rewelacyjny! Semifreddo jest przepyszne, bogate w smaku, puszyste i nie ma problemu z jego pokrojeniem
Oryginalny smakokresie letnim często decydujemy się na szybkie ciasta bez pieczenia. Jeśli znudziła się wam tradycyjna forma sernika na zimno to tutaj macie alternatywę. Mini serniczki amaretti z owocami dobrze sprawdzą się jako małe deserki w szklaneczkach. Specjalnie użyłam przeźroczystej galaretki, żeby owoce jeszcze ładniej się prezentowały. Jeszcze jedna wskazówka. Gdyby masa była dla Was za mało słodka
noteskulinarnyfigawiatru. Na niebie pojawiają się jesienne chmury - takie jakich nie ma w żadnej porze roku. Jesień to także bogactwo owoców: jabłek, gruszek czy śliwek. I to właśnie śliwki wykorzystałam do mojej tarty - gatunek zależy od Was;) Spód to kruche ciasto na bazie mąki owsianej i kokosowej. Składniki - 75 g mąki owsianej - 150 g mąki kokosowej - 3 żółtka
Health-Fit-LifePamiętacie cukier różany, który przygotowywałam jakiś czas temu? Właśnie znalazłam kolejny pomysł na jego zastosowanie! Do kruszonki :) W zależności od tego czy damy go więcej, czy
Kuchnia w czekoladzie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie jestem w stanie opisać Wam smaku tego ciasta, ale mogę zagwarantować, że jest ono PRZEPYSZNE! Przepis jest mojej mamy, z zaznaczeniem w
Zdrowie i pysznie na talerzuRabarbar, to jeden z owoców na który czekam z utęsknieniem cały rok. Uwielbiam go przede wszystkim za kwaskowaty smak, który idealnie współgra ze słodkim ciastem. Składniki suche: - 300 g mąki pszennej - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 150 g cukru - 1 opakowanie cukru wanilinowego Składniki mokre: - 2 jajka - 150 ml oleju - 220 g śmietany - 4 laski rabarbaru Do miski
Receptura smakuSerniki to jedne z moich ulubionych ciast i chyba nigdy mi się nie znudzą. Można wyczarować naprawdę wiele połączeń, a tym razem postanowiłam zrobić lekki sernik
Fitkotcierpki dżem/konfitura - użyłam wiśniowej Z podanych składników ugnieść kruche ciasto. Wsadzić do lodówki na min 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i podpiec w piekarniku 10 minut w 160 C. Na upieczony spód rozsmarować cienką warstwę dżemu/konfitury (bez owoców). Chałwę posiekać, wsadzić do garnuszka i zalać mlekiem. Podgrzewać ciągle mieszając (w razie konieczności dolać niewielką ilość mleka
CookYourself