ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:800/1704)

Murzynek z orzechami 197

sznurkiem i orzechy posiekane. Krajacz posiada 3 obrotowe ostrza umieszczone na różnych wysokościach pojemnika i antypoślizgową podstawę. Nadaje się do warzyw, owoców, bakali i ziół. Krajacz można kupić w sklepie Galicja Dla Twojego domu!  Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 1,5 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki kakao 0,5 szkl wody 4 jajka

Ala piecze i gotuje
Babka sernikowa na zimno - owoce leśne 257

Pyszna babka, a raczej sernik na zimno o wyglądzie babki. Urzeka kolorami, pysznym smakiem owoców leśnych i wiosenną świeżością. Pięknie się prezentuje. Składniki: Normal 0

Gotowanie i blogowanie
Pieczone figi z orzechami włoskimi i sosem z czerwonego wina 147

Figi można przyrządzić na wiele sposobów. Mogą być dodatkiem do sałatek, farszów lub ciast i deserów. Zawierają dużo witamin i składników mineralnych. Warto więc skorzystać z sezonu na ten owoc, ponieważ są nie tylko zdrowe, ale również bardzo smaczne. Dzisiaj przygotowałam je w formie deseru w sosie z czerwonego wina, miodu i cynamonu z dodatkiem prażonych orzechów włoskich i bitej

Oryginalny smak
WIŚNIOWY MURZYNEK 136

Przepisy na makowce, serniki i pierniki opanowały internet ! Więc u mnie coś innego ale równie smacznego 😃 Mocno czekoladowy, wilgotny murzynek przełożony dżemem wiśniowym z kawałkami owoców, oblany domową polewą, posypany migdałami... A jak Wasze przygotowania do Świąt ?    SKŁADNIKI: 2/3 szkl. Mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 85 g miękkiego masła 2 jajka 100 g jogurtu(...)koniec dolewamy jogurt. Dokładnie mieszamy. 4. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto . 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, pieczemy ok 35 min (do suchego patyczka). 6. Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części. Jedną smarujemy dżemem (użyłam wiśniowego z kawałkami owoców) i przykrywamy drugą. 7. Całość polewamy polewą czekoladową (1/2 tabliczki czekolady, łyżka masła

Marcepanowa kuchnia
Keto knedle dyniowe ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 179

okazało się to nie tak trudne w realizacji jak mogłoby się wydawać… Wystarczyło odrobinę pobawić się składnikami. Śliwka śliwce nierówna Co ciekawe, tak skupiłam się na recepturze na ciasto na knedle, że nie zwróciłam należytej uwagi na śliwki … Za pierwszym razem robiłam je z użyciem węgierek. Za drugim zamiast węgierek kupiłam renklody, bo wydawało mi się, że będą lepiej(...)samej konsystencji jak przed obróbką. Niby to nie problem, bo śliwki można przecież jeść na surowo, ale jednak generuje to pewien konsystencjonalny zgrzyt… Mięciutkie ciasto jakoś w mojej opinii nie komponuje się dobrze z twardym owocem . Keto knedle ze śliwkami Keto knedle dyniowe ze śliwkami, czyli perfekcja rodzi się w bólach Powód jest oczywiście banalnie prosty – renklody są znacznie

Modern Cave Girl
Razowa rustykalna szarlotka 130

cienkie półplasterki (bardzo przydatna tu jest mandolina), wkładamy do miski i mieszamy. Następnie wkładamy do mikrofali i gotujemy przez 5 minut, aby owoce nieco zmiękły. Odstawiamy, aby wystygły. Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Ciasto wałkujemy na placek o średnicy większej niż tortownica, tak aby można nim było wylepić jej boki. Dół ciasta nakłuwamy widelcem i chowamy do zamrażarki

Kulinarne przygody Gatity
Crumble truskawkowe z czekoladą (truskawki z kruszonką) 174

ciast, ponieważ zawsze się udaje!  500g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego (czubata) Kruszonka: 50g masła 50g cukru 75g mąki pszennej Dodatkowo:   30-50g czekolady (użyła białej, mlecznej i mikro kropli truskawkowej ) Przygotować kruszonkę. Masło, cukier i mąkę dokładnie połączyć. Formę (lub kokilki) wysmarować masłem i wyłożyć truskawkami (mogą być całe lub przekrojone - ja pokroiłam). Owoce posypać

Di gotuje
NALEŚNIKI Z SEREM POD PIERZYNKĄ BISZKOPTOWĄ 138

Lubicie naleśniki? To mam dla Was oryginalny pomysł na deser z naleśnikami w roli głównej... czekoladowe naleśniki z serem zapiekane pod pierzynką biszkoptową z malinami. To

Kuchnia MagdaLeny
GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 156

zawarte w nim bioflawonoidy hamują rozwój komórek nowotworowych raka piersi." Rewelacja. Bardzo charakterystyczny smak, który musi się spodobać. Mocno wyczuwalne w cieście choć ilość jaka do niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak równoważy słodycz kremów, budyniów czy bitej śmietany(...)otwarcie woreczka z owocami zawsze owocuje (jakkolwiek to brzmi) w niesamowite aromaty, że o intensywności smaków nie wspomnimy, No i ta dedykacja o której była mowa wyżej. Tak się sympatycznie złożyło, że luty to czas gdzie nie tylko jedna fajna Anka się urodziła (ah ta skromność nasza)! Urodziny tej Pani mają wiele wspólnego z tym ciastem, gdyż to właśnie

Wypisz Wymaluj
Tarta z malinami i jeżynami 171

Krem: 250 ml mleka sojowego waniliowego 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki margaryny Owoce: owoce leśne - maliny i jeżyny w dowolnej ilości ;) W misce połączyć suche składniki. Stopniowo dodawać wodę, zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić pół godziny w lodówce. Piekarnik nagrzać do 190°C. Formę na tartę wylepić ciastem(...)ciasto dzięki temu nie podniesie sie podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. Wyjąć i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać mąkę i wymieszać. Do gotującego mleka wlać masę jajeczną i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować kilka minut aż krem zgęstnieje. Do przestudzonego kremu dodać margarynę i krótko zmiksować. Tartę wypełnić kremem waniliowym i dekorować owocami. Przechowywać

Atlas Smaków
Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym 125

jeśli patyczek jest suchy, możemy wyjmować foremkę z piekarnika. Ciasto stawiamy na kratce. Gdy będzie całkowicie zimne, wyjmujemy je z formy. Gdy ciasto stygnie możemy zrobić krem. Daktyle wkładamy do miski, zalewamy je wrzątkiem. Wszystkie owoce powinny być przykryte wodą. Odstawiamy je na około 60 minut, aż zmiękną.  Przed blendowaniem upewniamy się, że daktyle nie mają resztek pestek(...)Owoce przekładamy do blendera, wsypujemy kakao i wlewamy 3/4 wody,  w której się moczyły. Blendujemy na gładką masę. Gdyby się okazało, że krem jest za gęsty  dolewamy nieco wody i ponownie blendujemy, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Gotowym kremem smarujemy wierzch ciasta i ozdabiamy czekoladowymi jajeczkami

Kulinarne przygody Gatity
Fit szarlotka z kuskusem 118

Zapiekanka z kuskusem i jabłkami oraz dodatkiem cynamonu, która smakuje jak szarlotka w wersji fit. Nie zawiera mąki, ani dodatku tłuszczu czy cukru - słodzona jest syropem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Środek lata 280

łyżce zaczynamy dodawać cukier. Miksujemy do czasu aż cukier się skończy, a beza będzie gęsta i gładka. Gotową bezę wykładamy na owoce, lekko wyrównujemy wierzch i całość wstawiamy do piekarnika. Przez 20 minut ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni C, a następnie temperaturę obniżamy do 60 stopni i pieczemy ciasto kolejne 20 minut

Trzeci talerz
Ciasto na maślance z wiśniami i jeżynami 347

21x28x5 przygotowanie Przygotować owoce  - umyć, osączyć na sicie, wiśnie wydrylować. Do dużej miski wbić jajka, dodać ksylitol, roztrzepać widelcem, dodać ekstrakt wanilii, olej, maślankę,wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Mąkę z proszkiem dodawać stopniowo do masy jajecznej, mieszać, najwygodniej drewnianą łyżką do połączenia składników. Jeżeli po dodaniu całej mąki ciasto wyda nam się(...)maślane grudki.  Głęboką blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (można posmarować masłem) nałożyć masę - nakładałam dużą łyżką. Posypać owocami i kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 45 minut lub do czasu aż włożona w ciasto wykałaczka wyjdzie sucha. Smacznego

Stare Gary
Śnieżny Puch – bez pieczenia 360

puchu dodaje się galaretki cytrynowe, lecz nie jest to obowiązkiem, mogą to być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców egzotycznych, także galaretka przezroczysta o smaku cytrynowym. Ja wybrałam mix: cytrynową i winogronową. Wyszło pysznie! Śnieżny Puch – ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe (2 x 77 g) 500 ml wody

Zasmakuj Kuchni
Kostka budyniowa bez pieczenia 382

budyniowe bez pieczenia. Kostka budyniowa bez pieczenia Sięgnęłam po dżem porzeczkowo-aroniowy. Możecie oczywiście zastąpić go dżemem porzeczkowym, aroniowym, z owoców leśnych, powidłem śliwkowym. Ważne aby dżem, którego użyjecie był kwaskowaty w smaku. Zbyt słodki dżem sprawi, iż ciasto bęzie zbyt słodkie. Forma na ciasto, której użyłam była prostokątna i miała wymiary 20 na 30 centymetrów. Możecie użyć dowolnych

mecooks
Tort tiramsu z borówkami 214

Wyłożyć część borówek, przykryć drugim krążkiem biszkoptu. Nasączyć go połową pozostałej mieszanki, wyłożyć połowę pozostałego kremu, na nim ułożyć borówki. Owoce przykryć ostatnim blatem, nasączyć go resztą mieszanki, wyłożyć pozostały krem. Odłożyć niewielką ilość kremu do posmarowania boków ciasta. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie odpiąć boki tortownicy, pozostałym kremem posmarować boki ciasta. Na wierzch

Domowa cukiernia Ewy
Pierogi z jagodami 134

jagodami są najlepsze na świecie. Najlepiej robić je w sezonie kiedy mamy dostęp do świeżych owoców, ale poza sezonem nie warto sobie odmawiać tego smakołyku i można użyć owoców mrożonych. Pierogi z jagodami zawsze przypominają i wspaniałe i beztroskie dzieciństwo, kiedy zawsze babcia mi je przygotowywała. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 300g mąki pszennej(...)ugniatamy aż wyrobimy ciasto. Ciasto nie może kleić się do ręki. Gotowe odstawiamy na ok. 30 minut. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); Świeże jagody myjemy i wykładamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć dokładnie wodę. Osuszone należy opruszyć 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Ciasto należy rozwałkować i wykrawamy małą szklanką kółka. Pierożki nadziewamy przygotowanymi owocami. Składamy na pół i lepimy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżowe babeczki z truskawkami i kruszonką 226

truskawką, obsypane słodką kruszonką. A to wszystko pieczone w formie na muffinki...przepysznie <3 Oczywiście, babeczki można nadziać innymi owocami- jagodami, malinami, wiśniami, śliwkami... Możliwości jest mnóstwo i każda z pewnością wyśmienita. Polecam! Składniki: (na 10 babeczek) Ciasto: 230 g mąki pszennej tortowej 14 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych 50 g cukru 2 duże żółtka

Nastoletnie Wypiekanie