ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:709/1704)

Wesołych Świąt! I tort z galaretką z cydru 207

granaty i stwierdził, że na pewno przygotuję z nich coś pysznego. Jasne, tylko co...? Granatów nie używam zbyt często ( błąd - pyszne są przecież! ), bo są owocem nieco problematycznym... Trzeba do nich wymyślać specjalne ciasta i desery, bo ani za jabłka, ani za truskawki uchodzić nie mogą. Wymyśliłam więc sobie, że ich smak doskonale skomponuje się ze słodyczą białej czekolady. Moja(...)wyobraźnia pogalopowała dalej, zahaczając o świeże, pyszne mango. Biszkopt był wyborem oczywistym, a galaretka na wierzchu chyba mi się przyśniła... Niemniej, wyszedł z tego całkiem zgrabny torcik, a owoce zatopione w przezroczystej galaretce wyglądają zjawiskowo. Połączenie niemal krwistej, rubinowej czerwieni granatów z intensywną żółcią mango zachwyci chyba każdego. Smakowo całość wypadła również bardzo dobrze - słodszy krem, lekko kwaśny granat

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chelsea buns czyli słodkie bułeczki z Chelsea 91

drożdżowe wypieki jak bułeczki z Chelsea są łatwym wypiekiem. Bułeczki z Chelsea przypominają szwedzkie cynamonowe ślimaczki . W odróżnieniu do nich piecze je się z suszonymi owocami. Ja wybrałam rodzynki sułtanki, a do ciasta dodałam otartą sok i otartą skórkę z pomarańczy. Bułeczki są bardzo aromatyczne. Pachniało nimi w całym domu! Czułam się jakbym już piekła na święta! Nic dziwnego

codojedzenia
Ciasto drożdżowe z rabarbarem, imbirem i chrupiącą kruszonką 100

Klasyka polskiej słodkości to drożdżowiec z owocami. Ja proponuję moją wersję tego kultowego wypieku z orzeźwiającym, kwaskowym rabarbarem z nutą cytrusowego imbiru i chrupiącą kruszonką. Ciasto drożdżowe smakuje zawsze i bardzo szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Klasyczne ciasto drożdżowe: 350g mąki pszennej 60g masła extra 35g świeżych drożdży 100g cukru 2 jajka 125ml mleka szczypta

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegański tofurnik z persymoną i nerkowcami! 129

wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie natłuścić, ułożyć pokrojone w plastry 2/3 persymony. Następnie przełożyć doń masę, a na wierzchu ułożyć dwa pozostałe plastry owocu. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Po tym czasie wyjąć i udekorować orzechami. Jeść na ciepło lub zimno zależnie od preferencji. Smacznego

Poranek na słodko
Lemoniada z kiwi 156

Miałam kilka bardzo dojrzałych owoców kiwi i szukałam na nie przepisu. Żadnego ciasta nie chciałam piec, ale pomyślałam o napoju. Padło na coś orzeźwiającego ale i słodkiego, bo lemoniada musi być słodka. Do osłodzenia możemy użyć miodu ale i syropu cukrowego - u mnie z cukru trzcinowego. Zapraszam po przepis, bo lato tuż, tuż... Składniki : * 3 dojrzałe owoce kiwi

Magiczne Życie Marty
Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką 212

Pyszne wilgotne ciasto jogurtowe które można upiec z dowolnymi ulubionymi owocami, aromatyczne, mięciutkie i łatwe do przygotowania, cytrynowa kruszonka dodaje mu rześkości, doskonałe na słodki podwieczorek z kubkiem kakao. Palce lizać! Składniki: Kruszonka: 4 czubate  łyżki mąki pszennej 50 g masła 4 łyżki cukru Skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny Ciasto: 6 jaj ¾ szklanki

Wanilia i Kardamon
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 193

zawiodą na walorach smakowych. Banan i kokos nadają dominującą nutę aromatyczną a cynamon ją wzbogaca. Placuszki podałam z ubitą śmietanką kokosową i świeżymi owocami, w tym naszymi sezonowymi czerwonymi porzeczkami.  Jeszcze jedna kwestia. Ciasto choć jest gęste w trakcie pieczenia będzie niezwykle miękkie i niech was nie przerazi fakt,jeśli przy przewracaniu na drugą stronę będziecie mieć wrażenie(...)proszkiem do pieczenia i dodajemy prosto do bananów. Mieszamy i wlewamy wodę, by otrzymać dość gęste i aksamitne ciasto.  3. Smażymy placki na niewielkiej ilości oleju 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy z ubitą śmietanką kokosową i świeżymi owocami

vaniliowoczekoladowa
Torcik wuzetka z borówką amerykańską 461

Wspaniałe puszyste ciasto kakaowe które wszyscy znamy, tym razem w wersji z owocami i galaretką z dodatkiem ponczu z czarnej porzeczki i delikatnego kremu śmietanowego tworzy pyszną całość rozpływającą się w ustach Składniki: Ciasto: 6 jajek 120 g mąki tortowej 13 dag cukru 2 czubate łyżki ciemnego kakao 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz

Wanilia i Kardamon
Sernik z musem truskawkowym 384

maślany, smaku dopełnia mus ze świeżych truskawek i bita śmietana, wypiek obok którego nie sposób przejść obojętnie, jeden z lepszych serników, mus możemy zmieniać i robić z dowolnych miękkich owoców, nawet tych mrożonych. Składniki: Forma 24/24 cm Kruszonka na spód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego(...)przygotowania : Kruszonka: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, szczyptą soli, wbić jajko, dodać wiórki zimnego masła i w palcach rozetrzeć tak aby składniki się połączyły i powstała kruszonka (nie zagniatać ciasta) Kruszonkę wysypać na dno blaszki docisnąć delikatnie palcami, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki do przygotowania masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki

Wanilia i Kardamon
Wegańskie ciastka owsiane 79

banany, które dają słodycz naszym ciasteczkom i sklejają je zamiast jajka jest odrobina mielonego siemienia, a dla wzbogacenia smaku dodałam również suszone figi, ale mogą być użyte inne suszone owoce lub orzechy. Na zdrowie i smacznego! Print Wegańskie ciastka owsiane .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Desery Prep Time 20 minutes Cook Time(...)upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i przekładamy ciastka na kratkę do całkowitego wystudzenia Wierzch ciastek można udekorować czekoladą, wystarczy rozgrzać tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i polać wierch ciastem Smacznego! Nutrition Serving: 30 g | Kalorie: 69 kcal | Carbohydrates: 7 g | Białko: 1 g | Fat: 4 g | Tłuszcze nasycone: 3 g | Sód: 2 mg | Potas: 122 mg | Fiber

SprawdzonaKuchnia.pl
Jabłkowe panckes z sosem czekoladowym 116

pankejki, to amerykańska odmiana naszych placków, które powstają z gęstego jak śmietana ciasta naleśnikowego. To idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy też deser. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Dziś moje placuszki są mocno owocowe, ponieważ do ich przygotowania użyłam aż trzech rodzajów owoców: czerwonych porzeczek, borówek amerykańskich i moich ulubionych Jabłek Grójeckich. Zapytacie gdzie się schowały(...)zimniejszy będzie sos, tym bardziej będzie gęstniał. Placki smażymy na suchej patelni, wylewając po jednej łyżce ciasta na każdy placuszek. Smażymy z jednej strony, aż do uzyskania złotego koloru, a następnie przekładamy na drugą. Placuszki podajemy polane sosem czekoladowym i posypane owocami

Kulinarne przygody Gatity
Gruszki w sosie karmelowym z kruszonką. 150

za który uwielbiam jesień. Troszkę niedoceniany, pomijany i ustępujący miejsca jabłku. Chociaż moim zdaniem niesłusznie i należy się gruszce równouprawnienie.  Te bardzo kobiece owoce, pasują nie tylko jako dodatek do ciast, czy deserów, ale również do mięs i dań wytrawnych. Są bardzo wdzięczne ale równie wymagające ... Ale żeby nie zasypiać gruszek w popiele, podam Wam szybki przepis(...)jednej miski i rozcieramy palcami do uzyskania okruszków. Gruszki, obieramy ( można pozostawić ogonki jeśli są), odkrawamy "dupki" aby gruszki ładnie stały w naczyniu żaroodpornym. Ustawione gruszki oblewamy sosem (po owocach) a następnie grupo posypujemy kruszonką. Pieczemy ok.20 minut w 160 stopniach C. do lekkiego zrumienienia kruszonki. Gruszki będą delikatnie miękkie. Smacznego

Farmażony
WEGAŃSKIE TARTELETKI Z DYNIĄ I CYNAMONEM 168

dbają o linię. A także dla amatorów kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Idealny, energetyczny deser na zimę, z dodatkiem dyni i suszonych owoców. Przygotowanie: 30 min. Chłodzenie : 3h. Pieczenie: 3 min. Porcja dla 6 osób : Składniki na ciasto: ● 100 g płatków owsianych ● 15 wypestkowanych suszonych daktykli ● 40 g pestek dyni ● 40 g rozdrobnionych orzechów pekan ● 1 łyżeczka mielonego cynamonu(...)łyżki skrobi kukurydzianej ● 1 łyżeczka agar-agar ● do dekoracji : kilka kwiatów physalis (miechunki)- opcjonalnie ● kilka suszonych owoców białej morwy ● kilka mini bez (opcjonalnie) ● pestki dyni Akcesoria : foremki do tarteletek, mniejsze lub większe, do wyboru Przygotowanie: Przygotuj ciasto. Zmiksuj płatki owsiane, orzechy pekan, pestki dyni, cynamon i sól. Dodaj wypestkowane, posiekane daktyle i wanilię. Zmiksuj na nowo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Frużelina wiśniowa 107

Frużelina z mrożonych wiśni jest błyskawiczna do przygotowania. Używacie mrożonek? Uwielbiam mrożone wiśnie chociażby dlatego, że nie trzeba ich drylować. W sezonie można użyć oczywiście świeżych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pavlova z truskawkami, rabarbarem i miętą 181

Po tygodniu podrobów przyszedł czas na coś mniej obciążającego psychicznie. Pavlova to królowa deserów o niekończącym się potencjale smaków i aromatów. Pavlova zmienia się wraz z

Życie zamknięte w smaku