ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:711/1704)

KUCHENNA APTEKA #14 - ŚLIWKI 147

śliwki, obok jabłek, to najczęściej spotykane owoce w sadach. Wykorzystuje się je w kuchni do przygotowywania m.in. konfitur, dżemów, kompotów, knedli, ciast, a także nalewek oraz sosów i marynat do mięs. Jednak śliwka jest niedocenianym owocem, jeżeli chodzi o właściwości zdrowotne. Większość osób nie zdaje sobie sprawy jakie właściwości lecznicze oraz składniki odżywcze i witaminy posiada ten owoc... Dowiedz

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowo - orzechowe ciasto z suszonymi śliwkami 219

temat Murzynka ( któż nie zna jego smaku... ;) ). Ciasto jest puszyste, mięciutkie, wilgotne, z wyraźną nutą orzechową. Zamiast śliwek można wykorzystać inne suszone owoce albo w ogóle z nich zrezygnować; bez nich wcale nie będzie mniej smacznie :) Ciasto w sam raz na jesienną chandrę ( w końcu zawiera czekoladę ;) ), wspaniałe ze szklanką mleka lub filiżanką ulubionej herbaty/kawy. Bardzo bardzo polecam

Opowieści z piekarnika
Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 295

Sezonowe ciasto z budyniową pianką i czereśniami .Bardzo je lubię za ekspresowe przygotowanie i smak oczywiście. Owoce mogą być dowolne .Jeśli używacie mrożonych nie rozmrażajcie ich wcześniej. Składniki: na kruche ciasto ,blaszka 33 na 20 cm 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła ,zimne ,z lodówki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Mąkę

Ladylaura.
Bezglutenowe ciasto z arbuzem – arbuzowa pianka bez cukru 292

moich obserwacji wynika, że arbuz jest rzadko wykorzystywanym do wypieków owocem. Częściej stosuje się go do koktajli i je bez jakiejkolwiek obróbki (taki jest chyba najlepszy -byle z lodówki! ;)). Dzisiaj jednak podzielę się z wami przepisem na pyszne, lekkie i orzeźwiające bezglutenowe ciasto z arbuzem idealne na lato Pianka jest wyjątkowo delikatna, a spód to biszkopt z mąki kokosowej barwiony

Fitkot
Kremowy sernik z pianką owocową 97

blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.Sernik po upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką(...)piekarniku i studzimy przy uchylonych drzwiczkach *** *** W międzyczasie gdy sernik stygnie przygotowujemy mus owocowy. W garnku umieszczamy owoce, zasypujemy je cukrem i gorujemy na małym ogniu, aż owoce puszczą sok i zmiękną, a cukier całkowicie się rozpuści *** *** Następnie owoce blendujemy na gładki mus *** *** Do gorącego musu wsypujemy galaretki cytrynowe i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do całkowitego wystudzenia

Blog z Apetytem
Szejk czekoladowy 96

A dokładniej szejk czekoladowy z pyłkiem kwiatowym, który jest obłędnie pozytywny dla naszego organizmu. Ma działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, antyoksydacyjne, zawiera aminokwasy, białka, witaminy i minerały… To

Słodki sentyment
Ciasto z czeresniami 158

masło ponownie mieszamy ciasto mikserem. Na koniec dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Do formy wlewamy ciasto. Moja forma miała wymiary około 20x25 cm. Na wierzchu układamy czereśnie. Pieczemy w 160 st ok. 40 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto do ostygnięcia. Posypujemy np.cukrem pudrem. Moje ciacho czereśniowe bierze udział w akcji na durszlaku "Letnie Owoce

Życie zaczyna się w kuchni
PAMPUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM, ŚMIETANKĄ I TRUSKAWKAMI 159

ciasta drożdżowego gotowanych na parze. Jedni nazywają takie bułki pampuchy inni bułki na parze a jeszcze inni parowańce, buchty czy parzaki. Ugotowana na parze bułka ma kształt kulisty. Spód ma płaski a wierzch wypukły. Jego konsystencja powinna być pulchna,  miękka i sprężysta. Można podawać je na słodko lub na słono. My z mężem preferujemy pampuchy na słodko... z owocami(...)mąki. Dodać jajka. Wyrabiać ciasto dodać w małych ilościach mleko z masłem.  Wyrobić ciasto aż będzie giętkie i elastyczne. Uformować kulę, przełożyć o miski, przykryć ściereczką i zostawić na ok. 1 godzinę. Po tym czasie podzielić ciasto na 12-14 części. Rozpłaszczyć, nałoży po łyżce musu jabłkowego Jamar , skleić i uformować ciasto na kształt bułki. Tak przygotowane bułki przykrywamy

Kuchnia w oparach
Zawijane drożdżówki z jagodami i serem 264

pyszne bułki z jagodami to bardzo spontaniczny wypiek. Po prostu naszło mnie nas na coś słodkiego więc zagniotłam drożdżowe ciasto a że miałam akurat trochę jagód to wylądowały w środku. Na tradycyjne jagodzianki owoców było zbyt mało, ale miałam jeszcze serek więc wykombinowałam je w innej formie. Jak widać na zdjęciach napakowałam w ciasto tyle nadzienia, że aż wyłaziło(...)bardzo puszyste , mięciutkie, delikatne i jednocześnie wilgotne. Po prostu przepyszne! W domu pachniało bosko i nie mogłam doczekać się kiedy ostygną. Myślę, że zamiast jagód możecie dodać inne miękkie owoce np. maliny albo trochę startych jabłek i też będzie pysznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tort naleśnikowy kajmakowy 199

kajmakiem. Prawda, że proste.:) Owoce do torcika możecie wykorzystać dowolne. Ja wykorzystałam mango i pomarańczę. Jeżeli chcecie poznać więcej przepisów na ciasta to zapraszam tutaj  ,a poniżej przepis na tort naleśnikowy z kajmakiem. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem(...)żelatyny Dodatkowo 1 puszka  kajmaku 1 pomarańcza 1/2 mango Wykonanie: Naleśniki Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Potrzebne nam będzie 9 sztuk wystudzonych naleśników. Krem W misce ubić

O kuchni z uczuciem
Babka Na Oleju Z Jabłkiem I Brzoskwinią 176

puszysta masę. 2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń. Miksujemy na najwolniejszych obrotach bądź mieszamy szpatułką/łyżką i podczas mieszania dolewamy olej. ciasto wychodzi dość gęste. 3. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone w kosteczkę i mieszamy całość. Wykładamy do foremki wysmarowanej masłem/margaryną i wysypanej bułką tartą bądź kaszą manna. Pieczemy w 180 stop. przez(...)około 50-1 h do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w środek ciasta musi być suchy

Gotowanie...to proste !
Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 233

Kolejna udana próba bezglutenowego ciasta, bez zbóż i cukru. Zaledwie kilka składników, bita śmietana, owoce.  Zapraszam :-) Biszkopt migdałowo-makowy z masą śmietanową Składniki: na biszkopt migdałowo - makowy (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek mąki migdałowej 1 czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany(...)wolnych obrotach dodać żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i dosłodzić do smaku ubić kremówkę

Marta próbuje
Dodatki do żywności czyli z czym to się je 114

najczęściej wykorzystywanych dodatków. Na etykietach często kryje się pod symbolem E412. Gdzie możemy się z nią spotkać? Znajdziemy ją między innymi w takich produktach jak ciasta i ciastka, musztarda, majonez, pieczywo, galaretki, suszone owoce oraz żywność dla niemowląt. Użyta do wypieków dodaje im puszystości i pozwala zachować świeżość. Guma guar jest zagęstnikiem pochodzenia naturalnego pozyskiwanym z nasion fasoli guar(...)spożywczym zyskała dzięki zdolności do wytwarzania roztworów rozcieńczonych o dużej lepkości. Znajdziemy ją jako dodatek w wielu dostępnych online przepisach. Z jej wykorzystaniem przygotujemy między innymi lody oraz bezglutenowe ciasta i pieczywo. Inulina z cykorii  Inulina jest wielocukrem wykorzystywanym w przemyśle spożywczym oraz farmaceutycznym. Naturalnie występuje w korzeniach wielu roślin, w tym w cykorii. Jest około 10 razy mniej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fit sernik na zimno 234

   Sernik na zimno w wersji fit ? Proszę bardzo, to nic trudnego. Ujmujemy kalorii, nie ujmujemy smaku - ot, cały sekret. Sernik w wersji "bez cukru

kolorowotorcikowo
razowy chleb z borówką czerwoną 234

trakcie suszenia, żurawina jest sztucznie dosładzana. Teraz kiedy nadszedł czas, owocowania naszych rodzimych żurawin błotnych, korzystajmy z rodzimych darów natury. Przecież bez problemu, możemy  kupić świeże owoce,  na każdym targu. Dodanie garści  jagód do bochenka razowego chleba, sprawi że ten, wprost zachwyci nas swoim smakiem. sposób wypieku jednego  bochenka zaczyn 1 szklanki mąki żytniej razowej(...)cztery łyżki ciasta i chowamy w chłodne miejsce,będzie to zakwas na kolejny chleb) d odajemy mąkę żytnią razową, mąkę pszenną razową, owoce żurawiny, oraz sól.  Całość mieszamy, dodając tyle wody, aby powstało dość luźne ciasto, które jednak możemy wyrabiać w rękach.  Ilość wody zależy od mąki i nie sposób podać dokładnych proporcji. Zasadą której należy się

Miód i pieprz