ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:693/1704)

Babka gruszkowa z cynamonem 176

ucieraną. Babka gruszkowa z cynamonem pachnie jesienią. To idealne ciasto na podwieczorek lub drugie śniadanie. Wilgotne, aromatyczne. Składniki wystarczy zmiksować i dodać pokrojone owoce. Zamiast gruszek możemy użyć jabłek. Cudnie smakuje z orzechami lub rodzynkami. Ciasto przechowujemy do trzech dni w temperaturze pokojowej – na drugi dzień jest równie pyszna, co zaraz po upieczeniu. Babka gruszkowa z cynamonem

Poezja smaku
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 115

obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco polecam. SKŁADNIKI: Biszkopt: - jajka

RITA food channel
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 427

obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco polecam. SKŁADNIKI: Biszkopt: - jajka

RITA food channel
NIEZWYKŁE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I SEREM 217

Uwielbiam wrzesień! Te wszystkie dojrzałe owoce motywują swoim smakiem do pieczenia i wypróbowywania nowych przepisów. Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo nam zasmakowało! Połączenie śliwek, ricotty, cytryny i wanilii gwarantuje sukces :). Jest bardzo proste do wykonania, więc proszę, żebyście nie przestraszyli się długiego opisu wykonania. Polecam! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie

Przepisy Aleksandry
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i owocami 201

stawiam na szybkie dania i ciasta. Dziś pyszne ciasto jogurtowe, które nie wymaga wielkiego nakładu pracy. Wszystko miksujemy, na wierzch rzucamy dowolne owoce, posypujemy kruszonką i pieczemy :) Prawda, że łatwizna? Składniki (blaszka 24x35 cm): Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Dodatki

Kuchnia domowa Ani
Ciasto jogurtowe z malinami (bez pieczenia) 508

kuchni Chorwackiej, ale skończyło się na tym oto cieście jogurtowym .  Muszę przyznać, że jest wspaniałe.  Kremowe, niezbyt słodkie, takie jak lubię.  Zmieniłam owoce, oraz spód i delikatnie sposób wykonania.  Jedyny problem jest taki, że ciasto nie może stać zbyt długo na stole, bo zaczyna płynąć.     Składniki (na formę 18 cm): biszkopciki do wyłożenia 400 g jogurtu naturalnego

Sto kolorów kuchni
Drożdżowe maliniaki z białą czekoladą 188

Przypomniałam sobie o sprawdzonym przepisie na pyszne domowe drożdżówki. Ciasto jest odpowiednio miękkie i puszyste, masa serowa idealnie kremowa i do tego świeże owoce... Zdecydowanie to nasze ulubione drożdżówki. Wam na pewno też będą smakowały:) Ciasto:700 g mąki pszennej,25g świeżych drożdży,3 łyżki cukru,2 jajka,200ml mleka,1/3 szklanki jogurtu naturalnego,60g masła lub margaryny

Z miłości do słodkości
Migdałowo - agrestowa tarta! 84

ugnieść składniki na ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i wstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć na papierze do pieczenia do tortownicy. Dno ponakłuwać widelcem. Można na wierzch wysypać fasolę, by ciasto równo się upiekło. Piec w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku ok. 10-15 minut, aż ciasto się zrumieni. W trakcie(...)pieczenia spodu przygotowujemy masę agrestową. Owoce dusimy z cukrem aż zmiękną. Redukujemy ilość soku. Następnie dodajemy 3 łyżki skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. Ostudzoną masę przelewamy na spód ciasta. Na koniec przygotowujemy bezę. Ubijamy białka na sztywno stopniowo dodając cukier puder. Ubijamy ok. 15 minut. Na wolnych obrotach, dokładnie, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodajemy migdały i delikatnie

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta migdałowa z płatkami czekoladowymi 177

TARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę od rutyny i obowiązków(...)migdałów; - 100g masła; - 1 opakowanie cukru waniliowego Delecta ; - 1/4 szklanki cukru; - 2 żółtka; - 4 orzechy brazylijskie; - 0,5 szklanki mąki pszennej/bezglutenowej. Owoce: - 1 jabłko; - 1 gruszka; - cynamon do smaku. Udekorowanie płatkami czekoladowymi Decorada Delecta .   Sposób przygotowania ciasta: - mąki mieszamy, dodajemy sól, olej, jajo i żółtko – dodajemy następnie kostkę zimnego masła – i wszystko razem kroimy – najlepiej na stolnicy

MintTaste
Malinowa chmurka 127

Upieczone ciasto odstawiamy do schłodzenia. Galaretka z malinami: W wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretki, odstawiamy do ostygnięcia. Maliny mrożone należy wcześniej rozmrozić na sitku. Następnie owoce łączymy z galaretką. Tężejącą galaretkę wykładamy na kruche ciasto i chłodzimy w lodówce.  Krem mascarpone: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do otrzymania gęstego kremu. (Składniki muszą być dobrze schłodzone). Krem wykładamy

kulinarne odsłony pati
Bezowy biały "makowiec" 120

upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny

AZgotuj!
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 333

cieście francuskim 18. Hummus z pieczoną dynią 19. Pieczone kasztany jadalne 20. Masło czosnkowe z ziołami 21. Najlepsze mini wrapy 22. Żołnierzyki z owoców 23. Nachos z mango 24. Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego 25. Zdrowe trufle Snickers bez cukru 26. Trufle dyniowo-orzechowe z kokosem 27. Żelki z mango 28. Żytnie tosty francuskie z serem i szynką

Be Fit Be Strong
Ciasto bananowe. Przepis krok po kroku. 151

pierwszych deserów   Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami. Można wspólnie spędzić czas i przy okazji pokazać, że owoce i warzywa mają wszechstronne zastosowanie. Innym aspektem jest fakt, że nie wyrzucamy brązowych bananów. Pokazujemy dzieciakom, że właśnie(...)dużo, że ciasta nie trzeba dosładzać. Innym podobnym w charakterze ciastem jest CIASTO MARCHEWKOWE (link) Możecie kombinować   Chlebek bananowy nie zajmie Wam więcej czasu niż 15 minut, oczywiście plus czas pieczenia. Jeżeli chodzi o dodatki, to też możecie kombinować. Fajnie komponują się orzechy, cynamon lub suszone owoce. Fantastycznie nadaje się właśnie jako

kuron.com.pl
Ciasto Marcinek 37615

można dodać nieco więcej śmietany, powinno być dość zwarte, ale i elastyczne - ciasto podzielić na piętnaście części, zafoliować i krótko schłodzić, zwłaszcza, jeśli zamiast margaryny użyjecie masła - każdy kawałek ciasta rozwałkować bardzo cienko (jak na makaron), aż placek będzie lekko przeźroczysty, od talerza o średnicy 20cm wykroić kształt koła - ścinki odłożyć na bok, powstaną z nich kolejne placki - u mnie(...)minut lub do zrumienienia - placki po upieczeniu ułożyć na blacie lub kratce, przycisnąć z góry czymś ciężkim, np. tortownicą o takiej samej średnicy wypełnionej owocami, mąką, itp., zapobiegnie to wywijaniu się ciasta podczas stygnięcia - po upieczeniu wszystkich placków można je zafoliować lub schować do szczelnego pojemnika spożywczego i przechowywać przez kilka dni lub od razy przełożyć masą - placki

Smakołyki Bereniki
Sernik bez sera 94

prezentowane powyżej ciasto nie zawiera ani grama sera! Głównym składnikiem jest tutaj kwaśna, gęsta śmietana i to ona po upieczeniu wyglądem i smakiem przypomina twaróg. Przepis na ciasto jest banalnie prosty i śmiało można powiedzieć, że zrobi je każdy. Ciasto: (zrobiłam w tortownicy 18 cm) 150g mąki 100g masła w temperaturze pokojowej (o temperaturze masła do kruchego ciasta tutaj(...)reszty składników. Krótko wyrobić do uzyskania gładkiego i jednolitego ciasta. Podzielić je na dwie części, ok. 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wylepić dno tortownicy i włożyć na 30 min do zamrażalnika. Mniejszą część owinąć folią i również umieścić w zamrażalniku. Piekarnik nagrzać do 180°C i podpiec ciasto w tortownicy przez 15 min. Wystudzić. Masa “serowa

Słodki Blog
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 142

dodatkiem musu owocowego. Działa na wyobraźnię? A co dopiero faktyczna degustacja! Przekonam się jutro, bo przekroczyłam dzisiejszy limit kalorii. Owoce można zastąpić np. brzoskwiniami, czy tez jabłkami, ale w tym drugim przypadku nie dodałabym kakao do ciasta tylko sowita łyżkę cynamonu. Składniki: 200 g mąki pszennej(u mnie pół na pół pełnoziarnista z białą) 100 g zimnego masła kokosowego(...)dużym nożem siekaj składniki ciasto, aż zrobi się glina, którą będzie można uformować w kulę (średnio zajmuje to 10 minut) Jeżeli lubisz się bawić, to zawiń ciasto w folię, schłodź w lodówce, potem męcz się z jego wałkowaniem. Ja tego nie lubię robić, ba! wręcz nienawidzę wałkować ciasta, więc wylepiam nasmarowaną formę ciastem i w takiej formie schładzam przez około

greenscarf
Sakiewki francuskie z owocami leśnymi i budyniem 175

jeszcze jedno, jeżeli nie posypiecie cukrem pudrem, ten wypiek będzie praktycznie bez cukru (w zależności od przygotowania budyniu). Składniki na sakiewki : 1 opakowanie ciasta francuskiego  100g malin (można użyć mrożonych owoców) 50g borówki amerykańskiej (j.w.) Budyń (można zamienić na gotowy produkt)  3 żółtka  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżeczki cukru waniliowego (domowej roboty(...)pozbycia się grudek.  Gdy mleko się zagotuje wlać masę jajeczka i energicznie mieszać ciągle podgrzewając. Odstawić do wystudzenia.  Budyń z proszku przygotować według przepisu na opakowaniu.  Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, podzielić na 12 prostokątów.  Na 6 z nich ułożyć maliny i borówki, nałożyć łyżeczkę budyniu i zalepić drugim kawałkiem ciasta. Ramkę sakiewki warto przygnieść widelcem

Słodkie Przyjemności
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem 142

wewnątrz nacinamy, nie przecinając ciasta, około centymetr od krawędzi.Podpiekamy je w piekarniku w 200 stopniach około 10 minut aż będzie złote.Wyciągamy i środek drożdżówki uklepujemy, po to właśnie nacinaliśmy brzegi:) Napełniamy je gotowym budyniem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Gotowe drożdżówki posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi owocami - w moim przypadku z granatem

Lawendowe Niebo
Sernik na zimno z owocami 237

W takie upały to nic tylko zimne, orzeźwiające desery...i taki właśnie jest ten serniczek...   Serki Danio delikatnie słodkie połączone z kwaskowatymi owocami....rewelacja

Wypieki Rene
Sernik Tiramisu na zimno 270

Kilka dni temu moja serdeczna koleżanka poprosiła mnie o sprawdzony przepis na sernik na zimno. Wiosna i (już za chwilę) obfitość świeżych owoców skusi chyba każdego do przyrządzenia wszelkiej maści ciast i tych na zimno i tych pieczonych. :) Ewa poprosiła mnie również, aby sernik ten nie miał konsystencji "śmietankowej lub mlecznej galarety", tylko był bardziej sernikowy, znaczy serowy

Garniec Magalie
Drożdżówka do odrywania z cynamonem, orzechami i żurawiną 192

Mróz i śnieg za oknem a w naszej kuchni roznosi się błogi zapach drożdżowego ciasta i cynamonu. Nigdy nie przepadałam za drożdżowymi ciastami aż tu nagle

sierotka maRysia w kuchni