ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:689/1704)

Pomarańczowa pychotka z żurawiną 162

wrzątkiem i obrałam ze skórki. Pokroiłam w cienkie plastry. Na bitej śmietanie ułożyłam spiralnie plastry pomarańczy (od zewnątrz do środka). Posypałam żurawiną. Na powierzchni i owoców rozprowadziłam mocno tężejącą galaretkę pomarańczową i odstawiłam ciasto do lodówki, aby stężała całkowicie

Kuchenne zapiski Edyty
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 135

galaretka truskawkowa 3 - 4 nektarynki Lemon curd: 3 cytryny szklanka cukru 100 g masła 3 żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Białka ubić na sztywno, a pod koniec dodać do nich cukier. Do mąki wlać olej i wymieszać razem. Następnie dodać masę białkową i delikatnie połączyć. Piec(...)cytryny dokładnie szorujemy, w ciepłej wodzie. Następnie je parzymy (zalewamy wrzątkiem na ok. minutę), by mieć pewność, że pozbyliśmy się wszystkich wosków i innych paskudztw, które nanoszone są na owoce. Ścieramy skórkę i wyciskamy z nich sok. Do tego dodajemy cukier i masło. Razem rozpuszczamy wszystko "na parze" (Garnuszek z wodą i miseczka na nim). Jajko i żółtka dokładnie

Karczma Honorietty
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 133

Markizy wyjmujemy z opakowanie i przekładamy do malaksera, blendujemy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie dorzucamy pokrojone w mniejsze kawałki masło i miksujemy wszystko kilkanaście sekund do połączenia składników. Ciasto wysypujemy na formę i wyklejamy ją równomiernie na bokach oraz spodzie. Tak przygotowany spód powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc lub w zamrażarce przez przynajmniej(...)borówki etc. Owoce kroimy w mniejsze kawałki i rozrzucamy je po tarcie przy utworzyły lekki "kopiec". Tartę możecie podać np. tylko z owocami leśnymi lub tylko z truskawkami. Wszystko zależy od Waszych upodobań. :) Ciasto gotowe! Podawajcie od razu, a następnie przechowujcie w lodówce do maksymalnie 3-4 dni (w zależności od użytych owoców). Wiosna-lato na talerzu

Cooking Monster
Chleb z kawą 128

Tekst przeczytasz w 3 min Dziś zapraszam na chleb z kawą, żeby było jasne, nie jest to chleb z kubkiem kawy, tylko chleb z dodatkiem kawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Madame Anna Pavlova z owocami i piankami 186

owoce u mnie: maliny, borówki amerykańskiepiankisos: truskawki albo inne owoce zmiksować i posłodzićTorcik bezowy:Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni C. Białka ubijamy z solą na sztywno. Następnie bardzo powoli, po jednej łyżce dodajemy cukier puder i wciąż miksujemy. Na sam koniec dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną. Ciasto powinno być aksamitne, lśniące. Na papierze do pieczenia rysujemy kółko(...)średnicy 20 cm. Wylewamy ciasto na papier do pieczenia. Piekarnik zmniejszamy do 120 stopni i wkładamy ciasto do środka. Pieczemy około 1 godziny. Następnie torcik bezowy pozostawiamy na całą noc w piekarniku. Następnego dnia przygotowujemy krem i dekorujemy dowolnymi owocami.Krem:Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwilę miksujemy. Na sam koniec dodajemy

Bon Appetit Małgorzaty
Prosta kokosowa szarlotka sypana 231

, ugnieć lekko i znów posyp mąką. Następnie znowu owoce i mąka. Na to połóż płatki migdałów i starte orzechy. Polej równomiernie olejem kokosowym. 4. Piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 5. Krój dopiero po wystudzeniu. Rady: im bardziej soczyste jabłka, tym lepiej - sok nada ciastu odpowiedniej wilgotności i zwiąże mąkę (najbardziej nadają się antonówki(...)szara reneta). Jeśli masz mniej soczystą odmianę, możesz dolać trochę soku jabłkowego lub ewentualnie wody do pokrojonych/startych owoców jeśli używasz słodkich owoców, dodaj mniej ksylitolu jeśli masz więcej czasu, zetrzyj jabłka na tarce - ciasto będzie bardziej zwarte, z mniejszą tendencją do rozpadania możesz, ale nie musisz, obrać jabłka szarlotka najlepiej smakuje po dniu spędzonym w lodówce Energia

Powiedz dietom nie
Sernik na zimno z jogurtów naturalnych 100

Tradycyjne serniki pieczemy z twarogu. Czasami jednak szczególnie w okresie letnim, kiedy są świeże owoce lubię zaserwować sobie i moim bliskim to pyszne ciasto w nieco lżejszej postaci. Dzisiaj mam dla was przepis na delikatny serniczek z jogurtów naturalnych, a jako dodatek użyłam świeżych truskawek. Ciasto to powinno każdemu się udać, ponieważ jest bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci
Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami 171

Prawdziwie letnie muf finki, można je zrobić z dowolnymi owocami lata i od razu z podwójnej porcji, tak szybko znikają, są wprost idealne, wilgotne, mięciutkie i tak łatwe do przygotowania. Nie zamieniajcie tylko w przepisie masła na margarynę, bo masło daje im fajny naturalny smak.  99% moich wypieków jest na maśle a kremów nie wyobrażam sobie robić(...)płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej masy jajecznej wlać mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
NIEBIAŃSKIE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 169

rześkie poranki. Zbliża się jesień? Nie skłamię, jeśli napiszę, że to jeden z najlepszych placków z owocami, jakie miałam przyjemność jeść. Maślany, chrupiący z wierzchu, z delikatną nutą cynamonu. Jeśli dodać do tego, że przygotowuje się go bardzo szybko- powstaje ciasto ideał.  Akurat na nadchodzący czas. Składniki 250 g masła 1 szkl drobnego cukru do wypieków 3 jaja

OliveandThyme
Golas drożdżowy 213

mojprzepisna.pl | Golas drożdżowy Ulubione ciasto drożdżowego mojego męża, bez kruszonki, bez owoców, bez żadnych innych dodatków. Nie mogłam, nie zamieścić tego przepisu, jest bardzo, bardzo proste, ma proste składniki i zawsze się udaje. Potrzebujesz tylko mąkę, odrobinę cukru, mleko lub wodę, jajko, masło lub olej i oczywiście drożdże. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='15 gr świeżych(...)dwie łyżki mąki, cukier, wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na 10 min, tak żeby zobaczyć czy drożdże ruszą (zaczna bąbelkować). Dodać do drożdży resztę mąki, jajko, masło, sól. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, nie powinno się kleić do rąk

moj przepis na
Mini murzynki z wiśniami 147

Klasyczny murzynek , tylko w postaci babeczek z dodatkiem wiśni i polanych czekoladowym ganache. Cudowne połączenie… Babeczki są wilgotne, puszyste i przepyszne. W takim wydaniu te

Oryginalny smak
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 256

miksera, wystarczy jedynie zamieszać całość łyżką . Piekłam już je kiedyś w bardziej pomarańczowej wersji, z dodatkiem świeżej oraz kandyzowanej skórki z pomarańczy: Ciasto drożdżowe na noc bez wyrabiania .  Tym razem postawiłam na dodatek świeżych owoców. A że sezon na jagody właśnie zawitał w kalendarzu, postanowiłam rozpocząć go z przytupem, ciastem z jagodami właśnie! Uroku dodaje tu dodatkowo dobrany

Grunt to przepis!
Ciasto jogurtowe z truskawkami 406

dostępna na Instagramie :) Jeśli macie ochotę podążać za mną, to serdecznie zapraszam :) Bardzo smaczne i długo utrzymujące wilgoć ciacho z truskawkami. Jest to ciasto na tyle uniwersalne, że w sezonie owocowym można wykorzystać każde dostępne owoce - maliny, porzeczki czy też jagody. To jak, skusicie się na kawałek? Przepis na to ciasto znajdziecie również w naszym nowym numerze magazynu Życie

My simple kitchen
Kruchy placek ze śliwkami 257

Młyn Kopytowa, 5 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g miękkiego masła, 5 żółtek, 1 łyżka kakao Skworcu (do połowy ciasta) piana: 5 białek, szczypta soli, 1 budyń waniliowy, 1/2 szklanki cukru owoce: ok. 15-20 śliwek, 3 łyżki cukru. Przygotowanie:       Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto oprócz kakao. Ciasto

Aga w kuchni
Expresowy murzynek 244

użyjecie miksera, a samo przygotowanie zajmie Wam jakieś 5 min :) Brzmi obiecująco? A jeszcze dodam, że nie użyjecie jajek, a smak jest wprost wyśmienity? Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne, czekoladowe, przełamane kwaskowymi owocami z dżemu z czarnej porzeczki. A jeśli ktoś nie lubi smutnego placka posypanego cukrem pudrem, przygotowanie mini torciku, zajmie Wam kolejne, hmm...powiedzmy 10 min.  Składniki(...)Sposób przygotowania: Przesianą mąkę, cukier, sodę i kakao wymieszać dokładnie łyżką, dodać maślankę, oliwę i dżem, ponownie wymieszać łyżką. Tortownicę (u mnie śr. 26cm) wysmarować tłuszczem, obsypać mąką, przelać ciasto do tortownicy, piec około 40-50 min w 170-180 stopniach do suchego patyczka. Murzynek gotowy. Chcąc go troszkę urozmaicić, kroimy go na 3 placki, pierwszy placek smarujemy dżemem, drugi

na moim stole...