ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:636/1704)

Bardzo szybka tarta z gruszkami lub jabłkami 121

wysypujemy na stolnicę i zagniatamy ciasto w kulę. Rozwałkowujemy  na cienki placek i wylepiamy formę na tartę wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Spód nakłuwamy widelcem wykładamy owoce pocięte w małe kawałki. Wykładamy na ciasto ( moje gruszki nie były zbyt soczyste więc nie namoczyły ciasta, jeśli twoje są, to posmaruj spód ciasta samym białkiem, cieniutką warstewkę - to zapobiegnie rozmakaniu ciasta podczas

AZgotuj!
Ciasto z mango i pomarańczą 196

dzisiaj. A może tak ciasto? Problem niestety że mieliśmy je jedno tak jak jedną mieliśmy pomarańczę. Tak więc postanowiliśmy połączyć te dwa i owoce i to co nam wyszło.  Ponieważ ciasto wyszło o dziwo takie nie brazylijskie bo nie diabelnie słodkie polaliśmy je polewą czekoladową.  Jeszcze słodka kawa i.... można zapomnieć o deszczu na zewnątrz. Składniki ciasta

Smaki Brazylii
Sernik z kremem i owocami 133

Sernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami

Passions hobbies life
Rulon jabłcowy 183

gallorosso  ( Roter Hahn ). Po trzykroć pierwszy raz, a rezultat smakowity! Składniki na ciasto 250g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki ulubionej oliwy lub oleju 90ml mleka sól Składniki na farsz 2 jabłka "Szara Reneta" i 1 gruszka (razem 1kg owoców) 90g cukru 100g niesolonego masła suszona żurawina i kandyzowana skórka z pomarańczy migdały w płatkach 150g kaszy mannej(...)jego wyschnięcia. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy pokrojone w plasterki gruszki i starte na grubych oczkach jabłka. Dosypujemy cynamonu i doprowadzamy owoce do miękkości. Dodajemy resztę składników i odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto rozwałkujemy jak najcieniej i nakładamy owocowe nadzienie na 2/3 powierzchni zostawiając marginesy ok 2-3 cm, by łatwiej można było zwinąć w rulonik. Smarujemy

Karczma Honorietty
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 174

porę roku. Wilgotne dzięki dyni lub jabłkom i długo zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest(...)trochę się ociepliła.  Jeśli zrezygnujecie z warstwy serka, przez kilka kolejnych dni po upieczeniu, śmiało możecie trzymać je na blacie pod przykryciem z folii aluminiowej lub spożywczej. SKŁADNIKI CIASTO wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 4 jajka 2 szklanki startego na tarce ( na dużych oczkach) miąższu dyni / można zastąpić jabłkami 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

cool and minty
Ciasto z porzeczkami i mascarpone 154

cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone wykonanie Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem z cukrem i mąką. Należy pamiętać, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo wyrabiać, gdy masło zacznie się topić pod wpływem ciepłych rąk i po upieczeniu ciasto będzie zbyt twarde. Aby tego uniknąć, należy w momencie gdy ciasto zacznie robić się zbyt(...)lodówki i po chwili zacząć ponownie wyrabiać aż do połączenia się składników. Można też do wyrobienia ciasta użyć robota kuchennego,ja tak zazwyczaj robię. Wyrobione ciasto zawijamy w folie i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną masłem formę. Pieczemy pod obciążeniem około 20 minut w 180 stopniach. Następnie jeszcze

Delusional Trine
Muffinki majonezowe z kiwi 152

specyfika owocu tak działa, czy mój pech do wypieków z kiwi? ;) Pewnie za dużo tej owocowej dobroci pakuję do środka i ciasto nie ma siły się podnieść :) Nic to! Może i nie olśniewają wyglądem, ale za to jak brylują smakiem!  Tym razem postanowiłam poeksperymentować z dodatkiem Majonezu Kieleckiego , zamiast typowego tłuszczu do ciast. Babki majonezowe piekę regularnie , wychodzą rewelacyjne(...)muffinki skutkuje wilgotniejszymi i bardziej pulchnymi babeczkami, sprawdziłam! Kiwi obrać i pokroić na drobne kawałki.  Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta. Następnie kilka kawałeczków kiwi. Powtarzać do wyczerpania masy i owoców. Ponieważ muffinki za sprawą kiwi zbyt wysokie nie rosną, można spokojnie papilotki wypełnić prawie do końca . Wierzch obsypać kolorową posypką cukrową. Wstawić do rozgrzanego

Grunt to przepis!
Sernik malinowy z musem 89

Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest to ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka

zdrowo i aktywnie
Sernik malinowy z musem 119

Jako że te owoce mają lekko kwaskowaty smak, świetnie sprawdziły się w deserze na zimno. Moim zdaniem nawet o wiele lepiej niż w innych ciastach. Dodatkowo wykończyłam go musem, a nie standardowo, czyli owoce zalane galaretką. Jest to ciekawe i fajnie wyglądające, dlatego będę go stosować częściej przy takich deserach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 91

powstał właśnie ala placek. Efekt gwarantowany taki sam jak przy wykonaniu placka, a nie trzeba nie męczyć z rozwałkowywaniem i przekładaniem. :) W tej wersji ciasta wykorzystałam truskawki, ale śmiało możecie dać inne miękkie owoce jak maliny czy wiśnie. Nawet budyń śmietankowy możecie zamienić na truskawkowy czy czekoladowy. W takich wypiekach możliwości jest naprawdę wiele i każdy może tworzyć coś(...)nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (18): 168 kcal B 4 g W 14 g T 10 g Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki

zdrowo i aktywnie
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 134

powstał właśnie ala placek. Efekt gwarantowany taki sam jak przy wykonaniu placka, a nie trzeba nie męczyć z rozwałkowywaniem i przekładaniem. :) W tej wersji ciasta wykorzystałam truskawki, ale śmiało możecie dać inne miękkie owoce jak maliny czy wiśnie. Nawet budyń śmietankowy możecie zamienić na truskawkowy czy czekoladowy. W takich wypiekach możliwości jest naprawdę wiele i każdy może tworzyć coś(...)nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (18): 168 kcal B 4 g W 14 g T 10 g Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki

Zdrowie i pysznie na talerzu
ciasto z delicjami 109

proszkiem do pieczenia i miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i kupkami kładziemy ciasto kokosowe. Pieczemy w 170 st. C do tzw suchego patyczka. składniki na ciasto kokosowe: 6 białek (3 szt) 100 g cukru (50 g) 200 g wiórek kokosowych (100 g) wykonanie: Białka ubijamy(...)równe części. Do jednej dodajemy posiekaną czekoladę a do drugiej suszone owoce. dodatkowo: 1 duża paczka delicji polewa czekoladowa złożenie ciasta: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy masę z czekoladą, układamy delicje, na delicjach rozsmarowujemy masę z suszonymi owocami i przykrywamy drugim blatem, kokosem do masy. Wierz polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. wiórkami kokosowymi. inspiracja z przepisu

Domowy Smak Jedzenia
Tort bezowy z owocami leśnymi 172

owoców sezonowych. Niebiański smak! Przepyszny i lekki tort na lato. Chrupiąca beza z wilgotnym wnętrzem, aromatyczny i delikatny krem kawowy i duża ilość świeżych owoców sezonowych, które cudownie przełamują słodycz bezy. Ciasto jest rewelacyjne i zniknęło o w ekspresowym tempie – moi goście byli nim zachwyceni! SKŁADNIKI: beza: 5 białek 200 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z limonki(...)krem: 200 ml śmietanki 30% 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżeczka likieru kawowego lub ew. łyżeczka kawy rozpuszczonej w łyżce wody dekoracja: świeże owoce sezonowe: u mnie jeżyny, truskawki, maliny, borówka Beza: Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 okręgi o średnicy około 20 cm (ja po prostu odrysowałam

Kuchnia bezglutenowa
z serkiem i owocami -ciasto...torta con frutta 144

podaje przepis jak w oryginale 200 g tłustego twarogu 2 łyżki cukru 15 g cukru waniliowego 1 żółtko owoce ( maliny i borówka amerykańska) Wykonanie Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Nadzienie twarogowe,wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. ciasto: Masło cukier ucieramy na puszystą masę. Następnie dodać po jednym jajku nadal miksując .Dodać ekstrakt waniliowy i po 1 łyżce jogurtu(...)dodawać po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia składników. Dno tortownicy (o śr 25 cm) , wyłożyć papierem do pieczenia. Na ciasto,kępkami położyć serek waniliowy,a na wierzch owoce. Na samą górę wysypujemy owoce. Piec około 45-50 minut w temperaturze 170°C (do suchego patyczka). Po wystudzeniu wyjąć z tortownicy :)) ps. wilgotne

mojej kuchni
z serkiem i owocami -ciasto...torta con frutta 123

podaje przepis jak w oryginale 200 g tłustego twarogu 2 łyżki cukru 15 g cukru waniliowego 1 żółtko owoce ( maliny i borówka amerykańska) Wykonanie Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Nadzienie twarogowe,wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. ciasto: Masło cukier ucieramy na puszystą masę. Następnie dodać po jednym jajku nadal miksując .Dodać ekstrakt waniliowy i po 1 łyżce jogurtu(...)dodawać po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mieszamy do połączenia składników. Dno tortownicy (o śr 25 cm) , wyłożyć papierem do pieczenia. Na ciasto,kępkami położyć serek waniliowy,a na wierzch owoce. Na samą górę wysypujemy owoce. Piec około 45-50 minut w temperaturze 170°C (do suchego patyczka). Po wystudzeniu wyjąć z tortownicy :)) ps. wilgotne

w mojej kuchni
Francuski klasyk: galette 178

znowu długo, bo po jeżynowej tarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania,  ciasto z jeżynami  to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach, czy to aby na pewno jest  to , moim oczom ukazała się tarta... Ale nie taka zwykła, a  galette(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na dość cienkie koło na papierze do pieczenia. Razem z papierem przełożyć na dużą blachę z piekarnika. Owoce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, wyłożyć na ciasto, zostawiając wolne 5-6 cm z brzegu. Zawinąć brzegi na nadzienie, formując galette. Piec w 180 st. C. przez 35-40 minut. Ostudzić. Przed podaniem oprószyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze