ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:405/1704)

Tarta wieloowocowa 159

minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i  gdy lekko stężeje to wykładamy na ciasto. Całe wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Keks świąteczny 174

piekarnika do temperatury 150 stopni . Pieczemy ok. 1 godziny. Po wbiciu patyczka w ciasto ma być on suchy. Po ostudzeniu ciasta robimy lukier. Mieszamy cukier z sokiem z cytryny, wylewamy go na ciasto i posypujemy startą skórką z pomarańczy. Smaczne i treściwe ciasto, którego słodycz owoców idealnie komponuje się z kwaśnością lukru cytrynowego Dodatkowo należy zaznaczyć, że w przepisie(...)użytej mąki co powoduje że ciasto jest także dostępne dla osób na diecie bezglutenowej. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Rustykalna drożdżówka z malinami 162

połączone maki z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Ciasto jest gotowe jak ładnie odchodzi od ręki. W razie potrzeby można podsypywać odrobinę mąka, jeżeli będzie się kleiło. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy do pieczenia (u mnie forma o wielkości 30×20 cm). Na ułożonym cieście rozkładam ulubione owoce owoce. Drożdżówkę lubię chyba w każdym(...)wydaniu, a owoce zwłaszcza jagodowe zawsze pasują idealnie! Tak przygotowane ciasto wkładam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 35 minut. Pod koniec pieczenia można posmarować odrobinę brzegi ciasta syropem klonowym, zrobią się słodsze i mega chrupiące. Gotowe! Smacznego! Rustykalna drożdżówka z malinami Artykuł Rustykalna drożdżówka z malinami pochodzi z serwisu Cookery

Cookery.pl
Rustykalna drożdżówka z malinami 149

połączone maki z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Ciasto jest gotowe jak ładnie odchodzi od ręki. W razie potrzeby można podsypywać odrobinę mąka, jeżeli będzie się kleiło. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy do pieczenia (u mnie forma o wielkości 30×20 cm). Na ułożonym cieście rozkładam ulubione owoce owoce. Drożdżówkę lubię chyba w każdym(...)wydaniu, a owoce zwłaszcza jagodowe zawsze pasują idealnie! Tak przygotowane ciasto wkładam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 35 minut. Pod koniec pieczenia można posmarować odrobinę brzegi ciasta syropem klonowym, zrobią się słodsze i mega chrupiące. Gotowe! Smacznego! Rustykalna drożdżówka z malinami Artykuł Rustykalna drożdżówka z malinami pochodzi z serwisu Cookery

Cookery.pl
Tort szpinakowy z owocami 406

listki mięty  Sposób przygotowania Ciasto szpinakowe: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę i powoli, cienkim strumieniem wlewamy szpinak, cały czas miksując. Do ciasta przesiewamy partiami mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na najniższych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej (tylko(...)minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy ciasto na minimum godzinę, a następnie wyciągamy i studzimy min. kolejne 2 godziny przed krojeniem na blaty. Ja w sumie czekałam jakieś ponad 4 godziny ;) Można także upiec ciasto dzień wcześniej. Całkowicie przestudzone ciasto pozbywamy wybrzuszonego wierzchu (śmiało można zjeść ;) i kroimy na dwa blaty. Spodni blat przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Truskawkowiec bez pieczenia 805

dopiero wtedy żelatynę wlać do reszty jogurtu, składniki zmiksować - zimną śmietankę ubić na sztywno - ubitą śmietanę przełożyć w 2-3 turach do jogurtu, delikatnie wymieszać - masę śmietankową przełożyć na ciasto, wyrównać - na masie śmietankowej ułożyć kolejną warstwę herbatników - całość schłodzić do momentu ścięcia się warstwy śmietankowej GALARETKA - galaretki rozpuścić w gorącej przegotowanej wodzie, odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić(...)się ścinać, wyjąć ją z lodówki, dokładnie wymieszać - na ostatniej warstwie herbatników rozprowadzić cienką warstwę galaretki, na niej ułożyć gęsto obok siebie kawałki truskawek - pomiędzy owoce i na ich wierzch wyłożyć resztę galaretki - ciasto ponownie schłodzić do momentu całkowitego ścięcia się galaretki

Smakołyki Bereniki
Budyniowe ciasto z agrestem i bezą 197

troszkę wytopić tłuszczu ze spodu ciasta, dlatego ciasto należy piec na dużej blaszce, aby nie ubrudzić piekarnika. Ciasto nie jest trudne w przygotowaniu. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyniowe ciasto z agrestem i bezą Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej(...)wałek, na okrąg większy od średnicy blaszki. 7. Ciastem wyłożyć tortownicę, docisnąć i zrobić 3cm brzeg, patrz FILM. Ciasto przy brzegu można dociąć nożem. 8. Ciasto równomiernie posypać bułką tartą. 9. Ostudzony budyń rozmieszać energicznie łyżką, aby łatwiej go było rozprowadzić po cieście. Budyń wyłożyć na ciasto i wyrównać, patrz FILM . Owoce: 10. Do agrestu dodać 1 łyżką soku

Mała Cukierenka
Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 327

mleka zagotować wraz z cukrem. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać rozpuszczony proszek budyniowy. Zagotować ciągle mieszając. Gorący budyń wylać równomiernie na nadzienie z owoców. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Ciasto piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odłożyć do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto oprószyć cukrem

Opowieści z piekarnika
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 111

różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą(...)drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką   ciasto drożdżowe z owocami lata     Jogurtowy sernik na zimno z czerwonej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Czas przygotowania :  60 minut - czas chłodzenia Składniki Masa porzeczkowa: 700 g jogurtu 350 g czerwonych 7 łyżeczek żelatyny* 8 czubatych

Kulinarne przygody Gatity
Crumble z rabarbarem i bananami 121

Crumble znajdzie z pewnością wielu zwolenników, przyjemnie chrupiący deser z kwaśnymi owocami rabarbaru w połączeniu ze słodkim bananem daje niesamowity efekt.   Bardzo łatwo go przyrządzić  a smakuje po prostu wybornie. Najlepiej na ciepło ;) Kto nie skusi się na to połączenie?   Składniki: 5 łodyg  rabarbaru 3 banany 3 łyżki brązowego cukru 4 łyżki płatków migdałowych Kruszonka(...)kokilek. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukry, mieszamy z mielonymi migdałami, dodajemy wiórka pokrojonego zimnego masła i rozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta! Posypujemy grubo kruszonką owoce. Zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30 -35 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 201

Ostatnio w mojej kuchni rządzi galaretka. Jest to super pomysł na stosunkowo niskokaloryczny deser. Ja zazwyczaj przygotowuję sobie galaretkę z ulubionymi owocami w plastikowych pojemnikach i zabieram na deser do pracy. Ostatnio szukałam pomysłów na ciasto z dodatkiem galaretki. Wszędzie jednak królują przepisy na serniki na zimno, za którymi osobiście nie przepadamy. W końcu wpadłam na pomysł ,aby masę(...)ciasta spiecze się zbyt mocno można temperaturę obniżyć do 160 stopni. Po upieczeniu ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. W tym czasie przygotować galaretkę według przepisu. Przestudzić ją i włożyć do lodówki, aby się szybciej ścięła. Proces ścinania należy kontrolować, ponieważ galaretka musi być jeszcze płynna kiedy będziemy ją wylewać na sernik. Na ostudzonym serniku ułożyć owoce. Następnie

Mania Gotowania
Tarta z kremem mascarpone, malinami i borówkami 168

ciasto ugniatamy na gładką kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy na nim ciasto na 3 mm. Ciasto zwijamy na wałek i przekładamy na blaszkę do tarty (26cm).Ciasto przyciskamy do formy aby ładnie przywarło. Przycinamy wystające z formy brzegi ciasta. Nakłuwamy widelcem aby ciasto nam nie urosło(...)ciasta to wyłożyłam nim silikonowe foremki do muffinek i tym sposobem mam jeszcze 3 babeczki ;) Serek mieszamy z cukrem pudrem mikserem na najniższych obrotach, dosłownie chwilkę, w drugiej misce ubijamy śmietanę na sztywno, następnie dodajemy ją do serka i znów miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników.  Krem wykładamy na wystudzone (!) ciasto i układamy na nim owoce

Pelusiowa Kuchnia
Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera 361

składniki na ciasto wrzuciłam do maszyny do chleba, które za mnie wyrobiła piękne ciasto :-)W czasie kiedy ciasto nam rośnie, borówki wkładamy do miski, dodajemy startą skórkę z pomarańczy, wlewamy sok z pomarańczy i cukier. Wszystko ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Owoce powinny puścić sok, ale część powinna zostać w całości.Blachę wykładamy(...)papierem do pieczenia.Stolnice posypujemy mąką, przekładamy na nią ciasto i delikatnie je wałkujemy, aż będzie miało format kartki A4. Łyżką cedzakową rozkładamy na nim ponad połowę owoców. Następnie rogi ciasta składamy do środka, formując kopertę. Kopertę zwijamy w rulon i delikatnie ugniatamy, żeby warstwy ciasta się połączyły. Cały czas podsypujemy mąką i nie przejmujemy się, że borówki

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie kruche ciasto a agrestem 176

część ciasta również rozwałkuj i schłodź. Rozgrzej piekarnik do 190 C i podpiecz schłodzony spód ciasta przez 15 minut, który przykryj folią aluminiową i obciąż kulkami ceramicznymi do pieczenia lub poświęć Pięknego Jasia (możesz go później używać wielokrotnie do pieczenia) W między czasie owoce posyp cukrem i cynamonem i podsmaż je przez chwilę na patelni, ale tyko do momentu(...)agrest sok, ale nie zacznie pękać (3-5 minut). Schłodzony, mniejszy płat ciasta pokrój na kawałki. Podpieczony spód ciasta posyp mąką migdałową, dzięki czemu nie zmięknie, wyłóż owocami i przykryj kawałkami ciasta. Tak przygotowane ciasto piecz przez 30 minut. Smacznego! ps. Nikomu nie dałam, sama jadłam przez tydzień, codziennie po obiedzie delektowałam się kawałkiem (przechowuj w lodówce

greenscarf
Ciasto jogurtowe 144

wersji to wielkość blaszki. Bo wiecie, prawda jest taka, że ja szanuję ciasta z odpowiednią proporcją kruszonki do buły ;) Na dużej blaszce jest idealnie. Blaszka, która widzicie na zdjęciach ma wymiary 35×24 cm. Moje dzisiejsze ciasto jogurtowe zrobiłam ze śliwkami, ale pasuje do niego wiele owoców sezonowych. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wolicie mniej słodkie ciasta) 2 duże jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g masła 300 ml jogurtu naturalnego (czyli szklanka i trochę ;) ) Składniki na kruszonkę 0,5 kostki masła 0,5 szklanki cukru 1 kopiasta szklanka mąki cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia Ciasto jogurtowe – jak to zrobić? Przed zrobieniem ciasta przygotowujemy kruszonkę i owoce. Wszystkie składniki

Ciastkozercy