ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:403/1704)

Kasztanowa tarta z gruszkami- jesiennie i nostalgicznie 203

ciepłym sosem gruszkowo cynamonowym. Na sos, gotujemy 2 gruszki do miękkości, miksujemy, do smaku dodajemy cynamon i cukier. Smacznego)) Tym wpisem dołączam się do akcji na Durszlaku: Ciasta z owocami sadu i Gruszkowo

Mia Cucina Sofieta
Liebster Blog Award 186

może jeszcze jakaś inna? Tajska 8. Bez czego nie mogłabyś/nie mógłbyś się w życiu obejść? Muzyki 9. Potrawa, która uzależnia? sushi 10. Twoja największa kulinarna porażka… ciasto z owocami- zapomnialam dodac proszku do pieczenia :)- a I miałam 8 lat 11. Pieprz, czy wanilia? Oczywiście , że pieprz :)     A to pytania od Ady I Patryka: 1. Ryż

Smaki Edyty
Babka z dżemem 134

Dziś coś prostego. Tradycyjnie szybkiego i niedrogiego. Można modyfikować przepis do woli dodając różne bakalie i owoce, dzielić ciasto na pół i jedną część zmieszać z kakao. Babka jest mokra i długo zachowuje świeżość. Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu z przepisami. Wrzuciłam zdjęcie wersji podstawowej i bez jabłek - takie było życzenie mojego Słoneczka. Składniki: 1 jajko 1 szklanka cukru

Blondynka Gotuje
Placek drożdżowy z truskawkami, serem i migdałami 224

Domowe ciasto z owocami - znacie kogoś kto takiego nie lubi ? Ja nie bo to coś pysznego !  Nie za słodkie, puszyste, wilgotne - ze szklanką mleka albo filiżanką herbaty będzie smakowało wszystkim.  U nas część znika zanim jeszcze dobrze wystygnie, ale jeśli coś zostanie na drugi dzień to wcale nie traci  na smaku - pozostaje świeże i pachnące. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Mufinki jeżynowe 131

Świetne połączenie ciasta i owoców.Składniki:- 1/2 margaryny- 1 szklanka cukru- 1/2 szklanki mleka- 3 jajka- 2 szklanki mąki- 2 opakowania cukru waniliowego- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 pokruszonej czekolady (ja użyłam gorzkiej)- owoce (w moim przypadku jeżyny)Przygotowanie:Jajka miksujemy z cukrami. Wlewamy roztopioną i schłodzoną margarynę oraz pół szklanki mleka. Do przygotowanej masy wsypujemy mąkę

Zainspirowana w kuchni
Jabłka w cieście waniliowym 138

opuszczone ogródki działkowe. Kiedyś, gdy nie miałam jeszcze swojej działki chodziłam tam, przedzierając się przez chwasty wyższe ode mnie i zbierałam zdziczałe maliny, porzeczki, później jabłka. Owoce dodawałam do kompotów i ciast, ciesząc się własnoręcznie zebranym niepryskanym jedzeniem. Leśne ogródki działkowe dziczeją z roku na rok coraz bardziej, trudno znaleźć tam jakieś jabłonki, a jak już, to z jabłuszkami(...)póki co napawam się widokiem zachaszczonych starych działek i stawu, dzięki któremu czuję się jak na kaszubskiej wsi, a nie w środku Gdyni. Dzisiejszych jabłek w waniliowym cieście nie upiekłam z owoców znalezionych w lesie, lecz u nas na działce. Na razie piekę z tych, które spadły, lecz te na drzewach już są coraz słodsze :) Jest to takie ciasto

Posadzone i zjedzone
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 118

zastępując cukier ksylitolem i zmniejszając jego ilość. Użyłam także innej mąki. Kruszonka: 120 g masła 70 g ksylitolu 190 g mąki orkiszowej Owoce: 250 g truskawek 250 g rabarbaru 30 g skrobi ziemniaczanej łyżka ksylitolu Ciasto: 100 g mąki orkiszowej 40 g mąki żytniej 40 g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 160 g masła 120 g ksylitolu(...)Ciasto: Masło kroimy na kawałki. Miksujemy z ksylitolem. Ucieramy tak długo, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodajemy po jednym jajku, ubijając cały czas. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy do masy, cały czas mieszając. Formę o średnicy ok. 20-25 cm lub większą keksówkę smarujemy tłuszczem, a następnie posypujemy mąką. Wykładamy ciasto. Na wierzch wykładamy owoce

Kucharzyca
Zbiór przepisów z porzeczkami 141

Sezon na porzeczki w pełni, zebrałam więc dla Was wszystkie przepisy z bloga z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Przepisy z dodatkiem czarnej porzeczki: Ciasto serowo - jogurtowe z porzeczkami Brownie fasolowo - porzeczkowe  Sernik na zimno z czarnej porzeczki Babeczki z owocami na maślance Babka z porzeczkami Konfitura z czarnej porzeczki Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek Lecznicza nalewka(...)czarnej porzeczki  Zbiór przepisów z wykorzystaniem czerwonej porzeczki: Roladka z czerwoną porzeczką Kruchy placek z porzeczkami i bezą Porzeczkowa fantazja z serem Kruche z porzeczkami - taki oszukany sernik Ciasto grysikowe z kremem czekoladowym Ciasto lawendowo - porzeczkowe Chałka z białym serem i czerwoną porzeczką Bułeczki z kremem waniliowym i porzeczkami Konfitura z czerwonej porzeczki Koktajl kokosowo - porzeczkowy Filet z kurczaka

Z miłości do słodkości
Rustykalna tarta (galette) z truskawkami i rabarbarem 188

ożenić" go ze świeżymi truskawkami w nowej formie, właśnie francuskiego galette. Truskawki i rabarbar to według mnie jeden z bardziej zgranych duetów w świecie słodkości. Ciasto z samymi truskawkami jest trochę mdłe, te owoce potrzebuję "kopa" pochodzącego od kwaśnego rabarbaru. Ponadto truskawki dostępne pod koniec sezonu są tak ciapciowate, że nadają się jedynie do koktajlu, dżemu albo do ciasta(...)blachę do pieczenia. Nastaw piekarnik na 200 stopni C. Z pomocą łyżki cedzakowej ułóż na cieście nadzienie owocowe (unikamy przenoszenia zbyt dużej ilości soku, który wyciekł z owoców, aby nie rozmiękł ciasta), zostawiając 5-cm margines. Teraz nawiń wolne krawędzie ciasta na nadzienie, pomagając sobie papierem do pieczenia, formując ozdobne falbanki. Posmaruj wierzch ciasta białkiem i posyp cukrem. Wstaw

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffiny z malinami 256

musisz użyć nieco więcej mąki, owoce bowiem puszczą więcej soku (wody) w trakcie pieczenia. Muffiny najlepsze są oczywiście w dniu upieczenia, wtedy są bardzo pulchne i delikatne. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami(...)mleko i olej. Składniki mokre wlej do suchych i za pomocą szpachelki lub łyżki wymieszaj całość. Odłóż 12 malin na bok. Resztę malin wsyp do ciasta i bardzo delikatnie wymieszaj aby nie uszkodzić owoców. Do blachy na muffiny włóż papilotki. Do papilotek nakładaj ciasta aż zapełnisz wszystkie. Na wierch ułóż po jednej lub 2 maliny. Wstaw do piekarnika nagrzanego

nietylkopasta.pl
Drożdżowe z owocami. 163

kilka dni wyjeżdżamy na wakacje.To już ostatnia,przedwakacyjna propozycja na słodkie popołudnie.Ciasto drożdżowe z owocami zawsze się sprawdzi.Polecam i do zobaczenia we wrześniu!. Składniki na zaczyn: 100 ml ciepłego mleka 20 g świeżych drożdży 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru Drożdże zasypać cukrem ,odczekać chwilkę ,powinny się rozpuścić .Dodać mleko i mąkę i wymieszać dokładnie , odstawić(...)czasie jeszcze raz ciasto chwilkę wyrobić ,rozwałkować na dwa prostokąty nacinając je z dwóch stron z prawej i lewej . Na środku nałożyć owoce ,mogą być różne i paseczki sklejać ze sobą na przemian .Ciasto odstawiamy na 15 minut ,smarujemy białkiem i pieczemy w 175 stopniach przez około 25 minut

Ladylaura.
Drożdżówka ze śliwkami na jogurcie greckim 210

dobrze ciasto . Nie przerywając wyrabiania wlewać  powoli olej. Wyrobione ciasto posypać odrobiną mąki, miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,ułożyć owoce, skórką do dołu. Posypać kruszonką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec dok. 45 - 55 minut Upieczone przestudzić

Kolorowa kuchnia Elki
PLEŚNIAK 166

Znane, lubiane i do tej pory nie znienawidzone. Pleśniak to obowiązkowa, ciastowa pozycja teraz, kiedy czarna porzeczka jest już dojrzała. Kruche warstwy ciasta i kwaskowaty dżem porzeczkowy, który zamieniłam tym razem na świeże owoce, tworzą bardzo udany zespół. Wszyscy je uwielbiamy i pomimo przemijającej mody na różne ciasta, to jakoś niezmiennie zachwyca. PLEŚNIAK /blaszka 25×30 mierzona(...)ciasta i ugnieść rękoma. Nakłuć lekko widelcem i posypać delikatnie bułką tartą. Wierzch posmarować dżemem lub wyłożyć świeże owoce ( można je lekko posypać cukrem ). Na owoce lub dżem zetrzeć kakaowe ciasto a na nie wyłożyć pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta. Piec około 40 minut w temp. 180 stopni, do zrumienienia. Artykuł PLEŚNIAK pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Bezglutenowe racuchy z jagodami i malinami 112

miejsce. Mąki wymieszaj wlej resztę mleka, zaczyn drożdżowy i wbij jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj drewnianą łyżka. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30-40 minut. Wyrośnięte ciasto wymieszaj z owocami. Patelnie teflonową dobrze rozgrzej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnie. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem i miodem. Ciasto można przechować przez

Kuchnia bezglutenowa
PIASKOWIEC Z SUSZONYMI OWOCAMI 153

Piaskowiec to proste w wykonaniu ciasto, które wzbogacone o suszone... Artykuł PIASKOWIEC Z SUSZONYMI OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE