Pierwszy wolny weekend tego roku zaowocował spacerem fotograficznym i ciastem :-) Placek, który Wam dziś przedstawiam jest słodki i puszysty, a owoce dodają mu charakteru. Polecam serdecznie - robi się szybko,a owoce można użyć praktycznie każde dostępne. Ja użyłam śliwek ze słoika, ale równie dobrze mogą być świeże. Zapraszam :-) Placek czarno-biały ze śliwkami PLACEK CZARNO-BIAŁY ZE ŚLIWKAMI(...)ubijamy pianę. Margarynę ucieramy z cukrami, dalej ucierając stopniowo dodajemy żółtka. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia - ucieramy aż składniki się połączą (uzyskamy dość gęste ciasto). Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto dzielimy na dwie połowy - do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blachę (24x24) wykładamy papierem. Najpierw wylewamy masę kakaową
peggiwkuchniŻal ich nie wykorzystać, i to nie tylko jako spożywane samodzielnie ale również do ciast, deserów, lodów, przetworów… Dzisiejszy deser to coś pomiędzy sernikiem na zimno a panna cottą. Jest delikatny, rozpływający się w ustach, nieprzesłodzony, z białą czekoladą, na biszkoptach. Pięknie ozdobiony owocami i polany sosem malinowo – truskawkowym, smakuje obłędnie i idealnie wpisuje się w klimat(...)wierzch dekorujemy owocami i sosem. Sos: 3 łyżki dżemu rozpuszczamy w garnku na małej mocy palnika, dodajemy 6 truskawek. Całość blendujemy. Przecieramy przez sitko. Na wierzch ciasta wykładamy owoce, pozostałe truskawki i maliny. Polewamy sosem. Źródło: bbcgoodfood.com The post Lekki Sernik na Zimno z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonjest dla Was! Ciasto jest wykonane z kaszy gryczanej niepalonej, dlatego ma lekki gryczany posmak, więc trzeba też lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej. To idealna propozycja dla osób dbających(...)Masę wykładamy do formy na tartę (średnica około 30 cm). Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na pół. Borówki pozostawiamy w całości. Owoce układamy na wierzchu ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 min. Studzimy
Kuchnia MagdaLenySernik. Czy można go nie lubić? Osobiście chyba nie znam nikogo, kto odmówiłby choćby kawałka tego ciasta. I nie ważne czy to sernik tradycyjny, wiedeński, z owocami czy w cieście. Każdy jeden jest niepowtarzalny w smaku i niezastąpiony na stole podczas rodzinnej uroczystości. Dziś u mnie przepis na sernik z gruszkami, bo akurat teraz mam ich pod dostatkiem. Wyszedł
Kuchnia w czekoladziegodzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia *** *** Śliwki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę *** *** Na osobnym talerzyku mieszamy porcję ciasta z kilkoma kawałkami śliwek. Nie mieszamy od razu wszystkich owoców z ciastem, aby nie puściły soku i nie popsuły ciasta. Mieszamy je porcjami – jedna łyżka śliwek na dwie łyżki ciasta *** *** Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy na nią ciasto
Blog z ApetytemPrzepis na szarlotkę z połówkami jabłek od pewnego czasu króluje w internecie, jednak jeszcze nie spotkałam się z pomysłem, aby zrobić ją na cieście francuskim. Jeszcze
Via Gustokruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy. * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę.Następnie kroimy na mniejszą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Postępujemy tak z każdą babeczką. Odstawiamy do lodówki na min . godzinę do dobrego stężenia
Z Majeczką w kuchniKruche z malinami i pianką Pyszne ciasto z owocami i delikatną pianką na każdą okazję. Przepis na to ciasto zostało zaczerpnięte z internetu. Składniki: Ciasto: mąka - 360 g cukier - 100 g margaryna lub masło - 250 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka jaj - 5 szt Pianka: budynie śmietankowe - 2 opak cukier - 3/4 szkl olej - 1/2 szkl białka
Kuchnia DanusiCiasta z truskawkami są pyszne. Takie zdanie mają ci, którzy lubią ciasta z owocami. Jeśli zastosujemy bitą śmietanę zamiast ciężkiego kremu to nasze ciasto będzie na dodatek jeszcze lekkie. Tym razem kupiłam w sklepie gotowe ciasto półkruche i je właśnie wykorzystałam do mojego wypieku. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniemnie lato? Dojrzałymi, słodkimi owocami. Lato to nie tylko truskawki, czy czereśnie, ale też morele, które uwielbiam, dlatego z okazji pierwszych dni lata upiekłam słoneczną tartę z tymi owocami. Jest słodka, ale złamana lekko kwaśnym posmakiem moreli. Wszystko idealnie wyważone. Przy okazji dzisiejszego wpisu chciałabym Was zaprosić na stronę Uczymy jak słodzić , gdzie dowiecie się(...)wyrzeczeń oraz zapoznacie się ze stereotypami na temat cukru. Wszystko jest dla ludzi, ważny jest umiar, trochę cukru od czasu do czasu nie zaszkodzi. TARTA Z MORELAMI Składniki: ciasto: 160 g mąki 30 g cukru 120 g masła 2 łyżki wody szczypta soli wypełnienie: 2 budynie waniliowe 0.75 l mleka 2 łyżki cukru 60 g masła sok z 1/2 cytryny
Bon appetit mon amietradycyjnych włoskich wypieków z wytycznymi dot. jej wypieku. Moja colomba oparta jest na tradycyjnej recepturze, która polega na długim wyrastaniu ciasta, dodatku owoców kandyzowanych, dobrej jakości jaj i masła a na wierzchu ciasta obowiązkowo musi być lukier, cukier granulowany i migdały. Colomba, obok mazurka, jest moim ulubionym wielkanocnym ciastem
La grande e la piccola cuocadawno nie nie robiłam metrowca, zapomniane to ciasto. Czas najwyższy powrócić do niego.Przejadły się torty ciasta z owocami i babki. Metrowiec staruszek dziś wraca w łaski domowników :) Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 2.1/2 szklanki mąki 1.1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 16 łyżek oleju 12 łyżek wody błonnik kakaowy
Różowa kuchniaciasto. Nie wyrabiać długo. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika na ok. 10 min. Resztę rozwałkować. Blachę natłuścić . Wyłożyć ciasto. Na wierzchu rozsmarować dżem (można na dżem położyć ulubione owoce). Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na ciasto.Posypać nim całe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C, piec
kulinarnajamka.blogspot.comcienkie plasterki, mieszamy z cukrem i sypkim kisielem. Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem, na sam koniec wsypujemy kisiel i mieszamy do połączenia składników. Na podpieczone ciasto wykładamy owoce, następnie różową piankę i na wierzch ścieramy zamrożoną część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaskarbnicy wiedzy, czyli z cincina, ale delikatnie przeze mnie zmodyfikowany. Uwielbiam proste przepisy na ciasta ! Tym razem ciasto upiekłam z rabarbarem, ale sprawdzą się tutaj i inne owoce. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Składniki na ciasto: 1 szklanka jogurtu 1 szklanka cukru1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej razowej3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia0
Kulinarne przygody Gatity