CIASTO UCIERANE Z MALINAMI

CIASTO UCIERANE Z MALINAMI

CIASTO UCIERANE Z MALINAMI

To  ciasto  to kwintesencja letnich wypieków. Szybkie i proste w przygotowaniu. Lekkie i nie bardzo słodkie. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy  16 łyżek oleju 8 łyżek wody 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 750 g malin cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Maliny umyć i zostawić na sicie żeby odciekły. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowyi miksować na najwyższych obrotach miksera prze 10 minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.