ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:319/1704)

Torcik śmietankowo owocowy 102

łyżek cukru pudru, 750 ml śmietany kremówki, cukier waniliowy, usztywniacz do śmietany*   600 g owoców –borówki amerykańskiej, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto - w tym czasie garnek stoi na najmniejszym ogniu. Wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Chwilę przestudzić i dodawać(...)pozostałymi częściami ciasta postąpić tak samo. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Jeżeli używamy usztywniacza, dodać go według instrukcji na opakowaniu. Owoce umyć, osuszyć. Jeden płat ciasta położyć na paterze/talerzu, ułożyć na nim 2/5 śmietany, na śmietanie rozsypać owoce, docisnąć. Przykryć drugim płatem, na którym ułożyć 2/5 śmietany, na śmietanie rozsypać owoce, docisnąć

królestwo garów
Cytrynowe ciasto z owocami 114

Proste ciasto mocno owocowe, na bazie maślanki. Delikatne, wilgotne i lekko cytrynowe. W sam raz na letnie popołudnie. 1 szklanka maślanki (ok. 240g) 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 2 jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 80 masła 1 cytryna 70 g ksylitolu ok. 200 g truskawek ok. 200 g borówek 2 łyżki mąki ziemniaczanej Z cytryny wyciskamy sok. Mąkę mieszamy(...)wyjątkowo soczyste, możliwe, że będzie trzeba dodać jeszcze jedną łyżkę mąki. Masa odstawiona na chwilę powinna delikatnie zgęstnieć. Do formy o średnicy ok. 25 cm przekładamy połowę masy ciasta, następnie wykładamy owoce i na nie wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 st. C. Dzieląc ciasto na 8 porcji, każda ma ok. 275 kcal

Kucharzyca
43. Drożdżowy puch 145

Drożdże rozpuścić w mleku, a następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i bardzo dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 1-1,5 godziny do  wyrośnięcia, potem ciasto wyłożyć na blachę i znowu pozostawić do wyrośnięcia, ok 40 minut. Wyrobić kruszonkę. Na ciasto wyłożyć owoce i kruszonkę. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Nie wiem(...)inne piekarniki, ale ja ciasto drożdżowe zawszę piekę tylko na górnej grzałce, dolną wyłączam gdyż ciasto zbyt mocno się spieka od dołu

Jadło i czytadło
Muffiny kawowo - waniliowe z czereśniami 139

suchymi na gęste ciasto (jeśli będzie zbyt gęste można dolać więcej mleka). Ciasto podzielić na pół. Jedną część pozostawić jasną, a do drugiej wlać kawę (wcześniej rozpuszczoną w minimalnej ilości wody) i wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po sporej łyżeczce jasnego ciasta. W ciasto wcisnąć czereśnie. Następnie nałożyć porcję ciasta kawowego i znowu włożyć czereśnie. Muffinki(...)suchego patyczka). Celowo nie podaję ilości czereśni. Użyjcie tyle, ile lubicie. Ja do każdej wkładałam po 3-4 sztuki, ale śmiało możecie użyć tyle, jak dużo owoców lubicie w takich ciastach. Lubię muffinki. Nie jestem jakoś specjalnie wielką ich wielbicielką, ale te akurat trafiają na liste moich ulubionych wypieków :) Polecam każdemu łasuchowi ;) Lubicie muffinki

Codzienna kuchnia niecodzienna
BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER 127

Smakuje zarówno na ciepło jako słodkie śniadanie, możesz również go podać tradycyjnie z dodatkiem lodów waniliowych. Peach cobller ma bardzo luźną strukturę, przypominającą crumble. Ciasto możesz przygotować używając świeżych lub brzoskwiń z puszki. Moje owoce były z działki, więc tylko je umyłam, nie obierałam ze skórki. Składniki: 600 g dojrzałych brzoskwiń sok z połówki cytryny 55 g cukru brązowego(...)Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję mąkę, cynamon, cukier, pokrojone w kostkę masło. Składniki łączę dłońmi do momentu uzyskania konsystencji kruszonki , możesz użyć robota kuchennego lub noża. Brzoskwinie obsypuję kruszonką, ciasto wkładam do piekarnika na około 30 minut. Artykuł BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
Rolada z jabłkami 128

Słodkości z owocami -wspólna akcja wypiekania ciast...Miało być z owocami, na zimno , pieczone , do wyboru , do koloru..Ja w sumie planowałam zrobić coś na zimno, ale akurat robiłam porządki w piwnicy i znalazłam jeszcze kilka słoików jabłek i tak więc zrobiłam roladę.Polecam.jest pyszna..Kiedyś już robiłam podobnie,ale do jabłek nie dawałam galaretki.  5 jajek(...)łyżek mąki  5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  1 słoik jabłek 1 galaretka [ u mnie owoce leśne] Jabłka ze słoika wymieszać z galaretką i przełożyć na blaszkę [ tą dużą z piekarnika] wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie jak jabłka są w piekarniku żółtka oddzielić

Moje domowe kucharzenie
Placek ze śliwkami - drożdżowo francuski placek ze śliwkami 108

Ciasto drożdżowe-francuskie, delikatne, wspaniałe i na nim owoce pokryte skameralizowanym cynamonowym cukrem. Pycha :) 500 g mąki krupczatki, 80 g cukru, 15 g drożdży, 170 ml mleka, 2 jajka, 60 g masła, 160 g masła, 1 jajko do smarowania ciasta, 700 g śliwek (u mnie węgierki), 300 g cukru, cynamon, Mąka powinna być w temperaturze pokojowej. Drożdże rozetrzeć

królestwo garów
Galette ze śliwkami (Galette di prugne) 119

przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy śliwki, pozostawiaj ą c ok. 4 cm wolnego brzegu. Zawijamy ciasto na śliwki, dociskając je delikatnie do owoców. Brzegi ciasta smarujemy białkiem i oprószamy cukrem trzcinowym Galette pieczemy ok. 45-55 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do wystygnięcia

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowe ciasto z gruszkami 155

Gruszki w tym roku obrodziły, więc trzeba korzystać, dlatego dziś proponuję pyszne, a zarazem bardzo proste i szybkie ciasto czekoladowe z tymi owocami właśnie. Dużo soczystych gruszek zanurzonych w cieście i do tego obowiązkowo polewa czekoladowa, mówię Wam rewelacja.  Gdyby jeszcze podać je z bitą śmietaną i kulką lodów waniliowych, to dopiero byłaby rozpusta, ale samo też smakuje

Cynamonowe szczęście
Sernik tradycyjny 147

noworocznych związanych z blogiem, a jednym z nich jest przygotowanie dla Was wielu sprawdzonych przepisów na ciasta. Jakie ciasta są moimi ulubionymi? Tradycyjne klasyki – szarlotka, sernik, kruche ciasta z owocami. Jeśli macie dobry przepis to takie ciasto wygra z nawet najbardziej wymyślnymi i pięknie wyglądającymi smakołykami z cukierni. Ponadto wiecie co jest w środku, dodajecie tylko składniki najlepszej

nietylkopasta.pl
Chlebek jaglany z jabłkiem 117

jego słodka odmiana z pewnością ma również wielu swoich zwolenników😏 Takie chlebki są doskonałym rozwiązaniem na zastąpienie słodyczy.  Ten przepis jest połączeniem chleba na słodko i ciasta jabłkowego. Owoc dodaje tu wilgotności i smaku (chodź jest go niewiele, dlatego nie jest to ciasto). Wypróbowałam go z dodatkiem domowego śliwkowego dżemu a innym razem z masłem orzechowym i przyznam

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto migdałowo- truskawkowe 166

Szybkie, proste i do tego smaczne ciasto truskawkowo -migdałowe.  Takie ciasto możemy na szybko przygotować z różnymi owocami sezonowymi.                                            Ciasto migdałowo- truskawkowe Składniki : jajka - 7 szt ( średnich ) cukier - 1 szkl cukier waniliowy - 1 łyżka masło

Kuchnia Danusi
Wilgotny Murzynek Bez Jajek, Mleka I Masła 177

czekoladowa (niekoniecznie) 1. Wszystkie składniki oprócz sody, soku z cytryny i oleju, dajemy do miski i mieszamy. 2. W szklance mieszamy sok z cytryny z sodą, wlewamy do ciasta, dodajemy owoce, orzechy, olej, sprawdzając przy tym  gęstość ciasta (czasami wystarczy tylko 1/4 szkl oleju) mieszamy i szybko wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Gotowanie...to proste !
Ciasto wiewiórka 180

wiśni z syropu ( KLIK ) Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem na puch. 2. Dodajemy porcjami mąkę przesianą z sodą i cynamonem, a na końcu olej. 3. Do ciasta dodajemy owoce, orzechy i bakalie, mieszamy łyżką. 4. Ciasto przekładamy do dowolnej foremki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 40-50 minut (do suchego patyczka

Kuchnia domowa Ani
Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami 211

wydajna (np. w przepisie na biszkopt używamy 40 g). Ciasta są lekkie i delikatne w smaku, zupełnie inne niż te na mąkach glutenowych. Tym razem szukałam przepisu na ciasto z owocami, a że obecnie wszędzie widuję świeże figi, to postanowiłam spróbować upiec z nimi ciasto ;) Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami foremka 21 x 27 cm 6 jajek

FitKot