Stary, dobry sernik na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką, tym razem z dodatkiem moreli. Zwykle ten sernik piekłam z brzoskwiniami ze słoika (puszki
Smaczne ZdroweJakie drożdżówki lubicie najbardziej? Ja w sumie zawsze mam dylemat. Brać drożdżówkę z budyniem czy drożdżówkę z serem. Każdy wariant ma swoje plusy. Dzisiaj drożdżówki z
Mieszam w GarnkuKiedy jakiś czas temu trafiłam na ten przepis TUTAJ pomyślałam, że to będzie kolejne fantastyczne ciasto bez pieczenia. Kilka lat minęło od czasu kiedy znalazłam go
Smaki Na TalerzuCzas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 12 babeczek Drukuj Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe By Piotr 30 maja 2018 Jeśli szukasz przepisu na
Pogotujmy.plCiasto na biszkopcie i herbatnikach, składające się z paru pysznych warstw. Słodka masa budyniowa z dodatkiem kajmaku świetnie dopełnia smak truskawek, bitej śmietany i czekolady. Smaczne
https:KKuchniaMniamPodzielne i sycące brownie z borówkami i malinowym coulis. Mokre, słodkie i rozpływające się w ustach. Z czekoladową posypką na wierzchu. Idealne do zabrania na
cool and mintyFenomenalne ciasto, typowe na letnie i ciepłe dni. Pyszny spód z ciemnych herbatników, cytrynowa śmietanka i wiśniowa galaretka stworzyły pyszny deser, idealny w smaku! 200 g
VioletoweKucharzenieMama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową
Ostra na SłodkoMało kto o tym wie, ale muffiny i muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki
mojewypiekiinietylkoRabarbar króluje w wypiekach i nic dziwnego, bo sezon na rabarbar jest bardzo krótki. Lubimy jego kwaśny, orzeźwiający smak. Rabarbar jest źródłem błonnika, dzięki czemu reguluje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wpis pochodzi z mgotuje.pl Ciasto bananowiec to ciasto na kakaowym spodzie z kremem kawowym z dużą ilością bananów oraz bitą śmietaną posypaną
Marta Gotuje4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na SłodkoTo miał być wypiek na szybko do popołudniowej herbaty. Nawet nie przypuszczałam, że ciasto to wyjdzie tak przyjemnie wilgotne i tak długo zachowa świeżość. Co bym
Smaki Na TalerzuNo to prawdziwa bomba dziś na talerzu. Ciasto z ryżu, smakuje obłędnie, niczym najlepszy sernik kokosowy z jagodami. Pracy niewiele, smak obłędny, polecam zróbcie sobie takie
Moje Małe CzarowanieKruche maślane ciasto, aksamitny budyń, przełamany kwaśnymi kawałkami rabarbaru... Tak w skrócie można opisać to ciasto. O wiele trudniej jednak opisać wrażenia smakowe, które wywołuje każdy
Obiad gotowy