ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1199/1704)

Placuszki ryżowe 208

cukru wanilinowego (16g) 1 pełna łyżka cukru pudru 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder i owoce do podania Ryż gotujemy kilka minut dłużej, niż jest to podane na opakowaniu (powinien się lekko rozgotować. W tym wypadku nie sprawdzą się więc ryże parboiled czy basmati(...)wanilinowy i miksujemy na jasną, puszystą masę. Dodajemy kwaśną śmietanę, miksujemy krótko. Na koniec dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksujemy na wolnych obrotach, tylko do połączenia. Przygotowane ciasto łączymy z zimnym ryżem, mieszamy do połączenia. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Przepis na mrożoną herbatę i trochę przeymśleń na temat cukru 1803

zaczęłam kupować naturalny albo grecki. Ciężko było mi się przestawić i na początku dodawałam miodu do smaku, ale teraz jako przekąskę wybieram po prostu sam jogurt, dodaje do niego owoce i smakuje mi bardziej niż ten kupny owocowy. Czasem zd arz y mi się kupić smakowy jogurt czy serek bo mnie skusi jakaś promocja w sklepie, ale po otwarciu(...)nadają się do jedzenia. Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem jakaś szalona babka przewrażliwiona na punkcie zdrowego jedzenia i wyrzucenia cukru z jadłospisu gdyż uwielbiam czekoladę czy ciasta. Jednak co jakiś czas staram się wyrzucić jakiś nawyk z mojego życia. Najpierw było to zamienienie czarnej herbaty na zielona jakieś 5 lat temu i zaprzestanie słodzenia herbaty. Później przestałam pić soki

Delusional Trine
Gofry kasztanowo-bananowe 180

oczywiście dla mnie, bo Wy możecie użyć tylko mąki pszennej, a banana zastąpić jajkiem. Ja podałam je z gęstym jogurtem greckim i owocami. Składniki: • 200 g masła • 1 szklanka mąki kasztanowej • 1 szklanka mąki ryżowej • 3 łyżki skrobi kukurydzianej • 1/2 szklanki mleka • 7 g suszonych drożdży • 3 łyżeczki kakao • 1 banan • 1 łyżka cukru • 3 łyżki(...)łyżką cukru i rozgniecionym bananem na miazgę. • Do ciepłej masy dodać obie mąki, skrobię, kakao i drożdże, dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. • Przykryć ciasto i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja nastawiam piekarnik na 40 st.C i wstawiam ciasto. • Po godzinie wmieszać łyżką

To co kocham
Knedle ziemniaczane z truskawkami i sosem śmietanowym 252

Zapraszam Was na pyszne knedle z truskawkami. To jedna z moich ulubionych potraw z owocami. Zawsze podaję je polane sosem śmietanowym, w tej wersji smakują mi najbardziej. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.  SKŁADNIKI: 1/2 kg ziemniaków, 2 szklanki mąki, 1 jajko, 300g truskawek, 1/2 szklanki śmietany 18%, 1,5 łyżki cukru, sól. PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki obieram i gotuję(...)miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki studzę, a następnie przeciskam przez praskę.  2. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję ziemniaki oraz jajko. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję na grubość 4 mm. Ciasto kroję na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta kładę truskawkę. Brzegi ciasta zlepiam razem i formuję kuleczki. 3. Knedle wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 7 minut od momentu

Tradycyjna kuchnia Kasi
CHRUPIĄCE GOFRY 528

Prosty przepis na gofry, które wychodzą naprawdę pyszne. Idealne na deser lub jako podwieczorek z owocami, bitą śmietaną, cukrem pudrem czy dżemem. Składniki: * 1/2 kg mąki * 1 szklanka cukru * 5 jajek  * 1 kostka roztopionej, schłodzonej margaryny albo 3/4 szklanki oleju * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 szklanki wody * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę(...)miski wsypać przesianą przez sitko mąkę, cukier, wbić jajka, wlać margarynę (olej), wodę, wsypać cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylewać porcjami chochlą na rozgrzany blat gofrownicy. Piec gofry 3-5 minut. Studzić na kratce

Zrób to smacznie
DORSZ W TEMPURZE 207

TEMPURA jest potrawą kuchni japońskiej. Tempurę robi się ze wszystkiego: z ryb,owoców morza, drobnych warzyw (strąki groszku, fasolka szparagowa, szparagi), większych warzyw pokrojonych w plasterki lub słupki (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula, cukinia, bakłażan, papryka),  z różyczek kalafiora i brokułów. Ja do dzisiejszego dania wykorzystałam flety z dorsza. Pokroiłam je na małe kawałki. Rybę posoliłam i posypałam(...)pieprzem. Można przed smażeniem wytrzeć ją ręcznikiem papierowym a następnie obtoczyć lekko w mące. W sprzedaży jest specjalna mieszanka do tempurowego ciasta, która pozwala przyrządzić tempurę z prawdziwego zdarzenia. Jeśli jej nie macie, to wystarczy wymieszać 150 g mąki pszennej ze 100 ml zimnej,wręcz lodowatej wody (może też być woda gazowana) i dodać szczyptę soli. Można dodać do ciasta

potrawyregionalne
Szybka konfitura z gruszek i jabłek 190

Coś pysznego do naleśników, ciast, na bułeczkę czy ciasto drożdżowe :) Składniki 3 jabłka 4 gruszki sok z połówki cytryny około 1 płaskiej łyżeczki kwasu cytrynowego cukru do smaku 1 cała laska cynamonu lub pół łyżeczki mielonego cynamonu 1. Jabłka i gruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do garnka i skropić sokiem z połówki cytryny, oraz podlać(...)dwoma łyżkami wody. Obsypać wszystko kilkoma łyżeczkami cukru ( ilość zależy od tego jak słodkie mamy owoce ). Smażymy całość na małym ogniu, pod przykryciem pamiętając o tym aby często mieszać ! 2. Po jakiś 10-15 min. dodajemy nasz cynamon w postaci laski lub mielony oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego ( dzięki niemu zachowamy kolor owoców, oraz nieco zakonserwujemy nasze przetwory

Gotowanie...to proste !
placek z truskawkami i marcepanem 243

rzepakowego 1 łyżka octu owocowego 1 szklanka mleka 1łyżeczka proszku do pieczenia +szczypta sody oczyszczonej 1łyżecka soku z cytryny aromat waniliowy 1/2 łyżeczki soku z cytryny 2jaja na górę: owoce: garść kawałek marcepanu(2cm) Wykonanie: *rozgrzej piekarnik do 180stopni Celsjusza* 1. W szklance połącz mleko,ocet i sok z cytryny. Odstaw na 10 minut. 2. W małej misce połącz(...)dużej misce utrzyj cukier, olej,wanilię i jaja. 4. Powoli partiami dodawaj mąkę. 5. Miksuj krótko tylko do połączenia składników z mąką (i zniknięcia grudek) 6. Wyłóż ciasto na blachę. Ułóż plaserki truskawek i marcepanu. 7. Piecz 30 minut do suchego patyczka 8. Obsyp cukrem pudrem. Rób kawę. Częstuj najbliższych

Fiolka w kuchni
Ballerina bez pieczenia 182

Bajecznie lekkie, dla małej księżniczki idealne. Cukierkowe i z cudowną niespodzianką w środku. To "ciasto" to wytwór chwili. Czasami tak jest, że mamy zupełnie inny plan i kiedy półprodukty są juz gotowe wpadamy na jakiś szalony pomysł i go realizujemy. Macie tak? Bo ja mam i wtedy powstają tego typu rzeczy. Potrzebujemy: Kilka sztuk okrągłych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona(...)wrzątku 1 galaretka agrestowa (w zasadzie pół, ale czy jest sens się rozdrabniać, skoro można ją zjeść z owocami? ) rozpuszczamy również w 350 ml wrzącej wody 330 ml śmietanki 30% wiórki czekoladowe do posypane garść czekoladowych cukierków typu lentilki do posypania góry Tortownicę wykładamy najlepiej folią spożywczą, zarówno dno jak i boki.  Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Kiedy galaretka

MamaOskarka
Marzec - kuchnia chińska 235

powszechnie dostępne, dlatego postaram się ograniczyć przepisy do takich, dla których składniki można dostać be większego problemu. Kuchnia chińska jest bardzo różnorodna. Występują w niej przeróżne mięsa i owoce morza. W jednych regionach popularne są dania z makaronem w innych króluje ryż. Zaryzykuję, więc stwierdzenie, że każdy może w niej znaleźć coś dla siebie. Mojemu sercu najbliższa jest kuchni(...)pyszne won tony. Miłośnicy pierogów powinni wybrać się na won tonową ucztę do jakiejś sprawdzonej knajpki. Jedyne czego w kuchni chińskiej nie uświadczymy to pieczywo. Pojawiają się tam jednak ciasta w różnych innych postaciach - wspomniane wcześniej pierogi, chińskie naleśniki, a nawet gotowane na parze bułeczki - boazi. W tym momencie dodam jeszcze tylko, że warto w swojej kuchni posiadać 2 sprzęty

W kuchni wieczorem
Ekologiczne placuszki śniadaniowe z płatków Symbio 200

wręcz zakochałam. Ma idealny, nie za słodki i niezbyt kwaśny smak, wyraźnie wyczuwalne pesteczki malin i świetny skład (przecier jablkowy, maliny, pektyna). Świetnym dodatkiem do placuszków są również świeże owoce, jogurt naturalny czy  masło orzechowe . Składniki na 4 placuszki o średnicy ok 18 cm: 6 czubatych łyżek ekologicznych płatków  Symbio  mix 5 zbóż 3 całe jajka(...)oleju roślinnego Do misy blendera wsypujemy płatki zbożowe i blendujemy przez kilka minut na drobny pył. Następnie dorzucamy resztę składników i jeszcze przez chwilę blendujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Ciasto wylewamy porcjami (dosyć grubą warstwą) na mocno rozgrzaną patelnię o średnicy ok 18 cm z nieprzywierającą powłoką. Będzie ono bardzo rzadkie, rozleje się po całej patelni, więc jeśli macie większą

Zawsze głodna!
Jabłka w cieście 240

Przepis od mojej mamy która przyniosła go od siebie z pracy. Jak dla mnie fajna propozycja na drugie danie  a także jako słodka przekąska na dodatek z owocem. Serdecznie polecam, bo naprawdę warto;) Składniki: 8 średniej wielkości jabłek 0.25 dag mąki pszennej 2 opakowania cukru waniliowego bądź 2,5 łyżki własnego cukru przepis tutaj   4 łyżeczki cukru kryształu(...)jajka szczypta soli Wykonanie: Mąkę (należy przesiać), cukier waniliowy, cukier kryształ i szczyptę soli wsypać do miski. Dodać jajka, mleko olej i za pomocą miksera na średniej wielkości wymieszać ciasto. Ma mieć ono konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać, wydrążyć pestki i pokroić w plasterki. Następnie maczać je w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Krakowskie smaki Ani
Kruche babeczki z kremem 155

mąki krupczatki 1/3 szklanki cukru pudru 200 g masła lub margaryny 2 żółtka Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć, szybko zagnieść, zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Ciastem wylepiać foremki posmarowane tłuszczem. Piec ok. 15 minut w temperaturze ok.  200 stopni C. Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka masła 1/2 szklanka cukru(...)zagotować aż do zgęstnienia składników. Wystudzić. Oddzielnie utrzeć masło, dodając stopniowo wystudzoną masę budyniową, oraz zapach waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać.  . Gotowy krem nakładać na wystudzone babeczki. Udekorować owocami, czekoladą wedle uznania. Z tego przepisu wyszło około 20 babeczek. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tort piernikowy 137

Pieczenie blatów zajmuje chwilę, dlatego możecie zrobić to poprzedniego dnia a przed podaniem przygotować krem i złożyć tort. Zapraszam na przepis. Polecam Wam także przepisy: – tort czekoladowy z owocami – tort wiśniowy – tort bezowy z malinami – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami TORT PIERNIKOWY Przygotowanie : 2,5 h + chłodzenie Składniki: 150 ml mleka(...)jajka, olej, likier amaretto lub rum. Dodaj przestudzone mleko z miodem. Teraz przelej składniki płynne do miski z składnikami sypkimi i za pomocą miksera wszystko połącz do uzyskania gładkiego ciasta. Miksowanie zajmie dosłownie 2-3 minuty. Ciasto podziel na 3 równe części. Wlej pierwszą część do blaszki wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wyrównaj. Wstaw do piekarnika i piecz

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania