ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1021/1704)

Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 332

potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą kolendra. Zaskoczyłam chyba samą siebie, bo nim wystawiłam wypieki z pieca - zniknęły wraz

Sajkofanka smaku
Ekonomiczne cytrusy 173

wystygnięcia wieczkiem do dołu. Kandyzowane skórki robi się bardzo łatwo. Doskonale smakują jako dodatek do ciast, tortów i deserów. Wyśmienicie komponuje się również z poranną owsianką. Robię je zawsze gdy mam w domu trochę cytrusów. W ten sposób wykorzystuję w pełni owoce i zawsze mam w zanadrzu pyszny dodatek do deserów

Pyry na Gaz
Ciasto orkiszowo-drożdżowe z truskawkami 144

Najwyższa pora na ten przepis, bo sezon na truskawki się kończy, a ciasto jaki widać na załączonym obrazku, właśnie jest z truskawkami :) Na szczęście, jak każde drożdżowe, choć na mące orkiszowej, doskonale się nadaje do każdych innych polskich owoców sezonowych jagód, wiśni, agrestu, porzeczek, śliwek.  Eksperyment z mąką się udał, dzieci chętnie zjadły. Z mąki owsianej zrobiłam kruszonkę

bistro mama
Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy 221

każdym domu. Jeśli nie na kanapkach, to z naleśnikami czy przekładając ciasta: od kruchych tart po torty. Własny dżem jest przede wszystkim zdrowy, bo wiadomo, że nie ma w nim chemii, a do przygotowania użyliśmy wysokiej jakości owoców. Tego nie możemy być pewni kupując przetwory w sklepie. Świadomość nasza zmienia się, coraz częściej wybieramy żywność

Codzienna kuchnia niecodzienna
Słodko-kwaśne pieczenie resztkowe 213

agrestu. C. w pracy, a ja doszłam do wniosku, że to już czas najwyższy resztkę owoców wykorzystać. Najpierw myślałam o muffinkach z bezą, która idealnie się z agrestem komponuje, ale... Tartaletki były z bezą, więc może lepiej co innego...? Pomyślałam o cieście, które piekłam w zeszłym roku - połączenie agrestu i marcepanu bardzo mi się spodobało. Ponieważ mam paczuszkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
FOCACCIA ALLA GENOVESE 222

kraina marynarzy, słynnych żeglarzy – by wspomnieć choćby o najsłynniejszym z nich, Krzysztofie Kolumbie. Paradoksalnie, ryby i owoce morza to jedne z ostatnich potraw, które marynarze i rybacy w tym regionie skłonni są widzieć na swoich talerzach. Właśnie dlatego ojczyzną najpopularniejszego po pizzy ciasta jest Liguria. Focaccia to nic innego jak drożdżowy placek, a wariantów smaku może być

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki owsiane z musem jabłkowym 241

Kombinowałam, jak tu zrobić jakieś inne - zdrowsze - naleśniki i z nieco innym niż zwykle farszem i wymyśliłam takie:naleśniki owsiane z mąki razowej z musem jabłkowym

Moje Kuchenne Rewelacje
Deser serowo-owocowy na zimno 168

Sernik na zimno w postaci ciasta czy też w postaci deseru sprawdza się zawsze. Przy upałach jakie teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo-owocowy na zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał(...)piergi właśnie z wykorzystaniem sera bez laktozy. Na tym weekendzie postawiłam na deser na zimno, do którego użyłam nie tylko sera ale i ryżu preparowanego. Całość połączyłam z owocami. Na 30-o stopniową temperaturę za oknem ten deser był jak znalazł. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA 165

Pyszny i szybki deser na zimno bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości ! Ja użyłam jagód ale spokojnie można użyć innych owoców np. malin, truskawek, jeżyn :) Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 300 g   podłużnych biszkoptów 900 g   serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego 270 g   jagód (mogą być mrożone) 9 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego(...)krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy mus jagodowy. Dokładnie miksujemy. 5. Połowę masy wylewamy na ułożone biszkopty. Wyrównujemy wierzch . Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie zalewamy musem. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. 6. Śnieżkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dekorujemy nią ciasto przed podaniem SMACZNEGO

Marcepanowa kuchnia
Jesienny sernik z figami 196

roku puściłam wodze fantazji, i nie bacząc na zawartość portfela, namiętnie kupowałam te fioletowe kule. Był jeden dżem, potem drugi; jeden sernik, i następny. A także ucierane ciasto i obłędnie pyszna tarta. Od czego mam więc zacząć...? Od sernika, oczywiście.  Ten jest rezultatem mojej radosnej twórczości; chciałam w nim połączyć smaki bliskowschodnie tak, żeby znalazły uznanie także w europejskich(...)karmelu ułożyć figi, zalać wodą. Podgrzewać z każdej strony przez około 1/2 minuty - owoce mają być miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Ułożyć figi na serniku. Do gorącego sosu dodać kremówkę, wymieszać, podgrzewać jeszcze chwilę. Sos przelać do garnuszka, polewać nim kawałki ciasta na talerzykach. Smacznego! Ostatnio w ogóle stawiam na serniki (nie tylko z figami). Uwielbiam je jeść

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa konfitura - truskawki z miętą 883

naleśników, kanapek i przekładania ciast - dla łasuchów nawet solo ;) Zapraszam na mój sprawdzony przepis! Konfitura truskawkowo - miętowa - 2 kg świeżych truskawek  - 300g cukru kryształu - garść listków świeżej mięty dodatkowo: 6 małych słoiczków (poj.330ml) z przykrywkami, duży garnek i drewniana łyżka. 1. Truskawki oczyszczamy z szypułek, dokładnie płuczemy, odcedzamy na sicie. 2. Owoce przesypujemy do dużego garnka i zasypujemy

Sajkofanka smaku
Kruche babeczki z kremem i owocami 198

miski wsypać mąkę, cukier puder i szczyptę soli. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i wbić żółtko. Ciasto szybko zagnieść i owinąć folią spożywczą. Schłodzić ok. 2-2,5 godz. w lodówce. Takim ciastem wykładać foremki, robię to bezpośrednio, rwę ciasto na niewielkie kawałki i wykładam nimi foremki ostrożnie dociskając do środka. Nakłuć widelcem dno foremki. Babeczki wstawić do piekarnika(...)zrobiłam to w około 1 szklance. Budyń ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo zimny budyń i sok z cytryny. Tak przygotowanym kremem smarować babeczki i dowolnie porozkładać umyte owoce, u mnie borówki i maliny. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wody. Gdy stężeje posmarować babeczki i posypać startą skórką z pomarańczy, wstawić do lodówki na min. 3 godz. Przepis

Zasmakuj Kuchni
Deser tiramisu z kiwi w szklankach. 132

Deser tiramisu z kiwi w szklankach. Tiramisu w szklance – sprytny sposób na serwowanie pojedynczych porcji klasycznego włoskiego deseru . Ta wersja tiramisu serwowana jest w przezroczystej szklance

Zdrowy Styl Joanny
Jaglana egzotyka 224

Gdy zaczynałam swoją przygodę z gotowaniem, a później blogiem, szczerze nie cierpiałam robić tart. Dziś nie wyobrażam sobie tygodnia bez niej. A skoro lecimy wciąż na

gutfut
Jabłecznik z galaretką 98

mieszamy. W niewielkiej misce mieszamy olej, ocet i mleko roślinne aż pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to do mieszanki z mąką i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C (ja używam termoobiegu) przez około 20 minut. W czasie, gdy biszkopt się piecze, przygotowujemy nadzienie(...)odstawiam do lodówki na kilkanaście minut, zanim przestygnie galaretka. Jabłkowe nadzienie możemy udekorować owocami. Następnie, delikatnie polewamy je lekko przestygniętą czerwoną galaretką (powinna już się ścinać w garnku) i wkładamy jabłecznik na kilka godzin do lodówki. Przed wyjęciem z formy delikatnie nożem przejeżdżamy wokół ciasta, żeby lepiej odeszło od tortownicy. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To podaj

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania