czekoladową na musie owocowym. Taki zdrowy zamiennik. Pampuchy z otrębami pszennymi około 10 sztuk Składniki: 300g mieszanki mąki pszennej z otrębami pszennymi; 150 ml mleka 2%; 25g drożdży; 1 łyżka cukru brązowego; 1 jajko; 1 łyżka oleju kokosowego. Dodatkowo: 2 paski czekolady gorzkiej; łyżka mleka 2%; 2 sztuki kiwi; imbir. Zaczynamy. Ciasto
Życie na widelcusobota od... no właśnie od kiedy? Straciłam już rachubę. Zamierzamy spędzić w końcu ten weekend wspólnie z eM. Nawet nie wiem jeszcze jak, ważne, że razem :) Przygotowałam już nawet ciasto z tej okazji, ale jeszcze tężeje w lodówce. Aby mimo wszystko podzielić się z Wami nowym przepisem, pochwalę się dzisiejszym deserem. Bez dodatku cukru, więc jak najbardziej OK. Polecam(...)przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywno. Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i wrzucamy do miski, a następnie blenderem tworzymy mus. Winogrona kroimy na ćwiartki i układamy na dnie naczyń. Następnie posypujemy je crunchy czekoladowym i polewamy bitą śmietaną. Kolejną warstwą jest mus śliwkowy. Dekorujemy chrupiącym crunchy.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościIdealne ciasto na weekend. Sernik czekoladowo - piernikowy. Przypominam Wam ten idealny przepis na ciasto;-) Autorski przepis SKŁADNIKI NA CIASTO PIERNIKOWE: - 200 g masła prosto z lodówki - 300 g mąki gryczanej - 100 g mąki krupczatki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki - 2 łyżki śmietany 18% prosto z lodówki - opakowanie przyprawy do piernika - 2 łyżki czubate kakao(...)nich dodaj czekoladę. Wymieszaj delikatnie. A drugą pozostaw w wersji "białej". Ciasto piernikowe wyjmij z zamrażalnika, rozwałkuj i wyłóż na formę dużej tortownicy. Wylep spód i boki. Dno tortownicy wylepione ciastem oprósz delikatnie kakao. Wylej masę serową białą. Następnie miejscowo łyżką wyłóż masę serową -czekoladową. Z reszty ciasta piernikowego, za pomocą foremki do ciasta-gwiazdki, powycinaj
SMYKWKUCHNIczekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Jabłka pod owsiano-cynamonową kruszonką Keks 2016 Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Migdałowo-kakaowa babka Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem Muffinki ze śliwkami Murzynek Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado
Moja smaczna kuchniarozgrzaną patelnię wykładamy ciasto łyżką. Gdy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki, przewracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze jakieś 2 minuty. Nie smarowałam patelni żadnym olejem ponieważ w skład placków wchodziło sporo masła i nie przywierały one do patelni. Jako dodatek do moich pancakes czekoladowych wykorzystałam wiśnie z kompotu, cukier puder oraz mus jabłkowy (przepis znajdziecie tutaj
Relaxtimemasy z musem jabłkowym dodajemy przesianą mąkę wraz z sodą i przyprawą do piernika oraz jajko. Mieszamy (łyżką wystarczy) i dodajemy bakalie. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut (najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub czekoladową polewą
Walijskie PichcenieTortownica o średnicy 20 cm) Biszkopt genueński: 4 jajka 120g mąki pszennej 120g cukru Mus czekoladowy: 400 ml śmietanki 36% 100g czekolady (dowolnej; u mnie gorzka) Nasączenie: 75 ml wody 15g cukru 1 cytryna dowolny alkohol (opcjonalnie; dodałam odrobinę whisky) Ganache czekoladowy: 100 ml śmietanki kremówki 100g czekolady (dowolnej; u mnie mleczna) 15g masła Dodatkowo: ozdoby(...)delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej (w kierunku jego wyrastania) masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") 25-30 minut w 180 stopniach. (Biszkopt powinien mieć złoty kolor.) Po ostudzeniu przekroić na 3 części. (Biszkopt studzić w formie odwróconej do góry dnem. Blaszkę należy postawić na kratce. Dzięki temu trikowi ciasto będzie idealnie równe.) Przygotować nasączenie
Di gotujepodpieczone kruche ciasto. Piec ok. 60-80 minut w temperaturze 160-170*C. Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 3łyżki kakao 3łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę. PS. Polecam polać sernik musem ze świeżych truskawek, pycha
The Sweet DamselHej wszystkim!, czas na wielki hit :) czyli własne pralinki! Pomyślcie o tym jak genialny i oryginalny był by to prezent dla bliskiej nam osoby. Oczywiście opcja
Kuchnia PROzdrowotnagram do polewy czekoladowej kilka płatków migdałów2 łyżki mleka kokosowegoszczypta soli, gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonuW jednej misce mieszamy mus z pieczonej dyni, miód, rozpuszczony olej kokosowy i jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę ryżową z mąką migdałową, sodę i przyprawy oraz kakao. Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Następnie dodajemy posiekane orzechy i czekoladę. Ciasto umieszczamy w foremkach na muffiny
Mango Papajagrypskiem, wysoką gorączką i wyglądając jak zombie na halloween!__________________________________________________________________________________________Mam dla Was przepis na fantastyczny deser!Niesamowicie kruche, piwno-miodowe ( z dodatkiem piwa Książęce chlebowo-miodowe ) ciasteczka przekładane puszystym musem z białej czekolady i domowym kremem kasztanowym z wanilią obsypane chrupiącą piernikową kruszonką.Niebo w gębie!Niebie w gębie , które swoim smakiem niejednemu z nas przywodzi na myśl Święta(...)musi być zimna! ) ubijamy na sztywno, a następnie delikatnie łączymy z masą czekoladową, chłodzimy.KRUSZONKA PIERNIKOWA:W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao.Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę.Wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wkładamy do piekarnika na ok. 13 minut.Studzimy
Ostra na SłodkoSkładniki: Spód : ● 4 jajka ● cukier ● 1 kubek mąki tortowej ● 1 budyń z białą czekoladą ● 2 łyżki sypkiego niebieskiego maku Mus czekoladowy : ● 1 kubek śmietany kremówki ● 1 op serka mascarpone ● cukier ● 2 łyżki kakao ● 1 łyżka żelatyny ● 0, 5 kubka ciepłej wody ● 1 op bezików Do nasączenia biszkoptu: 50 ml limocello 2 łyżki żurawiny w formie dżemu Polewa(...)cukru na puch. ● po łyżce dodajemy mąkę, budyń i mak ● wstawiamy do nagrzanego piekarnika ● pieczemy około 20 minut. Aż ciasto będzie miało złoty kolor i uzyskamy efekt suchego patyczka ● do nasączenia używamy żurawiny wymieszanej z likierem ● w międzyczasie przygotowujemy mus ● żelatynę namaczamy w pół kubka cieplej wody, dobrze mieszamy ● Serek rozbijamy z cukrem. Śmietanę ubijamy na z cukrem, dosypujemy kakao
Luźna KuchniaPyszne ciasto bez pieczenia - idealne do kawy! Chrupiące ciasteczka, kremowy serek z waniliową nutą i bajeczny mus malinowo porzeczkowy! Każdy element tego ciasta idealnie do siebie pasuje! Ciasto podałam na pięknej szklanej paterze od Firmy MY GIFT DNA . Jeżeli śledzicie moje przepisy, to zapewne zauważyliście, że współpracuję z Firmą My Gift Dna. Możecie znaleźć u nich niesamowite perełki(...)nasza Księżniczka już podrośnie. Tortownica o średnicy: 20 cm Warstwa ciasteczkowa: 460 g ciastek czekoladowych hit (1 opakowanie) 70 g margaryny lub masła Warstwa serowa: 600 g serka homogenizowanego waniliowego z ziarnami wanilii 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny ¼ szklanki gorącej wody Mus malinowo porzeczkowy: 100 g czarnej porzeczki 150 g malin 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka
VioletoweKucharzenieminut) i pieczenie tez nie zajmuje dużo czasu (25 minut maksymalnie). Żeby jednak nie było zbyt ciężko, to nadałam mu lekkości dzięki dodaniu musu malinowego oraz użyłam mąki bez glutenu. Ciasto jest wytrawne, czyli nie za słodkie, wilgotne, ale nie za ciężkie- po prostu ideał na lato ps. Mąkę grochową możecie zastąpić każdą inną i będzie ok, byle nie pełnoziarnistą(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: 150 g malin i banany zblenduj na gładką masę. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, olej i cukier. Do masy owocowej dodaj czekoladową. Wymieszaj. Do powstałej masy dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj tylko do połączenia składników. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta rozłóż resztę owoców
greenscarfsamo smakują. biszkopt czekoladowy: 3 jajka wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mąki tortowej 4 łyżki cukru trzcinowego krem jasny: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki musu truskawkowego 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny krem ciemny: 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka musu truskawkowego 1 galaretka truskawkowa pozostałe(...)Wstawiam do lodówki aż lekko stężeje. Krem ciemny: Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję mus truskawkowy. Do letniej galaretki płynnej dodaje dwie łyżki śmietany i wlewam do pozostałej masy cały czas miksując. Obręcz czekoladowa: Z papieru do pieczenia wycinam paski o szerokości 9 cm i długości 38 cm długość papieru do pieczenia, ale mogą
wesoła kuchnia