takie delikatne i kruche,po prostu pyszne,wystarczy jeden mały kawałek aby poczuć kruchość i słodycz tego ciasta. Składniki: duża szklanka mąki 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy surowe żółtko Przełożenie: szklanka cukru szklanka wody 75 dag malin tłuszcz do wysmarowania formy tarta bułka do obsypania filiżanka posiekanych migdałów Wykonanie: Mąkę, tłuszcz i cukier puder
Gorący kąsekjeszcze raz się z Wami podzielę, bo to one wiodły prym w tamtym czasie na blogu! Możecie spróbujecie lub już robiliście? ;-) PRZEPIS ZNAJDZIECIE TU: PRZEPIS NA UCIERANE CIASTO Z MALINAMI I GRUSZKAMI
SMYKWKUCHNIszklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2 x40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g malin cukier puder do posypania Dzisiaj zaprezentuję ciasto - w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia :) kiedy zobaczyłam zdjęcia na blogu majanaboxing.blox.pl . Jest naprawdę hitem. Puszyste, mięciutkie, aromatyczne... Po prostu rozpływa się w ustach. Jedyne(...)dobrze się połączy wsypywać pomału proszek budyniowy, nie przerywając miksowania. Na koniec wąską strużką wlewać olej, miksując do całkowitego połączenia. Na kruchy spód ciasta (nie wyjmując go z blachy) wyłożyć ubitą piankę. Wyrównać i poukładać maliny, lekko dociskając je tak aby częściowo były zanurzone w piance (fot.3) . Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%) (fot.4) . Piec około 30-40 minut
Świat CiastaCiasto, które podrasowałam kilkoma mrożonymi malinami. Dają one lekko kwaśny smak. Są to składniki na średniej wielkości blachy 20x30 lub mniejsze, wtedy będzie wyższe. Lub tortownice 26 cm. POTRZEBUJEMY DWIE MASY: Na czekoladową : - 1 szklanka cukru - 1,5 szklanki mąki - 3 łyżki kakao ciemnego - 250 g masła - 1 cukier wanilinowy - 4 jajka rozdzielone - 5 łyżek mleka Na serową(...)żółtka, cukier, masło, dobrze wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ubite białka jajek. Delikatnie wymieszaj i wyłóż na warstwę masy czekoladowej. Polej wierzch ciasta pozostawioną masą czekoladową w szklance i wyłóż kilka malin. Jeżeli masz mrożone to obtocz je najpierw w mące, aby nie puściły soków. PIECZ w 180-190 ° góra-dół około 50-55 minut. SMACZNEGO . CMOK
Pasje JolkiPost Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeUwielbiam ciasta ucierane, bo są bardzo proste w wykonaniu, zawsze się udają i są rewelacyjne w smaku. Propozycja na dziś to połączenie malin z gruszką i odrobiną kakao. Przygotowanie ciasta nie zajmie Wam zbyt wiele czasu, a z efektów swojej pracy na pewno będziecie zadowoleni. Zapraszam! Składniki na ciasto (duża prostokątna blacha) 40 dag masła (miękkie(...)malin 2 -3 gruszki 4 łyżki mleka kakao Wykonanie: Mikserem ucieramy masło z cukrem i solą, ciągle ucierając dodajemy po żółtku, dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mleko. Ubijamy pianę z białek, łączymy z masą. Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy 3 pełne łyżki kakao. Wykładamy na wcześniej wysmarowaną tłuszczem blaszkę, ciasta
SMYKWKUCHNIgazetkach kulinarnych niestety z błędami: w "Ciasta na stół" redakcja zapomniała napisać o cukrze oraz zmniejszyła ilość malin a w drugiej także za mało napisała cukru :( ciasto z malinami Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo - śmietankowa(...)tartą blaszkę. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Masa serowo - śmietankowa: Ser zemleć. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach gorącej wody. Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto z serem i malinami:zimny biszkopt przekroić wzdłuż. płaty ciasta przełożyć masą. Udekorować wg uznania najlepiej bitą śmietana i malinami
Bon Appetit Małgorzatycukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Ponadto: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej) cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta siekamy. Jeżeli ciasto jest zbyt sypkie, możemy dodać 1 - 2 łyżki wody. Ciasto zagniatamy i dzielimy na 2 części(...)ubijamy. Na koniec wlewamy delikatnie olej nie przerywając ubijania. Tak ubitą pianę wykładamy na ostudzony, podpieczony spód. Na piankę układamy maliny, delikatnie wciskając je w piankę. Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta (40 %). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 30-40 minut. Możemy posypać cukrem pudrem
Sto kolorów kuchniłyżeczki proszku do pieczenia - 200g zimnego masła - 1/3 szkl ksylitolu Wszystkie składniki umieścić w malakserze i miksować do uzyskania zwartej kuli kruchego ciasta. Można również wyrobić ręcznie. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną rozkruszyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( poprzyduszać). Drugą zawinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce. Składniki na masę śmietanową: - 1200g kwaśnej śmietany(...)być gęsta i błyszcząca. Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać . Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego
Smaczne ZdroweSezon na maliny trwa w najlepsze, muszę więc go dobrze wykorzystać. Zawsze obowiązkowo piekę kruche ciasto z dodatkiem malin, ale tym razem dodałam do niego twaróg. Ciasto wyszło fantastyczne:) Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, dzięki malinom odpowiednio soczyste, a kruszonka nadaje mu wspaniały migdałowy posmak... Inspiracja Ciasto: 400g mąki pszennej, 250g półtłustego twarogu, jajko, 120g drobnego cukru(...)500g świeżych malin. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać pokruszony twaróg. Dodać cukier, mleko i olej, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Wylepić nim dno przygotowanej blaszki o wym. 24x28cm. Na wierzchu równomiernie rozłożyć przebrane maliny. Kruszonka: szklanka mąki pszennej, 120g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru, 100g płatków migdałowych. Mąkę przesiać, dodać płatki migdałowe
Z miłości do słodkościłyżki żelatyny 400 ml śmietanki kremówki (36%) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 5 dkg cukru pudru 20 dkg świeżych malin 5 dkg gorzkiej czekolady Jak upiec ciasto czekoladowe z malinami . Ciasto czekoladowe: masło i połamaną czekoladę włożyć do miski, rozpuścić albo w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej. Wystudzić. Jajka ubić z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą konsystencję. Mąkę, proszek(...)lodówki na kilka godzin. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Udekorować ciasto. Ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując czekoladowe ciasto z malinami i śmietanką. Ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną Po dodaniu żelatyny do ciasta musicie działać bardzo szybko gdyż masa błyskawicznie się zsiada. Miejcie zatem gotowe ciasto czekoladowe, przygotowane
mecookszimne, prosto z lodówki smakuje wybornie. Borówki i maliny to jedne z moich ulubionych owoców, które świetnie sprawdzają się w tego rodzaju deserach. Bardzo polecam ten przepis! Ciasto z budyniem, malinami i borówkami PRZEPIS (forma: 25 x 36, źródło: mojeciasto.pl ) Temperatura piekarnika : 180 ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min. Ciasto 4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej(...)cukru 1 łyżka oleju Masa budyniowa 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe bez cukru (cukru dałam mniej niż podana ilość na opakowaniu) Dodatkowo 2 galaretki pomarańczowe pojemnik malin pojemnik borówek amerykańskich Przygotowanie Ciasto. Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Gdy białka będą sztywne, dodawać po jednym żółtku, pod koniec
coolinarnastrefa.blogspot.comTen przepis powstał pod wpływem chwili „mam ochotę coś upiec” i na zasadzie czyszczenia szafek kuchennych i muszę przyznać, że powstało z tego świetne śniadaniowe
Fabryka pomysłówmnie liczy. Miałam coś upiec na skalę całej naszej klasy. Coś prostego, coś na szybko, ale pysznie. Szybko, prosto i na temat. Przepis na dużą prostokątną blachę: Ciasto mocno czekoladowe z malinami Masa czekoladowa: 4 szklanki mąki tortowej 2 szklanki zwykłego, białego cukru 2 szklanki mleka 2% 95 g masła 82% + 2 jajka L (najlepiej z wolnego wybiegu(...)stopione masło (niecałe pół szklanki roztopionego masła ok. 95 g.) i dalej miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu ciasta wykładamy mrożone lub świeże maliny. Im więcej, tym lepiej. Pieczenie: Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 40 minut. Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku do lekkiego ostygnięcia. Jeżeli
Eat Shrimpsdelikatnie sposób wykonania. Jedyny problem jest taki, że ciasto nie może stać zbyt długo na stole, bo zaczyna płynąć. Składniki (na formę 18 cm): biszkopciki do wyłożenia 400 g jogurtu naturalnego 200 g śmietany kremówki 10 g żelatyny 4 łyżki wody 50 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego domowego 150 g malin + garść do dekoracji 2 łyżeczki cukru Wykonanie(...)tortownicy i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem przygotowujemy sos malinowy. Maliny miksujemy z cukrem a następnie przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Ciasto dekorujemy malinami i polewamy sosem
Sto kolorów kuchni