ciasto z malinami - 6425 przepisów (strona:2/429)

KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 359

smaku, delikatnie kruche, połączone z pianką na bazie białek i budyniu w proszku, który doskonale ją usztywnia i piana nie opada podczas pieczenia. Do tego słodko-kwaśne maliny... i mamy ciasto doskonale! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA PIANKĘ: 5 białek(...)Zmiksuj dobrze. Teraz cienką strużką wlej olej i zamieszaj dokładnie. SKŁADANIE CIASTA: Na podpieczony wcześniej spód wyłóż ubitą pianę, wyrównaj lekko łopatką wierzch. Ułóż maliny, gęsto, otworkami do góry. Na wierzch zetrzyj pozostałe 40% zamrożonego ciasta. Całość piecz w temperaturze 190 stopni C przez około 35 - 40 minut , na złoty kolor. Wyjmij z piekarnika i ostudź, a następnie posyp cukrem

Słodko-Słony Świat Ilony
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 309

Dosyć długo się zastanawiałam co dzisiaj upiec i ostatecznie padło na śmietanowiec na kruchym cieście z malinami:) Autorka podaje z wiśniami. Prócz tego wprowadziłam jeszcze kilka zmian. Ciasto jest wyjątkowe, delikatne i samo rozpływa się w ustach. Najlepiej smakuje na tarasie, w promieniach słońca, popijane kawą. Uwielbiam takie dni, a ciasto jak wyżej na zdjęciu mogłabym jeść blachami. Boskie!:) Składniki(...)zamrażarki(ja nie mroziłam, schłodziłam w lodówce i skruszyłam na blaszce) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na spód formy. Na kruche ciasto wyłożyć całą masę śmietanową, wyrównać. Na górę delikatnie poukładać maliny, powinny pozostać na wierzchu masy śmietanowej. Jako ostatnią warstwę, zetrzeć na górę kruche ciasto. Piec w temp. 180 stopni C prze ok. 50-60 minut. Studzić

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasto przekładane malinami 96

takie delikatne i kruche,po prostu pyszne,wystarczy jeden mały kawałek aby poczuć kruchość i słodycz tego ciasta. Składniki: duża szklanka mąki 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy  surowe żółtko Przełożenie: szklanka cukru szklanka wody 75 dag malin tłuszcz do wysmarowania formy  tarta bułka do obsypania filiżanka posiekanych migdałów Wykonanie: Mąkę, tłuszcz i cukier puder

Gorący kąsek
Babkowe ciasto z malinami i galaretką. 92

Wzorując się na przepisie na babkę włoską postanowiłam przygotować ciasto z malinami i galaretką. Powiem Wam, że zniknęło w mgnieniu oka ;) Czytaj więcej

Paulina Kwiatkowska
UCIERANE CIASTO Z MALINAMI I GRUSZKAMI! 61

jeszcze raz się z Wami podzielę, bo to one wiodły prym w tamtym czasie na blogu! Możecie spróbujecie lub już robiliście? ;-) PRZEPIS ZNAJDZIECIE TU:  PRZEPIS NA UCIERANE CIASTO Z MALINAMI I GRUSZKAMI

SMYKWKUCHNI
Ciasto z malinami i lekką pianką waniliową 80

szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2 x40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g malin cukier puder do posypania Dzisiaj zaprezentuję ciasto - w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia :) kiedy zobaczyłam zdjęcia na blogu majanaboxing.blox.pl . Jest naprawdę hitem. Puszyste, mięciutkie, aromatyczne... Po prostu rozpływa się w ustach. Jedyne(...)dobrze się połączy wsypywać pomału proszek budyniowy, nie przerywając miksowania. Na koniec wąską strużką wlewać olej, miksując do całkowitego połączenia. Na kruchy spód ciasta (nie wyjmując go z blachy) wyłożyć ubitą piankę. Wyrównać i poukładać maliny, lekko dociskając je tak aby częściowo były zanurzone w piance (fot.3) . Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%) (fot.4) . Piec około 30-40 minut

Świat Ciasta
Isaura. Czekoladowo twarogowe ciasto z malinami 94

Ciasto, które podrasowałam kilkoma mrożonymi malinami. Dają one lekko kwaśny smak. Są to składniki na średniej wielkości blachy 20x30 lub mniejsze, wtedy będzie wyższe. Lub tortownice 26 cm. POTRZEBUJEMY DWIE MASY: Na czekoladową : - 1 szklanka cukru - 1,5 szklanki mąki - 3 łyżki kakao ciemnego - 250 g masła - 1 cukier wanilinowy - 4 jajka rozdzielone - 5 łyżek mleka Na serową(...)żółtka, cukier, masło, dobrze wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ubite białka jajek. Delikatnie wymieszaj i wyłóż na warstwę masy czekoladowej. Polej wierzch ciasta pozostawioną masą czekoladową w szklance i wyłóż kilka malin. Jeżeli masz mrożone to obtocz je najpierw w mące, aby nie puściły soków. PIECZ w 180-190 ° góra-dół około 50-55 minut. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 1314

Post Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami ;-)) 250

Uwielbiam ciasta ucierane, bo są bardzo proste w wykonaniu, zawsze się udają i są rewelacyjne w smaku. Propozycja na dziś to połączenie malin z gruszką i odrobiną kakao. Przygotowanie ciasta nie zajmie Wam zbyt wiele czasu, a z efektów swojej pracy na pewno będziecie zadowoleni. Zapraszam!   Składniki na ciasto (duża prostokątna blacha)   40 dag masła (miękkie(...)malin 2 -3 gruszki 4 łyżki mleka kakao       Wykonanie:   Mikserem ucieramy masło z cukrem i solą, ciągle ucierając dodajemy po żółtku, dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mleko. Ubijamy pianę z białek, łączymy z masą. Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy 3 pełne łyżki kakao. Wykładamy na wcześniej wysmarowaną tłuszczem blaszkę, ciasta

SMYKWKUCHNI
Ciasto z serem i malinami 264

gazetkach kulinarnych niestety z błędami: w "Ciasta na stół" redakcja zapomniała napisać o cukrze oraz zmniejszyła ilość malin a w drugiej także za mało napisała cukru :( ciasto z malinami Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo - śmietankowa(...)tartą blaszkę. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Masa serowo - śmietankowa: Ser zemleć. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach gorącej wody. Wszystkie składniki wymieszać.  Ciasto z serem i malinami:zimny biszkopt przekroić wzdłuż. płaty ciasta przełożyć masą. Udekorować wg uznania najlepiej bitą śmietana i malinami

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 92

cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Ponadto: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej) cukier puder do oprószenia   Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta siekamy.  Jeżeli ciasto jest zbyt sypkie, możemy dodać 1 - 2 łyżki wody.  Ciasto zagniatamy i dzielimy na 2 części(...)ubijamy.  Na koniec wlewamy delikatnie olej nie przerywając ubijania.  Tak ubitą pianę wykładamy na ostudzony, podpieczony spód.  Na piankę układamy maliny, delikatnie wciskając je w piankę.  Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta (40 %).  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 30-40 minut.  Możemy posypać cukrem  pudrem

Sto kolorów kuchni
Ciasto czekoladowe z malinami. 103

Ciasto czekoladowe będzie doskonałą bazą do wykonania tego tortu. Oczywiście takie cudo zażyczyła sobie Martyna ;) Czytaj więcej »

Paulina Kwiatkowska
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI - ZE STEWIĄ 609

łyżeczki proszku do pieczenia - 200g zimnego masła - 1/3 szkl ksylitolu Wszystkie składniki umieścić w malakserze i miksować do uzyskania zwartej kuli kruchego ciasta. Można również wyrobić ręcznie. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną rozkruszyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  ( poprzyduszać).  Drugą zawinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce. Składniki na masę śmietanową: - 1200g kwaśnej śmietany(...)być gęsta i błyszcząca. Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać . Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowe z malinami. 62

Bardzo wilgotne ciasto z sezonowymi owocami, malinami. Gorzko-słodka niedziela - dlaczego?  Jest ostatnim dniem mojego urlopu. Jutro już pora wziąć się za pracę. Dziś postaram się wykorzystać na maxa ostatnie godziny, błogiego lenistwa. Pogoda dopisuje, filiżanka kawy w dłoni, chyba niczego mi teraz nie potrzeba. Dzisiejszy poranek nie mógł się jednak obejść bez atrakcji.  Miałam gościa niezapowiedział się(...)malin Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z sodą. Mleko podgrzewamy razem z cukrem i kakao. Dodajemy jajka i mąkę. Całość dokładnie miksujemy, pod koniec dodając dżem i olej. Ciasto przekładamy do formy  i posypujemy malinami. Pieczemy w temperaturze  180 stopniach przez ok. 35-40 minut sprawdzając czy jest upieczone za pomocą większej wykałaczki

QuchniaKaroli
Ciasto twarogowe z malinami i kruszonką 85

Sezon na maliny trwa w najlepsze, muszę więc go dobrze wykorzystać. Zawsze obowiązkowo piekę kruche ciasto z dodatkiem malin, ale tym razem dodałam do niego twaróg. Ciasto wyszło fantastyczne:) Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, dzięki malinom odpowiednio soczyste, a kruszonka nadaje mu wspaniały migdałowy posmak... Inspiracja Ciasto: 400g mąki pszennej, 250g półtłustego twarogu, jajko, 120g drobnego cukru(...)500g świeżych malin. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać pokruszony twaróg. Dodać cukier, mleko i olej, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Wylepić nim dno przygotowanej blaszki o wym. 24x28cm. Na wierzchu równomiernie rozłożyć przebrane maliny.     Kruszonka: szklanka mąki pszennej, 120g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru, 100g płatków migdałowych.     Mąkę przesiać, dodać płatki migdałowe

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania