ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:10/475)

Ciasto malinowo-budyniowe z pianką 167

Dawno nie było u mnie ciasta ;) Dzisiaj mam dla Was przepyszne ciasto z budyniem i malinami pod mięciutką pianką i chrupiącą kruszonką. Koniecznie wypróbujcie bo jest przepyszne :) Moi goście zjedli je w mgnieniu oka ;) Ciasto pięknie prezentuje się na talerzach ze złotej kolekcji od Porcelany Bogucice.   Duży talerz "Agawa Gold" Filiżanka "Diament Gold" Ciasto: 4 szkl mąki 4 żółtka(...)24x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem. Podpiec ok 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 180st.   Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wylać na ciasto. Rozsypać maliny.    Pianka: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier i kisiel. Ubijać aż będzie sztywna i lśniąca. Pianką przykryć maliny. Drugą połowę ciasta poskubać i rozsypać

Smakołyki Asi
Malinowy placek. Pyszne i szybkie ciasto z malinami. 155

Uwielbiam maliny. Małe, słodkie czerwone owoce, które pasują do każdego deseru. Dziś zapraszam Was na przepis na malinowy placek. Pyszne i szybkie ciasto z malinami. Aż chce się jeść i… jeść… Placek z malinami jest idealnym słodkim akcentem do kawy lub herbaty. Takie ciasto posmakuje każdemu. Nawet moja koleżanka, która bardzo przestrzega diety tej malinowej słodkości nigdy(...)odmawia Malinowy placek. Pyszne i szybkie ciasto z malinami. 2016-04-16 12:31:40 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily Value * Total

Słodkie okruszki
Malinowa chmurka 437

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche ciasto, maliny w galaretce, pyszna masa śmietanowa i chrupiąca beza z migdałami. To wspaniałe ciasto pod nazwą malinowej chmurki. Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie! Wypiek(...)nagrzewamy do 200 stopni. Przed wstawieniem do piekarnika ciasto nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy przez około 15 - 20 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. --> Galaretka z malinami: --> 3 malinowe galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami (mrożonych wcześniej nie rozmrażamy). Odkładamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę

Marta Gotuje
Czekoladowy torcik z malinową pianką 235

Wilgotne i intensywnie czekoladowe ciasto przełożone puszystą pianką z musu malinowego. Drugi krem przygotowałam na bazie delikatnej ricotty o lekkim posmaku malin. Dzięki temu ciasto jest lekkie, przyjemnie owocowe, z idealnie zachowaną równowagą smaku czekolady, kwaskowych malin i słodyczą cukru Królewskiego. CIASTO CZEKOLADOWE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki kakao(...)tężący serek. Krem wyłożyć na schłodzone ciasto, wyrównać i nałożyć okruchy czekoladowego ciasta, lekko je dociskając. Wstawić do lodówki. Ciasto wyjąć z formy i na wierzch ułożyć świeże maliny. Smacznego :) Ciasto bierze udział w słodkim konkursie z cukrem w roli głównej. Więcej na temat tego, jak słodzić można znaleźć na stronie http://uczymyjakslodzic.pl/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Ciasto cappuccino z malinami 613

Bardzo dobre ciasto, nasączone alkoholem. Ciasto biszkoptowe jest bardzo dobre, puszyste nic suche. Maliny dodają kwasowości. Krem fantastyczny. Zrobiłam to ciasto na urodziny kolegi. Wykonanie biszkoptu cappuccino – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli podczas mieszania wsypywać cukier. Dalej ubijać i co jakiś czas dodawać po jednym żółtku. Mąkę, proszek cappuccino, proszek(...)kremu. Przygotowanie galaretki – galaretki wysypać do dużej miski, zalać wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać. Odstawić żeby ostygła. Jak już jest zimna dodać maliny i odstawić do stężenia. Jak już zacznie gęstnieć wylać galaretkę z owocami na zimne ciasto. Odstawić do całkowitego stężenia. Przygotowanie kremu – żelatynę wsypać do kubka, zalać zimną wodą tylko tyle żeby żelatyna napęczniała. Następnie zalać żelatynę

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami. 183

Pyszne czekoladowe, kruche ciasto skrywające kokosowe nadzienie, przełamane cudownym smakiem malin. Świetna kombinacja, idealna do wykorzystania kończących się już malin. Polecam! Składniki na Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami na formę 24x24 cm CIASTO: 280 g mąki 2 łyżki gorzkiego kakao 80 g cukru pudru 150 g zimnego masła szczypta soli 3 żółtka 1-2 łyżki śmietany      Mąkę(...)Białka ubijamy na sztywną pianę z solą, następnie porcjami dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie łyżką. Tak przygotowaną masę wykładamy na starte ciasto, równomiernie rozkładamy maliny i ścieramy drugi kawałek ciasta (też na grubych oczkach). Pieczemy w 180°C przez 35-40 minut. Gotowe ciasto dekorujemy stopioną w kąpieli wodnej czekoladą

Rozpustne gotowanie
Ciasto z malinami i budyniem + film 155

Smakowite ciasto na kruchym spodzie z budyniem i malinami to wspaniały deser dla naszych milusińskich. Lekko kwaskowaty smak malin doskonale komponuje się z słodkim budyniem . Zapraszam do wypróbowania przepisu . składniki na formę do tarty                         ciasto 2 szklanki mąki(...)Zmiksowane żółtka wlewamy stopniowo do budyniu chwilkę gotujemy cały czas mieszając a następnie masę odstawiamy z ognia. Na upieczone ciasto wykładamy masę budyniową dokładnie rozprowadzając a na wierchu układamy maliny . Ciasto schładzamy

Smakowite Dania
Letni torcik z malinami na kakaowym cieście 124

Witam kochani, dziś zapraszam na letni klasyk, czyli ciasto z malinami, galaretką i kremem. Całość jest na kakaowym cieście. Ciasto jest bardzo pyszne, nie za słodkie, pięknie wygląda i jest idealne na letnie dni.  Zapraszam i bardzo polecam SKŁADNIKI *przepis na dużą tortownicę 24cm średnicy MASA -750ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -1 cukier waniliowy(...)dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny.  Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką.  Gdy galaretka całkowicie stężeje robimy rozetki z masy, wsadzamy z nie maliny.  Ciasto powinno postać w lodówce co najmniej kilka godzin. I gotowe, ciasto smakuje wspaniale, pięknie wygląda i jest bardzo łatwe w przygotowaniu.  Bardzo polecam, jest pyszne i łatwe do zrobienia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Proste ciasto migdałowe z malinami 189

weekend po prostu odpocząć. A jeżeli musimy już coś piec to najlepiej żeby było szybko, łatwo i przyjemnie Dlatego mam dziś dla was super smaczny wpis na ciasto migdałowe z malinami. Oczywiście owoce wybieracie dowolne, wystarczy użyć tu jabłek w cynamonie, a ciacho wyjdzie typowo jesienne. Jest bardzo proste w przygotowaniu, a spełniając jeden warunek będzie też ciastem szybkim: wystarczy(...)lodówki. Upieczone i ostudzone ciasto przykrywamy ściereczką, żeby się nie wysuszyło. Na zdjęciach zaprezentowałam ciasto na nowych deseczkach ze Sklep10x , które już wkrótce wejdą na stałe do asortymentu. Ciasto malinowe z malinami Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: Ciasto : – 175 g masła w temperaturze pokojowej – 100 g mąki pszennej – 100 g zmielonych migdałów

Relaxtime
ciasto z musem malinowym 265

połączenia się składników. Na koniec dodajemy przesiane mąki i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (23-24cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na mus malinowy: 500 g malin 250 g serka mascarpone 350 g śmietany 30% 110 g cukru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny(...)galaretki malinowe 200 ml gorącej wody dodatkowo: 1 galaretka malinowa 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 200 ml wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. W rondelku umieszczamy maliny, cukier oraz sok z cytryny. Całość mieszamy, aż rozpuści się cukier, zagotowujemy. Następnie zestawiamy z ognia i miksujemy blenderem, lub jeśli nie przepadamy za pestkami przecieramy przez sitko, odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Rolada malinowa 160

się z Wami podzielić, bo udało mi się popełnić kilka naprawdę ciekawych ciastek. Na początek, jako, że sezon trwa w najlepsze mam dla Was bardzo prostą roladę z malinamiCiasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec wsypujemy(...)wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Natychmiast po upieczeniu ciasto przekładamy na ściereczkę papierem do góry. Zrywamy papier, a roladę zwijamy razem ze ściereczką i zostawiamy do ostygnięcia. Mus malinowy: ok 750 dag malin 4-5 łyżek cukru  5 łyżeczek żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej  Maliny gotujemy przez ok 5 minut

Cynamonowe szczęście
CiAsTo mAślanE z MaliNami pOd cZekOladoWą PiankĄ 216

Składniki: CIASTO: 2 kubki mąki krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 kostka zimnego masła 4 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia MASA MALINOWA: 500-600g malin 1 opakowanie budyniu waniliowego szklanka wody PIANKA KAKAOWA: 4 białka 2 łyżki rozpuszczalnego kakao 2 łyżki wody 4 łyżki cukru Przygotowanie: masło, cukier oraz żółtka siekamy, przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, szybko zagniatamy(...)ustawiamy piekarnik na 180*C maliny myjemy, zalewamy połową wody, w pozostałej rozpuszczamy budyń, wszystko podgrzewamy aż zgęstnieje, a maliny się rozpadną białka ubijamy z cukrem na pianę, kakao rozpuszczamy w wodzie, stopniowo dolewamy do powstałej piany ciasto podpiekamy przez około 15 minut, następnie na wierzch wylewamy masę malinową oraz czekoladową piankę i zapiekamy jeszcze przez 10 - 15 minut podajmy

Luźna Kuchnia
Szybkie ciasto z malinami 134

być duża. Wtedy piec trochę dłużej. Proponuje użyć blaszki o wymiarach 20x 30. Powinno być dobrze. Blaszkę wysmarować tłuszczem, dno i boki. Następnie obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy i obłożyć malinami. Pieczenie- nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec ciasto 35-40 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Po wyjęciu patyczka z ciasta musi być suchy. Zostawić ciasto

Kuchnia Pokoleń
Szarlotka malinowo - różana 153

już sił żeby zrobić zdjęcie. To nietypowa szarlotka bo z malinami i cukrem różanym. Do ciasta możemy użyć zwykłego cukru. Różany jednak zdecydowanie zmienia nam smak i wygląd ciasta. Zamiast malin możemy też użyć innych owoców.       Składniki: 450 g mąki pszennej 2 jajka 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru różanego (może być(...)jajka i ucieramy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki na 30 min. Gotujemy budyń. Cukier i mąkę ziemniaczaną mieszamy i obtaczamy maliny. Część ciasta rozwałkować i wyłożyć spód foremki, na ciasto wylać budyń i rozłożyć obtoczone w cukrze i mące maliny. Na maliny położyć drugą rozwałkowaną część ciasta. Pieczemy w tem. 180 stopni

Lili w kuchni
Malinowa chmurka 12784

wiele odmian mali, dzięki czemu możemy cieszyć się tymi owocami aż do późnej jesieni! Ja najczęściej wykorzystuję je do ciast i deserów. Tak też było i tym razem. Kruche ciasto, maliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza. Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Ostrzegam: ciasto wciąga i uzależnia(...)temp. 190st. Ostudzić. Malinowa galaretka:   600g malin,  2 galaretki o smaku malinowym,  3 szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy:   500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  laska wanilii,  3 łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania