ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:754/1282)

Szybkie ciasteczka ze śliwkami 144

Ciasto francuskie to dla mnie największe wybawienie kiedy potrzebuje przygotować coś naprawdę “na szybko”. Wystarczy dorzucić jakieś owoce lub krem i deser gotowy. Próbowałam zliczyć ile tych ciasteczek mi wyszło, bo co chwila jakies znikało (zanim jeszcze goście przyszli) i chyba mi sie udało Wyszło 26 sztuk, chociaż ciacha były różnej wielkości. Na początku robiłam je większe(...)który znalazłam w szafce: cukrem cynamonowym. Nie wiem skąd to miałam ale taki sam efekt można uzyskać łącząc cukier z cynamonem Ciasteczka francuskie ze śliwkami Składniki: – 2 płaty ciasta francuskiego – cukier cynamonowy 5 łyżeczek (lub cukier z cynamonem lub sam cukier, lub cukier waniliowy lub można ten punkt pominąć) – 4 – 5 dużych sliwek – żółtko Śliwki

Relaxtime
Szybkie ciasto cytrynowe 98

proszku do pieczenia  3 łyżki soku i skórka otarta z małej cytryny  Przepis na szybkie i łatwe ciasto cytrynowe Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i odkładam na bok. Masło ucieram z cukrem pudrem na jasny, puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Nie przerywając ucierania dodaję ekstrakt z wanilii (lub cukier waniliowy) i szczyptę soli, a następnie(...)koniec dodaję sok z cytryny i skórkę cytrynową i miksuję kilka chwil, do połączenia składników. Formę (keksówkę,  okrągłą lub do babki) smaruję masłem i obsypuję mąką. Ciasto przelewam do formy i piekę przez około 40-45 minut lub do tzw. suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni (grzałka góra - dół). Po upieczeniu wyjmuję ciasto z formy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babeczki jogurtowo cytrynowe z kremem truflowym 151

pszennej 0,5 szkl mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1i1/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju  3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny Krem truflowy: 200 ml kremówki 36% 180 g trufli 60 g gorzkiej czekolady 80 g mascarpone czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Babeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki przesiać(...)wsypać skórkę z cytryny i wlać sok.  Formę do wypieku babeczek wyłożyć foremkami do muffinek Stella . Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec do suchego patyczka około 25-30 minut. Krem truflowy: Dzień wcześniej podgrzać kremówkę wsypać pokrojone trufle i czekoladę. Mieszając silikonową łopatkę podgrzewać na średnim ogniu do momentu rozpuszczenia

Ala piecze i gotuje
Marlenka 438

znalazłam na to sposób podgrzewając każdą część przed wałkowaniem kilka sekund w mikrofalówce. Składniki na ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka kajmaku 200 g masła Wykonanie kremu: Budyń ugotować

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Piernik z kremem czekoladowym 176

tych, którzy nie nastawili Staropolskiego, mam pyszny piernik z kremem czekoladowym, taki dosłownie last minute. :)   Składniki 1 kg mąki 1/2 szkl. cukru 1 szkl. miodu 2 jajka 1 łyżeczka sody 1/4 szkl. mleka 25 dag margaryny opakowanie przyprawy do piernika Cukier z margaryną, mlekiem, miodem i przyprawami podgrzewamy mieszając, aż się połączą, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Do ostudzonej(...)rozpuszczoną w mleku. Mieszamy drewniana łyżką i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Ciasto wyjmujemy godzinę przed pieczeniem by się nieco ogrzało. Dzielimy na 4 części i wałkujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st. C. Krem: szklanka mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 250g mleka w proszku tłustego kostka masła

Cynamonowe szczęście
KOKOSOWE BROWNIE Z PIANKAMI (BEZGLUTENOWE) 114

lekko przestygnie dodaj cukier, ekstrakt. DO PRZESTUDZONEJ MASY dodaj wiórki i jajko, ciągle mieszaj. Ciasto przełóż do foremki, ja użyłam jednorazowej (24x12 zm), na wierzchu połóż pianki BROWNIE PIECZ OKOŁO 30 minut, musi jeszcze przestygnąć i się zestalić, u mnie wystarczyła godzina. Podawaj z kremem angielskim. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym. 168

ekologicznej, dobrze wyszorowanej) szczypta soli 25 g drożdży świeżych 250 ml ciepłego mleka 50 g cukru 2 łyżki  domowego cukru waniliowego 2 jajka 100 g roztopionego, ciepłego masła krem czekoladowy (lub gęsty dżem) jajko do posmarowania cukier puder do oprószenia      Mąkę pszenną przesiewamy do sporej miski, dodajemy mąkę kokosową, skórkę z cytryny, sól i delikatnie wszystko(...)połączenia składników. Odkładamy.      Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub blat i delikatnie wyrabiamy. Teraz ciasto dzielimy na około 20 kawałków, z każdego formujemy gładki około 7-10 milimetrowy placuszek. Na każdym placuszku układamy 1 łyżeczkę kremu lub dżemu, brzegi zlepiamy tworząc zgrabną bułeczkę. Gotowe bułeczki układamy w wyłożonej papierem do pieczenia formie (u mnie

Rozpustne gotowanie
Z wizytą u Kurta Schellera w Kurt Scheller Academy 192

się Menu, które przygotowywałam zgodnie z duchem Kuchni Śródziemnomorskiej.  Trójkąty z ciasta filo z farszem ze szpinaku i fety podane z krewetkami tygrysimi i hummusem.  Trójkąty z ciasta filo bardzo dobre. Nie korzystałam wcześniej z niego. Hummus jak dla mnie za mało wyrazisty. Osobiście bardziej bym go przyprawiła. Wyścigi z Kurtem na zawijanie trójkątów. Podobno moje wyszły najładniejsze(...)końca uczestniczyłam. Podczas gdy my np. patroszyliśmy ryby, Kurt gotował śmietankę i przygotowywał krem. Wszyscy zostaliśmy zawołani dopiero gdy krem został wylewany do kokilek i wkładany do piekarnika. Podobnie było z Manti. Jedna osoba została poproszona o zrobienie ciasta i farszu podczas gdy inni zajmowali się np. warzywami do ryby czy też "rozbieraniem" krewetek. Można to jednak tłumaczyć

Mój Smak na Życie
Dietetyczna tarta z patelni z kremem budyniowym (wegańska) 238

minut bez przykrycia, obrócić na drugą stronę przy pomocy talerza (patelnię przykryj talerzem, obróć całość po czym zsuń ciasto na patelnię tak, by smażyć drugą stronę) i smażyć jeszcze 15 minut. Ostudzić Przełożyć do formy na tartę Krem Składniki: 500 ml mleka sojowego 4 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 175 g oleju kokosowego (w wersji niewegańskiej może(...)mieszać aż do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji Odstawić do przestudzenia Zmiksować pozostały olej kokosowy (75 ml) i stopniowo dodawać masę budyniową aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji Na spód ciasta wylać gotową masę budyniową Udekorować owocami np. malinami i borówkami (użyłam mrożonych) Odstawic do lodówki do zastygnięcia (około 2 h) Smacznego

pyszne zdrowości
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 234

różnych wariantów perełek smakowych oraz wiele innych produktów. Zachęcam Was do zapoznania się z pełną ofertą firmy Składniki: Na krem: 150 ml adwokatu / przy kupnym może wyjść Wam jasny krem (mój jest prawie biały, bo użyłam dziś likieru o smaku adwokata), żółty odcień uzyskacie dodając domowego adwokata 1 szklanka kremówki 150 g mascarpone 3 listki żelatyny Na kruche spody: 250g(...)termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek czy grubości ciasta (u mnie około 15 minut, kruche spody powinny być łanie zarumienione. Nasze kruche spody odstawiam do przestudzenia i przygotowujemy krem. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu (do płynnej konsystencji). Kremówkę mieszamy z zimnym serkiem mascarpone, a następnie miksujemy do uzyskania gęstego

Słodkie okruszki
SZARLOTKA Z BUDYNIEM 385

jeszcze różne letnie owoce , to wszyscy wiemy , że do najsmaczniejszych one nie należą. Ostatnio prezentowałam Wam Szarlotkę z kremem budyniowym i kokosową kruszonką , a dziś mam dla Was coś mniej królewskiego , ale absolutnie nie mniej smacznego! Szarlotkę z budyniem! Kruche ciasto pokryte soczystymi jabłkami , zalane słodkim budyniem i przykryte delikatną warstwą kruchego ciasta wprost rozpływa się w ustach! Spróbujcie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym 488

borówkami i lukrem borówkowym, to jeden z wielu sposobów na jej wykorzystanie. Co prawda w dzisiejszych czasach jest dostępna przez cały rok, ale latem wszystkie owoce smakują lepiej. Szybkie ciasto cytrynowe idealnie się sprawdziło w tym przepisie. Połączenie smaku cytryny i borówki daje znakomity efekt, te owoce po prostu do siebie pasują. W ilgotne, delikatne, puszyste i bardzo aromatyczne zachęca(...)bawełna Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie Pierogi drożdżowe gotowane Placek biszkoptowy z borówką amerykańską Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym Drożdżówki z borówką amerykańską Pierogi z borówkami Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami Sernik jagodowy Wydrukuj przepis The post Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Migdałowe muffiny z mandarynkami, bez glutenu i masła (Muffin con mandorle e mandarini, senza glutine e burro) 172

mandarini. Buon appetito! SKŁADNIKI 200 g m ą ki migdałowej 50 g m ą ki ziemniaczanej  100 g cukru  6 mandarynek 4 jaja szczypta soli Krem 250 g serka philadelphia 50 g cukru pudru 1 mandarynka **** INGREDIENTI 200 g di farina di mandorle 50 g di fecola di patate 100 g di zucchero 6 mandarini 4 uova(...)Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą delikatnie wmieszamy do ciasta. Ciasto przekładamy do papierowych foremek. Muffiny pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Upieczone muffiny odstawiamy do wystygnięcia. Muffiny dekorujemy kremem z serka philadelphia, cukru pudru i otartej skórki z 1 mandarynki. **** PREPARAZIONE Montate i tuorli con lo zucchero

La grande e la piccola cuoca
Biszkoptowe Malibu wg Aleex 94

Witam Was w Nowym Roku 2021. A na powitanie zapraszam na pyszne ciasto. Biszkoptowe Malibu powstało zupełnie przez przypadek. Jeszcze w grudniu chciałam przygotować ciasto do kawy na imieniny Daria. Wymyśliłam, jakie ma być. Przygotowałam wszystkie produkty i, jak zwykle, zaczęłam od przygotowania biszkoptu. Nie chciałam upiec dużej porcji, staramy się ograniczać słodycze, ale ponieważ wiedziałam, że bliscy przyjdą(...)przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Do masy śmietanowej dodać połowę puszki masy kokosowej. Dokładnie wymieszać. Odłożyć 3 pełne łyżki na wierzch. 12. Składniki ponczu połączyć w miseczce. 13. Blat ciasta ułożyć

W mojej kuchni