ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:753/1282)

Ciasto czekoladowe z kremem coffee latte 74

Nigella ucztuje" Nigelli Lawson. Jest tam cały rozdział poświęcony ciastom i torcikom czekoladowym i coś czuję, że wypróbuję je wszystkie :) Ciasto jest naprawdę bardzo czekoladowe z niewielką ilością mąki, bez proszku i sody. Trochę obawiałam się kremu coffee latte na bazie śmietany i białej czekolady ale niepotrzebnie - wyszedł idealnie zwarty i kremowy

Milion Smaków
Tort Monster High 126

wysypanej mąką tortownicy (boki) i piecz ok. 30-40 minut (aż do suchego patyczka). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Zostaw ciasto w lekko otwartym piekarniku aż do wystudzenia. Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Co do kremów: Pierwszy to prażynka Callebout  wymieszana z czekoladą mleczną, druga to bita śmietana. Pod masę cukrową położyłam klasyczny maślany krem. Przed podaniem tort

Wielki apetyt
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 167

zmiksować na gładką masę. Do foremki na cupcake wlać ciasto na dno, dodać po jednej lub dwóch rozmrożonych truskawek i wypełnić ciastem foremki do 3/4 wysokości. Pic w temperaturze 180 C około 20 minut. Ostudzić na kratce.  krem: 20 dag rozmrożonych truskawek 200 ml bitej śmietany 3 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę prawie na sztywno, dodać cukier, ubijać, wmieszać

Humanistka w kuchni
Wypasiony chlebek dyniowy 150

keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą lub mąką. Posyp kruszonką i płatkami migdałów. Piecz ok. godzinę, aż patyczek wetknięty w ciasto będzie czysty. Rozkoszuj się najpiękniejszym zapachem ! Smacznego, Paulina Popularne posty : Muffinki marchewkowe na troski Zupa krem marchewkowa-lova Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa Nigelli Podobał Ci się post? Coś Cię

Gotowanie to kochanie
Czekoladowo-jagodowe pierogi ^^ 107

sól +150g jogurtu naturalnego, cynamon Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy, szczyptę soli, wodę i mieszamy drewnianą łyżką na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego kładziemy jagody, kawałki pokruszonej czekolady (może być krem czekoladowy) i zlepiamy rogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi kładziemy

Kuchenny Skrawek Nieba
Babeczki z kremem 164

propozycję na coś słodkiego w jakże  piękny dzisiejszy dzień ;) aż strach z domu wychodzić... A oto babeczki z kremem z karpatki... Składniki: na 13 sztuk Na ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 jajka pół szklanki mleka pół szklanki oleju Na masę: 350 ml. mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki

NaKońcuJęzyka
Zupa krem z pieczarek 153

rumienimy przez 2 minuty. Łączymy zasmażkę z zupą mieszamając delikatnie łyżką, aż całość się ropuści. Zestawiamy zupę z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Idealnym dodatkiem do zupy będą paluchy z ciasta francuskiego

Kolizje Smaków
Truskawki z nutellą na francuskim cieście 241

Dziś mam dla Was bardzo łatwy i szybki w wykonaniu deser. Wystarczy słoik nutelli lub innego kremu orzechowo-czekoladowego, kilka truskawek i opakowanie ciasta francuskiego. Składniki: 1 mały słoiczek nutelli ok. 10-12 truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić na kwadraty (wyjdzie ok 8-10 szt.). Każdy z nich na środku posmarować nutellą i ułożyć na niej

Pasja Smaku
POMARAŃCZOWY CURD (krem pomarańczowy) 557

Cytrynowy curd (lemon curd) lubię, ale pomarańczowy wręcz uwielbiam (smakuje jak moje ukochane lody pomarańczowe). Taki lekki owocowy krem można użyć do deserów: polania lodów, przełożenia ciast, wypełnienia tart, itd. Nam jednak najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką wprost ze słoiczka :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Babeczki marchewkowo-cytrynowe 121

szklanki cukru 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 70 ml oleju skórka i sok z małej cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 szklana startej marchewki  Krem: 125 g mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki(...)cytryny i startą marchewkę. Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki, bardzo delikatnie mieszamy. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min w temp. 170*C, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu. Krem:   Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny

Malinowo w kuchni
Tort mandarynkowo-ananasowy 197

Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki tortowej mała szczypta soli 1 łyżka masła do wysmarowania boków tortownicy Krem do przełożenia 2 warstw: 500 g serka mascarpone (2 opakowania) 200 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 1 puszka mandarynek (można zastąpił świeżymi manadarynkami, dokładnie oczyszczonymi z błon(...)tortownicy, z wysokości około 30- 40 cm , upuszczamy je na blat stołu. Zapobiegnie to opadaniu ciasta. Biszkopt wyciągamy z tortownicy dopiero po całkowitym wystygnięciu. Kroimy go na 3 blaty (np. za pomocą dużego noża do pieczywa z ząbkami). Przygotowanie kremu do przełożenia 2 warstw: Mandarynki z puszki przekładamy na sitko i odsączamy. Sok zachowujemy. Osobno odsączamy ananasy. Odkładamy kilka kawałków

Trzeci talerz
Fit nutella 71

możesz również przygotować na bazie awokado, jabłek lub bananów, chociaż w tym przypadku smak kremu może się nieco zmienić. Nie zmienia to jednak faktu, że wciąż będziesz mieć pyszny i zdrowy krem czekoladowy. Do czego może być wykorzystana fit nutella? Jedną z największych zalet tego kremu jest jego uniwersalność. Podobnie jak w przypadku pełnokalorycznej wersji, także ta zdrowsza idealnie sprawdza(...)kilka minut do momentu aż otrzymasz gładki, gęsty krem. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Zobacz też inne przepisy na śniadania Serek z jogurtów Grzanki z kozim serem Pieczony camembert z orzechami Tosty z boczniakami i hummusem Tosty z awokado i jajkiem Scones – brytyjskie bułeczki Zobacz też nowe przepisy Ciasto milionera Fit nutella Bounty bez pieczenia Pomidorowa pasta

okolicepalnika.pl
Ciasto Kinder Pingui 241

Kojarzycie batoniki Kinder Pingui? W bardzo prosty sposób możecie przygotować ciasto o bardzo zbliżonym smaku, dla wielbicieli tych batoników można przygotować tort - wystarczy ładna dekoracja i mamy tort:) Krem z śmietanki i serka mascarpone jest przełożony polewą z gorzkiej czekolady, a to wszystko znajduje się pomiędzy czekoladowym biszkoptem... prawda, że proste? I do tego baaardzo smaczne :) Przepis jest podany(...)piany dodajemy pojedynczo żółtka i ubijamy dalej. Następnie dodajemy olej i mleko. Na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą przestajemy ubijać. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 25cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą lub mąką. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. masa: Śmietankę schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem na sztywno

Aga w kuchni
Tort orzechowy. 136

polecam. Zapraszam na tort :) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 jajka 20 dag masła 82 % pół szklanki cukru pół szklanki zmielonych orzechów włoskich Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych dowolna cukrowa posypka Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy(...)proszek do pieczenia i zmielone orzechy, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty. Upieczone dokładnie studzimy. 2. Krem: Jajka wbijamy do wysokiej miski, wsypujemy cukier i orzechy

Izabelawkuchni
Muffiny podwójnie czekoladowe 86

czekolada. Przepis na muffiny , który znajdziecie poniżej to przepis na muffiny podwójnie czekoladowe . Muffiny te są bardzo czekoladowe dzięki połączeniu ciasta czekoladowego z kawałkami gorzkiej czekolady. Po upieczeniu możecie je posypać cukrem pudrem, polać dodatkową czekoladą lub udekorować kremem. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Muffiny podwójnie czekoladowe Składniki na muffiny podwójnie czekoladowe. 2 duże(...)Suche składniki szybko dodać do płynnych składników, które znajdują się w drugiej misce. Delikatnie ale w miarę szybko wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Pod koniec mieszania dodać kawałki czekolady. Ciasto wyłożyć do papierowych foremek na muffiny uprzednio ułożonych w metalowej formie na muffiny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i kiedy gorący wstawić formę z muffinami. Piec przez

MeCooks