ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:704/1282)

POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 122

Zupa pomidorowa to klasyka kuchni polskiej. W polskich domach pojawia się najczęściej w poniedziałek, gotowana na rosole pozostałym z niedzieli 😉😂 Zapewne nie ma osoby, która nie

Kuchnia MagdaLeny
Tort Owocowa Wyspa 138

Oto moja propozycja na lżejszy, owocowo-czekoladowo-śmietanowy tort a’la Big Milk Trio z owocowym wykończeniem: mocno nasączony, nie za nadto słodki. Sprawdza się dobrze

Domowe ciasta
Krem maślany z mlekiem skondensowanym 462

Ten krem aż się prosił, aby go zrobić. Na mojej grupie krążył już od dawna i pojawiało się coraz więcej pytań z

Słodki Pomysł
Zupa krem z dyni z marchewką i imbirem 183

Sezon na dynię w pełni, więc korzystajmy póki możemy. Z dyni naprawdę można wyczarować mnóstwo różnych i smacznych potraw, zarówno na słodko jak i na słono

Oryginalny smak
Zupa krem z selera naciowego 217

Delikatna, subtelna w smaku, kremowa zupa z selera naciowego z dodatkiem marchewki i ziemniaków. Szczerze mówiąc obawiałam się selerowego smaku zupy, ale wyszła wyśmienita…  Zupę

Oryginalny smak
Ptysie z kremem ananasowo-śmietanowym 124

będzie letnie rozcieramy dodając stopniowo po 1 jajku i proszek do pieczenia. Ciasto powinno być pulchne. Nabieramy niewielką jego ilość i układamy na blaszce w pewnej odległości od siebie bo ptysie będą rosły. Blaszkę smarujemy uprzednio tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia. Ptysie możemy nakładać rękawem do kremu, dekoratorem lub przy pomocy rożka. Wstawiamy do nagrzanego na 210 stopni Celsjusza(...)krem. Dodajemy pokrojone ananasy i delikatnie mieszamy. Obserwujemy ptysie i kiedy zaczną się zarumieniać wyjmujemy. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia, bo ciasto opadnie. Przestygnięte ptysie kroimy ostrym nożem na pół i zdejmujemy wierzchnią część. Spodnią napełniamy kremem i przykrywamy wierzchnią częścią. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego

Kolizje Smaków
Mini pancakes z mąką migdałową 178

migdałową, owsianą, sodę, jogurt) miksujemy tak przygotowane ciasto dodajemy do białka i miksujemy na najniższych obrotach placuszki smażymy (około łyżka ciasta na jeden placek) na teflonowej patelni (lekko przetartej olejem rzepakowym) na małym ogniu gotowe pancakes przekładamy czekoladowym kremem bananowym SMACZNEGO ! ! ! ;) PS. poproszę o komentarze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami 154

Musi być przykryty folią, w ten sposób, aby folia stykała się z kremem, zapobiegnie to tworzeniu się kożucha. Jest on nieco sztywniejszy od budyniu i doskonale sprawdza się jako nadzienie eklerków, tart, naleśników, drożdżówek i tortów. Składniki: na 20 babeczek  Kruche ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła  2 żółtka 20 foremek do babeczek(...)powinna być dość gruba, ponieważ po upieczeniu ciasto jest bardzo kruche i babeczki mogłyby się pokruszyć. Foremki z ciastem wkładamy na 10 minut do zamrażalki, a następnie pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st. C przez około 15-18 minut. Kremem pâtissière: 300 ml mleka 3 żółtka 50 g cukru 20 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 1 laska

Smakowity Blog Kulinarny
TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1049

brązowego cukru 1 łyżka śmietany mus czekoladowy 250 g mascarpone 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru truskawki świeża mięta A jak to zrobić: Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, jajko, cukier i śmietanę. Zagnieść, aż będzie gładkie. W razie potrzeby podsypywać

Kuchnia w opałach
Markizy w czekoladzie 78

Okręcanie, rozklejanie, wyjadanie kremu i na koniec zjadanie ciasteczka… Taki był nasz system, który mamę przyprawiał o dreszcze, bo przecież kruszyliśmy niemiłosiernie Ale tradycja rzecz święta… Pomyślałam, że markizy można przecież z łatwością zrobić samemu i przełożyć ulubionymi smakami. Zatem proponuję markizy kakaowe w czekoladzie przełożone masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki

Słodki sentyment
Cytrynowa tarta 249

przez 30 minut. Ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia. Do czystego naczynia Thermomix zakładamy motylek, dajemy cukier, skórkę otartą z dwóch cytryn, 80 g soku wyciśniętego z cytryn oraz jajka. Gotujemy czas 10 min/100 stopni/obr.2 Dodajemy masło i czekoladę połamaną na kawałki i ponownie gotujemy czas 2 min/100 stopni/obr.2. Na zimny spód wlewamy krem cytrynowy. Odstawiamy w chłodne

Themo przepisy
Zielone muffiny z kremem z groszku i jajkiem 160

szklanki oleju roślinnego 1/2 małęj cukini (50-70g) 2 czubate łyżeczki chrzanu 1 łyżka posiekanego koperku 1 cebula dymka (cała) 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Krem z groszku: 1 puszka groszku konserwowego 1 czybata łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu jajka przepiórcze (opcjonalnie) świeża rzeżucha Sposób przyrządzenia: 1. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 2. W misce wymieszaj(...)całość bardzo dokładnie na jednolitą masę. 4. Formę do muffin wyłóż papilotkami lub natłuść masłem i wysyp bułką tartą. 5. Wypełniaj foremki ciastem cukiniowym do 3/4 wysokości foremki. 6. Piecz w 180*C przez 20-25min. Krem z groszku: 1. Groszek z puszki odcedź na sitku i zblenduj z majonezem i chrzanem na krem. 2. Układaj porcję kremu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rolada we wzory 254

blogów kulinarnych trafiłam na tę oto roladę. Od pierwszej chwili wiedziałam, że muszę ja upiec. I tak oto jest: piękna, elegancka, i bardzo efektowna, śmietankowo-truskawkowa rolada we wzory. Ciasto to robi niesamowite wrażenie na gościach, może być również doskonałym pomysłem na słodki prezent dla bliskiej osoby. Choć na pierwszy rzut oka rolada wydaje się być skomplikowana w przygotowaniu(...)stopni C .  Całe jajka i cukier ubij w misce mikserem na jasny i puszysty krem.  Przesiej do masy mąkę i dodaj szczyptę soli. Delikatnie wymieszaj.  Wyjmij z zamrażarki blachę z wyciśniętym wzorem i przełóż na nią bardzo ostrożnie ciasto na biszkopt. Łopatką wygładź delikatnie masę, by była równomiernie rozłożona.  Piecz biszkopt 10 minut. Gorący wyciągnij

Słodko-Słony Świat Ilony
Pączki 137

drożdży świeżych - pół łyżeczki soli - 50 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru - 3/4 szklanki mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać(...)stopni, ale ja nie posiadam specjalnego termometru. Po usmażeniu odkładać na papierowe ręczniki do odsączenia. Nadziewać marmoladą lub kremem budyniowym przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do nadziewania pączków, jeśli nie nadzialiście ich podczas formowania. Można do ciasta dodać łyżkę spirytusu, żeby nie chłonęły tłuszczu. Jeszcze ciepłe polukrować. Wystudzone oblać czekoladą. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

dom-agi.pl
Ciasto 3 bit 171

Przez bardzo długi czas M dosłownie jęczał mi, abym przygotowała to ciasto. No i w końcu, jako dobra żona (:P), spełniłam jego zachciankę :P Pewnie każdy zna popularny batonik pod tą samą nazwą. Jeśli lubicie mocno słodkie i kremowe ciacha to jest to propozycja dla Was :) Herbatniki, karmel, krem, śmietana i czekolada. Myślę, że nie jedna osoba się skusi(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami. Na nich rozsmarować masę kajmakową. Przykryć warstwą herbatników. Na nich rozsmarować gotowy krem i rozłożyć ostatnią część herbatników. Na wierzchu rozsmarować bitą śmietanę i posypać całość czekoladą startą na drobnych oczkach. Ciasto włożyć najlepiej na całą noc do lodówki, aby herbatniki zmiękły

My simple kitchen