ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:705/1282)

ROLADA PIECZARKOWA 427

Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakuje również jako dodatek do czerwonego barszczu lub zupy krem. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. U mnie w domu jest uwielbiana. Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 5 łyżek Oleju Polskiego Rzepakowego

Kuchnia MagdaLeny
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 180

Biszkopt makowy 200 gram maku mielonego 200 gram mielonych migdałów 200 gram cukru 200 gram miękkiego masła 10 jajek 1  łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól Krem advocat 300 ml mleka 300 ml likieru advocat 5 żółtek 1/3 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 500 gram sera mascarpone Wykonanie: Biszkopt makowy Masło(...)pieczenia. Wszystko razem dokładnie ucieramy, do masy nie dużymi porcjami, dodajemy ubite białka następnie bardzo delikatnie wszystko łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Piecyk rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy około 40-45 minut. Biszkopt studzimy w tortownicy. Krem advocat Żółtka ucieramy z cukrem na bardzo puszystą masę, następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąki dokładnie łączymy

kgwjanczewo
Babeczki German turtle cupcake’s 188

udekorowane serowo kakaowym frostingiem. Połową sukcesu jest dobry przepis na samą babeczkę, bo z kremami można kombinować do woli. Cupcake to babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku.  Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki.  Poniżej znajdziecie rewelacyjny(...)masło. Następnie do ciepłej masy dodaj mleko i jajko. Delikatnie wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe

Rusty Fork
Fale Dunaju 160

łyżki mleka, wymieszać. Do blaszki wysmarowanej tłuszczem o wymiarach 33 x 20 cm wlać najpierw jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, na wierzch wiśnie. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na krem: 4oo ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 1 opalowanie cukru wanilowego 2 łyżki cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej Łyżeczka kawy

Na słodko lub wytrawnie
Tarta z malinami, serkiem Ricotta i karmelem z masła orzechowego ;-D 183

Sezon na maliny pomału dobiega końca, więc korzystając z ostatnich dni z dostępem do tych owoców, zapraszam Was serdecznie na przepyszną tarte z malinami, kremem z serkiem Ricotta i obłędnym karmelem z masła orzechowego. SKŁADNIKI ciasto na tarte: 25 dag mąki 130 g masła zimnego 1/3 szkl cukru opakowanie cukru waniliowego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jak najszybciej zagnieść(...)ciasto , włożyć do lodówki na godzinę, wyjąć, wyłożyć blaszkę ponakłuwać widelcem, piec około 35 minut w temp 200 stopni, ma się zarumienić. Studzimy. krem: serek Ricotta galaretka cytrynowa 300 ml jogurtu greckiego pudełeczko malin 2 banany Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklanki, studzimy, jak będzie całkowicie zimna i już lekko tężejąca dodajemy do serka wymieszanego z jogurtem

SMYKWKUCHNI
URODZINOWA PYCHOTKA 135

masłem. Do tak przygotowanej tortownicy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach pozostałą połowę jasnego ciasta, następnie dociskamy/oklepujemy, aby ładnie się skleiło i nie wyciekł dżem podczas pieczenia. Na ciasto rozsmarowujemy pozostały dżemu z owoców leśnych z truskawkami. Następnie wykładamy masę bezową. Piec ok 30-35 minut w temperaturze 180-200 stopni C. Masa waniliowa - 2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić(...)cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu.   Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dokładnie wymieszać. Przełożenie: Na tacę wyłożyć pierwszy placek ciasta i wyłożyć na niego całą masę budyniową waniliową, wyrównać wierzch i przykryć drugim plackiem. Na koniec wyłożyć drugi placek ciasta. W kąpieli

Ciastka - domowe słodkości
Leśny skrzat 132

pieczenia wszystko idealnie się wyrówna. Piec przez 25 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić całkowicie. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć, przekroić na 2 blaty (jak tort). Jak biszkopt jest zimny zacząć robić kremy. Krem jogurtowo-owocowy: 750 gr mieszanki owoców leśnych (u mnie mrożonka z Lidl) * 400 gr jogurt grecki schłodzony 3/4 szklanki cukru(...)dobrze połączą. Formę, w której był pieczony biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia. Umieścić pierwszy blat, wyłożyć cały krem jogurtowo-owocowy, wyrównać, wstawić do lodówki na czas przygotowywania drugiego kremu. Krem śmietankowo-galaretkowy: 1 galaretka z owoców leśnych ewentualnie inna czerwona galaretka 200 – 300 gr śmietany 30 % (u mnie z mleka kokosowego) (1 puszka)** 1 szklanka wrzątku 1 owoc granatu

moj przepis na
Czekoladowy torcik z owocami 108

wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej na 24 godziny przed przygotowaniem tego ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki – tylko mocno schłodzone się rozwarstwi. Na kilka(...)się masy. Gotowy krem czekoladowy odstaw do wystudzenia, a następnie wyłóż na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu poukładaj owoce. Tak przygotowany torcik czekoladowy wstaw na kilka godzin do lodówki. Jak widać na zdjęciu u mnie warstwy spodu i masy czekoladowej wyszły dość cienkie (niestety użyłam tortownicy o trochę większej średnicy), więc owoce rozłożyłam na schłodzonym cieście, zalałam je galaretką

blog.moje-pasje.info
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem w trzech smakach 134

Szybka przekąska do kawy albo dobre drugie śniadanie??? Rogaliki drożdżowe. Malutkie, mięciutkie pachnące wanilią i kuszące różnorodnym nadzieniem. Ciasto nie jest skomplikowane, choć nie wyrasta w ciepłym miejscu a odpoczywa w lodówce. U mnie przepis na 24 fikuśne rogaliki na tzw. dwa kęsy. Znikły w takim tempie że sama nie załapałam się na wszystkie warianty nadzienia. Bardzo polecam przepis(...)ciepłe) 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli  1 łyżka ekstraktu waniliowego 5ml 50 g cukru Ponadto :  ulubiona konfitura ( u mnie z dzikiej róży ) masa kajmakowa  krem czekoladowo- orzechowy typu nutella  Wykonanie:  1. Mąkę przesiać z cukrem, oraz solą na stolnicę jeśli używacie drożdży suchych dodajcie je bezpośrednio do mąki jeśli używanie świeżych musicie uprzednio

vaniliowoczekoladowa
Tort ajerkoniakowy z masą budyniową 63

złamałam wszelkie zasady. Tort cytrynowy z bezą - pieczony z reguły na tę okoliczność, nie stał się bohaterem. Kilka dni wcześniej upiekłam cytrynowca - Madera, zatem postawiłam tym razem na ciasto absolutnie nie cytrusowe i nie kwaskowate. Jest bardzo elegancki. Łagodne smaki biszkopta i masy budyniowej  przełamała wkładka powidłowo - galaretkowa. Smak ajerkoniaku jest intensywnie wyczuwalny, ale nie dominuje nad pozostałymi(...)gram cukru pudru 1 łyżka żelatyny 200 ml śmietany 30 % Dodatkowo: mały słoiczek konfitury śliwkowej lub wiśniowej 2 łyżki galaretki wiśniowej Wykonanie ciasta: Oddzielamy żółtka od białek, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Żółtka ucieramy na biały krem ze 100 gramami cukru pudru. Wlewamy stopniowo olej i ajerkoniak, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywno, na koniec dosypujemy pozostałe

Kronika Piekarnika
CYTRYNOWE CUPCAKE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY POD ŚMIETANOWĄ CHMURKĄ 118

opłaca się w nią zainwestować swoje pieniądze, szczerze polecam :) SKŁADNIKI: ciasto 1 1/2 szkl. maki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 1/3 szklanki mleka sok z połowy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa kila kropel aromatu cytrynowego krem czekoladowy 200 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady chmurka z bitej(...)suchymi składnikami i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia na 5-10 minut i wyciągamy ciastka. Przygotować krem. W rondelku podgrzać śmietankę, zdjąć z ognia i rozpuścić w niej czekolad, energicznie mieszając

Kuchnia w opałach
Tort makowo-jabłkowy 162

mojprzepisna.pl | Tort makowo-jabłkowy z podprażonymi orzechami w miodzie Tort bez kremu śmietankowego, bez kremu maślanego, bez blatów biszkoptowych, bez masy cukrowej, dziwne, prawda? A jednak, mam dla Was przepis na świetny tort makowo-jabłkowy. Tort składa się z kilku warstw: kruche ciasto, masa makową, prażone jabłka,ciasto kruche, masa makowa, prażone jabłka i podprażone orzeszki w miodzie, czego można

moj przepis na
Ciasto Biedronka 2423

rozpuszczoną sodę. Dodać białka i wymieszać. Jasne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z ciastem ciemnym. Wymieszać. Ciasto przelać do  natłuszczonej blaszki o wym. 27x35cm. Piec około 50-60 minut w temp. 180 st. Ostudzić. Krem:  1/2 l mleka,  cukier waniliowy,  szklanka cukru,  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,  2 łyżki mąki(...)utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa.  Wyłożyć ją na wystudzone ciasto. Dodatkowo: galaretka truskawkowa,  1 opakowanie okrągłych biszkoptów,  50g gorzkiej czekolady.  Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na kremie poukładać biszkopty, jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce, by galaretka całkiem zastygła

Z miłości do słodkości