ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:1004/1282)

Rogaliki maślane z marmoladą 206

Rogaliki maślane z marmoladą są przepyszne – mięciutkie, puszyste i lekko słodkie. Idealne na śniadanie czy podwieczorek. Do ich nadziania można wykorzystać również krem czekoladowy czy budyń. [embed]https://youtu.be/lG9mDwkaeYk[/embed] Składniki na rogaliki maślane z marmoladą (około 32 sztuki): 50 g świeżych drożdży 250 ml (szklanka) mleka 600 g – 650 g mąki pszennej 100 g masła 150 g cukru(...)dużej miski przekładamy mąkę, cukier, sól, masło (nie musi być całkowicie wystudzone, ważne, żeby nie było gorące), wbijamy jajka, dodajemy resztę ciepłego mleka i wyrośnięty rozczyn z drożdży. Ciasto wyrabiamy ręcznie albo za pomocą miksera z hakiem, aż będzie gładkie i elastyczne. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie i za bardzo klei się do dłoni, dosypujemy jeszcze odrobinę mąki. Miskę

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki Gundel 99

masła Sos czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 150 ml śmietany 130 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 50dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki do farszu wymiesza ć,orzechy z cukrem ,kandyzowane skórki pomara ńczy pokroić(...)stopiono czekolad ę , a następnie wla ć cienkim strumieniem , szybko mieszając wanilii ,ciepłego mleka.Usuną ć sos z ognia,doda ć ubitą śmietanę , następnie trochę rumu mieszamy. Naleśniki z kremem orzechowym robimy następująco . Umieścić jedną czwartą nadzienia na naleśniki, złożyć na pół , a następnie w połowie ponownie. Tak więc wyjdzie nam trójkąt ze złożonych nale śników. Polać je sosem

Smaczne Potrawy
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, SEREM LUB KREMEM CZEKOLADOWYM 187

moim rodzinnym domu od zawsze. Pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, cieplutkie, wyjęte prosto z pieca. Moja mam robiła je zwykle z jabłkami, ja je nieco modyfikuje i dodaję krem czekoladowy, typu nutella, albo ser biały. Ja je zawsze robię na trzy sposoby, aby urozmaicić domownikom smaki :)  Jeśli nie ma u ciebie za wielu zjadaczy słodkich wypieków, to zrób rogaliki(...)zarobić i rozdzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części ( trójkącików). Jabłka podzielić na ósemki (jeśli wybieramy to nadzienie ) i zawijać w ciasto formując rogaliki. Piec ok. 25 minut aż się zrumienią (lepiej nie przeciągać z pieczeniem, żeby nie były wtedy suche). Rogaliki polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. *Ser biały

Calzonella.com
Malinowa rozkosz 235

mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao.  Ciasto wylewamy na dużą blachę  i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej(...)malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki  i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem.  Na kremie układamy maliny  i zalewamy tężejącą galaretką.  Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Pyszności Słodkości
Naleśniki Gundel 157

szklanki mleka 1,5 ml śmietany 13 g cukru 10 g gorzkiej czekolady 5dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia 1,5dkg mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki do farszu wymiesza ć,orzechy z cukrem ,kandyzowane skórki pomara ńczy pokroić w paski ,cynamon(...)stopiono czekolad ę , a następnie wla ć cienkim strumieniem , szybko mieszając wanilii ,ciepłego mleka.Usuną ć sos z ognia,doda ć ubitą śmietanę , następnie trochę rumu mieszamy. Naleśniki z kremem orzechowym robimy następująco . Umieścić jedną czwartą nadzienia na naleśniki, złożyć na pół , a następnie w połowie ponownie. Tak więc wyjdzie nam trójkąt ze złożonych nale śników. Polać je sosem

Smaczne Potrawy
Tiramisu 151

Składniki: 750 g mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 paczki  podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru pudru 200 ml mocnej kawy espresso 60 g likieru

kgwjanczewo
Kajmakowo-kukułkowy sernik na zimno na spodzie z kaszy manny 383

Słodki i smaczny deser na upalne dni w postaci sernika na zimno w dwóch smakach! Idealny dla łasuchów kajmaku i kukułek! Tortownica o śr. 24 cm

VioletoweKucharzenie
Malinowa rozkosz 200

szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy na dużą blachę i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier(...)galaretki malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Salonik smaków
Groszek ptysiowy 164

Ostatnio coraz częściej goszczą na Naszym stole zupy - kremy. Do tych zup najbardziej lubię podawać grzanki lub groszek ptysiowy. I ten groszek zawsze kupowałam. Ostatnio się zraziłam, bo kupny groszek był po prostu niesmaczny, wydawało się, że wprost ociekający tłuszczem, dlatego też postanowiłam zrobić sama w domu. Stwierdziłam, że nie raz robiłam ptysie i zrobienie takiego groszku nie może być(...)dodajemy masło. Całość podgrzewamy, mieszając aż do rozpuszczenia masła. Następnie dodajemy mąkę ze szczyptą soli, gotujemy i mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką aż wszystkie składniki się dokładnie połączą. Takie ciasto, gdy lekko ostygnie, przekładamy do miksera, wbijamy stopniowo po jednym jajku i miksujemy aż jajka połączą się z ciastem i ciasto będzie gładkie. Przygotowane ciasto przekładamy do szprycy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babka z białek z rodzynkami 153

Chociaż tegoroczne Święta Wielkanocne były u nas przepracowane, tak nie mogło zabraknąć babki! Preferujemy proste wypieki, bez kremów itd., więc wybór padł po prostu na babkę. Z racji zapasu białek w lodówce - na białkach z rodzynkami. Wyszła świetna. Szybka w przygotowaniu, zwarta i wilgotna. Dodatkowo polana polewą z mlecznej czekolady stanowiła świetny, ale nie bardzo słodki, dodatek do kawy. Składniki(...)mleka Przygotowanie Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, cukier wanilinowy, olej, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia. Rodzynki oprószyć mąką. Dodać do ciasta i całość wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przełożyć masę. Piec ok 50-60 minut w temperaturze 180st. Po ostudzeniu polać polewa, lukrem lub udekorować według uzania. Smacznego

Zielona Kuchnia
Babeczki czekoladowe z budyniem waniliowym i figami . 145

usiąść w wygodnym fotelu z kubkiem gorącej kawy i czymś słodki :) Mam dzisiaj dla Was  czekoladowe  babeczki z budyniem waniliowym i figami , pyszne proste bez żadnych  kremów :) Jeśli macie ochotę na gorącą kawkę i babeczki to zapraszam :)    Składniki : 3  białka klasy M( średniej wielkości ) 160 g cukru 3 żółtka klasy M 180 g masła(...)wiórki czekoladowe i pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka , ma być gęsty. Do foremek na babeczki lub małych papilotek nakładać po łyżce ciasta , następnie łyżeczkę budyniu i znowu łyżkę ciasta. Figi umyć i pokroić w pół plasterki ułożyć na babeczce lekko dociskając. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
BEZOWA AMBROZJA 173

Bezowy torcik składający się z jednego blatu bezowego, bitej śmietany i dużej ilości świeżych owoców. Łatwy w przygotowaniu, lekki i pyszny Blat bezowy najlepiej upiec 1

cool and minty
Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki 204

To tradycyjna narodowa polska zupa kojarzona głównie z niedzielnym rodzinnym obiadem w naszych domach. W mojej wersji podana z pierożkami wonton z farszem z wątróbek i

Szalona Kuchnia Eweliny