ciasto z kremem mascarpone - 960 przepisów (strona:10/64)

TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 153

kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze lub ręcznie. Wsypałam mąkę do miski. Rozmieszałam ją z cukrem pudrem. Miękkie masło pokroiłam na kawałki(...)wystygnięcia. Pora na krem. Zmiksowałam śmietanę kremówkę ( bardzo schłodzoną) Można wsypać opakowanie śmietan - fix, aby utrzymać gęstą konsystencję kremu. Wsypałam cukier puder. Ja dodałam jedną łyżkę. Jak wolicie bardziej słodką to można oczywiście więcej. Następnie stopniowo dodawałam serek mascarpone i parę kropli aromatu waniliowego. Wyłożyłam masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego

potrawyregionalne
Kurczak z mascarpone i suszonymi pomidorami 1417

dzisiaj pomysł na szybki obiad. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu ale jednocześnie bardzo smaczne i niebanalne. Do tej pory serek mascarpone wykorzystywałam do przygotowywania deserów. W połączeniu z białą czekoladą idealnie sprawdza się jako krem do ciast. Teraz przekonałam się, że równie dobrze smakuje w daniach głównych. Składniki: 500g piersi z kurczaka 100g suszonych pomidorów w oleju ziołowym 250g

Animelka Blog
Szybki torcik z owocami. 181

się ciasto z górą świeżych, letnich owoców. Zapraszam Was dzisiaj na szybki, prosty i pysznie owocowy torcik. Składniki: 350 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 1/4 łyżeczki soli, 150 g miękkiego masła, 220 g cukru, 2 jajka, 1 żółtko, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 165 ml mleka Krem : 350 g mascarpone, 175 g śmietanki kremówki(...)kratce. Kilka minut należy odczekać, aż tortownica przestygnie oczyszczamy ją i ponownie smarujemy masłem, wysypujemy mąką. Wykładamy drugą część ciasta i pieczemy 35 minut. Do miski wkładamy mascarpone, śmietankę oraz cukier puder. Całość należy zmiksować do uzyskania puszystego, gęstego kremu. Na koniec zetrzeć skórkę z cytryny i dobrze wymieszać. Układamy ciasto na paterze, wykładamy część kremu i układamy owoce - wybór

Plate of Joy
Ciasto- biszkopt, bita śmietana i truskawki 323

Jest to ciasto, które robię co roku obowiązkowo... przepis nie jest skomplikowany, wystarczy tylko upiec biszkopt, ubić kremówkę z mascarpone, położyć truskawki i zalać galaretką :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 50 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 100 g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. krem: 300 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 120 g mascarpone, galaretka(...)krem: Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy do niej pod koniec ubijania serek mascarpone. Przekładamy krem na biszkopt i schładzamy w lodówce. Na kremie układamy truskawki i wylewamy tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuściłam w 700 ml wody). Ciasto chłodzimy w lodówce całą noc. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice

Aga w kuchni
tort z mascarpone i malinami 189

budyń o smaku malinowym odrobina czerwonego barwnika spożywczego do uzyskania koloru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru dodatkowo(...)świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny i wykładamy równomiernie 2 część kremy. Następnie układamy ostatni

Domowy Smak Jedzenia
Kruche tartelki z kremem waniliowym i brzoskwiniami 218

kruche ciasto jest doskonałym wyborem na upały, bo jego lekkość sprawia, że nie będziemy się czuć ociężali po konsumpcji ;) Kruche ciasto: 160 g mąki 50 g cukru pudru 75 g masła jajko szczypta soli Krem waniliowy: 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii Wierzch: 2 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa      Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy(...)fasoli, żeby ciasto nie podniosło się pod wpływem temperatury. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach, po czym zabieramy obciążenie i dopiekamy kolejne 15. Studzimy.       Mascarpone ubijamy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii (jeśli jest zbyt sucha można ją namoczyć przez 30 minut we wrzątku), miksujemy jeszcze chwilę. Krem przekładamy do środka

sama złodycz
Torcik wuzetka z borówką amerykańską 466

proszku do pieczenia Poncz: 100 ml nalewki z czarnej porzeczki 100 ml przegotowanej wody Krem śmietanowy: 1/2 litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Wierzch: 1 czerwona galaretka np malinowa lub porzeczkowa 25 dag borówki amerykańskiej Sposób wykonania : Ciasto: Białka jaj ubić na sztywno z połową cukru, żółtka utrzeć na puszystą masę osobno(...)czym wyjąć i przekroić wzdłuż na połowę. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę umieszczamy w misie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego kremu. Przykrywamy biszkoptem, znów nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, posypujemy borówkami zalewamy tężejącą

Wanilia i Kardamon
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 322

szklanki kakao 1 szklanka jasnego brązowego cukru 1/4 szklanki cukru (zwykłego) 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 400 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru (dałam 4,5 łyżki) 1-2 łyżeczki ekstraktu lub aromatu miętowego (zamiennie używam kropli miętowych z apteki, około(...)już tylko szpatułką do połączenia się składników. Ciasto będzie dosyć geste. Ciasto przełóż do formy (lub form, jeśli pieczesz blaty osobno) i piecz odpowiednio całe ciasto około 60-65 minut do tzw. suchego patyczka lub każdą formę z osobna po około 20-25 minut.  Upieczone ciasto pozostaw do przestudzenia. KREM MIĘTOWY: W misce ubij na sztywno kremówkę

Słodko-Słony Świat Ilony
leśny mech w formie tortu 301

suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a najlepiej pozostawiamy do następnego dnia. Następnie równo ścinamy górę ciasta i kruszymy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 100 g cukru pudru dodatkowo: maliny i borówki do dekoracji wykonanie: Serek rozmiksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 788

szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się wykwintne i ma wyjątkowy smak. Jeśli jednak ktoś(...)czekolada nabierze temperatury i wymieszać. Ciepłą czekoladę wlewać cienkim strumieniem do kremu i wszystko razem dobrze zmiksować. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 125 g  serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę i cukier puder ubić na sztywno za pomocą miksera, dodać serek mascarpone i jeszcze raz wszystko razem dobrze ubić. Dodatkowo: ½ słoiczka wiśni w żelu (lub wiśni

Trzeci talerz
Z mascarpone i truskawkami 188

Proste, szybkie i zapewne pyszne ;) Można spróbować zrobić to ciasto z innymi owocami (ułożyć na biszkopcie jak tutaj albo wmieszać w krem - też może dobrze smakować) Przepis: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Krem: 250g mascarpone 250 ml kremówki (30% , 32%) 2-3 łyżki cukru pudru(...)suchego patyczka. Krem: Śmietankę ubić na pół sztywno, dodawać mascarpone po łyżce i mieszać do połączenia składników, na koniec dodać cukier puder i wymieszać. Połączenie: Gdy biszkopt ostygnie ułożyć na nim umyte i odszypułkowane truskawki, na truskawki wyłożyć krem. Mleczną czekoladę zetrzeć na tarce na małych oczkach i posypać krem. Ciasto pokroić w kostkę i na każdej kostce ułożyć całą

Motylkowa Kuchnia
Tarta z mascarpone i truskawkami 1382

dzisiaj znowu truskawkowo Zapraszamy na tartę z mascarpone i galaretką truskawkową – posmakuje każdemu Składniki na ciasto: - 260 g mąki pszennej - 140 g masła - 100 g cukru pudru - 1 żółtko - 1 jajko - szczypta soli Składniki na krem: - 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru - 250 g serka mascarpone Składniki na galaretkę truskawkową: - 500 g truskawek - 2 łyżki cukru - 1/2 szklanki wody(...)mieszamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Gotową galaretkę pozostawiamy do wystygnięcia. Teraz wracamy do ciasta. Ciasto wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia tarty. Tarte odstawiamy do wystygnięcia i robimy krem. Żółtka z cukrem ubijamy na gładką jednolitą masę a potem dodajemy stopniowo serek

Kuchenne Wariacje
Tort z kremami mascarpone i maślanym ozdobiony storczykami z plastycznej masy cukrowej 196

Ten tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym

Przepisy Kulinarne
Tarta cytrynowa z mascarpone, truskawkami i miętą 161

zagnieść ciasto. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Po 30 minutach ciasto rozwałkować i włożyć do formy. Ponakłuwać i obciążyć fasolą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać w temperaturze 200 stopni 15 minut po czym zsypać fasolę i piec jeszcze 10 minut. Spód przestudzić. Krem cytrynowy z mascarpone i miętą : 250 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 5 łyżek cukru purdu(...)pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i miętę i szybko wymieszać. Powoli dodawać serek mascarpone i delikatnie, łyżką wymieszać z ubitą śmietanką. Krem delikatnie wyłożyć na ciasto i całość wstawić na parę godzin do lodówki. Przed podaniem posypać pokrojonymi truskawkami. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kwiatowe ptysie na deszczowe poranki 155

babcia, miała wszystkie przepisy w głowie. Dlatego skorzystałam z przepisu na stronie Moje Wypieki . Myślę jednak, że w kwestii ciasta ptysiowego nie ma zbyt dużego pola do popisu- składniki i wykonanie okazały się naprawdę proste. PTYSIE Z FIOŁKOWO-RÓŻANYM KREMEM MASCARPONE Say hi! Potrzebne Na ptysie 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 125 g masła 4 jajka (rozmiar(...)serka mascarpone 1 łyżka waniliowego cukru pudru ok 10 łyżek konfitury z płatków fiołka (przepis tutaj ) kilka płatków róży Przygotowujemy ciasto na ptysie- wodę gotujemy w garnku z grubym dnem, wrzucamy masło i mąkę i energicznie mieszamy, żeby się nie przypaliły. Kiedy ciasto odchodzi od ścianek garnka i ma konsystencję ziemniaczanego puree zdejmujemy z ognia i studzimy. Kiedy ciasto jest

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania