ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:67/223)

Galaretkowy przekładaniec z truskawkami 146

Bardzo słodki deser do niedzielnej kawy. Do jego przygotowania możemy wykorzystać mrożone truskawki – smaki lata. A co najważniejsze wymaga tylko kilku składników. 1 galaretka cytrynowa 400

VioletoweKucharzenie
Rolada z galaretką z nutą amaretto 159

odmiany dziś zrobiłam roladę z galaretką z nutą syropu amaretto a co tam tak żeby było inaczej. Zazwyczaj dodaje go do kawy ale czemu by nie do kremu :) Składniki na ciasto Z tego przepisu Składniki na krem (bardzo podobne jak z powyższego przepisu z lekkimi zmianami) 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 30-40 g cukru 2 galaretki

Piekielna Kuchnia Pati
Wykrawacz i Szablony do Ciastek i Pierniczków Birkmann 185

służył nie tylko w okresie świątecznym, ale przez cały rok. Szablony? Szablony posłużyły mi przy dekorowaniu świątecznych pierników, ale wykorzystałam je również przy dekoracji kawy z mlekiem. Dodatkowo można je przyłożyć na zwykłe ciasto i posypać szablon cukrem pudrem lub kakao. Więc to mamy duże pole do popisu. Świąteczne motywy jednak pasują tylko do okresu świątecznego, ale za to przez

Blondynka Gotuje
Znów fasolę piekę. 156

Dyniwo-kokoswe ciasto fasolowe;  z borówkami i wiórkami *z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym Nieskromnie mówiąc.. te ciasto to coś genialnego ^^  Wracam nad ranem, ratuję się kawą, ale tym razem nawet coś spałam o dziwo, próbuję uratować telefon który trochę mi się upił, ucząc się gdzie co, i jak na tej mapie leży. A niedługo znów wychodzę, dobrze

More food, love and dreams
2. Żółty biszkopt (prawie)idealny: czyli walka z lenistwem w kuchni ★ 214

minut. Z moich swobodnych obliczeń ciasto bez dodatków w formie owoców oraz ze stewią ma około 1100kcal, więc dzieląc je na 10 kawałków, uzyskamy ciasto o kaloryczności około 110kcal - czyli słodka przekąska do kawy bez wyrzeczeń! Uwaga! Biszkopt wychodzi bardziej zbity i chrupiący niż jego pszenny odpowiednik, co dla mnie jest dużym plusem. Świetnie smakuje z masłem orzechowym

Pland based fille
“Chlebek” bananowy z orzechami 242

ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C i pieczemy przez około godzinę - godzinę i 15 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto idealnie komponuje się zarówno jako dodatek do popołudniowej kawy jak i herbaty :) Smacznego

W kuchni Katie
Zapychacze 170

Bardzo spodobała mi się nazwa tych ciastek, jak również wykorzystanie śniadaniowych kulek czekoladowych :) Są idealnym dodatkiem do kawy! Tak jak wskazuję nazwa... naprawdę "zapychają". Polecam! Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki krupczatki 4 łyżki kakao 1 szkl. chrupek śniadaniowych czekoladowych 1 szkl. cukru pudru 1/2 szkl. wody 1/2 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka

Nastoletnie Wypiekanie
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami 143

jaki sposób odpoczywasz? (książka, telewizja, medytacja itp.) To zależy od czego chcę odpocząć. Czasami bieganie jest dla mnie najlepszym odpoczynkiem, czasami upieczenie ciasta a jeszcze innym razem po prostu trio: ja, kawa i komputer. 5. Jakie programy najbardziej Cię interesują w telewizji? Ogólnie nie oglądam za dużo telewizji ale jeśli już muszę wybrać to jakiś dobry film sensacyjny lub program

My simple kitchen
Dietetyczne ciasto kawowo-bananowe (145 kcal) 883

ciasto na otrębowym spodzie z mlecznymi warstwami kawową i bananową. Jeśli ciasto podzielimy na 12 kwadracików to jeden będzie miał tylko 145 kcal. Składniki: Spód: 8 łyżki otrębów pszennych 125 ml mały jogurt light (owocowy) 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa kawowa: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 łyżki cukru 4 łyżeczki

e-PrzepisyKulinarne
Ananasek 192

Prościutki, szybciutki, idealny na niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji.  W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka z budyniową pianką 373

Wszyscy uwielbiamy słodkości. Do kawy, na poprawę humoru, by podkreślić ważność wyjątkowych chwil. Ciasto, które nigdy się znudzi, lubiane przez wszystkich i pieczemy je okrągły rok, to szarlotka. Ponieważ lubię wszystkie ciasta z owocami, szarlotkę uwielbiam szczególnie i właśnie zimą smakuje najlepiej. Tą piekłam dwa razy z rzędu i dopiero za drugim razem udało mi się pstryknąć kilka fotek. Ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tartaletki z dżemem 166

Pyszne małe co nie co ..do kawy lub herbaty..szybko zrobione i szybko zjedzone...do ciasta zamiast cukru dałam miód mniszkowy , który można kupić tutaj .. Miód wielokwiatowy mniszkowy polecany jest przy chorobach żołądka, zaburzeniach trawienia, chorobach jelit, skurczach żołądka i jelit oraz chorobach wątroby i dróg żółciowych, a także przy niedokrwistości i schorzeniach reumatycznych. Miody Polskie  oprócz miodu mniszkowego

Moje domowe kucharzenie
Nalewka z orzechów laskowych 342

syrop z cukru i wody.  Ostudzić.  Zawartość słoja przecedzić przez sito wyłożone gazą.  Wycisnąć dokładnie.  Orzechy można zostawić np do ciasta.  Nalewkę przefiltrować (ja robiłam to przez filtr do kawy, filtrowałam dwukrotnie). Połączyć z ostudzonym syropem, wymieszać i przelać do butelki.  Odstawić na kolejne 3 tygodnie w ciemne miejsce

Sto kolorów kuchni
biszkopt a la tiramisu 170

kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Zobacz  cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Krem czekoladowy z soczewicy! Bez cukru! Można się objadać;) 248

tych co sa na MM I faza -:) sowa_nie_sowa 2012/05/02 09:06:00 Basia , kiedyś, nie tak dawno, raz w tygodniu piekłam ciasto czekoladowe albo sernik albo coś tam innego do kawy. A teraz słodkie mnie mało kusi, a jeśli, to takie właśnie mniej typowe;) Dzięki za pilnowanie MM i uwagi do I fazy:) Gość: Eco Friendly Crew, bbj73.neoplus.adsl.tpnet.pl

Zdrowa Kuchnia Sowy
Biscotti czekoladowe 175

Biscotti czekoladowe wśród dzieciaków zrobiły furrorę. Chrupały, aż im się uszy trzęsły. Ja z przyjaciółką maczałyśmy je  w kawie i również nam smakowały. Szybka, dosyć czysta robota. Ciasto trochę lepiło się do rąk, jednak po zanurzeniu dłoni w mące było już tylko lepiej:) Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Blondynka Gotuje
Torcik Cappucino 285

początku XX wieku, kiedy to wynaleziono ciśnieniowe ekspresy do kawy. Włosi jako pierwsi zaczęli doprawiać espresso mlekiem, a na wzrost popularności takiego napoju nie trzeba było długo czekać. Smakosze cappuccino docenią finezję dzisiejszego deseru. Delikatny biszkopt, pyszny krem śmietankowy i lekka jak piórko masa o pełnym, kawowym smaku. Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz(...)odstawiamy na około 15 minut, aby kawa się rozpuściła. Następnie dodajemy śmietanę śnieżkę i ubijamy na najwyższych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną dodajemy powoli do ubitej masy kawowej. Tak przygotowaną masę wykładamy równomiernie na krem budyniowy. Masa dość szybko tężeje, dlatego nie należy zwlekać z jej wyłożeniem. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze

Wędrówki po kuchni