Kolejny zawieruszony przepis..ciasto..mhm..a raczej deser bez pieczenia...pyszny...łatwy do zrobienia...chociaż ja miałam z nim pewien problem..no może nie tyle problem..tylko za mało wolnego czasu ..i wyszło calkiem inaczej niż zaplanowałam.. 2 wafle tortowe [ 2 sztuki a nie 2 opakowania] 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku [ dodany do jogurtu] 3 galaretki
Moje domowe kucharzeniejogurtu naturalnego 100 ml śmietany 18 % sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 100 g sera żółtego papryka konserwowa do smaku Przygotowanie : Składniki ciasta(...)zagniatamy na jednolite, kruche ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Jogurt, jajka i śmietanę dokładnie mieszamy. dodajemy przeciśnięty czosnek, starty ser, sól i pieprz. Zimne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. Na ciasto rozkładamy kawałki brokuła, pokrojone kabanosy, cebule w talarkach oraz kawałki papryki. Całość zalewamy masą jajeczną
Kulinarne Fantazje Marioliśrednicy 30 cm ZACZYN: 500 g mąki pszennej tortowej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru cukru 100 ml ciepłego mleka RESZTA SKŁADNIKÓW: 200 ml ciepłego mleka 100 ml jogurtu naturalnego (może być również kwaśne mleko lub maślanka) 1 jajko 50 g roztopionego masła 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią szczypta soli skórka otarta z cytryny DODATKOWO: słoiczek(...)wgłębienie i wlewamy w nie drożdże. Odstawiamy na około 10 minut, aż zaczyn podwoi objętość. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy resztę mleka, jogurt naturalny, jajko, masło, cukry, sól, skórkę z cytryny i wyrabiamy gładkie ciasto. Po około 10 minutach powinno być gotowe. Oprószamy ciasto mąką, miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 50-60 minut w ciepłe miejsce
Rozpustne gotowaniewymaga wielkiego nakładu pracy. Wszystko miksujemy, na wierzch rzucamy dowolne owoce, posypujemy kruszonką i pieczemy :) Prawda, że łatwizna? Składniki (blaszka 24x35 cm): Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Dodatki: 300-400 g rabarbaru 1 jabłko garść jagód (u mnie mrożone borówki) Kruszonka
Kuchnia domowa Anisprawdza na różne okazje, jest wilgotne i aromatyczne, uwielbiane przez najmłodszych można również zrobić w formie babeczek. Polecam dla początkujących w pieczeniu. Składniki: Ciasto: na 3 papierowe foremki o wym 15/7 cm 25 dag jogurtu naturalnego greckiego 50 dag mąki tortowej 4 duże jajka 200 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 150 ml oleju rzepakowego 15 dag cukru(...)momentu aż masa jajeczna będzie prawie biała, następnie nie przerywając miksowania wlać olej, dodawać stopniowo jogurt i mąkę tortową wymieszana z proszkiem, oraz wlewamy sok z pomarańczy, robimy to delikatnie na najniższych obrotach miksera. Miksujemy do połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto wlewamy do trzech papierowych foremek. Pieczemy w nagrzanym do 166-170*c piekarniku przez 45-50 minut
Wanilia i Kardamonbrązowy cukier do posypania. Wykonanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i soda oczyszczoną. Dodać cukier i otręby pszenne, wymieszać. Dodać jogurt naturalny, rozkłócone jajko oraz olej rzepakowy. Wymieszać. Orzechy posiekać, dodać do ciasta. Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić w kostkę, również dodać do ciasta, wymieszać. Masą napełniać babeczki do 3/4 wysokości. Każdą babeczkę posypać delikatnie przyprawą do piernika
Z miłości do słodkościmąki kukurydzianej (można zastąpić pszenną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli (jeśli używamy sera feta to nie dodajemy do ciasta soli) MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 2 łyżki oliwy 100 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany DODATKI: 100 g pokruszonego białego sera (u mnie klasyczny twaróg, lecz może być również odsączony na sicie serek wiejski, feta lub ser kozi(...)Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Suche składniki przesiewamy do miski. Do drugiej miski wbijamy jajko, dodajemy oliwę, jogurt i dokładnie mieszamy. Do mokrych składników dodajemy suche, mieszamy łyżką lub szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta. Teraz dodajemy ser, czosnek, zioła i delikatnie mieszamy. Foremki wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta, na koniec wtykamy po jednym pomidorku. Pieczemy aż wetknięty
Rozpustne gotowaniesmaczne. Duużo dobrego robi mięta - nie pomijajcie jej i jeżeli macie świeżą posypcie nią tartę przed podaniem <3 Składniki: - płat ciasta francuskiego - dwie wędzone ćwiartki z kurczaka - opakowanie sera feta - dwie łyżki greckiego jogurtu naturalnego - jajko - dwie młode cukinie - łyżka soku z cytryny - mięta (u mnie dwie łyżeczki suszonej) - pieprz grubo mielony do smaku - sól morska - mieszanka ziół(...)greckich - 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1. Fetę, jogurt naturalny, sok z cytryny, jajko, miętę i pieprz łączymy w miseczce na gładką masę. 2. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. 3. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. 4. Oliwę mieszamy z ziołami greckimi i szczyptą soli. 5. Płat ciasta francuskiego rozwijamy, układamy na blasze, rozsmarowujemy masę
Cook&Loveręce i postanowiłam wypróbować przepis. Babeczki są przepyszne tylko wg mnie ciasto jest troszkę za gęste i dodając odrobinę mleka ciasto będzie idealne. Polecam wypróbować i samemu zdecydować. Składniki: 2 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 mały jogurt naturalny 1/2 szkl oleju 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego kolorowa posypka cukrowa Przygotowanie: 1. Jajka(...)utrzeć za pomocą miksera z cukrem oraz cukrem waniliowym na białą masę. Następnie nie przerywając mieszania dodać jogurt naturalny oraz olej. Miksować do połączenia składników. 2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, po czym porcjami dosypywać do masy jajecznej, cały czas miksując, Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. 3. Formę na muffinki wyścielić papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości
Motylkowa Kuchniadusić około 15 minut na małym ogniu, często mieszając. Następnie do gorącej masy wsypać sypkie galaretki, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wylać na ciasto. Ostudzić. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 250g jogurtu naturalnego, 2/3 szklanki cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 100g mlecznej lub gorzkiej czekolady. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku(...)czubata łyżeczka żelatyny. Sok zagotować, zdjąć z ognia i dodać sproszkowaną żelatynę, dokładnie wymieszać i ostudzić. Odstawić w chłodne miejsce. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na wierzch ciasta. Ciasto schłodzić. Źródło: Pokochaj gotowanie
Z miłości do słodkościSkładniki : 1 kubeczek (150 g) jogurtu naturalnego (kubeczek używać do odmierzania kolejnych produktów ) - gęstość średnia 3 kubeczki mąki szymanowskiej 2 kubeczki cukru 1 kubeczek oleju rzepakowego 4 jaja 3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropelek zapachu kokosowego lub łyżkę likieru kokosowego. ok 1 kg śliwek ( mogą być również inne(...)było 40 dag Przygotowanie : Białka ubić z odrobiną soli, dodając cukier, gdy piana będzie sztywna dodać żółtka Następnie pozostałe składniki,( tj. ja dodałam wpierw część mąki z proszkiem, potem jogurt, resztę mąki a na końcu olej) wszystko delikatnie wymieszać Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę , u mnie był to prodiż( w przepisie blaszka
Proste Potrawyjogurty naturalne ( duże opakowania ) Wykonanie: Dokładne wykonanie biszkoptu w przepisie na cytrynkę. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkoptu, ciasto nakłuwamy widelcem, polewamy syropem z owoców ( aby ciasto nie było suche ). Układamy na biszkopcie owoce ( pokrojone ).Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody ( najlepiej do rozmieszania użyć zwykłego miksera, łatwo się wówczas rozpuszczą ). Do rozpuszczonych galaretek dodajemy dwa duże jogurty i dalej miksujemy
Smaki Ewymoimi ulubionymi. Ten smak przenosi mnie do lasu, do wspólnego zbierania borówek z babcią, a później lepienia pierogów. Składniki na ciasto 300 g mąki pszennej około 250 ml gorącej wody szczypta soli Składniki na pierogi: borówki jogurt naturalny 1 łyżeczka cukru lub ksylitolu Przygotowanie: Mąkę przesiej do miski, dodaj sól oraz stopniowo dolewaj wody. Całość dokładnie wymieszaj(...)Zagotuj wodę z odrobiną soli, wrzuć pierogi partiami i gotuj do czasu aż wypłyną na wierzch (około 2 minuty) Pierogi wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej na talerz. Jogurt wymieszaj z cukrem i podaj z pierogami. Smacznego
Kukuleczkiciepłym miejscu. Po tym czasie studzimy jogurt i wkładamy go do lodówki. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/domowy-jogurt-naturalny-bez-jogurtownicy/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Domowy jogurt naturalny bez jogurtownicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuAtrakcyjne ciasto,bez pieczenia, na zimno, smakołyk dla dzieci, bazę stanowi jogurt naturalny, można polecić każdemu taką leguminkę, przyciągającą wzrok,wybornie smakującą, no i bardzo kuszącą ze względu na kolory tęczy... Składniki: galaretki po 1 opakowaniu: agrestowa, cytrynowa, niebieska, truskawkowa, bursztynowa (propozycja) można inne wg uznania jogurt naturalny grecki 1 litr mleko 0,5 szklanki żelatyna
kgwjanczewo