ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:171/254)

Korma (kuruma) - kuchnia indyjska 194

Składniki 1 cebula pokrojona w kostkę   1 łyżeczka startego lub drobno posiekanego świeżego imbiru   3 ząbki czosnku drobno posiekane   2 duże ziemniaki pokrojone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi 197

nasz rynek na lody. Ale oczywiście skończyło się na tym, że kupiłam sobie gofra z wiśniami w żelu:) Szukam również nowych sposobów na wykorzystanie frużeliny (np. w połączeniu z jogurtem naturalnym tworzy smaczny i prosty deser) i tu dochodzimy do dzisiejszych babeczek :) Przygotowałam je razem z innymi blogerkami specjalnie na moją akcję "Włoskie smaki" .  Bocconotti to kruche babeczki pochodzące(...)babeczki to taki prosty deser, świetny na podwieczorek. Podoba mi się jak wiśnie apetycznie wyciekły z niektórych babeczek, ale trzeba pamiętać, aby szczelnie wylepić foremki dość grubą warstwą ciasta (szczególnie dno), aby dżem nie przeciekł, a ciasto nie rozmiękło.  P.s. Razem ze mną bocconotti przygotowały Mirableka i Shinju . Koniecznie zajrzyjcie na blogi Dziewczyn. Kruche babeczki z dżemem Bocconotti calabresi

Chilli Czosnek i Oliwa
Bananowo-czekoladowe muffinki 152

dojrzałe banany 200ml jogurtu naturalnego 1 duże jajko 100ml oleju 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej krem: 500ml śmietanki 30% 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella) do dekoracji: banan posypka czekoladowa lub starta czekolada Banany rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, jajkiem, cukrem i olejem(...)Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z kakao, wsypać do mokrych składników. Ciasto wymieszać łyżką lub rózgą niezbyt dokładnie, pozostawienie grudek nawet jest wskazane:) Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem na wysokość 2/3. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20-25 minut do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyjąć z formy, ostudzić na kratce. Śmietankę mocno schłodzić, ubić

Obiad gotowy
Ciasto Salceson 478

lubił i czasem dalej zjada, czyli dalej lubi mój tato. Może to ja jestem wybredna i się nie znam, ale dla mnie porywająco i smacznie taki salceson nie wygląda. Ciasto za to smaczne jest, nawet bardzo, z jabłkami i orzechami. Przepis miałam od dawna zapisany w zeszycie, nie chciało mi się nie wiem jak kombinować i w końcu przyszła kolej(...)wyglądem he he :-). Blaszka jak zwykle 24x34 cm. Udanego poniedziałku :-)) Składniki: 5 dużych jabłek 5 jajek L 3 szklanki mąki tortowej 3 czubate łyżki kakao 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 szklanka oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka pokrojonych orzechów Jabłka obieramy, kroimy w mniejszą kostkę

kruche babeczki
Placuszki jogurtowe z truskawkami 167

jogurtu greckiego lub naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła 2 - 3 łyżki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli kilka truskawek dodatkowo: masło klarowane do smażenia Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. W misce mieszamy jogurt, jajka, olej, a następnie dodajemy cukier i mąkę(...)Całość mieszamy lub miksujemy na jednolitą masę.  Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy ciasto - jedna łyżka cista na jeden placek; lejemy w odstępach, bo placki rosną podczas smażenia. Smażymy na niewielkim płomieniu na złoty kolor (ok.2,5 minuty), a następnie kładziemy na plackach po dwa kawałki truskawek i przekładamy na drugą stronę, na kolejne 2,5 minuty. Gotowe. Razem

Czary - gary w kuchni
Dietetyczne batoniki Kinder Bueno 219

Jestem pewna, że przypadną Wam do gustu tak jak fit Snickers'y i Bounty :) Warstwa spodnia: 1 banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło warstwę ok 0,5 cm (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji(...)prostokąty ok. 9 x 2,5 cm.  Krem: 100 g orzechów włoskich 10 płaskich łyżeczek mleka w proszku 1/2 łyżeczki miodu 150 g serka kremowego 150 g jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować do połączenia.   Polewa: 2 łyżeczki gorzkiego kakao 2,5 łyżeczki

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 148

muffin idealny! Po prostu spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków(...)łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram cukru mokre 2 duże jajka 125 g stopionego masła lub oleju (u mnie 1/4 szklanki oleju) pół szklanki kefiru, jogurtu naturalnego lub maślanki (u mnie jogurt naturalny)  oraz 100-150 gram gorzkiej czekolady (1- 1 i 1/2 tabliczki) - posiekanej drobno 60 gram migdałów w płatkach (troszkę odłożyć do ozdoby

sierotka maRysia w kuchni
MUFFINKI Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 134

mogło być inaczej :) Dzisiaj ona zaprasza na pyszne babeczki. SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 3/4 szkl cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 200 g naturalnego jogurtu 1/2 szkl mleka 1/3 szkl oleju 100 g białej czekolady (roztopionej w kąpieli wodnej) czerwona porzeczka A jak to zrobić: Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać wszystkie suche składniki(...)bardzo dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta, można dolać więcej mleka. Na koniec wrzucić garść owoców porzeczki, obranych z szypułek, wymieszać. Formę do muffin, wyłożyć papilotkami, które zapełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu muffinki udekorować odrobiną białej czekolady i gronkami porzeczki

Kuchnia w opałach
Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą (z automatu i nie tylko) 200

letniej wody 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki płynnego miodu 1 łyżka roztopionego masła 280 g mąki pszennej 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka zmielonej kolendry 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonych drożdży (instant) olej słonecznikowy (do smarowania) Przygotowanie: W automacie do pieczenia chleba:  Do formy wlać wodę, dolać jogurt, miód i roztopione masło. Następnie dodajemy sól, czosnek(...)zmieloną kolendrę, mąkę, a na koniec drożdże (uważając, aby nie zetknęły się z solą). Wybrać program: Ciasto rosnące (nie ma cyklu pieczenia).  Gdy automat zakończy pracę, wyłączyć urządzenie i wyjąć formę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni i włożyć do niego 3 blachy do pieczenia, aby się nagrzały (ja ustawiłam na 220 stopni z termoobiegiem, nie wkładałam wszystkich placków

Domowa Cookierenka Agi
.551. powtórka 127

było go za bardzo czuć - łyżeczkę?) ~jajko ~2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego + 2 łyżki mleka ~łyżka oleju rzepakowego ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku ~ricotta - ja dałam 50g, ale radzę jednak zmniejszyć tę ilość do ok. 40g :) +ew. coś do posłodzenia ~garstka malin (mrożonych nie rozmrażamy) Jogurt, mleko, olej i jajko wymieszać, dodać pozostałe (suche) składniki i ponownie wymieszać. Połowę(...)masy wylać do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia. Ricottę opcjonalnie posłodzić, wyłożyć ją na masę w kokilce, posypać malinami i przykryć pozostałym ciastem. Piec w 180*C przez ok. 30 minut. Smacznego

breakfast of dreams
Zapiekanka ze szpinakiem 168

porcji): spód: jajko białko z jajka 2 łyżki otrębów owsianych 3 łyżki otrębów pszennych  2 łyżki mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego warstwa szpinakowa: 450g mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól, pieprz wg. smaku odrobina oleju ryżowego firmy Oleofarm warstwa serowa: 200g serka wiejskiego lekkiego jajko sól, pieprz Sposób przygotowania: Rozduszony ząbek(...)dusimy na małym ogniu, aż się rozmrozi, a woda wyparuje w tym czasie mieszamy wszystkie składniki na spód i odstawiamy na około 5 minut żeby otręby spęczniały przekładamy ciasto do naczynia żaroodpornego, wsadzamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy, aż góra "zastygnie" kiedy ciasto się wypiecze wykładamy na wierzch doprawiony szpinak gęstą część serka wiejskiego blendujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierogi z truskawkami 156

pierogów z truskawkami. Mimo, że ich zrobienie wymaga trochę czasu, to i tak naprawdę warto. Ja podaje pierogi z owocami po prostu posypane cukrem, ale można również polać je jogurtem naturalnym albo zmiksowanymi truskawkami. Składniki: 350g mąki pszennej 1 szklanka bardzo ciepłej wody 1 jajko 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli ok. ½ kg truskawek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu(...)mniejsze kawałki (połówki lub ćwiartki), posypać cukrem i cynamonem, wymieszać. Mąkę przesiać przez sito do miski, dodać sól i wymieszać. Wodę wymieszać z oliwą (czym cieplejsza woda tym elastyczniejsze ciasto będzie po wyrobieniu), dodać do mąki i wymieszać. Do mąki dodać jajko, połączyć składniki a następnie wyrobić na stolnicy gładkie i elastyczne ciasto,w razie potrzeby podsypując mąką. Ciasto jest

Mama Gotuje
CZEKOLADOWE MUFFINY Z BANANEM I WIŚNIAMI Z NALEWKI 125

czekolady 1 jajko 250 g jogurtu naturalnego 1/3 szkl oleju 1/2 szkl drobno pokrojonych wiśni z nalewki 1 drobno pokrojony banan 50 ml wiśniówki masa krówkową (opcjonalnie) A jak to zrobić: W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej najlepiej metalowej rozpuścić czekoladę, w kąpieli wodnej. Gdy lekko przestygnie połączyć ją z jajkiem, jogurtem i olejem. Mokre składniki przelać(...)suchych i całą masę dokładnie wymieszać. Dodać wiśnie i wiśniówkę, znów wymieszać na jednolitą masę. Gdy ciasto będzie zbyt gęste, można dolać odrobinę mleka. Formę do muffin, wyłożyć papilotkami, które zapełnić ciastem do 3/4 wysokości, a na wierzchu ułożyć pokrojone kawałki banana. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu, można udekorować je masą krówkową

Kuchnia w opałach
484. Z makiem. 131

Czekoladowe pierogi z masą makową; jogurt naturalny z miodem inspiracja A teraz czas zacząć świąteczny maraton w kuchni. Piekarniku, nadchodzę! Składniki: (ok.10 pierogów/ jedna porcja)  50g mąki pełnoziarnistej 10g mąki pszennej łyżka kakaa szczypta cynamonu ew. coś do posłodzenia ok.45ml ciepłej wody szczypta soli ok.100g masy makowej ( lub więcej, jeżeli w czasie lepienia pierogów znika ona w dziwnych okolicznościach(...)Wszystkie suche składniki przesiewam do miseczki. Robię na środek mały dołeczek i wlewam wodę. Zagniatam dokładnie ciasto i pozostawiam przykryte ściereczką na kilka minut. Następnie rozwałkowuje i wycinam koła. Nakładam po łyżeczce farszu i zlepiam. Wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuje ok. 2min od wypłynięcia

More food, love and dreams
RACUCHY DROŻDŻOWE 182

łyżka cukru otarta skórka z 1 sparzonej cytryny łyżka jogurtu naturalnego szczypta soli 1 jajko olej do smażenia Wykonanie: Mąkę przesiać do dużej miski,  zrobić tzw. dołek i wkruszyć do niego drożdże, posypać je cukrem i zalać połową szklanki ciepłego mleka z rozmieszaną w niej łyżką jogurtu. Odstawić rozczyn w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Kiedy rozczyn lekko podrośnie dodać(...)resztę ciepłego mleka, całe jajko, szczyptę soli i otartą skórkę z cytryny. Wyrobić chwilę całość do połączenia się składników. Następnie odstawić ciasto w ciepłe miejsce na ok. 1/2h (do podwojenia objętości). Na patelni rozgrzewamy olej (około 0,5-1 cm).  Za pomocą łyżki wykładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na rumiano (po około

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania