ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:457/956)

Sypana szarlotka (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańska) 169

ksylitolu -80g oleju rzepakowego -cynamon -1 kg obranych jabłek -surowy krem MyRawJoy jabłko-cynamon 1. Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki. W garnku gotować je przez kilkanaście minut aż będą nieco miękkie jednak kawałki nie rozpadną się. Jeśli są to słodko kwaśne jabłka jak szare renety nie trzeba ich „doprawiać”. Jeśli po obróbce termicznej mają mało(...)spód wyłożyć połowę jabłek i wyrównać górę. 8. Drugą część ciasta/kruszonki wyłożyć na jabłka i delikatnie wyrównać górę nieco ją dociskając. 9. Następnie wyłożyć resztę jabłek i znów ostatnią część ciasta/kruszonki wyrównując górę. 10. Ciacho piec w 180’C ok 50-60 minut do momentu aż góra będzie ładnie przyrumieniona. 11. Na koniec ciasto wystudzić oraz umieścić

Candy Pandas
Ciasto marchewkowe z kajmakiem 1237

Przepis na ciasto marchewkowe jest bardzo prosty, a samo ciasto robi się szybko i przyjemnie. Wypiek ten uda się nawet osobom, które nie mają większego doświadczenia w pieczeniu. Jeśli macie w domu zalegające marchewki i zastanawiacie się co z nimi zrobić, to polecam przygotować to pyszne ciasto marchewkowe z kajmakiem. CIASTO MARCHEWKOWE Z KAJMAKIEM – PRZEPIS Składniki Ciasto: marchew(...)Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. 4. Do miski przełożyć startą marchewkę, dodać jajka, cukier, olej i jabłka. Delikatnie wymieszać, a następnie wsypać do nich suche składniki. Wszystko razem jeszcze raz wymieszać. 5. Ciasto wylać na blaszkę 24×36 wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić

Alle Dobre!
Orientalny deser z ryżu i mango 117

mogę sobie zazwyczaj pozwolić tylko w weekendy, ale kiedyś trzeba 😉 Gdy myślimy o czymś słodkim do herbaty czy kawy zazwyczaj na myśl przychodzi nam ciasto - kto nie skusiłby się wtedy na kawałek pysznej szarlotki z jabłkami, sernika z bakaliami czy kremówki? Ja jednak poszłam tym razem w zupełnie inną stronę - zamiast ciasta czy innych ciasteczek przygotowałam deser z ryżu

Z notatnika dietetyka
Kołacz (kołocz) śląski z serem 337

Górnym Śląsku i Śląsku Opolskim. Wyróżnia go wyborny maślany smak i pracochłonna, złocista posypka w typie kruszonki, z warstwą cukru pudru na wierzchu. Ciasto występuje w dwóch wariantach, z nadzieniem: serowym, makowym lub z jabłkami i bez nadzienia. W 2011 roku zostało wpisane do rejestru jako Chronione Oznaczenie Geograficzne. Tradycyjnie ciasto podawano na wszystkich uroczystościach rodzinnych, weselach, odpustach, roznoszone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chrupiąca szarlotka 173

wszystko za sprawą kruszonki i nadzienia z chrupiącymi kawałkami jabłek. Jej przygotowanie zajmuje co prawda trochę czasu, ale się opłaca. Ciasto na kruchy spód można zagnieść wcześniej i trzymać w lodówce. Podobnie też można wcześniej zesmażyć jabłka. Szarlotka pachnie cudnie cynamonem, wanilią i kardamonem”. Czytaj więcej

Wiem co jem
Ciasto kokosowo- orzechowe 162

wielbicieli wiórków kokosowych. Nie jest zbyt skomplikowane. Przepis pochodzi ze starej gazetki ,, Moja Kuchnia ". Składniki: ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 6 dużych jabłek 1 opakowanie galaretki cytrynowej masa kokosowa: 3/4 szklanki cukru pudru 180 g wiórków kokosowych 4 białka(...)masła 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Ciasto kruche: Schłodzoną margarynę posiekać. Dodać żółtka, zagnieść z cukrem, mąką i proszkiem. Ciasto wyrobić, włożyć do lodówki na około 30 minut. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dusić  w kilku łyżkach  wody około 15-20 minut na małym ogniu od czasu do czasu

Pysznie & Pięknie
Makowiec na cieście francuskim 97

Jako spód używamy gotowego, wypieczonego ciasta francuskiego w formie drożdżówek z ciasta francuskiego – ja wybrałam drożdżówki francuskie z syropem klonowym i orzechami a ponieważ są nieduże, potrzebowałam pięciu sztuk. Możecie wybrac inne. Możecie wybrać też ciasto francuskie, wykroić z niego spód i upiec. Masa makowa, którą wylewamy na spód to już makowiec bez ciasta . Efekt jest piękny wizualnie(...)francuskich z syropek klonowym i orzechami lub inne 60 dag masy makowej – jak ją przygotować podawałam tutaj 3-4 jabłka 5 jaj łyżeczka proszku do pieczenia miód aromat migdałowy 8 łyżek kaszy manny bakalie Jak zrobić makowiec na cieście francuskim: W tortownicy 24 cm układam papier do pieczenia a na nim drożdżówki francuskie. Teraz sprawdzam czy odpowiada mi smak

Dorota Smakuje
Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi 124

Delikatne, mięciutkie bananowe rogaliki z nadzieniem z jabłek i orzechów włoskich. Przepis pochodzi z bloga Candy Company , a rogaliki upiekłam w ramach wydarzenia Wypiekanie na śniadanie . Bardzo spodobał mi się pomysł wspólnego wypiekania, a przepis na rogaliki wyjątkowo przypadł mi do gustu ponieważ akurat wszystkie składniki miałam w domu.   Składniki CIASTO 25 g świeżych drożdży 120 ml mleka(...)pozostałą mąkę i wyrabiamy ciasto. Kiedy ciasto się połączy dodajemy masło i wyrabiamy ponownie przez około 15 minut, aż będzie gładkie i lśniące i zacznie odchodzić od ścianek misy. W razie potrzeby możemy dosypać  mąki. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1-1,5 godziny, aż podrośnie. Następnie dzielimy ciasto na pół, z każdej

Tajemnice Smaku
Placki z jabłkiem. Racuszki. Smak dawnych lat po mężowsku 242

Placki z jabłkiem to dla mnie zarówno smak lata jak i dzieciństwa. Pamiętam i te, które robiła nam Babcia Henia jak byłyśmy z siostrą małe i pamiętam też te, które smażyła na śniadanie moja Teściowa jeszcze zanim sie nią fomalnie stała- podczas wspólnego urlopu w malowniczym domku nad jeziorem. Było tam na placu pełno jabłonek i akurat urodzaj na owoce(...)jajka 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 kwaskowate jabłka  Cukier puder Przygotowanie: Z mąki przesianej z proszkiem do pieczenia,  jajek i mleka i cukru ucieramy ręcznie bądź mikserem masę na placki. Jabłka ścieramy na grubej tarce. Mieszamy z ciastem. Masę nalewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony. Wykładamy

Kuchnia po mojemu
Kukurydziane placuszki z jabłkiem 147

Przygotowałam dla Was słodką propozycję śniadaniową. Lekkie placuszki podawane na plasterkach jabłka to idealna przekąska na lekkie śniadanie, lunch czy deser. Chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku, skusicie się?"Składniki:3 białka2 żółtka2 łyżki mąki kukurydzianejłyżka maki pszennejłyżka mlekałyżeczka ekstraktu waniliowegopół łyżeczki proszku do pieczenia2 jabłkaSposób przygotowania:Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy(...)wlewamy ekstrakt waniliowy i mleko, mieszamy, a następnie przelewamy do białek i mieszamy.Jedno jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do ciasta, dosypujemy mąkę i mieszamy.Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym około 1,5-2 minut z każdej strony.Podajemy na pokrojonych cienkich plasterkach drugiego jabłka.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasta na Wielkanoc 180

Ciasto 3bit bez pieczenia Piaskowiec Ciasto Shrek Babka czekoladową z likierem kawowym Babka zebra Babka trio Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową Babka cynamonowa z jabłkami Keks cytrysowy z białą polewą Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Ambasador

Lena Gotuje
papierówkowo-rabarbowy ucieraniec... 151

Składniki: jabłka 4 sztuki, rabarbar 1,5 szklanki, cynamon Prymat 2 łyżeczki, jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki jajka, miękka palma, cukier utrzeć mikserem z 4 minuty wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć mikserem na dość gęste ciasto tortownica 24 cm - dno wyłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Cynamonowo-jabłkowy torcik 172

kakao oraz cynamonem. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto lekko wystygnie zdejmujemy z niego papier i układamy na blasze/paterze. Przygotowujemy masę. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki. W garnku roztopić 4 łyżki cukru. Karmel podlać sokiem jabłkowym i dodać jabłka(...)przykryć i dusić około 10 minut. Budyń wymieszać w 1/4 szklanki wody. Gdy jabłka zaczną się rozpadać, ale wciąż będą w kawałkach, wlać budyń i dokładnie zamieszać. Chwilę jeszcze potrzymać na ogniu po czym ostudzić. Lekko ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i dodać

My simple kitchen
Drożdżówki z budyniem i jabłkami 268

Domowe drożdżówki to pyszne bułeczki z nadzieniem, które chyba każdy uwielbia. Można je przygotować w różnych kształtach, rozmiarach i smakach. Artykuł Drożdżówki z budyniem i jabłkami

Przepiski.pl
makowiec z jabłkami 144

mój ulubiony makowiec. Bardzo wilgotny, ciężki, z dużą ilością jabłek ale za to bez mąki. To jedno z niewielu ciast, którym nie mogę się oprzeć.  *foremka 24*24 cm Składniki: 300 g maku 4-5  łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodać mak, masło, jabłka i kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie i dodać rodzynki (lub inne bakalie). Piec na papierze do pieczenia około 40 minut w 180*C. Wystudzić.  Czekoladę połamać i razem z mlekiem włożyć do miseczki. Ustawić ją nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszając rozpuścić. Polać ciasto i dowolnie udekorować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia