ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:241/956)

Koperty z jabłkami 133

Dziś serwuję Wam przepis na koperty z jabłkami, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego. Jest to wyśmienity pomysł na deser, który skradnie Wasze serca. Jeśli zastanawiacie się, jak wykorzystać jabłka, na które właściwie jest teraz sezon, polecam przygotowanie właśnie tych ciasteczek. Ciasto jest mięciutkie, a sam farsz naprawdę pyszny! Z proporcji, które podaję poniżej, wyszło mi około... Tryb czytania

PysiaGotuje.pl
Makowiec japoński, makowiec z jabłkami 216

zupełnie czemu go nie robiłam. Chyba jakoś zawsze stawiałam na makowiec klasyczny i jakoś z makowcem japońskim było nie po drodze. No i mak i jabłka i nie ma w tym wszystkim ciasta, to jakoś tak nie po Bożemu Tymczasem makowiec z jabłkami smakuje niemal identycznie jak tradycyjna strucla(...)makiem. Plus taki, że nie narobimy się przy samej masie jak i przy wyrabianiu ciasta. Taki makowiec to idealna propozycja dla tych, którzy boją się robienia ciasta drożdżowego do tradycyjnej strucli makowej. Bo może nie wyrosnąć, bo masa może oddzielić się od ciasta…. Tutaj nie musimy się niczego bać. Mieszamy, wylewamy na blachę, pieczemy i cieszymy się wyśmienitym smakiem

Mieszam w Garnku
Szarlotka tradycyjna 106

oraz śmietanę i energicznie wyrabiamy ciasto. Powinno być gładkie, elastyczne i odchodzić od rąk (jeśli się lepi dodajemy troszeczkę mąki). Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 40 minut. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Delikatnie odsączamy sok (zostawiamy tylko odrobinę, żeby nie zostały(...)suche wiórki), mieszamy z cukrem wanilinowym i bułką tartą. Ciasto z lodówki dzielimy na 2 części (45% i 55%). Obie rozwałkowujemy na placki wielkości naszej blaszki, większą część trochę bardziej. Większym plackiem wykładamy dno formy (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia robiąc zakładki na bokach. Nakłuwamy ciasto widelcem, rozkładamy jabłka, przykrywamy drugim plackiem i również nakłuwamy widelcem. Pieczemy 45 minut

Kolorowy Przepisownik
Makowiec japoński, makowiec z jabłkami 133

zupełnie czemu go nie robiłam. Chyba jakoś zawsze stawiałam na makowiec klasyczny i jakoś z makowcem japońskim było nie po drodze. No i mak i jabłka i nie ma w tym wszystkim ciasta, to jakoś tak nie po Bożemu Tymczasem makowiec z jabłkami smakuje niemal identycznie jak tradycyjna strucla(...)makiem. Plus taki, że nie narobimy się przy samej masie jak i przy wyrabianiu ciasta. Taki makowiec to idealna propozycja dla tych, którzy boją się robienia ciasta drożdżowego do tradycyjnej strucli makowej. Bo może nie wyrosnąć, bo masa może oddzielić się od ciasta…. Tutaj nie musimy się niczego bać. Mieszamy, wylewamy na blachę, pieczemy i cieszymy się wyśmienitym smakiem

Mieszam w Garnku
Dobre i szybkie ciasta na imprezę – 10 pomysłów 593

IMPREZOWE CIASTA – PRZEPISY 1. Ciasto Grzesiek Pyszne ciasto bez pieczenia z użyciem czekoladowych wafelków „Grześki”. przepis na Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Ciasto mocno czekoladowe Jeśli Ty i Twoi znajomi jesteście fanami bardzo czekoladowych ciast, nie możesz przegapić tego przepisu. przepis na: Prosta Kuchnia 3. Ciasto ptasie mleczko Chyba każdy uwielbia ptasie mleczko, więc to ciasto(...)Puszyste ciasto z masą budyniową i wiórkami kokosowymi z pewnością zawojuje wasze kubki smakowe. przepis na: Lena Gotuje 6. Ciasto mleczna kanapka Ciasto z kakaowym biszkoptem przełożone kremem na mleku ze śmietanką. przepis na: Mała Cukierenka 7. Truskawkowa pianka Delikatny biszkopt z kremem mascarpone i frużeliną truskawkową plus orzeźwiająca truskawkowa galaretka. przepis na: Znów Coś Upiekłam 8. Ciasto z chałwą

BabskiePorady.pl - Przepisy
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką+film 94

Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką to smaczny wypiek idealny do popołudniowej kawy. Rabarbar można zastąpić innymi sezonowymi owocami, świetnie sprawdzą się też jabłka. Takie ciasto to doskonała propozycja dla miłośników prostych deserów.     składniki na tortownicę 26 cm kruszonka 100 g masła 6 łyżek cukru kryształu 150 g mąki pszennej ciasto 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Drożdżowe racuchy z jabłkami 441

wyrośnięty zaczyn drożdżowy oraz pokrojone jabłka. Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 40 minut. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy niewielkie porcje ciasta z jabłkami, smażymy na małym ogniu (można pod przykryciem) na rumiano z dwóch stron. Podajemy oprószając cukrem pudrem  Z podanej proporcji wychodzi około 12-14  średnich racuszków

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KRUCHA SZARLOTKA 164

nieprzekombinowaną szarlotkę, to ciasto jest strzałem w 10-tkę. Pyszne, szybkie i tanie.  Kruchy i delikatny spód najpierw krótko podpiekamy, a następnie przykrywamy sporą warstwą prażonych jabłek oraz cieniutką warstwą ciasta. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Przed podaniem najlepiej podgrzać. SKŁADNIKI 400 g /3 niepełne szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g zimnego masła(...)gładkie ciasto, formujemy w kulę i dzielimy na 2 części (jedna może być nieco większa od drugiej). Mniejszą część rozpłaszczamy, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Pozostałe ciasto układamy na arkuszu papieru do pieczenia (lub folii spożywczej), wcześniej podsypanym mąką. Przykrywamy folią spożywczą i  rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Zdejmujemy zewnętrzną folię i ostrożnie przenosimy ciasto do formy

cool and minty
Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie 145

zakwasie podaję za Daną . Składniki zaczynu: 2 łyżki zakwasu żytniego 200 g mąki żytniej typ 720 150 g wody 140 g startego jabłka ze skórką na tarce o dużych oczkach. Czas fermentacji 12-14 godzin. Ciasto właściwe: cały zaczyn 500 g mąki żytniej typ 720 200 g mąki orkiszowej jasnej 550 g wody 20 g soli himalajskiej 1 jabłko(...)międzyczasie przygotowujemy 2 foremki o wymiarach 25×11 smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką Kiedy ciasto odpocznie, jeszcze raz mieszamy i wykładamy do foremek.Układamy plastry jabłek ( po dwa do foremki ) na cieście i zostawiamy przykryte do wyrośnięcia. Od 1,5 do 2,5 godziny ciasto powinno wyrosnąć w zależności od temperatury otoczenia i tej za oknem Pieczemy w temp

Proste Potrawy
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 71

zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 30 g oleju kokosowego, roztopionego Warstwa jabłkowo-budyniowa: 3 – 6 dużych jabłek (u mnie 3 duże jabłka każde po 250 g) 500 g ugotowanej kaszy jaglanej śmietanka(...)momentu aż orzechy zostaną w całości oblepione miksturą. Na upieczony spód układać po jednej warstwie cienko pokrojonych jabłek, posypując każdą warstwę cynamonem. Jak już się skończą jabłka na wierzch wyłożyć budyń jaglany. Na budyń wyłożyć warstwę orzechową. Ciasto wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st.. Piec 35 min, grzałka góra-dół, do momentu aż warstwa budyniu

moj przepis na
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 65

zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 30 g oleju kokosowego, roztopionego Warstwa jabłkowo-budyniowa: 3 – 6 dużych jabłek (u mnie 3 duże jabłka każde po 250 g) 500 g ugotowanej kaszy jaglanej śmietanka(...)momentu aż orzechy zostaną w całości oblepione miksturą. Na upieczony spód układać po jednej warstwie cienko pokrojonych jabłek, posypując każdą warstwę cynamonem. Jak już się skończą jabłka na wierzch wyłożyć budyń jaglany. Na budyń wyłożyć warstwę orzechową. Ciasto wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st.. Piec 35 min, grzałka góra-dół, do momentu aż warstwa budyniu

moj przepis na
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 137

zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 30 g oleju kokosowego, roztopionego Warstwa jabłkowo-budyniowa: 3 – 6 dużych jabłek (u mnie 3 duże jabłka każde po 250 g) 500 g ugotowanej kaszy jaglanej śmietanka(...)momentu aż orzechy zostaną w całości oblepione miksturą. Na upieczony spód układać po jednej warstwie cienko pokrojonych jabłek, posypując każdą warstwę cynamonem. Jak już się skończą jabłka na wierzch wyłożyć budyń jaglany. Na budyń wyłożyć warstwę orzechową. Ciasto wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st.. Piec 35 min, grzałka góra-dół, do momentu aż warstwa budyniu

moj przepis na
SZARLOTKA OWSIANA Z MUSEM Z JABŁEK (bezglutenowa) 202

pomijamy, Do musu dodajemy odrobinę masła, aby nadać mu kremowej konsystencji. Można dodać rodzynki. - ciasto -  Z mąki, masła, jajek, cukru wanilinowego i cukru pudru zagniatamy ciasto. Dodajemy do niego 2 łyżki wody lub śmietany. Wkładamy je do lodówki na minimum godzinę.  Połowę ciasta wykładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. PIECZEMY SPÓD około 15 minut w 190 stopniach(...)góra-dół - termoobieg), Na przestudzony, upieczony spód wylewamy nasz mus jabłkowy.  Na sztywno ubijamy pianę z białek z 3 łyżkami cukru. Pianę wykładamy na jabłka i posypujemy startym ciastem. PIECZENIE: około 40 minut w temp. 180 stopni, ale obserwujemy po kruszonce, czy nie trzeba zmniejszyć temperatury. Uwaga! Gdy wyjmiecie z piekarnika, pozwólcie jej wystygnąć :) Inaczej jabłka

Wypisz Wymaluj
na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... 150

jabłka szara reneta obrać ze skórki i pokroić do miski na drobne kawałki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i brązowym cukrem, wymieszać dokładnie na czekośliwkę rozłożyć pokrojone jabłka, wolne brzegi ciasta ponacinać ostrym nożem na paski i nakładać na jabłka, posmarować roztrzepanym jajkiem piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Szarlotka z rabarbarem 43

temu jest pyszne po upieczeniu. Nadzienie ? Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Polać sokiem z cytryny i przemieszać. ? Rabarbar pokroić w krążki ok. 2 cm i przesmażyć razem z cukrem. Dodać jabłka i jeszcze chwilę podsmażyć. Jabłka i rabarbar mają być nierozgotowane. ? Piekarnik nagrzać do 180 st.C. ? 2/3 ciasta kruchego wyjąć z lodówki, resztę zawinąć(...)minut. ? W tym czasie ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. ? Jabłka i rabarbar wyłożyć na podpieczony spód, posypać płatkami migdałowymi. ? Pianę z białek położyć na jabłkach, wyrównać powierzchnię. ? Resztę ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć bezpośrednio na pianę z białek. ? Zmniejszyć temperaturę do 170 st.C i wstawić ciasto

To co kocham

Proponowane wyszukiwania