ciasto z jabłek - 3024 przepisów (strona:79/202)

Szybki makowiec japoński 199

rozwiązaniem. Składniki: 850 g gotowej, dobrej jakości masy makowej (1 puszka), 5 jajek, 100 g kaszy manny, 180 g cukru, 5 - 6 soczystych jabłek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kilka kropel ulubionego zapachu do ciast, cukier puder(...)posypania ciasta Sposób przygotowania Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą masę i łyżką łączymy z masą makową. Dodajemy kaszę mannę, proszek do pieczenia, zapach do ciasta - miksujemy do czasu połączenia składników. Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach ( nie odciskamy) i dodajemy do masy. Całość mieszamy na średnich obrotach miksera. Gotowe ciasto wykładamy do posmarowanej tłuszczem

Nie tylko w kuchni
Szarlotka / Apple Pie 134

acidic mediumtłuszcz i bułka tarta do formy / grease and breadcrumbs to moldcynamon i wanilia do jabłek / cinnamon and vanilla to applescukier puder / powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 40 min, pieczenie: 50 min, ilość porcji: 20Najpierw wyrabiamy kruche ciasto, czyli przesiewamy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia. Potem mąkę i proszek drobno siekamy z margaryną(...)musi być posmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą). Ścieramy jabłka na tarce, dodajemy cynamon i wanilię (ilość zależna od gustu). Jabłek nie gotujemy. Przygotowane jabłka układamy na kruchym spodzie. Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkujemy je i przykrywamy nim ciasto (można też zetrzeć ciasto). Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy

Projekty ze smakiem
Magiczne jabłka 145

można wykorzystywać i postanowiłam Wam opisać moją dotychczasową wiedzę. Każdy chyba lubi smak jabłuszek… chipsy jabłkowe są niezwykle smaczne i zdrowe, a moja córka je uwielbia. Jabłka można wykorzystywać do ciast, deserów, ale również jest idealnym dodatkiem do mięs, ale również pełnić element dekoracyjny. Ja uwielbiam jabłka na surowo, pamiętajmy, żeby nie obierać skórki, bo w niej

dom-agi.pl
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 138

Makowiec na biszkopcie to delikatne, wilgotne i pyszne ciasto. Przepis jest bardzo prosty, gotowy biszkopt przekładamy ciepłą masą makową, polewamy polewą i gotowe. Przepis jest na

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierożki marchewkowe z jabłkiem 132

cukru 1 łyżka cukru wanil. 2 średnie marchewki 1 duże jabłko lub marmolada, czekolada lub dżem cukier puder do posypania 1.Marchewkę obieramy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach, do niej dodać make, margarynę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy. Siekamy wszystko nożem, następnie zagniatamy gładkie ciasto. 2, Ciasto podzielić na 3 lub dwie kulki, zależy jak kto woli. Rozwałkować(...)wycinać kółka ( ja użyłam do tego plastikowego kubka o średnicy 8,5 cm : ) Na każde kółko nałożyć kawałeczek jabłka lub innego swojego ulubionego nadzienia, zalepić szczelnie brzegi, układać na blaszce i papieże do pieczenia (użyłam tej od piekarnika ). Piec na złoty kolor 20-25 min w 180 stopniach. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Niebo-placek z jabłkami i orzechami 156

kuchni uważam za wspaniały ze smacznymi darami natury.  Dlatego nie mogło być inaczej i dziś chcę zaprezentować fajny smakowo placek o ciekawej nazwie "Niebo". Ciasto jest przede wszystkim dla smakoszy orzechów i jabłek. Jest smaczne i nie za słodkie. Zapraszam... Skala smaku 8/10- placek musi poleżeć kilka godzin w lodówce dlatego warto go zrobić dzień przed konsumpcją. Żródło(...)Wielkieżarcie" Kruche ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 200 g. masła 1/2 szkl. cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg. jabłek najlepiej Szara Reneta (chodzi o to żeby były lekko kwaśne) 2 łyzki cukru 2 łyżki soku z cytryny Masa orzechowa: 25 dag. orzechów włoskich 1 szkl. mleka

Kubki smaku
Szarlotka z budyniem pomarańczowo - dyniowym 185

Proponuję dziś pyszne ciasto na świąteczny stół. Pachnie pomarańczami i jabłkami, cynamonem i świętami, polecam. Kruche ciasto, aromatyczne i wilgotne wnętrze, będzie znakomitym uzupełnieniem menu świątecznego. Niech Wam smakuje. Szarlotka z budyniem pomarańczowo - dyniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto salceson 497

mnie te stare i proste przepisy są super. Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szkl cukru 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyki kakao 2 łyżeczki cynamonu 200 g margaryny 125 ml soku pomarańczowego Viktoria Cymes 3 jabłka 1 szkl orzechów włoskich 0,5 szkl żurawiny 0,5 szkl rodzynek 3 łyżki chipsów(...)Jajka z cukrem ubić na sztywno. Miksując na najwolniejszych obrotach dodawać na przemian przesianą mąkę, rozpuszczoną margarynę, sok i miksować do momentu aż składniki się połączą. Do ciasta dodać orzechy, rodzynki, żurawinę, jabłka i delikatnie wymieszać już nie miksować. Formę 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Piec w 180 stopniach około

Ala piecze i gotuje
Zimowa tarta z jabłkami 329

czystą ścierką, będą potrzebne na górę ciasta.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Do przesmażonych jabłek dodajemy miód, drobno pokrojone orzechy laskowe, po pół łyżeczki gałki muszkatołowej i imbiru oraz łyżeczkę przyprawy do piernika. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do przygotowanej formy na tartę.Pozostały kawałek kruchego ciasta wałkujemy i wycinamy z niego cienkie paski. Układamy w kratkę na tarcie.Ciasto wkładamy

Ciastkozercy
SZARLOTKA Z KISIELOWĄ PIANĄ I KRUSZONKĄ 445

Łatwe … szybkie … i jak zawsze niesamowicie smaczne!SKŁADNIKI:( blacha 28×24 cm )CIASTO:* mąka – 3 szklanki* margaryna – 250 g* cukier – 4 łyżki* żółtko – 5 szt* proszek do pieczenia – 3 łyżeczki* cukier wanilinowy – 2 łyżkiNADZIENIE:* jabłka – 1 kgPIANA KISIELOWA :* cukier – 3/4 szkl* kisiel brzoskwiniowy(...)białko – 5 sztSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :CIASTO :Mąkę , margarynę , 4 łyżki cukru , cukier wanilinowy , proszek do pieczenia i żółtka dokładnie razem siekamy i wyrabiamy ciasto.1/3 ciasta wkładamy do mrożenia.Resztę rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Posypujemy po całości odrobiną bułki tartej i układamy obrane i pokrojone w ósemkę jabłka ( lub w cienkie plasterki ).PIANA KISIELOWA :Białka ubijamy

Ostra na Słodko
Drożdżówki z makiem 225

być to będzie. Zapraszam na drożdżówki z makiem , jabłkami i bakaliami:) Pyszne i puszyste oraz mocno nadziane :D Składniki: 50 g drożdży 600 g mąki pszennej 300 ml mleka 150 g cukru 100 g masła 4 żółtka 1 jajko Nadzienie:  200 g maku 100 g cukru 1 jabłko 1/2 szklanki zmielonych orzechów 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki wiórek(...)gładkie i lśniące.  Ponownie nakrywam ściereczką i odstawiam do podwojenia objętości. Mak zaparzam - mielony tylko osaczam, niemielony mielę dwukrotnie - mieszam z cukrem, dodaję starte na tarce jabłko oraz bakalie.  Wyrośnięte ciasto wykładam na blat podsypany mąką, odgazowuję, uderzając kilkukrotnie dłonią i rozwałkowuję cieniutko. Na połowę ciasta wykładam masę makową i zwijam jak roladę. Kroję na plastry o szerokości

Ciasteczkowy Potwór
Racuchy z jabłkami bez drożdży 286

RACUCHY Z JABŁKAMI BEZ DROŻDŻY - SZYBKIE I NIESŁYCHANIE SMACZNE! CIASTO: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 duże jajko 1 łyżka oleju (dodana do ciasta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu NADZIENIE: 1-2 jabłka Składniki dokładnie wymieszać w misce, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej. Racuchy smażyć na złocisty kolor po parę minut z każdej strony. Podawać posypane cukrem i dżemem. Są po prostu wyśmienite

Calzonella.com
Racuszki z jabłkami 1097

olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto mieszamy na gładką masę (można za pomocą trzepaczki rózgowej). 2. Obrane jabłka szatkujemy na cienkie plasterki. Dodajemy do ciasta. 3. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, nakładamy po 2 łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy na małym ogniu z obu stron do zrumienienia. 4. Podajemy posypane

Kuchnia domowa Ani
Ciasto cynamonowe z jabłkami 173

łyżki jabłko cynamon 1 łyżeczka cukier puder do posypania Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Cały czas miksując dodawać po 1 żółtku a następnie na zmianę przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Z białek ubić sztywną pianę, którą delikatnie wymieszać z ciastem. Blaszkę 21x21cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę ciasta, posypać cukrem cynamonowym(...)powtykać cienkie plasterki jabłka. Posypać kolejną warstwą cukru cynamonowego, przykryć pozostałym ciastem. Wierzch posypać cynamonem. Piec ok 45 minut w 180st (do tzw. suchego patyczka

Smakołyki Asi
Sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową 242

Lubię łączyć różne smaki,  dlatego połączyłam ser, jabłka i orzechy.  To takie ciasto trzy w jednym  - sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową.  Ciasto jest pracochłonne, jednak warto się pokusić, ponieważ efekt końcowy jest imponujący.     Składniki: Ciasto orzechowe:  8 jajek 1 szklanka cukru 150 g zmielonych orzechów 200 g margaryny 3/4 szklanki(...)proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej.  Sernik pieczemy w tej samej blaszce co ciasto orzechowe  - ok. jednej godziny w temperaturze 180 stopni. Masa jabłkowa:   3 kg jabłek   4 galaretki cytrynowe  Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki.  Jabłka przesmażamy do momentu wyparowania płynu

Pyszności Słodkości
Sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową 333

Lubię łączyć różne smaki, dlatego połączyłam ser, jabłka i orzechy. To takie ciasto trzy w jednym - sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową . Ciasto jest pracochłonne, jednak warto się pokusić, ponieważ efekt końcowy jest imponujący. Jeśli zrobimy go w tortownicy - otrzymamy smaczny torcik.   Składniki: Ciasto orzechowe:  8 jajek 1 szklanka cukru 150 g zmielonych orzechów(...)mąki z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Sernik pieczemy w tej samej blaszce co ciasto orzechowe - ok. jednej godziny w temperaturze 180 stopni. Masa jabłkowa:   3 kg jabłek   4 galaretki cytrynowe  Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jabłka przesmażamy do momentu wyparowania płynu.Dodajemy

Salonik smaków