miksujemy budyniu z masłem... Dobrze schłodzona tarta smakuje najlepiej właśnie w tej postaci. Przepis na małą tartę o średnicy 17cm . Składniki: 2 łyżki miękkiego masła 100g kruchych ciastek lub herbatników 1 opakowanie budyniu waniliowego 400ml mleka 100g malin 1 galaretka malinowa 400ml wody Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem(...)maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy tartę w lodówce na 2 godziny. Swoją tartę przygotowałam w jednorazowej foremce papierowej od PapilArt . To bardzo fajne rozwiązanie, gdy chcemy zabrać ciasto na piknik lub zabrać ze sobą idąc na spotkanie rodzinne - nie musimy się martwić o zwrot formy
Gotowanie i blogowanieteż inne przepisy z tego okresu: ciasto bez pieczenia na ciastkach i sernik bez pieczenia, czyli Domek Baby Jagi . Torcik z kakaową masą z kaszy manny to deser / ciasto mojego dzieciństwa, które przypadło właśnie na lata PRL. Ten torcik potrafiła wykonać każda dziewczyna z mojej klasy w podstawówce. Polecam, zrobiłam w nim trochę modyfikacji, gdyż dodałam do masy trochę Ballantin(...)Gotujemy gęstą kaszę na mleku. Dodajemy kakao, dokładnie mieszamy i zdejmujemy kaszę z ognia. Do powstałej masy dodajemy bakalie oraz alkohol, dokładnie mieszamy. Wlewamy płynny deser do formy wyłożonej herbatnikami. Przykrywamy drugą warstwą ciasteczek. Smarujemy polewą czekoladową, ozdabiamy migdałami i suszoną żurawiną, a gdy torcik ostygnie, wkładamy do lodówki, a następnie kroimy na kawałki. W wodzie moczymy żelatynę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasto to petarda, szybko się je robi, szybko stygnie i szybko znika. Polecam zabieganym przed świętami, będzie idealny deser a nie trzeba długo stać przy kuchni. Przepis rodem z PRL-u gdy na półkach mało było, więc krakersy czy herbatniki zdobyć to był wyczyn i taka napoleonka smakowała wybornie. Herbatnikowa napoleonka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekilka minut. Inspiracją do tego deseru było słynne ciasto banoffe. Słodka śmietanka, banany oraz masa kajmakowa stworzyły smaczny deser. 5 słoiczków : 1 szklanka śmietanki 36% ¼ szklanki mleka 1 łyżka cukru pudru 50 g czekoladek Kinder lub innej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 350 g kajmaku 1 banan 50 g herbatników maślanych 15 orzechów laskowych Śmietankę ,mleko i cukier puder podgrzewamy
VioletoweKucharzeniegotujemy, aż masa nieco zgęstnieje. Wyłączamy palnik, dodajemy pokruszone herbatniki i posiekane bakalie i aromat. Masę wykładamy na wafel i przykrywamy drugim waflem. Wierzch wafli obciążamy. Najlepsze dopiero na drugi dzień. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wafle-domowe/ MieszamWGarnku Artykuł Wafle domowe z gotowaną masą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumieszaniec z markizami orzechowymi to delikatne w smaku ciasto o wyraźnym aromacie kawy. Czasem warto zapomnieć o liczeniu kalorii i rozkoszować się tym smakiem do woli. Ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dodatek do niego to oczywiście filiżanka małej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Wanilia i Kardamongalaretkę. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Ciasto jest śliczne i bardzo smaczne. Nasączone, mocno kokosowe, z owocowym akcentem - pyszne! Polecam bardzo! :) #Jak nie marnować jedzenia: Szybki deser w pucharku: kilka łyżek kremu kokosowego galaretka o dowolnym smaku ok. 100 g borówek lub innych owoców biszkopty lub herbatniki Na spód pucharka wykładamy pokruszone herbatniki
Cooking Monstermoich dzieci :) Za pewne dobrze znacie ten ciasto deser, ale Tym którzy go jeszcze nie robili powiem że jest przepyszny, prosty w przygotowaniu i wystarczy tylko kilka składników.Do masy serowej dodałam Śliwellę w czekoladzie Eterno. Serdecznie zapraszam do wypróbowania i życzę Wam miłej soboty :) Składniki : 63 herbatniki duże 1 kg sera białego półtłustego
Sama słodycz i szczypta chilibyło wystać w kolejce, cukier na kartki a jedyne herbatniki jakie były to Petit Beurre i co z tego zrobić? No teraz już wiemy: blok czekoladowy. Pyszny, jedyny i niepowtarzalny, polecam skosztujcie. Kolejne wydarzenie na FB [ klik ] i robimy właśnie blok czekoladowy rodem z PRL-u z cyklu Ciasto na niedzielę. Ja swój przepis mam od babci
Moje Małe Czarowanieprzygotowałam z okazji spotkania z rodziną u mojej Teściowej. Ciasto wyszło jak chciałam, ale w pośpiechu i strachu przed spóźnieniem serniczek został w lodówce :) Na szczęście nie ma tego złego... i teraz jest jak znalazł na zakończenie dnia. Przepis jest bardzo prosty i zawsze wychodzi w różnych wariacjach. Kruche herbatniki i wilgotny ser to bardzo smaczne połączenie. Całość można
Pełny talerzprzygotowania bloku będzie wam potrzebny garnek, najlepiej taki 5-litrowy, by wszystko się zmieściło. Jeśli nie macie dobrego garnka w domu zajrzyjcie tutaj. Ponadto przyda wam się forma do ciasta – keksówka. Niedroga do dostania jest tutaj . Gdybyście mieli ochotę na inny deser to polecam wam krem z serka homogenizowanego. Możecie także spróbować moich świątecznych przepisów . Ułatwią wam przygotowanie wigilii(...)mój film z przygotowania bloku Składniki – Blok czekoladowy 2 kostki margaryny 500 g mleka w proszku 3 łyżki kakao 1,5 szklanki cukru pół szklanki wody 3 paczki herbatników 150 g żurawiny 150 g orzechów Przepis – Blok czekoladowy Garnek z wodą podgrzewamy po czym dodajemy do nich margarynę. Gdy ta się rozpuści wsypujemy nasz cukier. Gdy nasza
Kuchennyviral.plpasuję i psują smak ciasta, to co wtedy? To nic. To przecież eksperyment, doświadczenie, nauka. Tylko tak powstają naprawdę dobre rzeczy… Jesienią staramy korzystać się z każdego słonecznego dnia…Zbieramy szyszki na świąteczne stroiki, oglądamy liście w przeróżnych barwach, w ulubionych parkach podglądamy i karmimy wiewiórki Składniki spód 80 g herbatników garść orzechów laskowych kilka igiełek(...)wyjmujemy z tortownicy, okrawając jego brzegi blisko rantu za pomocą cienkiego noża. W małym garnuszku stapiamy kilka kostek karmelowej lub białej czekolady z niewielką ilością śmietany. Dekorujemy sernik polewą. Ciasto dekorujemy pokruszonymi piernikami, posiekanymi orzechami laskowymi oraz świeżymi figami i gałązkami świeżego rozmarynu. Smacznego! Artykuł Sernik chałwowo -piernikowy z figami i rozmarynem – jesienna wersja pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniakaloryczny, gdyż nie zawiera dużo tłuszczu, tylko tyle ile jest w użytym serze. Wykonanie jest proste, jedynie potrzebna jest cierpliwość jeśli chodzi o zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt. masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny(...)cytryny dodatkowo: płatki migdałowe Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru. Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki
Kuchcik gotujeSobota, trzeba było przygotować jakieś ciasto. Mój P. uwielbia serniki, więc pomyślałam, że będzie to idealne rozwiązanie. Dzieci też lubią sernik, więc wszyscy byli zadowoleni. Nie do końca miałam pomysł jak go stworzyć i nie mogłam znaleźć idealnej inspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód(...)opakowania cukru wanilinowego; – łyżka mąki ziemniaczanej; Polewa krówkowa: – 3 większe mleczne krówki; - 1-2 łyżki mleka Polewa czekoladowa: - 80 g mlecznej czekolady; – łyżka mleka Wykonanie: 1. Herbatniki rozdrobnić za pomocą wałka, dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na dno tortownicy tworząc wyższy brzeg (Moja tortownica to około 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec
dom-agi.pljagód leśnych 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleczka kokosowego GALARETKA: 1 galaretka owoce leśne 1 1/2 szklanki jagód leśnych 1 3/4 szklanki wody Herbatniki rozkruszyć w rozdrabniaczu lub przy pomocy wałka wkładając je do mocnego woreczka. Połączyć z rozpuszczonym masłem i taką kruszonką wylepić dno formy o wymiarach 21 x25 cm. Odstawić do lodówki(...)zimną, lekko tężącą zalać jagody. Odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje. Smacznego :) Sernika nie należy trzymać długo w metalowej formie, bo nabierze posmak metalu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: galaretka , jagody , mleczko kokosowe , twaróg , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniam