ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:307/672)

Sernik w herbatnikach - bez pieczenia 436

truskawkowego (u mnie z miętą) 1 galaretka truskawkowa z pianką (Winiary) posypka czekoladowa 3 brzoskwinie (świeże) listki świeżej mięty Sposób przygotowania: 1. Formę na ciasto wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę maślanych herbatników.  2. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 3/4 szklanki wrzącej wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy jak na opakowaniu.  3.  Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto orzechowa delicja z mlekiem w proszku 287

pierwszy blat wykładamy trochę kremu, wyrównujemy wsadzamy na 10 minut do lodówki by się trochę ściął i układamy na nim ciastka delicje zamoczone w kawie, galaretką do dołu.  Przykrywamy kremem i drugim blatem ciasta. Całość smarujemy cieniutko resztą kremu i posypujemy startą czekoladą. Ciasto musi postać w lodówce całą noc.   I gotowe :) Polecam gorąco

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 167

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki

Kto ugości moich gości?
Tort ambasador 154

Składniki na masę: ½ kg masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 8 żółtek jaja 1 budyń waniliowy 4 kolorowe galaretki 3 łyżki kakao 1 biała czekolada deserowa 1 gorzka czekolada 10 dag orzechów włoskich Składniki na spód ciasta: 1 szklanka mąki 1 jajko 10 dag cukru ½ szklanki mleka 8 dag margaryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej(...)stopniowo dodawać mleko. Mąkę wymieszać z kakao, cynamonem, sodą oczyszczoną i połączyć z margaryną i dokładnie wszystko wymieszać. Gotowe ciasto przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut, po czym ostudzić. Wykonanie masy: Trzy galaretki ugotować oddzielnie w szklankach wody, zaś jedna galaretkę gotujemy tak jak w opisie na opakowaniu. Żółtka utrzeć z cukrem. Budyń

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 558

Chcąc kontynuować akcję "jedz jabłka" następne ciasto postanowiłyśmy przygotować z tym właśnie owocem. Jest to delikatny biszkopt przełożony masą z prażonych jabłek i  budyniem. Niestety wymaga trochę przygotowań, a najgorsze są momenty oczekiwania, aż kolejne warstwy stężeją w lodówce. Jednak naprawę warto. Smak jest wyborny, a i wygląd całkiem całkiem niczego sobie :) Przepis zaczerpnęłyśmy z bloga "Gotuję, bo lubię(...)jabłek 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 8-9 łyżek mleka Ciasto rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu. Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Ciągle ubijając dodajemy olej

Kolizje Smaków
Budyniowiec z bananem na zimno 108

Bardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia.  Ten deser jest bardzo prosty i smaczny, bo z pewnością wiele osób lubi budyń. Wystarczy go ugotować z galaretką, dodać banana i do lodówki. Spód możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń.  Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy(...)warstwy czyli jedna warstwa to 1 szklanka do gotowania i pół szklanki do rozpuszczenia. Galaretkę dzielimy na pół. warstwa czekoladowa Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, dosładzamy i gotujemy. W pół szklanki zimnego mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka razem z połową galaretki. Mieszamy dokładnie, odstawiamy, aby ostygło. Formę (18 lub 20) wykładamy folią spożywczą, na spód

Zdrowie i pysznie na talerzu
Budyniowiec z bananem na zimno 92

Bardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia.  Ten deser jest bardzo prosty i smaczny, bo z pewnością wiele osób lubi budyń. Wystarczy go ugotować z galaretką, dodać banana i do lodówki. Spód możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń.  Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy(...)warstwy czyli jedna warstwa to 1 szklanka do gotowania i pół szklanki do rozpuszczenia. Galaretkę dzielimy na pół. warstwa czekoladowa Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, dosładzamy i gotujemy. W pół szklanki zimnego mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka razem z połową galaretki. Mieszamy dokładnie, odstawiamy, aby ostygło. Formę (18 lub 20) wykładamy folią spożywczą, na spód

zdrowo i aktywnie
Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone 64

serka mascarpone, 250 ml mleka zagęszczonego słodzonego z puszki, 2 jajka, 400g malin (mogą być mrożone), 2 galaretki malinowe. Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę zimne masło, sól oraz cukier. Wbić całe jajko i zagnieść na ciasto. Gładką kulkę z ciasta rozpłaszczyć na placek i włożyć do lodówki na około godzinę. Formę na tartę(...)łyżkami cukru lekko podgrzewamy. Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy do malin. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Lekko stężone maliny z galaretką wlewamy na tartę. Odstawiamy do lodówki. Uwaga! Z tej ilości ciasta pozostanie nam ok. 1/3 do wykorzystania innym razem. Możemy także podzielić ciasto na dwie części i upiec dwie tarty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta z Malinami

Przepiski.pl
murzynek z galaretką wiśniową 177

piernika możecie je znaleźć tutaj (klik) *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 szklanki mąki 250 g masła lub margaryny 1,5 szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody 4 łyżki kakao 3 łyżeczki cynamonu na przełożenie: 400 g dżemu wiśniowego 2 galaretki wiśniowe na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie(...)sodą, przesiać przez sitko. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i wszystko wymieszać mikserem do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec około 40 minut w 180*C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, wystudzić i wymieszać z dżemem. Kiedy masa zacznie tężeć, wylać ją na dolną część ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto pianka – lekki piankowiec na spodzie z biszkoptów 110

ciasto piankę. Jest to świetny sposób na coś lekkiego i łatwego w przygotowaniu. Będąc dzieckiem uwielbiałam wszelkiego rodzaju piankowce i wciąż wracam do nich z wielką przyjemnością. A Wy? Przepis na tortownicę o średnicy 21 cm. Składniki : – 1 opakowanie biszkoptów (120g) – 100g masła, miękkiego – 500ml wrzątku – 400ml śmietanki 30%, bardzo zimnej – 2 galaretki (o ulubionym(...)wrzątku i studzimy (nie może stężeć!). Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie stopniowo dolewamy do niej ostudzonej galaretki (masa będzie dość rzadka) i przelewamy na schłodzony spód. Schładzamy w lodówce i podajemy po całkowitym stężeniu (ok. 4-6 godzin). Smacznego! Artykuł Ciasto pianka – lekki piankowiec na spodzie z biszkoptów pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Szarlotka przekładana z orzechami 316

zimnego masła lub margaryny MASA JABŁKOWA -1,5-2 kg jabłek -2 galaretki cytrynowe po 75g sztuka MASA ORZECHOWA -200g orzechów włoskich posiekanych  -3 łyżki cukru -3 łyżki miodu -3 łyżki mleka -80g masła  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie dzielimy je na 3 części i wstawiamy je do lodówki(...)masy. Jeśli puszczą dużo soku trzeba go trochę odlać. Do jabłek wsypujemy galaretki cytrynowe i wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy do rozpuszczenia się galaretek.  Gorącą masą jabłkową przekładamy spody-spód:jabłka:spód:jabłka:spód Ciasto pzykrywamy ściereczką i odkładamy do wystudzenia. MASA ORZECHOWA Wszystkie składniki masy  dajemy do garnka i wszystko gotujemy na małym ogniu do momentu lekkiego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tartaletki z rabarbarem i budyniem 104

pszennej 1 jajko 6 łyżek masła 6 łyżek cukru 100g masy marcepanowej pół łyżeczki proszku do pieczenia fasola lub kulki ceramiczne do obciążenia ciasta Składniki na nadzienie: 900-1000g rabarbaru 9 łyżek cukru opakowanie galaretki truskawkowej szklanka mleka pół opakowania budyniu waniliowego 50ml śmietany kremówki łyżka cukru waniliowego Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać dodając proszek do pieczenia. Dodać masło, cukier(...)trzeba smarować blaszek masłem i posypywać bułką tartą). Na ciasto (na każdą tartaletkę) wyłożyć po kawałku folii aluminiowej, a na nią wrzucić po kilka ziaren fasoli, by obciążyć ciasto. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni. (Moje się trochę przychwyciły bo piekłam 20 minut). Ostudzić. Wykonanie nadzienia: Rabarbar umyć, oczyścić, a następnie obrać ze skórki i pokroić na kawałki

Mania Wypiekania
Biszkopt z masą jogurtową z truskawkami 139

proszek do pieczenia i sól, wymieszać 4 s/obr. 3. Zdjąć motylek.Zawartość naczynia miksującego dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką.Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 20-25 min (180°C). Biszkopt odstawić do całkowitego ostudzenia.Następnie przekroić wzdłuż na pół.Galaretki rozpuścić osobno w 250 ml wody. Gdy będzie zimna i zacznie powoli tężeć, zmiksować na piankę z jogurtem i łyżką

Moje domowe kucharzenie
DYNIOWY PUSZEK 238

mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek typu "Pieguski"z czekoladą 1/3 kostki masła 1 szklanka śmietanki 30% 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 5-6 łyżeczek żelatyny Wykonanie: Dynię obieramy(...)stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Do rozpuszczonej galaretki dodajemy odłożoną mniejszą część puree dyniowego. Mieszamy i studzimy. Na stężałą masę wylewamy zimną galaretkę, Wkładamy do lodówki do stężenia. Przechowujemy w lodówce. Rada: 1) Ciasto nie jest zbyt słodkie- jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta to należy zwiększyć ilość cukru. 2) Jeśli chcemy, aby nasze ciasto miało bardziej intensywny

Kuchnia MagdaLeny
SMACZNE CIASTO CAPPUCCINO + FILMIK 257

Cappuccino to czekoladowy biszkopt przełożony masą cappuccino i bitą śmietaną. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne.  SKŁADNIKI :  6 jaj 1/2 szklanka cukru 6 łyżek

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania