ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:525/932)

Ciasto Bounty. 202

Składniki: na ciasto: 150g masła 170g cukru     200g mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao na masę: 500ml mleka 8 łyżek kaszy manny 250g masła 200g cukru 200g wiórek kokosowych na polewę:     200g czekolady gorzkiej       100ml śmietany słodkiej 30% Przygotowanie: Masło rozpuszczamy(...)przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka oraz masło i znów ubijamy. Dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, a następnie delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 22 na 32 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Formę wkładamy

Symfonia smakowa
Podwójnie kruche ciasteczka 205

wyrobić ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 2 części, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Każdą część kolejno rozwałkować na stolnicy lekko wysypanej mąką. Im cieńsze będzie ciasto, tym delikatniejsze wyjdą ciasteczka, ale nie należy też przesadzać, żeby się nie kruszyły nadmiernie. Ja rozwałkowuję je na 2- 3 milimetry . Z ciasta dużą foremką wyciąć kształty(...)minut. Po upieczeniu i wystudzeniu pełne ciastka posmarować marmoladą lub powidłami (powinny być jednolite, bez kawałków owoców) i przyłożyć każde ciastkiem z otworkiem. W niewielkiej misce utrzeć białko i sok z cytryny, a następnie dodać cukier puder i ucierać, aż masa stanie się jednolita i nie będzie miała grudek. Najlepiej zrobić to okrągłą drewnianą kulką na trzonku

Trzeci talerz
Sernik na jogurtach greckich 278

Następnie do masy jajecznej dodajemy jogurty i delitanie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i znów delitanie mieszamy najlepiej drewnianą szpatułką. Dno blachy wykładamy biszkoptami. Na to wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około godzinę. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku. Polewamy rozpuszczoną w kąpeli wodnej czekoladą.  Smacznego

Smaki Natalii
Bezglutenowe placki z serka wiejskiego z cebulą 205

żółtkiem i następnie połączyć z mąką oraz sodą oczyszczoną. Dodać cebulę, szczypiorek, koperek i przyprawy. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serkowej. Całość doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć

Di gotuje
Omlet biszkoptowy na słono 164

jajka 2 łyżki mąki pszennej sól ziołowa dowolne dodatki do dekoracji masło klarowane do smażenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z solą i jeszcze raz delikatnie mieszamy, by ciasto nie opadło. Masło rozgrzewamy na patelni i przekładamy na nie masę. Smażymy z obu stron

Czary - gary w kuchni
Muffinki podwójnie czekoladowe. 180

dałam brązowy) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Przestudzić, dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Masę czekoladową i ubitą pianę połączyć mikserem (na wolnych obrotach) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć porcję ciasta (ok. 2 łyżek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec

zadanie-gotowanie
Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami 218

tego przepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz

Zgrabne Gotowanie
torcik kiwi 195

opakowania galaretki o smaku kiwi 300 g dżemu z kiwi dodatkowo: 3 owoce kiwi Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, Nadal ubijając dosypywać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie połączyć, przełożyć ciasto do tortownicy wyścielonej papierem i piec w 180*C około 20-25 minut. Po wystudzeniu przekroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z ananansem 161

ser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2

Camilla w kuchni
Kawowy tort bezowy z granatem 190

Każdy zachwyca się tortami pavlowa, ja jednak dzisiaj trochę cieniej i mniej słodko ale bardzo pysznie i naprawdę bezowo. Taki tort z pewnością Was zachwyci. 

Niezły Młynek
Drożdżowe ślimaczki z serem i cynamonem 207

Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt. Na 3/4 części ciasta wyłożyć masę serową i ją rozsmarować. Ciasto złożyć na pół (tak aby przykryć ser) i zrolować. W między czasie przygotować blaszkę. Za pomocą ostrego nożna pokroić roladę w "plastry". Każdy z nich posmarować białkiem i pozostawić na blaszce do podwojenia objętości, każdą z drożdżówek posypać zmielonym cynamonem.Piekarnik rozgrzać

Krakowskie smaki Ani
Chleb paleo śródziemnomorski 302

test patyczkiem wskaże, że w środku nie ma surowego ciasta. Co do szczegółów dotyczących wyrabiania ciasta albo uzyskania mąki lnianej sprawdź przepis na chleb paleo z warzyw , którego modyfikacją jest ten właśnie przepis. W porównaniu do oryginału ten chleb zawiera nieco więcej białka i węglowodanów – tych ostatnich 6 g (w tym 3 g błonnika) na kromkę

PaleoSMAK
Tort czekoladowo - orzechowy z karmelem 166

gorzki smak) 1 mleczna czekolada   Porcja karmelu   Orzechy do ozdoby   Przygotowanie:   Białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubiając zaczynamy dodawać stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodajemy po żółtku. Przesiane mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem i pieczemy w tem. 170 stopni około

Lili w kuchni
CIASTECZKA AMARETTI 218

dodatku tłuszczu, bez mąki, więc bezglutenowe i bez dodatku zarówno laktozy jak i białek mleka. Dodatkowo bez dodatku białego, rafinowanego cukru. Proponuję przygotować od razu z podwójnej porcji, bowiem znikają błyskawicznie... :-) Na bazie tych ciasteczek można również przygotować spód do ciast, u mnie posłużyły jako spód do sernika migdałowego... to jest dopiero poezja smaku

Smaczne Zdrowe
Pomidorowe bułeczki 149

wyrośnięcia. Na stolnicy obsypanej delikatnie mąką rozwałkowujemy oba ciasta na cienkie prostokąty. Kładziemy jedno ciasto na drugim, zwijamy w roladę dłuższym bokiem. Dzielimy wałek na 6 części. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy wałeczki na stojąco, smarujemy delikatnie wodą lub białkiem i obsypujemy ziarenkami. Pieczemy bułeczki przez 20 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami