ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:78/1217)

PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 375

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi.  ki   (forma35x20 cm) Ciasto 15 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik  dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta(...)łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat 250 g masła PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagnieść, rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować  dżemem porzeczkowym . Beza Z białek ubić sztywną piane, pod koniec ubijania dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi

RAROSSA
Ciasto czekoladowe z cukinią 260

ciasto długo zachowuje świeżość. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 21cm. Ciasto czekoladowe z cukinią Składniki: 1 szklanka (160g) mąki pszennej 4 łyżki (40g) mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki (150g) cukru 1/2 szklanki (110g) oleju 200g startej na drobnych oczkach i odciśniętej cukinii (bez skóry i pestek) 50g gorzkiej czekolady 2 jajka 2 łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu(...)drugiej misce wymieszać przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną - składniki suche dodać do składników mokrych, wymieszać, dodać roztopioną i ostudzoną czekoladę, wymieszać - ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać - piec w 170-180 stopniach przez 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka

Smakołyki Bereniki
Sernik z pianek marshmallow z truskawkami 203

Pyszny, leciutki i puszysty sernik na zimno z truskawkami z masą z pianek marshmallow. Świetny przepis na sernik bez pieczenia :) SKŁADNIKI Spód ciasta: 300g herbatników  100g masła Masa: 1 szklanka mleka 2 szklanki śmietany 30% 70g białych pianek marshmallows 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wrzątku Galaretka: 200-250g truskawek 1 op. galaretki

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #9 Tarta cytrynowa z serem i kawałkami czekolady 7370

dopiero jak wyjęłam ciasto z piekarnika Wniosek jest jeden: jakkolwiek ułożycie ciasto na wierzchu – będzie dobrze Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Ciasto kruche : – 190 g mąki – 75 g cukru pudru – 90 g zimnego masła – 1 jajko – szczypta soli – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę(...)oraz boki foremki (lub tak jak ja rozgniatamy po prostu ciasto rękami na blacie). Na ciasto wylewamy masę serową. Z pozostałego ciasta wałkujemy paseczki lub cokolwiek innego i układamy je na masie serowej (bez obaw nie „utopią” się w masie). Pieczemy w 180 stopniach 45 – 50 minut. Gdyby w trakcie pieczenia ciasto kruche zbytnio się rumieniło, można

Relaxtime
Zemsta teściowej 403

Nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec na złoto około 25-30 minut. Kruche z bezą: Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie rozłożyć drugą część ciasta. Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dolać sok z cytryny. Sztywną pianę wyłożyć na ciasto, posypać na wierzchu(...)letnią żelatynę i zmiksować. Warstwy ciasta: Na kruche ciasto wylać tężejącą galaretkę z wiśniami i odłożyć  do lodówki do stężenia, rozsmarować bitą śmietanę i położyć kruche ciasto z bezą. Żeby beza była chrupiąca (nie wilgotna) ciasto owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki

Ala piecze i gotuje
Pani Walewska 451

Chciałam Was dzisiaj zaprosić na przepyszne kruche ciasto z bezą , migdałami , przełożone delikatnym kremem budyniowym. Jak zapewne wiecie Pani Walewska to arystokratka w śród przepisów . Ciasto podałam na przepięknej porcelanie  Bogucice   http://www.porcelanabogucice.pl/ Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)lodówki na około 15  minut. 2 duże blaszki  wyłożyć spód papierem do pieczenia.  Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć spód blaszki. Wierzch ciasta posmarować 1 słoiczkiem powideł . Białka na bezę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Podzielić na pół , jedną połowę wyłożyć na powidła i równo rozsmarować , wierzch posypać migdałami. Piec

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto drożdżowe na noc bez wyrabiania 298

zagniatania, bez odpalania miksera, bez brudzenia sobie rąk :) Poniższe ciasto drożdżowe znacznie różni się od jego najbardziej popularnej, tradycyjnej wersji - nie tylko w smaku, ale i w sposobie przygotowania.  Jest przede wszystkim bardziej wilgotne i zwarte , a to za sprawą dodania oleju. Ale przez to nie wysycha i długo zachowuje świeżość.  Najistotniejszą rozbieżność stanowi jednak tu  sposób

Grunt to przepis!
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI - ZE STEWIĄ 751

ręcznie. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną rozkruszyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  ( poprzyduszać).  Drugą zawinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce.Składniki na masę śmietanową:- 1200g kwaśnej śmietany ( u mnie 800g śmietany 18% i 400g jogurtu greckiego)- 5 białek- szczypta soli- 1/4 szkl ksylitolu- 60 kropli stewii fluid- 2 op. budyniu waniliowego bez cukruDodatkowo(...)błyszcząca.Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać .Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Puszysty biszkopt gryczany 149

nutą pomarańczy. Szybki biszkopt gryczany. Można podawać z konfiturą lub słodkim jogurtem – jogurtem wymieszanym z konfiturą lub miodem i sokiem z cytryny.   Puszysty biszkopt gryczany Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 porcji Składniki 3 łyżki erytrol lub inne słodziwo 3 łyżki mąka gryczana czubate 4 szt jajko 1 łyżeczka esencja pomarańczowa lub łyżka soku z pomarańczy(...)Żółtka ucieramy z erytrolem. Do masy z żółtek dodajemy mąkę i cały czas ucieramy. Dodajemy esencję lub sok z pomarańczy i otartą skórkę. Delikatnie łączymy masę z ubitym białkiem. Ciasto wylewamy do formy, małej keksówki, ok. 20-25 cm długości. Pieczemy 30 minut w temp

Kucharzyca
Gruszkowo-Jabłkowa tarta pod bezą. 138

gruszkowo-jabłkowego: 5 gruszek średniej wielkości  3 jabłka  0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki białego wina lub szampana szczypta cukru Na bezę i poza kolejką: 2-3 białka (pozostałe z robienia ciasta) cynamon 8-10 łyżeczek cukru plasterek cytryny Jako pierwsze obieramy gruszki, wycinamy gniazda z pestkami i kroimy je w paski po długości. Po gruszkach, czas(...)rozwałkowujemy. Tak przygotowane ciasto wkładamy na blaszkę, możecie piec na papierze, możecie również położyć blachę na cieście i odwrócić tak aby ciasto przykleiło się do blachy, a wy zdejmiecie wtedy tylko papier i będzie tarta bez papieru. Ja wykorzystałem sposób drugi. Tak więc teraz nasza tarta musi się podsuszyć, piekarnik 180 stopni, termoobieg i do nagrzanego pieca wkładamy ciasto

Kuba Gotuje
Szarlotka z bezą - Listopadowe Wyzwanie Blogerek 140

zmieniłam zdanie i zdecydowałam się na szarlotkę z bezą. Po pierwsze - miałam trochę mniej czasu niż przewidywałam na popełnienie wypieku, a po drugie właśnie szarlotka z bezą była pierwszym przeze mnie upieczonym ciastem z jabłkami i mam do niej pewien sentyment;) Na koniec dodam, że ten przepis figuruje już w zeszycie mojej babci, zatem jest to ciasto wielopokoleniowe(...)piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i pieczemy przez 25 minut. Beza: Białka ubijamy na sztywno. Następnie partiami wsypujemy cukier i całość ubijamy na gładką i lśniącą bezę. Po 25 minutach wyjmujemy ciasto i rozprowadzamy na wierzchu bezę. Całość ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut, aż beza się zezłoci (jeśli szybciej zacznie nabierać koloru można przykryć wierzch papierem

My simple kitchen
ZIMOWE CIASTO Z MANDARYNKAMI 197

Mandarynki dla wielu to symbol Świąt Bożego Narodzenia. Warto ich... Artykuł ZIMOWE CIASTO Z MANDARYNKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ciasto "Kinder Country" bez pieczenia 2278

ciacho przygotowałam dla męża z okazji urodzin. W związku z tym, że byłam kilka dni po porodzie nie miałam siły nic piec i tak oto powstało ciasto "Kinder Country" bez pieczenia. Dla kogo: dla fanów batonika Kinder Country dla mających zepsuty piekarnik dla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem Składniki: 350ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 200g herbatników

Mania Wypiekania
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 419

budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń śmietankowy KREM PORZECZKOWY: 250 g porzeczki czerwonej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% DODATKOWO: bezy ok 200 g herbatników Formę o wymiarach 21 x 25 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki. Gotowy sernik będzie łatwiej wyjąć z formy(...)sernika usunąć folię i wylać krem porzeczkowy. Kiedy stężeje wyjąć całe ciasto z formy, pokroić na kwadraty i na każdym położyć bezę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , kremówka , porzeczki , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #4 Ciasto z czekoladą i bananami 9830

mnie czekolada ze świeżymi bananami zawsze się sprawdza. Korzystam jak zwykle z czekolady gorzkiej, ale spokojnie możecie zastąpić ją deserową lub mleczną. Muszę też na wstępie ostrzec, że ciasto jest mocno sycące i dość słodkie, dlatego ograniczyłam cukier do minimum. Po raz kolejny wykorzystałam też biszkopt genueński (pierwszy przepis z tym biszkoptem znajdziecie tutaj ), który jest moim ostatnim odkryciem. Jest(...)ubijamy całe jajka i dodajemy odrobinę masła. Koniec gadania, przejdź my do przepisu Składniki na blaszkę 20×20 cm, biszkopt pieczony w opcji góra – dół bez termoobiegu: Biszkopt genueński : oczywiście można zastąpić go swoim własnym przepisem na biszkopt – 2 jajka – w temperaturze pokojowej – 6 łyżek cukru (60g) – 6 łyżek mąki (60 g) – 1 łyżeczka masła (7g) – szczypta soli

Relaxtime