ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:604/1217)

PĄCZKI 229

podrośnięcia. Tłuszcz podgrzać do właściwej temperatury tzn. takiej, w której wrzucony do rozgrzanego tłuszczu mały kawałek ciasta natychmiast wypływa. Wyrośnięte pączki wkładać do gorącego tłuszczu spodnią stroną do góry. Naczynie przykryć pokrywą. Gdy pączki zrumienią się przewrócić je na drugą stronę i dosmażyć bez przykrycia. Co jakiś czas wrzucać do rozgrzanego tłuszczu kawałek surowego ziemniaka. Gotowe pączki wyjmować łyżką cedzakową

RAROSSA
Pierogi orkiszowe ze szpinakiem  236

praskę czosnek, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Na koniec dodajemy pokruszony ser Feta, dokładnie mieszamy.  Ciasto wypełniamy lekko przestudzonym farszem, zamykamy pierogi i wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy do czasu, aż nie wypłyną.  R ozgrzewamy patelnię grillową, na której podsmażamy pierogi (bez dodatku tłuszczu). Smacznego

Fit-amina
Dyniowa krajanka 169

Po Jesiennym Risotto zapraszam tym razem do wypróbowania dyni w wersji słodkiej- w postaci krajanki bez pieczenia.Masa dyniowa nie będzie dla Was zaskoczeniem, bo to

Kraina Miodem Płynąca
Bułeczki śniadaniowe na zakwasie 193

orkiszowej2 i 1/2 łyżeczki soliWykonanie:1. Wieczorem: połączyć zakwas z wodą dodać mąki i dobrze wymieszać (bez soli).2. Przykryć folią i zostawić na 45 min.3. Dodać sól i dobrze wyrobić.4. Przykryć folią i zostawić na 30 minut po czym złożyć ciasto kilka razy w kopertę.5. Ponownie przykryć folią i zostawić na 30 minut po czym znowu złożyć

UgotujmyTo.pl
Kurczak w soli na butelce 385

Kurczak w soli na butelce...Złocisty, soczysty i chrupiący.Upieczony na stojąco.Obtoczony w samej soli.Bez dodatku innych przypraw.Bez tłuszczu.Polecam!Składniki:Kurczak o wadze około

Gospodyni Miejska
Sakiewki gryczane z hiszpańską duszą :) 190

składniki do ciasta na naleśniki umieścić w jednym pojemniku i zmiksować, albo roztrzepać trzepaczką. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie możemy zabrać się za nadzienie. Nadzienie: W woku rozgrzać kilka kropel oleju, na rozgrzany tłuszcz włożyć warzywa, bez potrzeby rozmrażania, przykryć i dusić na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec duszenia do warzyw

Blondynka Gotuje
PUSZYSTE PĄCZKI 240

podrośnięcia. Tłuszcz podgrzać do właściwej temperatury tzn. takiej, w której wrzucony do rozgrzanego tłuszczu mały kawałek ciasta natychmiast wypływa. Wyrośnięte pączki wkładać do gorącego tłuszczu spodnią stroną do góry. Naczynie przykryć pokrywą. Gdy pączki zrumienią się przewrócić je na drugą stronę i dosmażyć bez przykrycia. Co jakiś czas wrzucać do rozgrzanego tłuszczu kawałek surowego ziemniaka. Gotowe pączki wyjmować łyżką cedzakową

RAROSSA
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 338

Uczucia fala zalewa jej serce, policzki pieką, usta chcą więcej. Dotyk jej dłoni koi jego nerwy. Pragnie jej słuchać ciągle, bez przerwy. Idą za rękę wąskimi

W kuchni Karmel-itki
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 206

pytanie o ulubione danie bez wahania odpowiadam: naleśniki! Doskonale sycą i dobrze smakują zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej. Nadmiar placków zawsze można odgrzać i nadziać ulubionym farszem. Pomysł na zielone naleśniki wyłapałam już dawno i niejednokrotnie próbowałam w swojej kuchni, ale ale ... z różnym efektem. Dzisiaj miałam więcej czasu i swobody w kuchni, więc postanowiłam zabrać się(...)ponownie.  Inspirując się przepisem na naleśniki z kaszy gryczanej, zrobiłam nową wersję - z ryżu basmati. Tym razem dodałam nieco mąki ziemniaczanej i, co oczywiste, szpinaku. Ciasto wyszło dość lejące, ale mimo to z zapałem i ciekawością zabrałam się za smażenie. Moja mała, teflonowa patelnia jest niezawodna, dlatego użyłam jej również tym razem. Naleśniki w tej odsłonie wyszły nieco grubsze

Kuchnia Ellie
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 198

nabytej od nas skromności, wolał się prezentować gorzej, aby nie wszystko w nim było idealne.Torcik składa się z budyniowego biszkoptu, masy migdałowej, kruchutkiej (a w zasadzie pokruszonej) bezy i masy kawowej (z kawy marcepanowej) - kolejność od dołu do góry.Niesamowity smak mas zawdzięczamy pysznościom od SKWORCU!  To właśnie tu dorwałyśmy przepyszną KAWĘ MARCEPANOWĄ (warto o niej poczytać(...)jest pole do popisu. Ciasta, desery, masy... ale i dania wytrawne! Genialny jako zdrowe zastępstwo dla mąk. Czarujcie! Z takim "zaklęciem" wszystko wyjdzie.SKŁADNIKI NA TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY:* Biszkopt - - białka, 4- cukier puder (1/2 szklanki),- mąka ziemniaczana (1 łyżka)- proszek budyniowy mały,- szczypta proszku do pieczenia (bg),* Beza - - białka - 4- cukier - 3/4 szklanki- sól - odrobinka* Masy kawowa

Wypisz Wymaluj
Ciasto "Pijak" 443

żółtek3/4 szklanki cukru (lub mniej)budyń śmietankowy (bez cukru)500 ml mleka1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej250 g masłacukier waniliowyPolewa:100 g gorzkiej czekolady (lub 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej)50 g masłaponadto:okrągłe biszkopty dżem z czarnej porzeczki (ok. 400 ml)50 ml wódki + 50 ml mleka Ciasto "Pijak" - Sposób przygotowania:Biszkopt:Tortownice wyłożyć pergaminem

Słodka Strona
Kremowa zupa brokułowa z jaglanymi kluseczkami 291

dodać jajko, mąkę i sól. Zmiksować blenderem (niekoniecznie) i maczając łyżeczkę w wodzie nabierać porcję ciasta. Kłaść na osolony wrzątek, a kiedy kluski wypłyną do wierzchy wybierać łyżką cedzakową. Kluski podawać z gorącą zupą brokułową, posypując wierzch rzeżuchą. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Obiad , Zupy Tagged: brokuł , bulion , kasza jaglana , rzeżucha

https:KKuchniaMniam
Ciasto kruche z borówkami na puszystej piance 149

mąki 0,5 margaryny 4 żółtka 0,25 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie dodajemy żółtka i cukier. Ciasto dzielimy na 3 części. 70 % wykładamy na blaszkę ( u mnie okrągła tortownica o średnicy 21 cm.) wcześniej pokrytą papierem do pieczenia. Sam spód zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez(...)budyniu śmietankowego bez cukru 0,25 szklanki oleju Białka ubić na puszystą pianę. Dodać cukier dalej ubijając. Następnie wsypać proszek budyniowy. Na koniec dolać olej cały czas mieszając.  OSTATNIA PROSTA Na podpieczony i wystudzony spód wykładamy część borówek, zalewamy pianką i posypujemy resztą borówek. Z zamrażalnika wyjmujemy 2 części ciasta, jasne i ciemne. Ścieramy na tarce o grubym oczkach

Mój Smak na Życie
Chałka królewska - trzy smaki 260

cukru perłowego   Wykonanie: mleko podgrzać w rodelku z masłem. Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe umieścić w misie robota i hakiem zagnieść błyszczące, nieklejące się do brzegów misy ciasto (około 8-10 minut). Przykryć misę folią i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości wiśnie suszone (użyłam kandyzowanych) z dżemem i sokiem z cytryny umieścić w rozdrabniaczu i zmielić(...)mielone orzechy laskowe podprażyć na patelni bez tłuszczu (lub użyć kupnych podprażonych), ostudzić. Z pomarańczy zesterem ściąć skórkę, następnie wycisnąć sok. Orzechy wymieszać z posiekaną skórką pomarańczową, sokiem z połowy pomarańczy i miodem. Jeśli używasz cukru, podgrzej go do rozpuszczenia w soku pomarańczowym. Na koniec wmieszać pianę ubitą z 1 białka wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść, następnie podzielić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik czekoladowy 224

piekarniku zaczęło się niego mocno kopcić jakby ktoś rozpalał ognisko:P A wszystkiemu winna była właśnie nieszczelna forma, przez którą wyciekał topiący się pod wpływem temperatury tłuszcz ze spodu ciasta. Jaki z tego wniosek? Kobieto, leć do sklepu i kup sobie nową formę haha :D Tortownica 24 cm Składniki: Ciasteczkowy spód: 170 gram ciasteczek zbożowych 70 gram stopionego masła(...)czynność i zmiksowałam masę tylko mikserem. Jeśli jednak chcecie uzyskać aksamitnie gładką fakturę bez grudek to możecie się nim posłużyć. Gotową masę wykładamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy od 40-60 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Gdy ciasto nabierze temperatury pokojowej wkładamy na parę godzin do lodówki

My simple kitchen