Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne z kokosowym kremem, truskawkami i likierem. Wygląda i pachnie cudownie. Uważam, że nie jest trudne w przygotowaniu. Należy tylko pamiętać, aby składniki na krem miały temperaturę pokojową. Polecam! W przepisie na stronie jest ciut inna kolejność niż na filmie. Na stronie najpierw(...)Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej 30g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 80ml oleju Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny
Mała Cukierenkapieczarki, a następnie podsmażamy je na łyżce oleju. Na drugiej patelni smażymy doprawione solą i pieprzem mięso mielone, bez użycia tłuszczu, gdyż wytopi się on z mięsa. Ogórki kiszone kroimy na plasterki, a ser ścieramy na tarce. Blachę obsypujemy mąką. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy średniej wielkości koła (np. miseczką) i układamy je na blachę. Na wyłożone okrągłe pizzerinki nakładamy
Symfonia smakowaDzisiaj coś z Skandynawii, a mianowicie placki. Ciekawa odmiana dla amerykańskich pancakes. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga użycia miksera i samo przygotowanie naleśników bez odczekania zajmuje mniej niż 15 minut. trzeci placek schował się pod gruszkami, oj nie ładnie ;d Placuszki/ Naleśniki/Racuchy (na kefirze) norweskie - svele podane z smażoną gruszką i jogurtem greckim Przepis adaptacja(...)łyżeczki sody łyżeczka rozpuszczonego ostudzonego masła Mąkę i sodę wymieszać, wbić jajko, wlać masło, miód i kefir. Wymieszać całość. Ciasto odstawić na pół godziny. Po tym czasie smażyć (smażyłam na maśle, można także użyć oleju/oliwy lub smażyć bez tłuszczu) placki z dwóch stron na brązowy kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
tost z dżememdzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko(...)Masę przekładamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i nakładamy na masę wafelkową. 100 g wafelków bardzo drobno kruszymy i posypujemy nimi bitą śmietanę. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. (Ja wafelki i czekoladę pokruszyłam za pomocą rozdrabniacza). Smacznego
paapilotkaapieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku dodatkowo 16 jabłek 1 l mleka 4 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2-3 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 1 słowik marmolady śmietana 1/2l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Wykonanie: Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche, wyłożyć na dno i spód blaszki. Obrane jabłka pokroić na połówki, wydrążyć nasiona
Pychotkaaanogami owiniętymi folią spożywczą lub specjalna połówka lalki (bez nóg, ale ze szpikulcem) do tortów tego typu Najpierw musimy upiec trzy biszkopty. Każdy pieczemy z 3 jajek, 0,5 szkl. cukru, 0,5 szkl. mąki i 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Plus ewentualnie 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto na każdy biszkopt przygotowujemy oddzielnie. Nie robimy od razu całej porcji(...)Jeśli jest zbyt rzadki, dodajemy więcej cukru pudru i znów miksujemy. Masa musi być idealnie gładka i bez grudek. Krem odstawiamy na bok, ale nie wkładamy do lodówki. Kiedy biszkopty ostygną przekrawamy je na pół. Najpierw przekładamy kremem śmietankowym (nie bardzo grubo) ciasto na podstawę. Łączymy obie połówki, a całość smarujemy cieniutko kremem maślanym. Powlekamy lukrem plastycznym. Ja robię
Ratunku obiadRewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz(...)lekko rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą na oleju, oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Na ciepłe ciasto serowe układamy plastry mięsa, na to pieczarki i zawijamy w roladę, zapiekamy jeszcze przez 25 minut w 180 stopniach
Jadło i czytadłojuż wcześniej wspominałam nie wyobrażam sobie soboty bez domowych słodkości. Dzisiaj postanowiłam zrobić domowe rogaliki, które robi się błyskawicznie. Takie rogaliki uwielbiają wszyscy, a dzieci się nimi wprost zajadają. Ja od dziecka pamiętam ten smak i zapach unoszący się w domu podczas pieczenia. Jeżeli jeszcze nie jedliście takich rogalików, to koniecznie musicie spróbować! Składniki: - 3 szklanki mąki; - 2 żółtka(...)zostawić, aż drożdże się rozpuszczą. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, margarynę i smalec. Posiekać do konsystencji kaszki. Dodać śmietanę z drożdżami, zamieszać łyżką, zlepić lekko zagniatając dłonią. Ciasto podzielić na 4 części, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny. Po schłodzeniu wyjmować kolejno poszczególne części, rozwałkować na okrąg o średnicy 30 cm. Koło podzielić
dom-agi.plserem na pysznym cieście kruchym z dodatkiem drożdży ;)) Placek z botwinką i kozim serem: Składniki: Ciasto: 200g mąki pełnoziarnistej 1 opakowanie drożdży instant (7g) 1 jajko 60 ml wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g botwinki bez buraczków 250 ml jogurtu bałkańskiego 3 ząbki czosnku 200 g sera koziego w plastrach
Spektrum Smakuprażonych jabłek 4 łyżki bułki tartej 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 łyżki budyniu śmietankowego bez cukru przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz mak, dodajemy pokrojone miękkie masło oraz żółtka. Dłonią wyrabiamy elastyczne ciasto (w razie potrzeby możemy dosypać odrobinę mąki). Wyrobione ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy
Smakowite Daniaserowej. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier i dokładnie miksujemy na gładką, lśniącą bezę. Następnie dodajemy pozostałe składniki czyli mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość bardzo delikatnie mieszamy. I nasze białe ciasto jest gotowe. Teraz przechodzimy do ciasta ciemnego :-) ciasto ciemne SKŁADNIKI: - 6 jaj - ¾ szklanki cukru - szklanka m ąki pszennej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokujajka 200 ml mleka 3 łyżki cukru 50 g masła 1 łyżeczka soli marmolada mandarynkowa do nadzienia I bez zbędnych podchodów i zastanawiania się wszystkie składniki (oprócz marmolady oczywiście) lądują w dużej misce. I przez 20 minut wyrabiamy ciasto. Ma być idealnie sprężyste, w ogóle nie przylegające do dłoni. Potem przykrywamy miskę ściereczką i zostawiamy ciasto do wyrośnięcia(...)zawijamy ciasto. Musimy dokładnie zlepić żeby marmolada nam nie wypłynęła. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia sklejeniem ku dołowi i ponownie przykrywamy i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Smarujemy po wierzchu mlekiem i pieczemy około 20 minut (do zrumienienia) w temperaturze 180 stopni. Prawdę mówiąc mi na 2 bułki zabrakło już dżemiku i zrobiłem je bez żadnego nadzienia
Marder&Marder Manufactureciasto ucierane z jagodami. Jeżeli owoce są mrożone, należy ich nie rozmrażać tylko oprószyć mąką ziemniaczaną i takie wyłożyć na ciasto. Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jaja 200 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g mrożonych lub świeżych jagód Wszystkie składniki powinny być(...)proszek do pieczenia przesiać. Masło, cukier i szczyptę soli utrzeć mikserem na puszysto. Wbijać po jednym jajku, ciągle dokładnie ucierając. Następnie dodać przesiane suche składniki i wymieszać całość. Ciasto przelać do formy, wyrównać i na wierzch wysypać jagody. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut do suchego patyczka. Podawać posypane cukrem pudrem
wyzwania kuchennetrza to wykorzystać. Receptōw 8 na take ciasta je połno, ale joł żech sie pomyśloł, że zrobiymy sie tarta, bo niy dojś, że fajnie smakuje, to tyż gryfnie 9 wyglōndo 10 na stole. Ludzie sie trocha takich tartōw bojōm 11 , bo sie naczytali inkszych receptōw, kaj im kołżōm robić jōm bez połra godzin, a potyn jeszcze przipiykać ze fandzołlōma(...)lodōwki, yno zaroz wyklejymy tym forma na tarta. Kebyjście chcieli, to mogecie tyż te ciasto sie rozwałkować miyndzy dwōma papiōrōma do pieczynioł, a potyn yno przeciepnōńć je do formy. Wrojście 23 je do pieca na 15 minut, żeby sie yno leciutko przibrōnołciōło 24 . Bez tyn czas, jak łone je we bratrurze, to sie ôbiercie 25 śliwki i zrōbcie piana- ubijcie
Chop w kuchnicukru 1000 g białego tłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Tłuszcz do posmarowania blaszki Bułka tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić Masa serowa: Ser zmielić. Wszystkie składniki utrzeć
The Sweet DamselMożecie znaleźć tutaj serniki pieczone: dyniowy, nowojorski, limonkowo-miętowy, mokka, kajmakowy, z brzoskwiniami, wiedeński, złota rosa i serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie przeze mnie
UgotujmyTo.pl