ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:486/1217)

Oponki serowe babci Basi 217

bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Karnawał w pełni , więc najwyższa pora na oponki serowe. Robi się je szybko , a rozkosz dla podniebienia …. spróbujcie !!! , Składniki : 0,5 kg białego sera, ok. 3,5 szklanki mąki ( 3 do ciasta

Pysznosci Babci Basi
Stefanka 269

Składniki na ciasto zagnieść szybko do jednolitej konsystencji ,podzielić na trzy równe części , blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować ciasto ,zrobić tak ze wszystkimi częściami i na papierze wstawić do lodówki na 20 minut . Składniki na polewę ( bez spirytusu )zagotować i doprowadzić do konsystencji gęstej śmietany, zdjąć z ognia i po 10 minutach dodać spirytus ,wymieszać i odstawić

Wypieki Rene
Pierogi z karpiem milickim 137

mamy swoją własną prywatną wigilię :) na której podaję tradycyjne składniki w trochę inny sposób:) Pierogi z karpiem milickim SKŁADNIKI: Na ciasto: 2 szklanki mąki ciepła woda wody 1 łyżka oleju szczypta soli Nadzienie: 500 g filetów z karpia (bez skóry) 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 1 cebula 1 łyżka masła 3 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki sól,  pieprz

MarciochaKucharzy
ROLADA CZEKOLADOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 147

Zwłaszcza,że dziś ostatni dzień karnawału!! A żeby nie było za słodko, to smak własnoręcznie zrobionego i dodanego do ciasta dżemu z czarnej porzeczki dodał trochę cierpkości i pysznego orzeźwienia. Rolada jest za to bez mąki i tłuszczu! Składniki na około 8 porcji: 100g czekolady gorzkiej deserowej 175g cukru 5 jajek 3 łyżki wody garść migdałów/orzechów/rodzynek szczypta(...)minut. Upieczony placek wystudziłam. Posmarowałam go dżemem z czarnej porzeczki. Następnie nałożyłam bitą śmietanę. Zwijałam wzdłuż krótszego boku. W tym miejscu nadmienię,że hmm w trakcie tego zwijania ciasto trochę popękało... co oczywiście nie zmienia faktu,że w smaku było i tak pyszne! Przed podaniem ciasto powinno się schładzać w lodówce. Posypałam je cukrem pudrem i podałam na stół

potrawyregionalne
Banalny herbaciany piernik 151

formy i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzony piernik można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą, ale bez tego również smakuje wybornie. * Proszę nie zamieniać sody na proszek do pieczenia, gdyż wtedy zamiast piernika najprawdopodobniej wyjdzie zakalec. PS. Z innych bardzo łatwych ciast polecam Szybką babkę z kefirem. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site

Smakowy Raj
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z TWAROŻKIEM. 179

łososia w płacie 1 jajko Łososia płuczę pod zimną wodą, odcinam skórę (chyba, że macie płat bez niej, ten punkt należy pominąć). Oprószam cytrynowym pieprzem i odstawiam. Dzielę go na cztery duże lub sześć dużych kawałków. Twarożek mieszam z suszonymi ziołami.  Ciasto francuskie kroję w kwadraty, w zależności od ilości kawałków ryby tak, aby z łatwością można było rybę

W kuchni Karmel-itki
A'LA SERNIK 315

puszysty, mięciutki smietankowy sernik, z tym że całkowicie bez sera... Przepis dostałam od bratowej mojego męża, a kiedy pierwszy raz go upiekłam i wszyscy się w nim rozsmakowaliśmy, teraz zagościł już na stałe w Naszym domu. Upieczmy go i zaskoczmy gości bo smakuje jak najprawdziwszy sernik.   Składniki:ciasto:3 szkl.mąki2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniamargaryna5 żółtek5

Z Majeczką w kuchni
Kremowa tarta z wiśniami i jagodami z kruszonką / Cherry and blueberry cream tart with streusel 195

recipe in English Kremowa tarta z wiśniami i jagodami z kruszonką (8-10 porcji) Składniki na tartę: 1 porcja ciasta na tarty słodkie, gotowe ze sklepu lub z tego przepisu 1 ½ szklanki świeżych jagód 1 ½ szklanki świeżych wiśni, połówki bez pestek Składniki na krem: ¾ szklanki cukru ⅓ szklanki mąki ⅛ łyżeczki soli 2 jajka, lekko rozstrzepane widelcem ½ szklanki śmietany 18% Składniki

karmelowy
Nadziewane pierniczki (jak alpejskie ) 73

profilu @pelnytalerz na instagramie. Tam ten przepis już wisi od 2 dni. SŁOWA KLUCZOWE KATEGORIA RODZAJ KUCHNI Ilość: ok. 70 szt. Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Nadziewane pierniczki (jak alpejskie ) Pyszne nadziewane pierniczki przygotowanie: 50 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 40 min czas całkowity: 1 godzina 30 min Składniki: Pierniki 200g miodu 1 łyżka przyprawy(...)zmiksować. Ubitą masę jajeczną dodać do mąki, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę z sodą. Ciasto przykryć folią spożywczą, odstawić do lodówki na min. 24 godziny. Blat podsypać mąką, ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm (lub 5-6 mm, jeżeli pierniczki mają być bez nadzienia). Wybraną foremką wyciąć ciastka. Na połowę nałożyć marmoladę, przykryć drugim wyciętym pierniczkiem (bardziej klejącą

Pełny talerz
Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka 222

mojprzepisna.pl | Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka Propozycja dla tych co lubią sobie pochrupać do kawki jakieś małe co nie co. Moje ciasteczka nie tylko zaspokoją potrzebę na coś słodkiego, ale również są bogate w błonnik. Dzięki temu, że są nafaszerowane orzechami, żurawiną i daktylami, dłużej czujemy się najedzeni. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 14 ciasteczek o grubości około(...)Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, zmielić, dość drobno, tak aby dało się formować ciastka. Łyżką nabierać ciasta i formować kulkę wielkości orzecha włoskiego. Rozpłaszczać, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec 15 min w 180 st. Smacznego! Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka

moj przepis na
Ciasto z jagodami i kruszonką 192

żółtka 2-3 łyżki wody Na nadzienie: 200 g marmolady wieloowocowej 300 g jagód Na bezę: 4 białka szczypta soli 120 g cukru WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać zimne żółtka, zimną wodę i posiekane nożem zimne masło. Zagnieść szybko ciasto, owinąć przejrzystą folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Ciasto

Passions hobbies life
Sernik piernikowy 218

Połączenie moich dwóch ulubionych ciast świątecznych w jedno to spełnienie marzeń wewnętrznego łasucha i wewnętrznego lenia - zamiast sernika i piernika można przygotować na Wigilię jeden sernikopiernik! Spód:220 g pierniczków (bez nadzienia)pół kostki masłaSernik:1 kg twarogu5 jajekszklanka cukru3 łyżki mąki ziemniaczanej1 pomarańcza 2 łyżki przyprawy do piernika+ masa cukrowa do dekoracji     Pierniczki kruszymy(...)Mieszamy z twarogiem, cukrem, przyprawą do piernika i mąką aż do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Jajka rozbełtujemy w oddzielnej miseczce i dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy dokładnie, wylewamy na wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni. Ciasto pieczemy 50-60 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach.      Masę cukrową ugniatamy przez chwilę

sama złodycz
Tarta gruszkowa z migdałami 127

kruszonka dodaj jajko i zagnieć delikatnie ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę. Nakłuj dno widelcem i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Podpiecz spód przez 10 minut. Zmiksuj masło z cukrem i solą. Dodaj po jednym jajku i waniliowy(...)przekrój na pół i usuń gniazda z nasionami. Ułóż gruszki na na migdałowj masie i lekko je dociśnij. Włóż tartę do nagrzanego piekarnika, zmniejsz temperatuę do 160ºC i piecz ciasto przez około 45 minut. Upieczone ciasto powinno być na wierzchu rumiane. Wyjmij z piearnika i ostudź lub podaj na ciepło do lodów

codojedzenia
Ciastka maślane z marmoladą 162

wstawiam na 30 minut do lodówki. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Małą szklanką wykrawam w cieście krążki. Kawałki ciasta układam na blaszce. Połowę krążków smaruję białkiem i posypuję cukrem waniliowym. Ciastka piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Krążki bez posypki smaruję marmoladą i sklejam z ciasteczkiem z posypką. Gotowe ciasteczka układam na talerzu. Do przygotowania ciasteczek użyłam marmolady

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z rabarbarem i budyniem 194

rozrabiać palcami tak długo, aż powstanie kruszonka. Dopiero wtedy dodać wodę i wyrobić szybko jednolite ciasto. Odłożyć ciasto na minimum 30 minut do lodówki. W międzyczasie ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka wg przepisu na opakowaniu. Jeśli budyń jest bez cukru, to należy dodać cukier. Budyń lekko ostudzić. Rabarbar umyć, obrać, i pokroić na 1 cm kawałki. Przygotować formę

na moim stole...
Korzenne ciasto z dynią 138

Korzenne ciasto z dynią Moi chłopcy uwielbiają to korzenne ciasto . Jest wilgotne , słodkie i bardzo , bardzo aromatyczne . Najlepsze , jakie można sobie wyobrazić, do kubka, ciepłego, mleka w chłodny jesienny wieczór przed kominkiem. Za to ja kocham zapach , jaki się rozchodzi po domu w trakcie jego pieczenia..taki świąteczny , piernikowo , cynamonowy..pyszny słodki i ciepły Składniki na małą blaszkę(...)lekko lejące , mokre . Wszystko mieszamy mikserem , do powstania jednolitej masy . Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę . Pieczemy w temperaturze 180 C , bez termoobiegu , około 40 minut . Najlepiej , przed końcem pieczenia , sprawdzić , nakłuwając patyczkiem . Po wyjęciu z ciasta powinien być suchy . Ciasto wyjąc i odstawić do wystygnięcia . Można posypać cukrem pudrem . Korzenne ciasto dyniowe jest gotowe . Smacznego     Post

Ogrodnik w podróży
Torcik Sachera 142

Niewiele jest tak lubianych przysmaków jak czekolada. Bez względu na to czy czekolada jest słodka, gorzka, mleczna, z orzechami czy biała, rezygnujemy z niej z trudnością, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale w dodatku poprawia humor i samopoczucie. Proponuję dzisiaj bardzo czekoladowy torcik Sachera. Składniki; TORT 150g gorzkiej czekolady 1 50g  masła 150g cukru 5 jajek 150 g mąki(...)starannie  wymieszamy , by nie było grudek. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm. smarujemy masłem i posypujemy mąką , nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.C i w takiej temperaturze pieczemy ciasto przez około 35 minut do 40 minut.Wyjąć ciasto z piekarnika , zostawić do wystygnięcia i wyjąć z formy. Nadzienie: do dżemu morelowego dodajemy  2-3 łyżki wody i podgrzewamy

Gorący kąsek