Jak mija Wam długi weekend? Gdyby tylko pogoda była lepsza to śmiało mogłabym przyznać, że mój mija wyśmienicie i mam nadzieje, że Wam również. Niestety czas
Be Fit Be Strongnaszych stołach. Na blogu można znaleźć przepis na biszkoptową roladę z jabłkami i roladę waflową z bananem a teraz dołączy do nich rolada z nadzieniem galaretkowo - śmietanowym.W mojej wersji ciasta do nadzienia użyłam bitej śmietany, galaretki i dla podkręcenia smaku kwaskowatych wiśni. Rolada pięknie się prezentuje więc z powodzeniem może zawitać
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniadodajemy mąkę i mleko - mieszamy, całość dodajemy do białek i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy masło na patelni, gdy patelnia jest mocno rozgrzana wlewamy nasze ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Smażymy z obu stron na złoto. Brzoskwinie kroimy w kostkę, banana w plastry. Omlet smarujemy serkiem, posypujemy owocami, składamy na pół i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!! Inspiracja: przepis Ewy Wachowicz
słodki bratekSkładniki : 3 jajka 3 łyżki mąki ryżowej szczypta soli po garści różnych bakali (rodzynki, żurawina, suszone morele, orzechy włoskie, migdały, daktyle) mały banan na wierzch: garść moreli, sok jabłkowy lub pomarańczowy, bakalie do dekoracji np. migdały, żurawina, Ciasto : Z białek jaj i soli ubijamy pianę. Z żółtek i bakali ucieramy blenderem gęstą masę, dodajemy mąkę i banana. Orzechy można wcześniej
prawdziwe jedzeniedodajemy zaczyn do mąki, soli, wiórków kokosowych, skórki pomarańczowej, mleka oraz jajka. Mieszamy za pomocą łyżki. Odstwiamy na 30minut. Banana kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju. Mocno podgrzewamy. Zmiejszamy ogień na najmniejszy. Zapomocą łyżki wykładamy ciasto na placki (po 3-4 sztuki) na patelnię. Po ok 1 minucie, gdy zaczną już rosnąc, układamy
Lena Gotujeśrednie banany – 3 małe garście porzeczek – opakowanie proszku do pieczenia (bez glutenu) W misce umieszczamy banany, cukier oraz olej i całość blendujemy. Porcjami dodajemy mąkę kokosową i proszek do pieczenia, mieszamy i powoli dodajemy mleko ryżowe (konsystencja ciasta powinna być dość gęsta, lekko wodnita). Ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy porzeczki (trochę przyciskając
Szybko Tanio Smaczniełyżki soda oczyszczona, 1 łyżeczka sól, szczypta ocet, 1 łyżeczka olej, 5 łyżek mleko, 1 szklanka aromat waniliowy suszone owoce (rodzynki, goi, banany lub inne), 2-3 łyżki dżem wiśniowy, 1/2 słoiczka Przygotowanie Wszystkie składniki ciasta muszą być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę wraz z kakao, dodajemy sodę, cukier i sól. Dolewamy olej, ocet, mleko i odrobinę aromatu
Gotowanie moimi oczamiPyszne Lody czekoladowe – 2 składniki tylko – banany mrożone i dobrej jakości kakao ciemne – genialne w swojej prostocie, praktycznie bez nakładu pracy, bardzo łatwe
Dorota SmakujeJeśli w waszej kuchni leżą dojrzałe banany, takie z ciemnymi plamkami na skórce – będą idealne by przygotować z nich pyszne muffiny. PRZEPIS NA MUFFINKI Z
Dorota SmakujeGęsty owocowy koktajl zawierający banany, a także sok z dużą ilością miąższu z jabłek i czarnej porzeczki.
Przepisy KulinarnePierwszy raz sernik ze zmiksowanymi bananami zauważyłam na Moich Wypiekach , zaraz po tym był przetestowany, zaakceptowany przez domowników i... zapomniany. Kiedy jednak zamarzyło mi się coś
Kraina Miodem Płynącaorzechowe – gryczane brownie cukiniowe z marakują – kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt *opcjonalnie: kakao lub posiekana czekolada Pierwsze 3 składniki dokładnie ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy wodę i jogurt do momentu
Be Fit Be Strongreszta ciasta. Podczas pieczenia wszystko się ładnie scala, ale nie jest twarde, tylko bajecznie kruche. Składniki na blachę 24×24, ewentualnie tortownica 26 cm, a jeżeli macie blachę standardową 36×25 cm to użyć składników 1,5 raza. 400 g mąki, u mnie było po pół na pół pszenna z żytnią 50 g mąki kukurydzianej 1 banan(...)kostkę ,a nawet maliny 50 g mąki kukurydzianej 50 g cukru pudru Przygotowanie: Na dużą deskę/blat wysypać mąkę, cukier i sól, dodać banana i twardy olej kokosowy. Wszystkie składniki siekać dużym nożem, aż do uzyskania ciasta w formie bułki tartej. Siekasz, zagarniasz do środka, siekasz, zagarniasz, tak około 10 minut. Powstałą kruszonkę przełóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą
greenscarfmąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 2 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję(...)gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 rozpuszczone galaretki - owoce według upodobań ( u mnie jabłka, banany, maliny i jagody) Na wystudzony budyń ułożyć owoce oraz wylać galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Podawać z gorącą kawą
Receptura smakuprzepadam za nimi w formie po prostu płatków, dlatego mielę je sobie na mąkę i wykorzystuję właśnie do takich placuszków, omletów czy ciast. Placki są wegańskie, bardzo delikatne i mięciutkie. Z dość wyraziście wyczuwalną obecnością banana. Dodałam do nich kolejny miks superfoods z oferty Biokulturalni . Tym razem jest to Rebulid , którego głównym składnikiem jest siemię lniane, a które to idealnie
Zdrowie na języku :P