ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:86/428)

Ciasto bez cukru, masła i mąki pszennej, czyli bardzo zdrowy sernik z żurawiną w polewie daktylowo-kakaowej 148

zaspokoimy swoje żądze i dopadną wyrzuty sumienia, zawsze można w weekend przygotować dużo zdrowszą wersję słodkiej chwili przyjemności ;p Zapraszam do eksperymentowania Wykonanie CIASTO Najpierw zrób „kruchy” spód sernika Przy pomocy widelca zgnieć banana. Do miseczki z pogniecionym bananem wsyp płatki i wszystko wymieszaj. Wyłóż niedużą blaszkę (małą okrągłą lub kwadratową – moja blaszka(...)piecz wszystko przez 60 minut. Gdy ciasto przestygnie, polej je polewą z daktylami. Przepis na polewę czekoladową poniżej. Składniki CIASTO 1 kg serka homogenizowanego 0% tłuszczu lub sera chudego zmielonego (wtedy dodaj dodatkową łyżkę miodu) 145 g banana – czyli 1 duży banan 100 g płatków owsianych górskich 60 g (2 łyżki) miodu 2 jajka 19 g (1 czubata łyżka

Eat me! Fit me!
Placuszki z Ricotty z Bananami 167

zmiksować. Na końcu dolewać mleko. Powstała gęsta masa, którą wykładamy na rozgrzaną patelnię. Ciasto wykładamy po jednej łyżce, w miarę możliwości rozciągając ciasto na patelni. Po chwili na ciasto wciskamy plasterki banana. Smażymy około 2,5 minuty, drugą stronę krócej. Placuszki podajemy posypane cynamonem i polane syropem klonowym. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Naleśniki z bananami i czekoladą 86

zrobić naleśniki z bananami i czekoladą, które jadłem już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można je zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jeżeli lubicie słodkie dania warto posypać je dodatkowo cukrem pudrem, dzięki czemu będą smakować jeszcze lepiej. Inspiracją do zrobienia naleśników był przepis: jak zrobić ciasto na naleśniki . Mój przepis(...)kierunkach. Dzięki temu rozleje się równomiernie. Smażymy z każdej strony, aż nasz naleśnik się zarumieni. Jeżeli ciasto na patelni okaże się zbyt gęste możemy je rozcieńczyć dodając odrobinę mleka lub wody. Natomiast jeżeli będzie zbyt rzadkie możemy je zagęścić dodając trochę mąki. Banany kroimy w plasterki lub drobną kosteczkę i nakładamy na nasz naleśnik. Następnie składamy go lub zwijamy

Programista w kuchni
Naleśniki z bananami i czekoladą 154

zrobić naleśniki z bananami i czekoladą, które jadłem już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można je zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jeżeli lubicie słodkie dania warto posypać je dodatkowo cukrem pudrem, dzięki czemu będą smakować jeszcze lepiej. Inspiracją do zrobienia naleśników był przepis: jak zrobić ciasto na naleśniki . Mój przepis(...)kierunkach. Dzięki temu rozleje się równomiernie. Smażymy z każdej strony, aż nasz naleśnik się zarumieni. Jeżeli ciasto na patelni okaże się zbyt gęste możemy je rozcieńczyć dodając odrobinę mleka lub wody. Natomiast jeżeli będzie zbyt rzadkie możemy je zagęścić dodając trochę mąki. Banany kroimy w plasterki lub drobną kosteczkę i nakładamy na nasz naleśnik. Następnie składamy go lub zwijamy

Programista w kuchni
Pączki bananowe 229

Pączki bananowe to ostatnia w tym sezonie propozycja na tłusty czwartek. Ciasto na te pączuszki powstaje z połączenia bananów w formie purée oraz składników typowych dla wypieków drożdżowych. Przygotowuje się je tak samo, jak klasyczne ciasto drożdżowe. Wymaga ono wyrośnięcia, a także napuszenia po uformowaniu pączuszków. Dzięki temu zabiegowi są one lekkie i puszyste, a także nie chłoną za bardzo(...)czasie banany rozgnieść widelcem na purée, wymieszać z sokiem z cytryny - do miski z mąką i rozczynem dodać banany, ekstrakt z wanilii, cukier puder, szczyptę soli, składniki wymieszać - na koniec dodać olej kokosowy (w formie płynnej), ciasto dobrze wymieszać/wyrobić - ciasto powinno być lekko klejące - miskę z ciastem przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (zazwyczaj

Smakołyki Bereniki
Naleśniki z bananami 170

mąki) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka sól do smaku 2-3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 3-6 banany posiekana czekolada Sposób przygotowania: 1. Robimy ciasto naleśnikowe, odstawiamy na 15 minut, potem smażymy cienkie naleśniki (mi z tego ciasta wychodzi 10-12 naleśników, w zależności ile ciasta naleje mi się na patelnie

Kuchnia domowa Ani
Placuszki bananowe 149

Miałam zrobić popularne 2-składnikowe placuszki, ale z 3 bananów jakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich 30 sztuk. Maślanka przełamała słodycz bananów, dzięki temu nie były za słodkie, a mąka krupczatka (użyłam tej od Młynomag) sprawia, że placuszki są delikatne i rozpływają się w ustach :) Plusem takich placuszków jest

Kolorowy Przepisownik
Bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą 64

Słodkie bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą z pewnością są tego warte. Ciasto bezglutenowe – z czego zrobić? Mąka jest podstawowym składnikiem wypieków. Niestety, najbardziej popularne jej rodzaje zawierają gluten. Są to mąki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe – generalnie mąki zbożowe. Nie można z nich zrobić ciasta bezglutenowego. Trzeba wybierać mąki ryżowe, kukurydziane, grochowe, ziemniaczane, gryczane, migdałowe, z prosa(...)mieszanki, dzięki czemu ciasto lepiej się klei. Dobrze też zastosować jakiś inny produkt jako podstawę, a mąkę stosować jako dodatek. Mogą to być zmielone orzechy, migdały, kasza jaglana. Babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą nie są trudne do zrobienia. Przepis jest prosty i szybki. Gotowe babeczki są słodkie i sycące. Jako podstawę ciasta wykorzystamy migdały, banana, kakao i mąkę ryżową

Krzywa Prosta
Bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą 60

Słodkie bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą z pewnością są tego warte. Ciasto bezglutenowe – z czego zrobić? Mąka jest podstawowym składnikiem wypieków. Niestety, najbardziej popularne jej rodzaje zawierają gluten. Są to mąki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe – generalnie mąki zbożowe. Nie można z nich zrobić ciasta bezglutenowego. Trzeba wybierać mąki ryżowe, kukurydziane, grochowe, ziemniaczane, gryczane, migdałowe, z prosa(...)mieszanki, dzięki czemu ciasto lepiej się klei. Dobrze też zastosować jakiś inny produkt jako podstawę, a mąkę stosować jako dodatek. Mogą to być zmielone orzechy, migdały, kasza jaglana. Babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą nie są trudne do zrobienia. Przepis jest prosty i szybki. Gotowe babeczki są słodkie i sycące. Jako podstawę ciasta wykorzystamy migdały, banana, kakao i mąkę ryżową

Krzywa Prosta
Chlebek bananowy 107

lepiej. Pod żadnym pozorem nie wyrzucajcie takich bananów, zawierają w sobie to co najlepsze w bananie! Z bananów powstał następnego dnia chlebek bananowy , chrupiąca skórka, wilgotne ciasto, to było pyszne! Ostatnio banany smakują mi w różnych przepisach, np. pieczona owsianka z bananami i to właśnie ich wersja na ciepło tak mi odpowiada :) PS. Na zdjęciu połowa chlebka, bo reszta(...)składniki były w temperaturze pokojowej. Suche składniki mieszamy ze sobą w jednej misce. W drugiej większej misce rozgniatamy banany, dodajemy cukier, jajko oraz olej. Mieszamy całość dokładnie, do połączenia się składników. Suche składniki dodajemy do mokrych składników i mieszamy - uwaga ciasto jest gęste i takie ma być. Formę do pieczenia czyli keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przekładamy

Moja smaczna kuchnia
Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą 235

wspaniały i słodki deser! Gwarantuję, że wywołuje uśmiech na twarzy w mgnieniu oka! Jego przygotowanie jest banalnie proste - na pewno sobie poradzicie! Kruchy spód, słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu!  Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką(...)schłodzony spód ciasteczkowy i schłodzeniu - najlepiej w zamrażarce przez 2 godziny, gęstnieje i staje się sprężysta.  Na gotową masę układamy plasterki bananów. Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy ciasto! :) Smacznego! :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Bananomakowiec 101

ciasto to totalny eksperyment. Muszę przyznać, że smaczny eksperyment. Ciasto jest wilgotne i puszyste czyli tak jak lubię. Ekspresowe, smaczne i niedrogie ciasto. 3 dojrzałe banany 1/3 szk oleju rzepakowego 3/4 szk cukru brązowego 1/2 szk maku mielonego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szk mąki pszennej typ 500 100 g mieszanki kandyzowanych skórek Lukier : 3 łyżki

Ewa w kuchni
Ciasto bananowe z polewą serową 99

smaczniejszy Ciasto to idealnie nada się na Boże Narodzenie , wówczas warto dodać więcej cynamonu lub zamienić go na przyprawę korzenną. Koniecznie przeczytajcie moje dodatkowe uwagi Więcej przepisów na ciasta znajdziecie tutaj , polecam również przepis na proste wegańskie ciasto bananowe . Przepis na ciasto bananowe z polewą serową Składniki na ciasto 2 jajka szklanka cukru * (220 g) 3 małe banany(...)Twój Smak z Piątnicy, Delikate z Biedronki Czas przygotowania:  15 minut Czas pieczenia: 80 minut Ilość : 12 porcji (średnica ciasta 21 cm) Przygotowanie Jajka ucieramy wraz z cukrem . W międzyczasie ugniatamy banany widelcem, a następnie dodajemy je do jajek z cukrem . Dodajemy kolejno pozostałe składniki: olej , cynamon , sól , sodę oczyszczoną oraz mąkę i całość mieszamy do połączenia składników. Opcjonalnie

WegePrzepis
Lepki chleb bananowy 80

przygotowania ciasta. W cieście znajdziecie również dodatek białej i mlecznej czekolady oraz odrobinę kawy. Całość smakuje naprawdę bosko, a z bitą śmietaną lub lodami to już czysta rozpusta! Lepki chleb bananowy tak bardzo posmakował moim córkom, że proszą o niego codziennie, przyznaję się, że mi również bardzo przypadł do gustu. Być może to pora roku sprawia, że połączenie bananów(...)średnicy 21 cm) wysmarować tłuszczem i obsypać mielonymi orzechami, mąką krupczatką lub tartą bułką. Banany zmiksować. W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre, całość połączyć mieszając widelcem lub rózgą, na koniec dodać posiekaną w drobną kosteczkę czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika, piec przez około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika

SprawdzonaKuchnia.pl