ciasto rafaello - 474 przepisów (strona:21/32)

ŁABĘDZI PUCH 188

delikatne oraz puszyste, ale żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki,  również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz na wszelkie inne uroczystości(...)słoiczek dżemu malinowego (może być inny), Rafaello  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić

RAROSSA
Amarantuski orzechowe 80

wbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy amarantus i mieszamy. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić nam z niego kuleczki. Warto dosypywać amarantus powoli i albo dodać go mniej, albo więcej. Z powstałej masy lepimy rękoma kuleczki wielkości rafaello i je delikatnie spłaszczamy. Można robić to mokrymi rękoma. Układamy ciasteczka na blaszce z papierem

Natka Pietruszki
Odrywane bułeczki z kruszonką 129

Odrywane bułeczki chodziły za mną od dłuższego czasu. Zapach drożdżowego ciasta jest jednym z moich ulubionych … przywołuje wspomnienia z dzieciństwa … lato .. zabawy …   Bułeczki robi się bardzo łatwo , a ich smak wynagradza czas oczekiwania. Delikatne …. puszyste … mięciutkie … na jednej na pewno się nie skończy! Śmiało można zajadać solo odrywając po bułeczce lub też(...)ulubionymi dodatkami : dżemem czy kremem czekoladowym.   Albo np. z kremem rafaello ! PYCHA! SKŁADNIKI: - mąka pszenna – 500 g – świeże drożdże – 30 g – cukier – 50 g – letnie mleko – 250 ml – roztopione masło – 40 g – jajka – 2 szt – sól – 1 szczypta KRUSZONKA: – mąka – 3 łyżki – cukier

Ostra na Słodko
Ciasto a la' Tiramisu 321

służył właśnie do "tirare su" Składniki na moje ciasto a la' Tiramisu -biszkopt upieczony w formie prostokątnej z tego przepisu  z tego przepisu! -6 dużych jaj 120 g cukru + 2 łyżeczki dodatkowo 500 g mascarpone gorzkie kakao do posypania Skworcu mocne espresso do pączowania biszkoptów u mnie Rafaello  Skworcu likier typu rum, marsala all'uovo albo likier kawowy(...)wierzch rozsmarować ostatnią warstwę kremu. U mnie krem polałam cienką warstewką roztopionej gorzkiej czekolady. I do lodówki. Przed podaniem posyapałam kako. Podałam z kawą na pięknej PORCELANIE BOGUCICE Smacznego! Ciasto należy przechowywać w lodówce w pojemniku szczelnie zamknięte. Maksymalnie 2 dni,ale to nie jest problem , gdyż znika nawet w jeden dzień! Można zamrozić już w porcjach, ale do miesiąca

Z Kuchni Do Kuchni
Rafaello 183

Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 100 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 … Czytaj dalej Rafaello

czarrna od kuchni
Amarantuski kakaowe 73

kakao. Wszystko mieszam łyżką. Na koniec dosypuję amarantus i ponownie wszystko mieszam. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piekę

Natka Pietruszki
Amarantuski sezamowe 75

sezam. Wszystko mieszam łyżką. Na koniec dosypuję amarantus i ponownie wszystko mieszam. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piekę

Natka Pietruszki
Amarantuski kokosowe 76

ręcznym. Następnie dodaję do masy wiórki kokosowe oraz amarantus. Wszystko mieszam łyżką. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piękę

Natka Pietruszki
Rafaello 200

Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 100 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 … Czytaj dalej Rafaello

czarrna od kuchni
Lavazza ,Rafaello i tarta słoneczna 113

Kochani, znów zaszło słoneczko, spada poziom energii. Mnie na szczęście nie trzeba wiele ,by wyrównać jej poziom. Pyszne espresso z bitą śmietanką o smaku Rafaello i można lecieć dalej i dalej! A jeśli już podane z z kilkoma kawałkami słonecznej tarty ( przepis znajdziecie w tym miejscu ) to faktycznie lepiej zrezygnować z komunikacji miejskiej i wykonać wiosenny szybki marsz. Kawa(...)pewien rodzaju rytuał. Jeśli espresso to pite na stojąco, jeden łyk i w drogę.  Jeśli z pianką, bitą śmietaną to kosztowane na siedząco , przy stole, z eleganckim ciastem. Na spokojnie. Ja parzę ulubioną Lavazza , w ziarnach, która uwalnia wspaniały włoski aromat. Nabywam ją wygodnie  w sklepie internetowym u SKWORCU  w dziale kawy. Jest tam niesamowicie duży wybór

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasta bez pieczenia - galeria 2601

Sernik bez pieczenia Sernik z malinami Tęczowy torcik Sernik z czarną porzeczką Warstwowy torcik Sernik brzoskwiniowy Łaciaty torcik z kaszy manny Rafaello Serowa chatka Jogurtowiec z

Ala piecze i gotuje
Przepis #22 Torcik kokosowy na biszkopcie z mąki kokosowej 154

pomysłem na ciasto. Dzisiaj jest to torcik kokosowy ( uwielbiam wszystko co kokosowe), który stał się moim urodzinowym przysmakiem. Wygląda tradycyjnie ale czytając przepis przekonacie się, że wcale taki nie jest. Biszkopt jest na bazie mąki kokosowej a masa to połączenie płatków ryżowych oraz wiórek kokosowych. Uwierzcie mi, że smakuje jak  oryginalne Rafaello. Jest delikatne i rozpływa się w ustach(...)Następnie dodajemy wiórki kokosowe. Gotujemy ciągle mieszając aż masa stanie się gęsta. Na koniec dodajemy miód. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.  Na wystudzony biszkopt wykładamy ostygłą masę. Ciasto chowamy do lodówki na około 4 godziny.   Mojego tort udekorowałam kuleczkami z kaszy jaglanej i wiórków kokosowych. Dla miłośników kokosa to idealne połączenie :) Smacznego

Health-Fit-Life
TORT RAFAELLO 188

Tort Rafaello jest to kokosowy, lekki tort, którego je się z przyjemnością. Nie jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie ma się dość, a wręcz przeciwnie, chciałby się jeszcze... Jest on trochę pracochłonny, ale takich ciast nie piecze się na co dzień - przeznaczone są one na specjalne okazje. Przygotowałam go już jakiś czas temu

Kuchnia MagdaLeny
TORT RAFAELLO 203

Tort Rafaello jest to kokosowy, lekki tort, którego je się z przyjemnością. Nie jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie ma się dość, a wręcz przeciwnie, chciałby się jeszcze... Jest on trochę pracochłonny, ale takich ciast nie piecze się na co dzień - przeznaczone są one na specjalne okazje. Przygotowałam go już jakiś czas temu

Kuchnia MagdaLeny
Dietetyczne domowe Rafaello babci Basi 140

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam przepis na Dietetyczne domowe Rafaello . Będąc na diecie możemy pozwolić sobie na zjedzenie takich ciasteczek : Rafaello. Składniki : 1 szklanka kaszy jaglanej, 1/2 szklanki mleka 2 %, 1/2 szklanki wody, 1 łyżka masła, 1 łyżka miodu, 4 łyżki wiórków kokosowych, wanilia lub cukier waniliowy , Wykonanie: Do garnka wlewamy(...)kulki o wielkości orzecha włoskiego. ( maczając dłonie w wodzie ) , lub rozkładamy masę na 2-3 cm warstwę ( jak w moim przypadku ) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. i rozdzielamy ciasto na małe kwadraciki ‚ na jednego kęsa „ Jeśli zrobimy kulki, to każdą musimy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Ja posypałam kwadraciki grubo po wierzchu. Pieczemy około 15 min w temperaturze

Pysznosci Babci Basi

Proponowane wyszukiwania