ciasto pychotka - 670 przepisów (strona:30/45)

Pełnoziarniste kruche ciasto z rabarbarem i bezą 249

Pyszne kruche ciasto z beza.Nadaja sie do niego praktycznie kazde owoce,lecz beza w towarzystwie kwasnych owocow jest szczegolnie smaczna.Takze rabarbar,czerwona porzeczka,agrest czy jezyny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowy brzoskwiniowiec 293

Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez

Domowe Torty
TORCIK CZEKOLADOWO BRZOSKWINIOWY 181

Latem, gdy mam ochotę na coś słodkiego najczęściej robię przeróżne serniczki bez pieczenia. Tym razem postanowiłam zrobić z brzoskwiniami i jagodami, pychotka !!!     SKŁADNIKI tortownica

słodki bratek
Kokosowe Maślane Serca 214

Ciasteczka z cudownym aromatem masła i kokosa, pychotka. Składniki na niecałe 2 blaszki ciastek: 200 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 200 g mąki pszennej 60 g wiórków koksowych ewentualnie esencja waniliowa  1. Masło wraz z cukrem, mąką oraz kokosem zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli ciasto bardzo by się sypało, kruszyło można dodać trochę kwaśnej śmietany i ponownie

Gotowanie...to proste !
Naleśniki z jagodami 116

dodajemy sól. Pamiętajmy, żeby nie dodawać od razu całej ilości wody/mleka, ciasto musi uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Naleśniki smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, z niewielką ilością oleju. Szklankę jagód wymieszać z dwiema łyżkami drobnego cukru , posmarować naleśniki , zwinąć w rulon. Z bitą śmietaną to naprawdę pychotka. Artykuł Naleśniki z jagodami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Paszteciki z serem i pieczarkami 191

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe paszteciki z serem i pieczarkami- pychotka!! Domowej roboty są najlepsze. Wypełnione smacznym farszem idealnie uzupełniają smak wigilijnego barszczu. Chrupiące, a w środku mięciutkie. Jak zrobić takie pyszne paszteciki!! Zapraszam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z serem i pieczarkami- Składniki: SKŁADNIKI NA CIASTO DO PASZTECIKÓW: 300 g mąki pszennej typ 650 300 g mąki pszennej

Olcia gotuje!
Cebularze wypiekane na śniadanie 249

przepadam za takimi rantami obsypanymi ziarenkami. No i wyszła taka pychotka, po której nie ma już śladu. Oto przepis (12 sztuk) Cebularze   - przepis oryginalny (w nawiasach moje proporcje) NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli (1/2 łyżeczki) 4 łyżeczki maku (5 łyżeczek maku) NA CIASTO: 500 g mąki 15 g suchych drożdży (albo

Gotuj Sam!
Babka drożdżowa a'la panettone 167

Pyszna, mięciutka i pachnąca pomarańczami babka - prosta do zrobienia ale potrzebuje czasu ,żeby wyrastać. Podobna do włoskiej Panettone ,tylko w odrobinę spolszczonej wersji. Pychotka - polecam

Swojskie jedzonko
Rożki półfrancuskie z jabłkiem 181

Chyba najprostsze ciastka na świecie. A do tego przepyszne więc znikają w oka mgnieniu. Spróbujcie koniecznie. Składniki:  25dag sera białego  25 dag mąki pszennej

Cukiernia Pychotki
Makowiec z kremem śmietankowym i karmelem. 220

Makowe ciasto zrobione z gotowej masy makowej, jest wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Przełożone delikatnym, (nie za słodkim) kremem śmietankowym i oblane gęstym karmelem, wygląda i smakuje wyśmienicie! Zawsze sięgam po ten przepis, gdy mamy ochotę na jakąś słodką, makową pychotkę. Poza walorami smakowymi, do zalet makowego przekładańca, można zaliczyć jego podzielność! Duża blaszka takiej makowej pyszności pozwoli wszystkim

Domowe Torty
Makowiec z kremem śmietankowym i karmelem. 4072

Makowe ciasto zrobione z gotowej masy makowej, jest wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Przełożone delikatnym, (nie za słodkim) kremem śmietankowym i oblane gęstym karmelem, wygląda i smakuje wyśmienicie! Zawsze sięgam po ten przepis, gdy mamy ochotę na jakąś słodką, makową pychotkę. Poza walorami smakowymi, do zalet makowego przekładańca, można zaliczyć jego podzielność! Duża blaszka […] Artykuł Makowiec z kremem

Domowe Torty
Babka z jagodami 158

postanowiłam dodać do niej moje ulubione jagody. Babeczka wyszła wspaniała. Zajadaliśmy się nią jeszcze ciepłą ;) Polecam bo robi się ją bardzo szybko a do tego ten jagodowy smak.... Mmmmm pychotka :))) Babkę podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Filona" 250g miękkiej margaryny lub masła 2/3 szkl cukru   2 łyżki cukru waniliowego   4 jajka  150ml śmietany 18% 2 1/3 szkl(...)mieszając. Dodać śmietanę, wymieszać. Jagody umyć, osuszyć i wymieszać z łyżką mąki pszennej. 1/4 masy wylać na spód silikonowej foremki na babkę, posypać częścią jagód, czynność powtarzać do wyczerpania ciasta i jagód. Najlepiej aby ciasto stanowiło ostatnią warstwę. Babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec ok 60-70 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Kruche ciasteczka, przepis jest w mojej rodzinie od ponad 100 lat 203

Wszystkie składniki zagnieść w jednolitą masę, uformować kulę. wstawić ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia rozwałkować i wycinać ciasteczka. Białka lekko ubić i posmarować nimi ciastka, posypać u góry cukrem lub po upieczeniu udekorować w dowolny sposób. Piec ciastka w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 10-15 minut Pychotka, znowu dekorowała moja synowa, wiem że widać Buziaki kochana

Kuchnia Pokoleń
Tarta z grzybami leśnymi 127

Bardzo polecam, pycha. Ciasto kruche super, zachęcam do wypróbowania. Wykonanie ciasta kruchego – za pomocą miksera zmiksować wszystkie składniki używając trybu pulsacyjnego. Jeśli nie macie takiej możliwości to trzeba szybko zagnieść ciasto na gładką masę. Ciasto włożyć do woreczka, spłaszczyć i wstawić do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto z lodówki. Okrągłą formę do tary o średnicy 25 cm posmarować(...)cieście. Obciążyć grochem. Piekarnik nagrzać do 190 C i piec 15 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć groch z folią. Ponownie wstawić ciasto do piekarnika na kolejne 10 minut. Wykonanie ciasta kruchego w thermomix wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego, wyrobić ciasto czas 1 minuta, interwał wyjąć ciasto z naczynia, lekko zagnieść i zlepić w płaski placuszek. Włożyć ciasto

Kuchnia Pokoleń